Fórum
2025-02-02 Milan-In...

2025-02-02 Milan-Inter

Oldal 1 / 2

norberto012
(@norberto012)
Admin

A Milan vasárnap este a városi rivális Inter ellen lép pályára a San Siro stadionban az olasz bajnokság 23. fordulójában. Az összecsapást 18:00-kor rendezik és a Match4 élőben közvetíti. Forza Milan!

Idéz
Topic indító Közzétéve : 2025.02.01. 23:38
Jackoby5
(@jackoby5)

Semmi jóra nem számítok.. Walkerra kiváncsi vagyok, és remélem a mészárlást megússzuk.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2025.02.02. 08:08
Anselmo
(@anselmo)

Likewise. Megjön Giménez lassan, itt van Walker, de mégsem nagyon tudok örülni. Olyan szinten szét van csapatva ez a csapat, hogy jelenleg a Perugia is gond nélkül le tudja győzni, ha akarja. Istentelen káosz van, a morál a béka segge alatt, a fél keretet oda akarták adni valakinek, aztán volt aki hajlandó volt menni, volt aki nem, meg olyan is, aki meg nem kellett senkinek... hihetetlen károkat okoztak a vezetőség és Cardinale ennek a Milannak. Most kapkodva, pánikmódban próbálnak lyukakat tömködni, a fél keretet lecserélni, edzőt, mindent... ennek azért ritkán van rövid távon felhajtó ereje, hogy úgy mondjam. 

A legaggasztóbbak persze nem a keret hiányosságai. Azon lehet alakítani, most próbálják is. Sokkal inkább a morális fertő, nihil, a teljes közöny a játékosok részéről. Ezen pedig Gimenez vagy Walker érkezése nem fog egy csapásra változtatni. Sőt, inkább érzem sanszosnak, hogy őket is lehúzza majd az általános közeg. 

Egy mai döntetlen már győzelemmel felérő eredmény lenne. 

VálaszIdéz
Közzétéve : 2025.02.02. 08:24
bubu971
(@bubu971)

A napot nyugtatóval kezdtem. Nálam egy két gólos vereség is győzelemmel felérő eredmény lenne.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2025.02.02. 08:38
doubleb1234 reacted
hodyzoli
(@hodyzoli)

Meglátjuk, ősszel is az volt hogy ha 3 alatt megússzuk az már szinte győzelem, aztán kiderült hogy a derbi az mégiscsak egy derbi 🙂 .

Most szerintem is rosszabb a helyzet annyival, hogy akkor legalább a keret egyben volt, most semmilyen szinten (mentálisan, fizikálisan, de még darbszámra sem) nincs így. Az edző jobb, az utóbbi két nap eseményei érkező/távozó oldalon nekem nagyon tetszenek (kérdés továbbra is: nyáron ki gondolta hogy a zs-edik opció aki egy túlértékelt Morata jó megoldás lesz első számú csatárnak vagy hogy a Royal-lal megerősített jobb oldali védekezés jó megoldás Calabriával együtt...), csak ugye ezek is olyan húzások amiknek nem most lesz eredményük lásd az edző cserét is. A cserehatáridő lejárta után megint kezdődhet a kb. 1 hónap, ami simán kellhet hogy valami érdemi és előre mutató változást láthassunk. 

Most úgy vagyok vele hogy próbálom a félig teli poharat nézni, azaz hogy pályán kívül végre megmozdult valami és végre olyan irányba amiben tudok hinni (SC, Santi, Walker in, Nonseca, Calabria, Morata out), így most a pályán annyit várok el hogy ne verjenek minket bucira, minden mást el tudok fogadni. Értem hogy ez az egy meccs több, de ugyanakkor a csapat jelenlegi helyzetében mégsem. Morálisan sokat adna egy siker (vagy legalább egy jó játékkal megszerzett x), viszont a csapat jövőjét nem ez fogja meghatározni. De ez (hogyan lehet ezt a keretet mentálisan és fizikálisan rendbe rakni) egy hosszabb folyamat és SC minden tudására szükség lesz.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2025.02.02. 08:45
doubleb1234 reacted
kissheva
(@kissheva)

Amikor ennyire ellenünk szól minden, ilyenkor szoktunk nyerni. Ebbe az egy indokba tudok ma kapaszkodni. 🙂

VálaszIdéz
Közzétéve : 2025.02.02. 09:03
Anselmo
(@anselmo)

A körülményeket nézve, és hogy mind a támadójátékunk, mind a középpályás szűrésünk egy nagy nulla, hatalmas siker ez az 1 pont. Persze a BL-indulás szempontjából nem sokra megyünk vele, de morálisan fontos volt, hogy helytálltunk és nem aláztak vagy vertek meg. 

Na, de a lényeg innentől kezdve jön. Most jön egy olyan sorozat, hogy "most vagy soha". 6 bajnoki, melyből egy a közvetlen rivális elleni Lazio-meccs, a többi pedig csupa alsóházi kiscsapat ellen a március középi válogatott szünetig (grátisz a Bologna elleni elmaradt meccs). A bajnokságban ez az utolsó pont, ahol még esetleg megfordíthatjuk a hajót, és e közben jön a BL-playoff, és egy Kupa negyeddöntő is a Roma ellen. Úgyhogy a következő pár hétben minden eldől. 

A hozzászólás módosítva: 2 hónap telt el , Anselmo
VálaszIdéz
Közzétéve : 2025.02.02. 20:37
Gagacs reacted
gumicsiga
(@gumicsiga)

Azért volt jó e meccs, mert a Tomori-Pavlovic páros szerintem a legjobbat hozta le a szezonban, pár hete még mindkettőjüket el akartuk adni... Igazából Theo volt az egyetlen, aki kb minden szituációban meg volt verve Dumfries által,a többiek nagyot mentek. Kár volt a gólért, Chukwueze szépen elaludt, ő se lesz a Milan legendája..

VálaszIdéz
Közzétéve : 2025.02.03. 09:30
hodyzoli
(@hodyzoli)

@gumicsiga Theo szerintem rég játszott ilyen jól, kétszer verte meg kb. a holland, az egyik a kapufa előtt, azért ott nehéz dolga volt a lendületből felugró Dummies ellen, a másik esetben meg két kézzel lökték ki a pályáról. Minden más esetben nekem úgy rémlik Theo nyert, nem véletlenül kapott sárgát is a holland annyira ideges volt hogy mindig alul maradt. A gólunk előtt is fontos szerepe volt, szóval ha mindig ennyit hozna máris egy jó átlagról beszélhetnénk nála. 

VálaszIdéz
Közzétéve : 2025.02.03. 11:25
Anselmo
(@anselmo)

Ennek a csapatnak általában véve jól fest az underdog szerepe, akkor vannak igazán elemükben a játékosok, ha egy jóval erősebb / de minimum egyerős csapat az ellenfél (nem játéktudásra, hanem presztízsre értve ezt). Csak az a a baj, hogy ez egy tipikus kiscsapatos mentalitás. Ahogy a Lecce vagy a Cagliari is baromira felszívja magát, ha épp a Milan, a Juvetus az ellenfél, de közben meg bucira veri őket mindenki, és csak a túlélésért küzdenek a szürke hétköznapokban. Egy szinttel feljebb, de a Milan ugyanezt műveli.

A nagy presztízsű BL és bajnoki, meg szuperkupa ellenfelek ellen egy-egy estére odateszi magát, utána meg gyalázatos lazsálás és leszaromság van egy kevésbé fancy ellenféllel szemben. Ami nálunk van, ez egy erős karakterhiba: ezek a játékosok nem sajátították el azt a mindsetet, öntudatot, hogy ők egy nagy csapat játékosai, akik elsősorban nem a maguk szórakoztatására fociznak, amikor épp kedvüket lelik benne, hanem szurkolók millióiért, és az ő boldogságukért küzdenek hétről-hétre. Ez az, amit a Real Madrinál, az Internél, a Bayernnél, vagy a Liverpoolnál nem kell tanítani, elmagyarázni. Itt meg valamiért igen. Ezen kéne elgondolkodni.  

Ez sajnos egyúttal lesújtó látlelet a Milanról, mint klub is egyben. Az ide szerződő játékosoknak már nem alapvetés a fenti tételmondat. Nem éreznek felelősséget a mi boldogságunkért, nem akarnak nekünk megfelelni, nem akarnak az elvárt abszolút minimumnál (4. hely és BL-playoff elérése) többet teljesíteni. Ők nem a bajnoki címhez, vagy a BL-elődöntőhöz kalibrálják az elvárásokat önmagukkal szemben sem, hanem a 4. helyhez és a BL-playoffhoz. Előbbit még elérhetik, de legalábbis van rá sansz, utóbbi meg is van. Hol itt a probléma akkor? Szerintem ezt ők kajakra nem értik. 

Az a helyzet, hogy a vezetőség - a töténelmi múltjához és jelentőségéhez mérve - súlyosan alápozícionálja a klubot minden cselekedetével. Santiago Giménez leigazolása volt az ELSŐ olyan lépés, amellyel megpróbál valamelyest szakítani ezzel. Walker is olyan játékos, akitől hosszú ideje el volt várva, hogy nyernie KELL. Most majd meglátjuk, elindul-e valami, és főleg nyáron. De ilyen defetista, csicska pozícióba nem helyezhetsz egy ilyen hagyományokkal rendelkező klubot. Nyáron komoly lépések fognak kelleni. Új sportvezetés, legalább részben, a keretet kíméletlenül ki kell pucolni, és szükség lesz aztán néhány statement-jellegű igazolásra is.     

VálaszIdéz
Közzétéve : 2025.02.03. 13:01
doubleb1234 reacted
hodyzoli
(@hodyzoli)

@anselmo Bocsi, két szót engedj meg hogy kijavítsak és úgy máris minden a helyére kerül:

"szükség lesz aztán néhány statement-jellegű igazolásra is"

"Lesz" helyett inkább "lenne" lesz az én attól tartok...

"a keretet kíméletlenül ki kell pucolni"

kell->kellene

Ha meg lesz a BL indulás (még az is lehet elég lesz az 5. hely) és bejutunk a 16 közé a BL-ben, akkor itt szerintem nagy változás nem várható, elérjük kb. a kitűzott célját a vezetőségnek. 

De örülök hogy Santi, SC és Walker egy kis reményt csepegtetett végre Beléd is és már mersz úgy írni hogy fog történni valami és nem csak úgy hogy történnie kéne :). 

VálaszIdéz
Közzétéve : 2025.02.03. 14:04
Anselmo reacted
Anselmo
(@anselmo)

@hodyzoli Igen, ez egy pozitív elmozdulás számomra is az eddig mutatott iránytól. Erre a szezonra vonatkozóan szerintem ugyan már túl későn, de ez most más kérdés. Abban is egyetértünk, hogy amennyiben a minimális célok teljesülnek végül, akkor ez valószínűleg ennyiben is marad, és ezzel a probléma újra és újra fogja teremteni önmagát a továbbiakban is. Őszintén szólva, hosszú távon nem biztos, hogy az a Milan érdeke most, hogy az 5. helyet megcsípve isteni mázlival megint a BL-ben indulhasson jövőre. Bár nekem nagyon fájna, de pedagógiai értelemben talán jobb lenne. Legalábbis nem gondolom, hogy akkor majd ettől függetlenül észhez térnek, mert a vészcsengő megszólalt, stb.   

Azt is gondolom, hogy elkövetett hibák sorozatát nem lehet egyetlen jó döntéssel/vásárlással korrigálni. Ezt nem ússzák meg annyival, hogy jött egy Giménez, és akkor máris minden jó. Sok-sok elemét kell(ene) helyrerakni ennek a sztorinak.

Az nonszensz, hogy a játékosok fele nem akar hajtani, de az is, hogy a BL-ben csökkentett kerettel kell dolgozni, mert annyira sem figyelnek oda a homegrown rule-ra, hogy legalább a rotációt ne veszélyeztessék vele. Hogy minden évben a fél keretet le kell cserélni, hogy nincs állandóság. Hogy az edzőn spórolnak, hogy a Futuróban nem játszhat a fél csapat (Zeroli, Liberali, Bartesaghi, Jiménez, Camarda, stb.), de közben a felnőttek között sem kapnak érdemi lehetőséget. Hogy nincs kompetens, jelentős szakmai tapasztalatokkal bíró sportvezető a klubnál, hogy a szurkolók tüntetnek, lázonganak, hadd ne soroljam. Szóval a mérleg két serpenyője egyelőre nagyon nincs azonos súlyban.  

A reményeimet illetően, nos azok akkor lesznek vérmesebbek, ha látom az elmozdulást a fenti ügyekben majd. 

VálaszIdéz
Közzétéve : 2025.02.03. 14:25
hodyzoli reacted
solymi
(@solymi)

Rég írtam ide, de múlthéten újra ott lehettem a Madonninán és gondoltam megosztom veletek az útifilmet, amit forgattam Milánóban. Van benne Casa Milan-túra, rövidinterjúk szurkolókkal, közeli felvételek a Sudról - tudom, azóta már lenyomtuk a Romát és az Empolit is, de ha van kedvetek, nézzétek meg, kíváncsi vagyok a véleményetekre!

Utazás a Derby Della Madonninára

VálaszIdéz
Közzétéve : 2025.02.09. 20:46
kissheva, Rakuzan, 123asd and 5 people reacted
Rakuzan
(@rakuzan)

@solymi Köszönjük, szuper lett!

VálaszIdéz
Közzétéve : 2025.02.11. 07:43
T0Mi
 T0Mi
(@T0Mi)

@solymi Sajnos én még nem voltam Derbyn, de nagy vágyam, hogy én is eljuthassak majd egyre a közeljövőben. Kívánom, hogy a legközelebbi előben átélt Madonnina már győzelemmel záruljon. 🙂

VálaszIdéz
Közzétéve : 2025.02.11. 09:15
Oldal 1 / 2