2024-01-10 Milan-At...
 

2024-01-10 Milan-Atalanta (Olasz kupa)

Oldal 1 / 2
 
norberto012
(@norberto012)
Admin

A Milan szerda este az Atalantát fogadja a San Siróban az Olasz kupa negyeddöntőjében. A piros-feketék a nyolcaddöntőben a Cagliarit búcsúztatták 4-1-re, míg a bergamói alakulat a Sassuolo ellen nyert 3-1 arányban. A továbbjutás egy mérkőzésen dől el. Az összecsapást szerdán 21:00-kor rendezik és a Sport 1 élőben közvetíti. Forza Milan!

Idéz
Topic indító Közzétéve : 2024.01.09. 16:44
Anselmo
(@anselmo)

Megkaptuk a választ akkor, mennyire szedte össze Pioli a társaságot, és mit ért a kiesőjelöltek ellen összehozott néhány győzelem az utóbbi hetekben. Sajnos komolyabb ellenféllel szemben továbbra is teljesen súlytalan, zavarodott a Milan, a gólunkat leszámítva egyetlen valamire való helyzet nélkül hoztunk le 90+ percet, ami elfogadhatatlan. A csapat még hátrányban is erőtlen, lélektelen kóválygást mutatott be, igazából meg sem próbálták menteni a menthetőt. A végén ez a kézre pattanó labda persze erősen véleményes volt, de legyünk őszinték, semmit nem tettünk a győzelemért, helyzetünk sem volt, és a legkevésbé sem érdemeltünk elődöntőt. 

Nagyon sok a gyenge játékos és egyéni teljesítmény, olyan töltelékemberek a keretben, akikkel nem igazán lehet komolyan számolni (Jovic, Adli, Musah, Jiménez, Calabria, Florenzi, Krunic, de nálam már Giroud és Pobega is ilyen ember). Mások sérültek, afrikáznak, megint ott tartunk, hogy gyerekekkel kellett volna itt ma nyerni, meg néhány huzamosabb ideje botrányosan rossz (elvileg) húzóemberrel. 

Felesleges ragozni. Itt tart ma a Milan, a 16-20. helyzetteket még legalább csapjuk többnyire, de ennyire telik. 

VálaszIdéz
Közzétéve : 2024.01.10. 23:19
bubu971 reacted
kissheva
(@kissheva)

@anselmo Pont ezt akartam én is írni, hogy választ kaptunk a tegnapi párbeszédünkre, és gyorsan vissza is vonom azt, hogy Pioli összekapta a brigádot. 

A második bekapott gól után instant szekunder szégyen fogott el, amit műveltünk jó néhány perceig. Úgy éreztem, mintha egy grundcsapat játszana Milan mezben, mindenki futkosott össze-vissza, nem lehetett tudni ki milyen poszton játszik.

30 percig tudtunk dominálni, de van egy sanda gyanúm, hogy az Atalanta erre rendezkedett be szándékosan. Aztán ahogy kezdtek jobban letámadni, meg is fojtottak minket. 

Számomra azért csodaszámba menő dolog, és egyben talán az olasz bajnokságot is beárazza, hogy ilyen játékkal, ami nekünk van - vagy inkább, ami nekünk nincs - csont nélkül 3-ok tudunk lenni.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2024.01.11. 07:09
bubu971 reacted
spincha
(@spincha)

Mit lehet ujat irni , ami az elmult egy evben nem volt leirva? Semmit. A masodik felidoben hazai palyan ekkora nulla teljesitmenyt lehozni.

Nem tudom hol olvastam, hogy valaki alairta, volna ezt az eredmenyt a nyaron. Mit? Hogy feltavnal nincs esely kb mar semmire? 

Gyakorlatilag egy kezunkon meg lehet szamolni, hany tenyleg jo meccsunk volt ebben a naptari evben, es meg mindig van akik a bl elodonto mantraig birnak jutni. Ketlem, hogy az ilyen emberek akar egy meccset is vegigneztek. 

Megvertunk ket kiesojelolt csapatot, akiknel klasszisokkal jobb jatekosaink vannak es erobol belehet zuzni. Salernitana ellen ez sem sikerult. De ha jobban belegondolok az empoli is siman dominalt es helyzeteik voltak, csak hat gyenge jatekosokbol alltak szerencsenkre.

nagyon nagy butasagnak tartanam keszpenznek venni a top4et is.

 

 

VálaszIdéz
Közzétéve : 2024.01.11. 07:25
Rakuzan
(@rakuzan)

Na akkor innen is sikerült kiesni (kiejtetni magunkat), gratula a srácoknak és a szakvezetésnek. Ne legyenek kétségeink, az EL-ben sem lesz ez másképp.

Teljesen elveszik a szurkoló maradék kedvét is...

VálaszIdéz
Közzétéve : 2024.01.11. 07:52
123asd
(@123asd)

Leírom én is, amit gondolok erről, bár az előttem szólóval egyetértve már tényleg nem lehet újat írni.

Piolinak óriási szerepe van abban, hogy ilyen szarok vagyunk. 0 elképzelés már megint, a saját játékosaival nem tud mit kezdeni (....), és gyakorlatilag az öltözőt is elvesztette. Mintha valahol említették volna, hogy a 0 akarat nem Pioli hibája, hát szerintem de. Egy edzőnek hatással kell lennie a játékosaira, és fel kell, hogy nézzenek rá. Meg nem hinném, hogy fegyelmet tud tartani az öltözőben. Tehát ez a szezon gyakorlatilag ,,elúszott", és ez több mint 80% ban Piolinak köszönhető, a szezon végén mindenképp meg kell köszönni a munkáját, és a következő szezont Mottaval, vagy Conteval kell(ene) elkezdeni. Bár elég valószínű, hogy így lesz

A másik meg, hogy nem elég, hogy Pioli ötlettelen "taktikáit" kell nézni minden meccsen, akkor még az olasz játékvezetők is tesznek rá egy lapáttal. Top ligákat tekintve, szerintem nincs még egy liga ahol ennyire korrupt, gyökér sporik lennének mint Olaszországban. És most nem csak erre a meccsre gondolok, hanem úgy összeségében. Most is összevissza fújt, a Wishes Merdának befújnak egy véleményes büntetőt, nekünk meg egy egyértelműt nem. Bezzeg az internek szándékos könyöklésre adtak meg egy gólt. De mind1 kár ezen...

Mindenesetre ezek után inkább legyen meg a top 4 és jussunk minél messzebb az elben, másban nem nagyon tudok hinni.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2024.01.11. 08:27
bubu971 reacted
Dio
 Dio
(@deeo)

Tényleg azért az ember elgondolkodik, hogy ha mondjuk én a Milan vezetőségében ülök, ránézek erre az ágra, se inter, se Juve (mivel az a túloldalon van), van egy Atalanta akit le kéne győznöm otthon, hogy aztán két meccsen behúzni a Fiorentinát, nem fordulna meg a fejemben hogy ez bizony hozható és be kéne jutni a döntőbe? Majd amikor nem sikerül EZ SEM, akkor nem megyek oda ehhez a fogalmatlan kopaszhoz számonkérni? Vagy jó ez is így? Mindegy, ez egy kupa...

Komolyan mondom az ember pofája leszakad ezektől az emberektől, de nem csak Piolitól. Ezek nem akarnak nyerni semmit? Tényleg nem? Akármilyen szar ez a Milan idén, igenis reális elvárás volt az, hogy a döntőig menjünk be ezen az ágon. A legnagyobb szégyen viszont az, hogy még csak a nyomát sem láttam a játékosokon, hogy bárki ezért tenne valamit.

Én egyébként nem látom a realitását egy Conte érkezésének, ilyen vezetőség mellett pláne nem és amúgy sokkal inkább megnéznék egy Mottát helyette, de egy biztos, ha Conte ezt látta volna tegnap ezeken a lélektelen tologatom a labdát ide-oda hülyegyerekeken, akkor letépi a fejüket. Nálunk semmi ilyen nincsen, büntetlenül lehet szar bárki, és ezt már rohadtul unom. Minden alkalommal leül az ember a tv elé, mert azért szurkoló, és ezeket a flegma hülyegyerekeket kapja egy teljesen fogalmatlan edzővel az élükön, köszönöm szépen.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2024.01.11. 08:47
bubu971 reacted
Anselmo
(@anselmo)

Nekem a vereségnél és kiesésnél jobban fáj, ami mögötte van. Az, ahogyan a sok díszpinty nyilatkozott a meccs után (Furlani, Scaroni), meg amiket összehordtak, az felér a hazaárulással. Hogy nem értik, mi a baj, itt csak a bíróval volt baj, és Olaszország így, meg Olaszország úgy, hogy tegyük el a sok szép jót, amit az utóbbi fordulókban láttunk, és menjünk tovább. Hogy egy kiválóan játszó, és elszánt lendülettel küzdő csapatot láttak, stb. Hát nem (csak) a bírókkal volt baj. Helyzet nélkül (!) hoztunk le egy negyeddöntőt, a gólt leszámítva momentuma nem volt a csapatnak, de ez nem baj.. 

Pioli nem vesztette el az öltözőt, hogy reagáljak 123asd felvétésére. Amikor az Ünnepek előtt menesztés volt kilátásban, megkérdezték őket, és visítva ellenkeztek. Theo is fényesre nyalta a valagát az Empoli elleni meccs után...valójában a játékosoknak nagyon is tetszik és megfelel Pioli: nincsenek komoly elvárásai, minden második edzés elmarad, meg szünnapok vannak egyfolytában, bárki büntetlenül játszhat szarul vagy hanyag, közömbös, nemtörődöm (indolens) módon, nincs következménye. Gazdag hülye gyerekek módjára lehet lézengeni, és ennyi. A tegnapi meccs nem Pioli egyedüli felelőssége, mert a játékosok többsége röhögve cinkos vele együtt az egészben. Az 58. percben kerültünk hátrányba, de meg sem próbáltak közel 40 perc alatt bármit is csinálni, hogy ne essünk ki a végén. És a vezetőség szerint ezzel így minden, de minden rendben volt.    

Ennél a klubnál jelenleg alapjaiban rohad minden gyerekek... a tetejétől a talpáig. Sokkal mélyebb gondok vannak, mint amit annyi orvosolni tudna, hogy mondjuk Conte váltja Piolit. A tulaj részéről (Cardinale) nincs szenvedély és jelenlét, de pénz sem igazán. A menedzsment arrogáns és buta (Furlani és Scaroni főleg), az edzői stáb gyenge kezű és nincsenek elvárásai, a játékosok pedig sorra sérülnek le a rossz edzésmódszereik miatt, a játékosok nagy része pedig hanyag, defetista, lélektelen (vagy némely esetben egyszerűen csak rossz képességű).

Így senki ne csodálkozzon, ha ez az egyébként sokkal jobb sorsra érdemes keret a töredékét sem hozza ki magából. Ahogy a Manchester Unitednél, úgy itt is strukturális és kulturális problémák tömkelege van jelen, csak a Serie A-ban nincs annyi potens rivális, mint a PL-ben, ezért nem a 7-8. helyen vagyunk egyelőre. De semmivel nem vagyunk jobbak a deákné vásznánál.   

VálaszIdéz
Közzétéve : 2024.01.11. 09:21
kissheva and bubu971 reacted
R66
 R66
(@r66)

Őszinte leszek, én nem láttam azt, hogy a játékosok flegmák, vagy lélektelenek lettek volna. Csak gondoljunk arra, hogy Leao mennyire frusztrált volt, végig veszekedett a csapattársakkal és a játékvezetővel is. Vagy akár Theo-ra, aki szintén pofázásért kapott sárgát. Aki szarik bele, azt úgy gondolom, hogy hidegen hagyják általában a dolgok. Úgy érzem, hogy a játékosok akartak, küzdöttek, de ahogy általában, úgy most is nyögés lett a vége a nagy akarásnak. Görcs, tanácstalanság volt jelen inkább a pályán, ami akkor csúcsosodott ki, amikor Pioli a 2. gól után játékrendszert váltott és behozott két védőt. Onnantól nagyjából fogalma sem volt senkinek, hogy hol a helye és mit is kéne csinálni, az Atalanta pedig ezt köszönte szépen. És akkor meg is érkeztünk a jelen helyzet alfájához és omegájához:

Pioli mester a "pass to Leao" és a mindenki azt csinálhat a pályán, amit jónak lát taktikájával egyértelmű felelőse a mélyrepülésnek. Ez a mai futballban már édes kevés. A játékosok kvalitásából adódóan a gyengébb csapatok ellen úgy ahogy be tudjuk húzni a meccseket, de ha szembejön egy Atalanta, akkor már bizony csikorognak azok a fogaskerekek.

Ha valamiért lehet ekézni a vezetőséget, akkor az az, hogy nem lép az edzőkérdésben. Lehet ezen is diskurálni, hogy mi az elképzelés, gyanúm szerint ezt a szezont úgy ahogy van elengedik és Piolit megtartják, amíg a 4. hely nem forog veszélyben. Aztán a nyáron majd bepróbálkozhatnak a Conte, T.Motta, stb vonalon.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2024.01.11. 09:21
bubu971 reacted
bubu971
(@bubu971)

Na akkor én megpróbálok valami pozitívat írni. Lehet ez a vereség arra jó lesz, hogy a srácok összekapják magukat és megverjük a romákat.

U.I. Ha így is lesz a problémák továbbra is megmaradnak.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2024.01.11. 09:51
bubu971
(@bubu971)

https://www.facebook.com/LegendsHaveSpoken/videos/962948885397040/?extid=CL-UNK-UNK-UNK-AN_GK0T-GK1C

Jimenez eset, chatről van a link

VálaszIdéz
Közzétéve : 2024.01.11. 10:21
dzsozy
(@Gunz)

Az edzőváltás idején most a kiesés után elkezdtem gondolkozni. Gyakorlatilag az EL maradt, mint megnyerhető kupa, a másik 3 tulajdonképpen eldőlt. Azt hiszem, hogy nagy eséllyel Piolival meglesz a 4. hely. Érzésem szerint ezen a helyzeten egy új edző sem igazán tudna jelenleg segíteni, tehát nem gondolnám, hogy utol lehetne most érni a juve-inter duót Contéval vagy Mottával. Viszont egy váltással azt gondolom, hogy jelentősen megnőne annak az esélye, hogy kicsúszik vele a csapat az első 4-ből. (nagy a rizikó, hogy nem passzol valami az új elképzelésbe) Mindez csupán spekuláció, de tulajdonképpen a tabella és a várható teljesítmény ezt sugallja. (a többi csapat részéről is) Természetesen nem fér ebbe bele 2 hónapos black out. Viszont abban a pillanatban, hogy a csapat bebiztosította a 4. helyet (legyen az akár április vége) Piolit olyan messzire kergetném, amennyire lehetséges. A kivágását csak abban az esetben napolnám el, amennyiben az EL-ben még valamilyen csoda miatt lenne esély továbbjutni/megnyerni azt.

 

A meccsről: Anyám borogass... Először is az első felesben az Ata ~3km-el futott többet, mint a Milan ( a 2. félidőről nem találtam adatot), így a fáradtság nem lehet kifogás. Igazából Leao-Theo pároson kívül az összes játékosunkat lefutották a bergamóiak. 

Az Ata 11-ese egyértelműen nem volt 11es. Ezt a legelső visszajátszás is igazolja és a büntető után is volt 2 visszajátszás, ahol tisztán látszódott, hogy a labda (forgásának) iránya megváltozik, azaz Jimeneznek bele kellett érnie abba. Az, hogy ki sem ment a bohóc videózni az nevetséges. Az utolsó percben pedig egy nagyon véleményes szitu alakult ki, ami legalább egy visszanézést megért volna, de tegnap Labellónak nem volt kedve tévézni... (hiába jött közelről a fejes, de a srác megnövelte a testének a nagyságát, a könyöke rendesen kilógott a testvonalból, így nálam ez ugyanúgy 11-es, ahogy 7végén az Empoli elleni az volt)

A tegnapi meccsen a csapatnak nem volt értékelhető kp sora. Az első félidőben még a holland mutatott valamit, de a másodikban teljesen elfogyott mindenki. Musah konkrétan homályt játszott tegnap. Calabriával együtt az első gólt olyan szépen végigmozizták, hogy öröm volt nézni.  

Jovic? Jovic! Néha látszódott a tv-ben és a nevezettek között is olvasható volt a neve. Mintha egyszer labdába ért volna, de lehet, hogy álmodtam, vagy összekeverem az előző meccsel...

Leao. Ez a srác olyan, hogy szerintem a szurkolók fele lenyúzná róla a bőrt. Hihetetlen irritáló tud lenni. Mivel tőle várná az ember a szükséges pluszt, ezért ő nálam kiemelt szerepben van, és nagy is az elvárás vele szemben. Tudásához képest egyértelműen a szezon citromdíjasa nálam. Mindezt úgy, hogy azért 2 meccsenként kb összejön neki egy gól/asziszt. Szóval nála mindig félig üres a pohár, mert tudjuk, hogy ennél sokkal jobb tud ő lenni. A jobb lábas beadásai kivétel nélkül katasztrófálisak. A bal lábas beadásai kb 20%-osak. Helyzetkialakításban nagyon erős, de befejezésekben idén pocsék. Legtöbbször még kaput sem talál. Védekezése 90%ban értékelhetetlen és haszontalan. Igazából egy dologban jó: le tud futni 1-3 embert. De mindezek ellenére legtöbbször ő az, aki miatt ki fog alakulni a gólhelyzet. Valahogy összehozza. Igazából Puli Leao mellett a szürke eminenciás, mégis valahogy a kis amerikai sokkal komplexebb játékos, mint a portugál. Több esze van, jobban cselez, rendkívül jól lát a pályán, labdakezelésben/összjátékban is jobb. Befejezéseknél mindkét lábbal veszélyes. Csak az ő oldalán nincs egy Theo. És így van több kanadai pontja, mint a portugálnak... Emlékezzünk csak a nyári 150milliós ajánlatra...

 

Kicsit sajnálom a fiatalokat, mert látszik, hogy jók ezek a srácok. De nekik meg kell mondani mindent, tanítani kell őket és taktikai fegyelemre van szükségük. Tegnap szegény Jimenez úgy rohangált fel-le-jobbra-balra, mint pók a falon. Sokszor egyedül maradt az atalantás sráccal, nem volt segítsége védekezésben. Musah konkrétan 3-4 poszton játszott tegnap a meccsen. Nem csoda, hogy értékelhetetlen volt a teljesítménye. 433ban kezdték a meccset (vagy 4231ben), majd hátrányban átálltak 343/352 vagy valami katyvaszra, míg a végén talán 4132 volt. Igazából a tapasztalt játéksok sem tudták ezeket lekövetni, nemhogy egy fiatal. Na ebből lett az utolsó 30 perc egy dupla nulla. Mindezt úgy, hogy a 90 perc alatt a középcsatárok 0 labdát kaptak és 0 helyzetet dolgoztak ki maguktól. 

A szöglet/pontrúgás az valami átok a Milannál. Pontosan a 2. emberig jut, vagy addig sem. 

 

A végtelen posvány, ez lehetne a címe a Milan elmúlt 1 naptári évének. Írta és rendezte Pioli...

A hozzászólás módosítva: 4 hónap telt el 3 alkalommal , dzsozy
VálaszIdéz
Közzétéve : 2024.01.11. 10:43
bubu971 and R66 reacted
Anselmo
(@anselmo)

Leao kapcsán van egy véleményem, nem is szoktam véka alá rejteni, de most tényleg nagyon olcsó és igazságtalan lenne őt hibáztatni elsősorban. A legkisebb bajunk is nagyobb annál, minthogy egy bohóckodó szétszórt alak, akinek minden csak egy mókázásra való lehetőség. Tényleg felpofoznám, de mindegy is, mert még így is többet tesz hozzá a csapathoz, mint a legtöbb másik csapattársa. Ez pedig mindent elmond magáról a csapatról és Pioliról is. Itt senki nem tudja már, fiú-e vagy lány, hol a posztja, kicsoda ő maga, és mit is várnak tőle. Nincs erőnlét, folyamatosan sérült mindenki, nincsenek világos taktikai elképzelések és utasítások, csak anarchia van a szó legkevésbé nemes értelmében.

És tényleg olybá tűnik, hogy ezt az állapotot azért konzerválják odafentről, mert rettegnek tőle, hogy ha most bárhogy is hozzányúlnak, akkor végképp összeomlik minden, és még a 4. hely is elúszik. Ez pedig azért lehet, mert nem értik, nem tudják, mi a baj. Nem értenek hozzá, nincs életközeli tapasztalatuk. Talán azt sem tudják megítélni, hogy amit Pioli csinál, az nem normális. Maximum annyit érzékelnek, hogy "valamiért", "valami rejtélyes okból" nem jönnek az eredmények... egyszerre vannak beszarva és közben rátarti, arrogáns módon tetszelegnek.

Furlaninak egyfolytában belelátok bmeg az orrlyukába a VIP-páholyban, ez szerintetek normális? Scaroni a meccs előtt nyilatkozza le, hogy el kéne törölni szerinte az Coppa Italiát, mert semmi értelme, és különben is sokat játszunk... az ne zavarja már, hogy 33 millió euró ment a levesbe általa, és hogy Európa összes bajnokságában van kupasorozat, itt-ott nem is egy... úgy tesz, mintha ez egyfajta úri hóbort lenne. Ezek után mégis mit lehetett várni a meccstől? Ez is egy vén bolond. Cardinale azt se tudja, mi a csapat neve, talán még a székházhoz vagy a stadionhoz sem találna oda.  

Itt azt kell látni, hogy a fejétől bűzlik a hal. Ahogy a MU-nál is. Nem azon múlik, hogy Anthony, Rashford vagy Bruno Fernandes játszik-e vagy sem, vagy hogy Ten-Haag-e az edző vagy nem. Az a baj, hogy gyökerek irányítják a klubot, ahogy itt is. 

VálaszIdéz
Közzétéve : 2024.01.11. 11:41
kissheva and bubu971 reacted
hodyzoli
(@hodyzoli)

Nem akarok elemezni, mindenki látta mi történt. Egy hozzászólást idéznék a Serie A Youtube csatornájáról amit a meccs összefoglalójához írtak és azt gondolom nagyon találó (szabad fordítás):

"Ők jobban játszottak edző nélkül mint mi edzővel"

Ez szerintem mindent elmond a Milan jelenlegi helyzetéről.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2024.01.11. 14:00
kissheva and bubu971 reacted
hodyzoli
(@hodyzoli)

@bubu971 Jimenez esete tök egyértelmű volt, a támadó megtolta a labdát, hosszú lett volna és elkezdett esni, Jimenez a labdához nem ért hozzá, viszont az esés pillanatában a térdét eltalálta a támadónak. Szerintem 11-es volt (max. azt lehetne megkérdőjelezni hogy esés közben ha belerúgnak valakibe az 11-es-e, de a kontakt megvolt), ahogy a végén is annak kellett volna lennie a kezezésnél.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2024.01.11. 14:03
Oldal 1 / 2