2023-02-05 Inter-Mi...
 

2023-02-05 Inter-Milan

Oldal 2 / 2
 
Berka_
(@berka_)

@r66 Mennie kell(ene), de nem fog. Majd Maldiniék megmagyarázzák. hogy miért töretlen a bizalom. Pedig az okot mindenki tudja, ahogy nincs pénz játékosra, úgy nincs pénz új edzőre sem. Fogadjuk el ( mert mást sajnos nem tehetünk), hogy a tavalyi szezon egy kifutott év volt szerencsés csillagzat alatt, mert nem mostanában lesz meg a 20. scudetto. Most perpill ott tartunk, hogy a BL-ért is remegni kell, sót, ha sürgősen nem változik valami, annak is búcsút mondhatunk.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.02.06. 07:03
Gagacs
(@gagacs)

Konkrétan a meccsről sokat nem tudok, mert nem néztem. Nem is fogok amíg Pioli az edző. Viszont haverom írt meccs közben pár statok, elég "érdekesek". Kb flé óra alatt (de lehet, hogy az egész első félidőben) 0, azaz nulla volt a csapat xg-je. A teljes meccsen 0,26. Csak mellékesen írom, hogy a Cremonese, szintén az inter ellen 0,96 xg-t jegyzett. Szerintem ez elég beszédes. Aztán az, hogy az 58. percben volt az első labdaérintésünk az ellenfél 16-án belül... Szerintem nem szorul magyarázatra.

Piolinak mennie kell! Nem lehet kifogás, hogy nincs pénz másikra, mert közben még őt is fizetni kell. Egyszerűen azért, mert ha nem lesz meg a BL (Piolival ez nagyjából 99%), akkor 10-20-szorosát is bukja a klub annak a pénznek amit két edző párhuzamos fizetése jelent.

Ettől a ponttól kezdve Maldiniék sara ha nem lesz meg a BL.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.02.06. 08:15
Anselmo
(@anselmo)

Én is pont azt gondolom, amit Gagacs, hogy innentől kezdve (mindegy nekem mit kommunikálnak), de gőzerővel el kell kezdeni gondolkodni az új edzőben, és ha nem hozzák meg ezt a döntést, akkor Maldini és Massara lesz érte a felelős. 

De őszintén szólva már nem tudok semmit. Pioli elvitathatatlan érdemei mellett a játékosoknak is bőven-bőven felróható a mostani kép. Némelyek olyan testbeszéddel és módon fociznak, hogy csak azért nem minősítem, hogy ne kapjak örökös bannolást. A lényeg, hogy hatalmasat csalódtam ezekben a játékosokban, és már egyáltalán nem azt látom bennük, mint korábban. Az okokat kb. részben sejtem, de már nincs is kedvem foglalkozni velük. Találja ki Maldini, meg Massara, Pioli, Furlani, meg összes többi sügér, ez a munkájuk, velem ellentétben. Én szurkolni szeretnék, sikereket megélni, élményeket szerezni, a többi már nem érdekel. Ez a csapat jelenlegi formájában érdemtelen a figyelmünkre, és nem azért, mert folyton kikapnak. Hanem mert szarnak is rá, és nem érdekli őket. Nulla tűz, lélektelen lődörgés, zéró átérzése annak, hogy mit okoznak ezzel a klubnak, amely felemelte őket. 

Ahogy Gagacs említette is, én sem vagyok már kíváncsi erre a csapatra, amíg Pioli az edző. A két BL-meccset megnézem még, ha már kb. 10 évet vártam arra, hogy újra megérjük a kieséses szakaszt, de aztán én erre a szezonra végeztem a Milannal.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.02.06. 08:47
Dio
 Dio
(@deeo)

Pioli kinevezésekor és munkássága során is többször elhangzott az a megállapítás, hogy egy darabig megy, aztán mértéktelen méretű zuhanás veszi kezdetét és ott a vége az adott klubnál. Én úgy gondolom, hogy most értük el azt a pontot nálunk. Az, hogy közben viszont hozott egy bajnoki címet, az esetünkben egy roppant felemelő és hatalmas dolog, amit soha senki nem vesz el tőle (vagyis olaszban vagyunk, bármi megtörténhet, de ilyen legrosszabb rémálmunkban se jöjjön elő). Emiatt a cím miatt sem fogják csak úgy kitenni, még ha a Spurs péppé ver minket talán akkkor sem...

Az, hogy rendszeresen kidobunk félidőket (januárban komplett meccseket) azért mert a Mister amit felrak az totál besül, az ezen szinten elfogadhatatlan, de még egy Leccetől is. Mi ősszel az összes idegenbeli meccsen ezt csináltuk, idén már mindegyiken. Ez vastagon Pioli sara. Ahogy a félidőben írtam, kicsit már ilyen pánikszerű húzásai vannak, mint aki teljesen elvesztette a csapatát.

Megmondom őszíntén, az hogy az első félidőben mutatott - szószerinti - nulla után, a második félidőben kijött valami olyan Milan, mint amit novemberben láttunk utoljára, az a csodával felért. Sok köze így sem volt a meccshez, de legalább nem úgy néztünk ki, mint az Albinoleffe.

Piolit az sem segíti, hogy azok a játékosok, akik legalább a helyükön játszanak (jó monduk tegnap aztán volt mindenki, mindenhol), botrányteljesítményt mutatnak hétről hétre. A legfájóbb közülük egyértelműen Calabria, de idetartozik Theo, Kalulu, Kjaer, de még Tonali is. Ennyi gyenge teljesítményt nincs az a csapat ami elbírna, nincs az a formáció, ami ezt kompenzálná. Ugyanakkor pont az edző dolga lenne kihozni őket a gödörből. Hiszen ezek a srácok nyertek ám tavaly egy bajnokságot is...

Ráadásul csere sincs helyettük, egyedül Thiaw van a védelemben, aki ezentúl nálam sima kezdő lenne, mert amit a középhátvédsor művel meccsről meccsre, azt a szintet ő simán hozza, sőt. Gabbiat el kell felejteni Milan mezben, komolyan nem értem, hogy például hogy nem volt az a lökése tizenegyes. Calabriat szintén el kéne felejteni, de ő a 200 meccsével bebetonozta magát ide egy életre, nem mostanában szabadulunk tőle, mint Iggytől sem anno. Ja és van ugye helyette a totálsügér Dest. Hát nehéz a választás közülük.

Az interes csürhének meg annyit üzennék a nagy mellény mellé, hogy ez a totál romokban lévő, az első félidőben simán agyonvert Milannak volt esélye az x-re, ami mindent elmond róluk is. Az sem biztos, hogy ők bebetonozzák magukat a második helyre, mert ott is van azért leolvadás. Na persze nem akkora mint nálunk.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.02.06. 09:05
tupi
 tupi
(@tupi)

@deeo az utolsó bekezdéseddel nem teljesen értek egyet. Az inter pontosan annyit adott ki magából ami kellett a győzelemhez. Talán még félgőzön se kellett pörögniük, és az 1-0-s előny miatt se kellett sokáig izgulniuk, mert konkrétan a térfelükre alig mentünk át. Ha nagyon akartak volna simán rúgnak még 1-2 gólt.

Sajnos idejutottunk, hogy az inter le tudott hozni így egy derbit...

 

 

Sacchi nyilatkozata meccs után: "5 védős felállással Pioli törölte 3 év munkáját. Milan már nem egy csapat. Az Inter nem egy ellenféllel, hanem egy edzőpartnerrel játszott."

A hozzászólás módosítva: 1 év telt el , tupi
VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.02.06. 09:49
gumicsiga
(@gumicsiga)

Én végignéztem a meccset (fájdalmas volt). A háromvédős rendszernek talán annyi értelme volt, hogy nem kaptunk 3 gólt, viszont teljesen megölte a támadó játékunkat. Azzal nem értek egyet, hogy az Inter fél gőzzel játszott, mert én Conte óta nem láttam őket így játszani, nyilván ennek a Milan rossz formája is lehet az oka.

Az egyéni teljesítményeket nézve Kalulu,Gabbia,Krunic,Origi,Tataru nem ide való játékosok, egyszerűen nekik nem szabadna ebben a csapatban pályára lépni kezdőként egy tétmeccsen. Kalulu olyan,mint amikor először betették a kezdőbe, egyszerűen harmatos gyenge, mellesleg tegnap Tonali is borzasztó volt.

Megvannak azok a játékosok, akikre ilyen helyzetben is lehet számítani, én Bennacer,Toromi és Mike visszatérésén kívül nem tudok sok mindenbe kapaszkodni. Remélem Ibra elkezd a csapattal edzeni és a Torino ellen már visszatérnek a "húzóemberek", jó lenne a Tottenham ellen meccsre egy győzelemmel hangolni, nehogy csúnya égés legyen annak is a vége.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.02.06. 10:27
dzsozy
(@Gunz)

Én elégedett vagyok, mert megtört a sorminta és nem kaptak 6-ot. Tegnap Tata  egészen jó teljesítményt tett le az asztalra. Végre nem minden lövésből kapott gólt. 🙂 

A meccs előtt néztem az odsokat és nagyon gondolkoztam, hogy megteszem hazaira 2-es odssal. Sajnos nem tettem meg... Talán a 2010-es évek közepe/vége volt olyan, hogy a juve ellen borítékolható volt a vereség. Nem is emlékszem, hogy ennyire egyértelmű volt a meccs végkimenetele.

Nem tudom mit gondolhatnak Maldiniék, ha ők csúnyán néznek, hogy a Milan szurkolók hogyan érezhetik magukat... Ami most van 1 hónapja az a komplett klub megcsúfolása mindenki részéről, legyen szó játékosokról, vagy a legfelső emberekről. Mindenkinek vastagon benne van a keze ebben a fekáliában. De sebaj, ők erre a produkcióra is euró milliókat keresnek. 

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.02.06. 13:38
Anselmo
(@anselmo)

Azt hiszem mindenki csalódottsága és keserűsége maximálisan érthető és jogos. Nem hiszem, hogy akárcsak közülünk bárki számított volna arra, ami történik. Nehezen tudom elképzelni viszont, hogy a háttérben ne kezdtek volna már beindulni feltáró folyamatok, persze ha nem teljesen világos már most is, mi okozta ezt a helyzetet. Egyre több Milan-portálon olvasgatni olyan szerkesztői írásokat, amelyben teljesen nyíltan leírják, hogy Pioli menesztése minimum megérdemelt és szükséges lenne, én mégis borúlátó vagyok. Amit a vezetőségről mindenképpen el lehet mondani, hogy a cselekvőképesség, és mobilis gondolkodásmód sosem volt erősségük. Pioli nyert egy bajnoki címet, ahogy Allegri is, mégis megköszönték neki, amikor tarthatatlanná vált a helyzet (holott az ennyire nem is volt mély gödör). Nem lehet a végsőkön túl is e mögé bujkálni. Berlusconi és Galliani sohasem engedtek volna következmények nélkül ilyen megalázó sorozatot. A szezon vége vízválasztó lesz: legkésőbb nyáron Piolit el kell küldeni, csak kérdés, hogy addigra lesz-e még miért. 

Sokan azzal hárítottak eddig, hogy Piolit most elküldeni a teljes összeomláshoz vezetne, ezért nem szabad. De kérdem én: mi a végső összeomlás, ha nem az, ami januárban történt velünk? Lehet ez ennél rosszabb is? Aligha. Most már a "nem cselekvés" nem lovagiasságot, vagy megfontoltságot tükröz, hanem alkalmatlanságot, tehetetlenséget és súlyos gondatlanságot. Ha a Torino ellen nem lesz meg a 3 pont és Maldiniék ezt akkor nem lépik meg, akkor a szememben nincs többé hitelük és bizalmam sem feléjük. 

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.02.06. 14:59
Gagacs
(@gagacs)

@anselmo maximálisan egyetértek.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.02.06. 15:11
Berka_
(@berka_)

@anselmo A Torino után 4 nappal jön a Tottenham, és mivel Piolit épp most erősítették meg a posztján a gyalázatos sorozat ellenére, így ezek után szerintem teljesn kizárt,hogy a következő bajnoki után edzőváltás lesz,bármi legyen is az eredmény.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.02.06. 17:30
Anselmo
(@anselmo)

@berka_ abszolút jogos. Ez valóban életszerűtlen volna. Én is azt érzem, hogy Pioli az idény végéig maradni fog. De azért remélem, hogy a Tottenham elleni kiesés után (merthogy sajnos nem kérdés, hogy az lesz) legalább a végső elhatározás meg fog érni bennük az edzőváltásra. Csak félek, hogy addigra már jóvátehetetlen károk következnek be.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.02.06. 18:16
ACM_GRA
(@acm_gra)

Próbálom meglátni a dolgok jó oldalát, a pozitívumot, de egyszerűen jelenleg nem megy. Nincs mit kiemelni. Ja de, azt a sok Milan szurkolót aki kiment a meccsre, szurkolni a csapatnak. Előttük le a kalappal! A csapat viszont annyira kiábrándító (és nem a vereség a probléma, mert ki lehet kapni) hanem a lélektelen játék, hozzáállás. Tényleg olyan, mintha a dementorok minden életerejüket kiszívták volna január eleje óta a játékosoknak, mintha ez már nem is az a Milan lenne. Egyre fájóbb és szomorúbb a helyzet. Azt gondoltam ez csupán egy kisebb-nagyobb gödör, mélypont (ami az élet természetes része és csupán egy átmeneti időszak) ám tévedtem, sokkal súlyosabb a probléma. Azért remélhetőleg lesz még sikerélményünk a szezonban…

Spurs elleni meccs: Az sem érdekelne, ha simán kikapnánk mindkét meccsen, ám olyan szív és alázat lenne bennünk mint anno a Manchester ellen 2007-ben, komolyan egy szót nem szólnék! 

A hozzászólás módosítva: 1 év telt el , ACM_GRA
VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.02.06. 21:53
Oldal 2 / 2