Edzőkérdés

Oldal 6 / 6
 
123asd
(@123asd)

Amilyen sok nevét bedobtak elsőre, hogy ki lehet a Milan edzője, olyan gyorsan fogynak a lehetőségek. Emery hosszabbított a Villaval, Xavi pedig marad a Barca edzője, így őket kihúzhatjuk a listáról, kár mert mind2t szívesen láttam volna.

Mivel a klub elsősorban egy olyan edzőt szeretne, aki használja, és felépíti a fiatalokat, valamint nem kell a rendszeréhez nagy változásokat alakítani a keretén, így szerintem Contet is kizárhatjuk, mivel a 3-5-2 je nem illik ide. Egyedül a Chelseaben játszott 3-4-3 at Hazard miatt, de nem hinném, hogy pl Leao miatt tenne ilyen lépést. 

Kihúzhatjuk a Porto edzőjét, Conceicaot is, abban az esetben, ha a Porto elnökét újraválasztják, mivel akkor szinte biztos hoszabbít.

De Zerbi még nincs teljesen kizárva, de róla ne álmodozzunk.

Lopetegui szinte biztos, hogy a West Hamnél folytatja, így ő rá sem látok esélyt, pedig szerintem jobb lenne annál, mint amit az emberek gondolnak róla. 

Motta pedig 95% hogy a Juventusnál folytatja, így őt is kihúzhatjuk, ha csak Allegri nem marad.

Nagelsmann marad a németeknél, így ő is elúszott. 

De kik maradtak?

Fonseca, akit csak akkor eröltessünk, ha mindenki más elúszott, mert igazából Pioli szintje, de más stílusú edző. Őt tényleg csak akkor ha mást nem tudunk.

Van Bommel, akit állítólag Ibra szeretne nagyon. A Wolfsburgnál nem jött össze neki, de utána a PSV nél és tavaly az Antwerpnél nagyon jó volt. Most van egy szarabb idénye. Egyenlőre még szerintem nincs azon a szinten, hogy bajnoki címre vezesse ezt a gárdát, de hosszútávon jó megoldás lehet. 

Galtier, akivel szerintem a leghamarabb érhetünk el sikereket. Hogy hosszútávon mennyire lenne jó azt nem tudom, de egy olyan edző, aki már tett le valamit az asztalra.

És végül Ruben Amorin a Sporting edzője, aki már egy jó ideje bizonyítja, hogy egy jó szakember, és készen áll a szintlépésre. Valamint hosszútávú megoldást nyújthat. 

A legjobb mindenképp az lenne, ha a Galtier-Amorin 2s közül lenne valamelyik, ha egyikük sem jönne, akkor meg lehetne próbálni Bommelt, és ha ő sem, akkor marad Fonseca. 

VálaszIdéz
Közzétéve : 2024.04.25. 18:40
bubu971 reacted
Anselmo
(@anselmo)

Én kivárok, ameddig kinevezik az új edzőt. Számomra az minden kérdésemre választ ad majd, hogy a klub jövője mi is pontosan. 

VálaszIdéz
Közzétéve : 2024.04.28. 07:48
bubu971 and Gagacs reacted
gumicsiga
(@gumicsiga)

Én nem gondolok itt nagy durranásra, nem hiszem, hogy nagyot vagy váratlant fog húzni a vezetőség. Inkább egy megalkuvós langyos folytatás, amit egy irányítható edzővel fognak áthidalni -hiszen ez a cél megmondták, egy a tulajdonosi kör látásmódjával kompatibilis edző-, aki nem fog szólni azért, ha eladják a legjobb játékosát és tudja, ha az köv szezon keretje gyengébb lesz,mint az előző.

Igazából egy erős keret is megoldhatja egy közepes edző problémáját, ha így másodikak tudunk lenni, akkor egy Lopeteguival is lehet másodikak tudunk lenni, főleg ha nem sérült a komplett védelem egy szezonon keresztül. Azaz edző, aki nem ismeri a Serie A-t úgyis meg fog bukni, egy évet se adok neki..

Nem az edző személyétől, hanem azoknak az embereknek a döntésétől félek, akik ebben kompetensek. A jelenlegi vezetőknek nincs semmilyen tapasztalata a pályán, Ibrába pedig nem tudom mennyire bízhatunk. Szvsz, ha Maldini-Massa mondaná azt, hogy pl. Van Bommelben meg van az ami a Milan edzőjéhez kell előbb bíznék a véleményükben, mint ha Cardinale-Furlani matekolná ezt ki egy számológép és egy kv kíséretében.

 

VálaszIdéz
Közzétéve : 2024.04.30. 16:08
Anselmo
(@anselmo)

És szerintem még csak ki se matekolják, az a baj. Edzőt is lehetne úgy scoutolni, mint játékost, de nem úgy tűnik, hogy idáig eljutottak volna. Az eddig felröppenő nevek is teljesen kézenfekvő választások az összes többi klub esetében is, egyikre se mondanám se azt, hogy izgalmas, se azt, hogy váratlan húzás lenne. Lopetegui, Fonseca, Sousa és társai bárkinek eszébe jut, aki olcsón akar középszerű edzőt, Contét mindenki akarja, de igazából senki sem, a számomra izgalmasabb nevek (Farioli, De Zerbi, Motta, Roy) meg komolyan szóba sem kerülnek, érdemi esély nincs rájuk ezért vagy azért. Egy teljesen unalmas, sematikus húzásra számítok a végén, egy Pioli v2., csak nem olasz kiadásban. Ha már sztáredzőt megfizetni nem tudunk/akarunk, akkor legalább meg kéne találni azt a személyt (felderíteni), aki az árnyékból jön, fiatal, innovatív, van egy saját elképzelése, karizmatikus, és nem ezeket az ezeréve a rendszerben keringő mediokrata elemeket - mint amilyen Pioli is volt.   

Sokkal inkább tudnék azonosulni azzal, ha egy teljesen ismeretlen név érkezne (mint Sacchi is volt a maga idejében), mintha valami 50-70 éves fazon, aki már legalább 10-20 éve a semmit karistolja a szakmában, és klubról-klubra sodródik évről-évre. 

VálaszIdéz
Közzétéve : 2024.05.03. 15:24
Gagacs and kissheva reacted
hodyzoli
(@hodyzoli)

@anselmo Conceicao? Most nagyon róla suttognak. 49 éves, sok fiatalt épített fel, de közben sikeres is volt (nem csak nemzeti szinten). Én Őt a nekünk elérhető edzők felső polcára tenném.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2024.05.03. 23:23
Anselmo
(@anselmo)

@hodyzoli És vele szerintem rendben is lennék, igen. Én is az egyik lehető legjobb elérhető választásnak tartom az általam ismert edzők közül.

A hozzászólás módosítva: 15 óra telt el , Anselmo
VálaszIdéz
Közzétéve : 2024.05.04. 08:06
Oldal 6 / 6