Edzőkérdés

Oldal 6 / 13
 
123asd
(@123asd)

Amilyen sok nevét bedobtak elsőre, hogy ki lehet a Milan edzője, olyan gyorsan fogynak a lehetőségek. Emery hosszabbított a Villaval, Xavi pedig marad a Barca edzője, így őket kihúzhatjuk a listáról, kár mert mind2t szívesen láttam volna.

Mivel a klub elsősorban egy olyan edzőt szeretne, aki használja, és felépíti a fiatalokat, valamint nem kell a rendszeréhez nagy változásokat alakítani a keretén, így szerintem Contet is kizárhatjuk, mivel a 3-5-2 je nem illik ide. Egyedül a Chelseaben játszott 3-4-3 at Hazard miatt, de nem hinném, hogy pl Leao miatt tenne ilyen lépést. 

Kihúzhatjuk a Porto edzőjét, Conceicaot is, abban az esetben, ha a Porto elnökét újraválasztják, mivel akkor szinte biztos hoszabbít.

De Zerbi még nincs teljesen kizárva, de róla ne álmodozzunk.

Lopetegui szinte biztos, hogy a West Hamnél folytatja, így ő rá sem látok esélyt, pedig szerintem jobb lenne annál, mint amit az emberek gondolnak róla. 

Motta pedig 95% hogy a Juventusnál folytatja, így őt is kihúzhatjuk, ha csak Allegri nem marad.

Nagelsmann marad a németeknél, így ő is elúszott. 

De kik maradtak?

Fonseca, akit csak akkor eröltessünk, ha mindenki más elúszott, mert igazából Pioli szintje, de más stílusú edző. Őt tényleg csak akkor ha mást nem tudunk.

Van Bommel, akit állítólag Ibra szeretne nagyon. A Wolfsburgnál nem jött össze neki, de utána a PSV nél és tavaly az Antwerpnél nagyon jó volt. Most van egy szarabb idénye. Egyenlőre még szerintem nincs azon a szinten, hogy bajnoki címre vezesse ezt a gárdát, de hosszútávon jó megoldás lehet. 

Galtier, akivel szerintem a leghamarabb érhetünk el sikereket. Hogy hosszútávon mennyire lenne jó azt nem tudom, de egy olyan edző, aki már tett le valamit az asztalra.

És végül Ruben Amorin a Sporting edzője, aki már egy jó ideje bizonyítja, hogy egy jó szakember, és készen áll a szintlépésre. Valamint hosszútávú megoldást nyújthat. 

A legjobb mindenképp az lenne, ha a Galtier-Amorin 2s közül lenne valamelyik, ha egyikük sem jönne, akkor meg lehetne próbálni Bommelt, és ha ő sem, akkor marad Fonseca. 

VálaszIdéz
Közzétéve : 2024.04.25. 18:40
bubu971 reacted
Anselmo
(@anselmo)

Én kivárok, ameddig kinevezik az új edzőt. Számomra az minden kérdésemre választ ad majd, hogy a klub jövője mi is pontosan. 

VálaszIdéz
Közzétéve : 2024.04.28. 07:48
bubu971 and Gagacs reacted
gumicsiga
(@gumicsiga)

Én nem gondolok itt nagy durranásra, nem hiszem, hogy nagyot vagy váratlant fog húzni a vezetőség. Inkább egy megalkuvós langyos folytatás, amit egy irányítható edzővel fognak áthidalni -hiszen ez a cél megmondták, egy a tulajdonosi kör látásmódjával kompatibilis edző-, aki nem fog szólni azért, ha eladják a legjobb játékosát és tudja, ha az köv szezon keretje gyengébb lesz,mint az előző.

Igazából egy erős keret is megoldhatja egy közepes edző problémáját, ha így másodikak tudunk lenni, akkor egy Lopeteguival is lehet másodikak tudunk lenni, főleg ha nem sérült a komplett védelem egy szezonon keresztül. Azaz edző, aki nem ismeri a Serie A-t úgyis meg fog bukni, egy évet se adok neki..

Nem az edző személyétől, hanem azoknak az embereknek a döntésétől félek, akik ebben kompetensek. A jelenlegi vezetőknek nincs semmilyen tapasztalata a pályán, Ibrába pedig nem tudom mennyire bízhatunk. Szvsz, ha Maldini-Massa mondaná azt, hogy pl. Van Bommelben meg van az ami a Milan edzőjéhez kell előbb bíznék a véleményükben, mint ha Cardinale-Furlani matekolná ezt ki egy számológép és egy kv kíséretében.

 

VálaszIdéz
Közzétéve : 2024.04.30. 16:08
Anselmo
(@anselmo)

És szerintem még csak ki se matekolják, az a baj. Edzőt is lehetne úgy scoutolni, mint játékost, de nem úgy tűnik, hogy idáig eljutottak volna. Az eddig felröppenő nevek is teljesen kézenfekvő választások az összes többi klub esetében is, egyikre se mondanám se azt, hogy izgalmas, se azt, hogy váratlan húzás lenne. Lopetegui, Fonseca, Sousa és társai bárkinek eszébe jut, aki olcsón akar középszerű edzőt, Contét mindenki akarja, de igazából senki sem, a számomra izgalmasabb nevek (Farioli, De Zerbi, Motta, Roy) meg komolyan szóba sem kerülnek, érdemi esély nincs rájuk ezért vagy azért. Egy teljesen unalmas, sematikus húzásra számítok a végén, egy Pioli v2., csak nem olasz kiadásban. Ha már sztáredzőt megfizetni nem tudunk/akarunk, akkor legalább meg kéne találni azt a személyt (felderíteni), aki az árnyékból jön, fiatal, innovatív, van egy saját elképzelése, karizmatikus, és nem ezeket az ezeréve a rendszerben keringő mediokrata elemeket - mint amilyen Pioli is volt.   

Sokkal inkább tudnék azonosulni azzal, ha egy teljesen ismeretlen név érkezne (mint Sacchi is volt a maga idejében), mintha valami 50-70 éves fazon, aki már legalább 10-20 éve a semmit karistolja a szakmában, és klubról-klubra sodródik évről-évre. 

VálaszIdéz
Közzétéve : 2024.05.03. 15:24
Gagacs and kissheva reacted
hodyzoli
(@hodyzoli)

@anselmo Conceicao? Most nagyon róla suttognak. 49 éves, sok fiatalt épített fel, de közben sikeres is volt (nem csak nemzeti szinten). Én Őt a nekünk elérhető edzők felső polcára tenném.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2024.05.03. 23:23
Anselmo
(@anselmo)

@hodyzoli És vele szerintem rendben is lennék, igen. Én is az egyik lehető legjobb elérhető választásnak tartom az általam ismert edzők közül.

A hozzászólás módosítva: 1 hónap telt el , Anselmo
VálaszIdéz
Közzétéve : 2024.05.04. 08:06
d ρ i D
(@milandroid)

Nekem sajnos az álláspontom nem változott az évek során: olasz edző kell.

1. Vincenzo Italiano

2. maradjon Pioli

3. De Zerbi

4. Gilardino

VálaszIdéz
Közzétéve : 2024.05.20. 17:33
Gagacs
(@gagacs)

Én meg azt tartom, hogy nem olasz edző kell.

Concenciao vagy Gallardo szimpatikus lenne.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2024.05.20. 19:20
Anselmo
(@anselmo)

@gagacs Fonseca végülis tökéletesen megfelel ennek a követelménynek. Nem olasz, soha életében nem nyert semmit, ami lényeges, a TOP ligákban soha nem végzett a 4. helynél előrébb, pedig a Roma és a Lille helyi szinten nem olyan kis csapatok, mint mondjuk a Sassuolo vagy a Brighton. Tőlem lehet külföldi az edző, nem gond. De, ha Fonseca vagy Paulo Sousa lesz az, akkor egyelőre  én befejeztem ezzel a klubbal. 

VálaszIdéz
Közzétéve : 2024.05.20. 19:43
Gagacs
(@gagacs)

@anselmo jó, hát azért a külföldivel szemben is vannak elvárásaim. 🤣 Azért írtam azt a két embert. 

Fonszékát nem akarom védeni, mert kb én is hasonlóan érzek vele kapcsolatban, mint te. Viszont az a Róma egy elég gyenge kerettel rendelkezett emlékeim szerint. 

VálaszIdéz
Közzétéve : 2024.05.20. 19:56
Anselmo
(@anselmo)

@gagacs Nem tudom, nem hiszem, hogy mindent egybevetve gyengébb volt, mint bármelyik Roma keret az elmúlt 15 évben. Fonseca viszont semmi nyomot nem hagyott 2 év alatt, ott sem, és Lille-ben sem, sehol sem. Egy nagy nulla. Még arra sem volt képes idén, hogy egy Brest szintű csapatot megelőzzön, és BL-főtáblás indulást összehozzon. De a Milan azért mindezek után jó lesz neki. 

Ha őt tényleg kinevezik, az két dolgot jelenthet: vagy valóban ennyire nem akar semmit a tulajdonos és a vezetőség, ennyire nincs ambíció, vagy hogy komplett idióták vezetik a klubot. Egyik sem az a kombó, amelyet én szurkolóként támogatni tudok...

VálaszIdéz
Közzétéve : 2024.05.20. 20:05
Gagacs reacted
gumicsiga
(@gumicsiga)

Volt, ahol lehozták, hogy 99%-ra Van Bommel lesz, utána megint előjött a B-terv Fonseca, viszont az A-tervről, Conceicao-ról egyenlőre nem lehet hallani...

Igazából azt nem értem, hogy MR BL akarok nyerni,de azonnal mi a francért éri be mindig a B és C,D tervekkel. Érdekes, hogy a Juventus meg tudta szerezni azt, akire nekik szükségük van, Motta náluk kötött ki úgy, hogy még vége sincs a bajnokságnak.

Én alapvetően Olasz edzőt szerettem volna, külföldi edzőknek nagyon ritkán jön össze a serie a-ban, erre meg is volt és még mindig van az esély, de aligha tudjuk De Zebri-t ide csábítani úgy, hogy Motta-t és -valószínűleg- Conceicao-t se sikerült.

Conceicao szvsz még jó választás lehetne, karrierje alatt majdnem végig Olaszországban játszott, ismeri a BL-t, 4-3-3-at 4-2-3-1-et játszott a Portoval is..

Fonseca az akiről biztosan tudhatjuk, hogy kevesebb esélyünk van vele jónak lenni, mint a Conceicao-De zebri párossal, tehát ha ő lesz az sok mindent elmond a jelenlegi ambícióinkról.

 

VálaszIdéz
Közzétéve : 2024.05.21. 09:22
hodyzoli
(@hodyzoli)

@gumicsiga Pedig sajnos jó esély van rá. Ráadásul (ha igaz) nagyon külföldit akarnak, De Zerbi meg nem nagyon akar olaszban dolgozni (szintén ha igaz).

https://milanreports.com/2024/05/21/milan-fonseca-rossoneri-foreign-coach/

Sok a pletyka, de remélem nem #NOseca lesz, mert az tényleg egyértelművé tenné a célokat, akkor meg akár maradhatott volna Pioli is, közép-él-xart Ő is tud "építeni".

VálaszIdéz
Közzétéve : 2024.05.21. 10:23
Gagacs reacted
Anselmo
(@anselmo)

Túlértékelik sokan a RedBird és Cardinale szándékait. A rengeteg hangzatos nyilatkozat azért van, hogy a hiszékenyebb, naívabb fajtája azt hihesse, amit hinni akar. Nem azért, mert úgy is gondolják. Ez úgy működik, mint a politika. A rutin meg az évek elhozzák azt, hogy az ember meg tudja különböztetni, hogy mikor van szó parasztvakításról, vagy arról, hogy valakinek valóban komoly szándékai vannak. Ez az edzőválasztás egy komoly statement lesz. Akár ilyet, akár olyat hoznak. 

De a cél az, hogy a szurkolókat éppoly hülyére vegyék, mint a választókat. A Curva Sud is ettől sokallt be, és hihető, hogy ők azért jobban belelátnak a dolgokba, közelebb vannak a tűzhöz, mint mi, magyarországi Milan szurkolók. Ha ők aggódnak, akkor az elég sokat elárul. 

Cardinale legutolsó nyilatkozata is egy vallomással ért fel, amikor azt ecsetelte, hogy ő tulajdonképpen szívességet tesz nekünk, hogy nem nyerünk túl sokszor, mert így izgalmasabb a futball. Naná. A legtragikusabb érzés mégis az, hogy az órákon belül csődbe jutó Internek fényesebb jövőt jósolok a következő 5 évre, mint a Milannak. És ezt halál komolyan mondom. 

VálaszIdéz
Közzétéve : 2024.05.21. 13:51
Gagacs reacted
Gagacs
(@gagacs)

@anselmo tessék kolléga... Úgy néz ki (ismét) igazad lesz.
📰@AntoVitiello: #ACMilan egyszerű edzőt keresnek, aki nem kérdez túl sokat, olyan edzőt, aki igent mond a klub döntéseire.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2024.05.21. 18:11
Oldal 6 / 13