Edzőkérdés

Oldal 5 / 6
 
HegyalJani
(@hegyaljani)

Egy másik topicban meg lettem említve a Conte-s hír kapcsán, gondoltam áthozom ide a témát..

Aztán kiderült, hogy pontosan egy évvel ezelőtt beszélgettünk itt ebben a témában és érdekes volt visszaolvasni, hogy is vélekedtünk. Az eltelt egy év alatt rengeteg dolog változott és van, ami megmaradt, pl. Pioli személye 😀

Vicces volt olvasni azt a mondatot, hogy vajon Maldiniék mit hoznak ki az edzőkérdésből.. Nos tudjuk mit hoztak ki, mert se Maldini se Massara. 🙂  Nyilván nem az a vicces, hogy Ők nincsenek, hanem sokan tőlük várták (vártuk) a megoldást.

Contéval kapcsolatban nem olyan rég egy cikknél leírtam a véleményem, ami azóta sem változott..  Ha esetleg valaki nem olvasta volna, annyi a lényeg, hogy inkább nézem a szenvedést tovább Piolival, minthogy azt a nem normális, idióta, zebrapatkányt lássam szeretett csapatom kispadján.. Nem érdekel milyen edző, nem érdekel milyen eredményeket ért el, nem érdekel semmi, ami vele kapcsolatos.. 

Egyébként valamikor tavaly év végén volt egy cikk a rabruhások szurkolói oldalán, hogy szóban megegyeztek Contéval és jövőre átveszi Allegri helyét.. Na, most akkor hol is az igazság???

Nagyon remélem, hogy a zebrás pletykának sokkal több köze van a valósághoz..

Egy biztos, hogy ha valami tragédia folytán az az idegbeteg patkány Conte, átveszi a Milan irányítását, én abban a pillanatban befejezem a Milan meccsek követését..

Nem vagyok hajlandó addig Milan meccset nézni, még az retardált az edző..

Nyilván rajtam kívül ez senki mást nem fog meghatni, és nem is érek el vele semmit, de elvek is vannak a világon, amibe nálam Conte személye nem fér bele..

VálaszIdéz
Közzétéve : 2024.01.30. 17:55
dzsozy
(@Gunz)

Ez az edzősdi bitang nehéz, mert gyakorlatilag bármelyik edző megbukhat bárhol, nincs semmiféle garancia. Nyilván pénzzel (és normális scoutinggal) lehet a besülés esélyét csökkenteni, de garancia a sikerre nincs. Számtalan példát fel lehet erre sorolni, de azt hiszem, hogy mindenki ismer ebből néhányat. 

Én azt gondolom erről, hogy Conte nem lehet a Milan arca. Egyszerűen a klubkép, klubfilozófia és Conte összeférhetetlen. (ahogy Mou is) Nem azért, mert Juvés vagy interes volt, hanem azért amilyen maga a személy.  A Milan -amióta követem a csapatot, kb 88-89- soha nem volt olyan, amilyen Conte alatt várhatóan lenne. 

Az én elképzelésem szerint Kloppnak kellene jönnie (tudom esélytelen), bár ő sem passzol igazán a Milan arculatába. Igazából a legfelső polcról Ancelotti és Guardiola lennének azok, akik szvsz beleillenének ebbe az imidzsbe. A lentebb lévő polcról viszont Xabi A., Motta, Arteta, Arne Slot és Italiano akiket el tudnék képzelni itt edzőként. Ezek közül egyik sem mutatott még semmi nagy eredményt és kérdéses, hogy milyen csapatokat fognak majd irányítani edzői pályafutásuk alatt, de azt hiszem az első háromban ott van a potenciál, hogy nagy/sikeres edzővé váljanak. 

 

Én szeretném, ha olyan edzője lenne a Milannak, aki játszatja a csapatot. Amennyit láttam a fenti edzők meccsei közül Xabi-Arteta-Slot is ilyen. Más kérdés, hogy a modern fociban mennyire van ennek a stílusnak jelene és jövője úgy, hogy nem vásárolhatod össze évről-évre a mindenkit is. (Guardiola)

 

Egyébként érdekes most megnézni a top bajnokságokat. Az angoloknál Arteta ott van Klopp és Guardiola nyakán (már második éve), Xabi a Bayern előtt van, (Allegri egy sokkal gyengébb kerettel van az Inter nyakán), és Ancelotti is még a Girona hátát nézi. A hollandoknál a psv Bosszal veri Slotot. Persze kicsi az esély, hogy Artetameg fogja előzni a City/Pool egyikét, vagy annak, hogy Xabi lenyomja a Bayernt és a Girona kipukkadására is nagy az odsz. Szóval várhatóan az underdog csapatok nem lesznek bajnokok a nagy csapatok és top edzők előtt, de azért rendesen rámentek a torokra.

 

Amennyiben nem tudják elhozni a Guardiola-Klopp-Ancelotti egyikét (ahogy várhatóan nem fogják), akkor azt mondom, hogy ne Conte jöjjön, hanem ezek közül a feltörekvő edzők közül valaki. Sajnos a Milan nincs abban a pozícióban, hogy top edzőt leakasszon, de nagyon ráférne már a csapatra egy komolyabb edző, aki elbírja a nagy csapat nyomását az eredménykényszert és azzal is tud mit kezdeni, ha a keret nem olyan combos. Ezek alapján a Xabi A.-Arteta lenne nálam a befutó.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2024.01.30. 18:39
HegyalJani reacted
Anselmo
(@anselmo)

Én nagyon valószínűtlennek érzem, hogy Conte érkezne a kispadra. Őszintén szólva még arra is csak 50% esélyt látok, hogy egyáltalán bárki is jön nyáron a kispadra, és Pioli nem tölti ki inkább a 2025-ig tartó szerződését. Nagyon RedBird-style lenne, ha inkább hagynák, hogy még egy évet agonizáljon, csak ne kelljen két edzőt fizetni, és persze választani egy másikat, ami elég nagy felelősség ebben a helyzetben. De most induljunk ki abból, hogy LESZ edzőváltás a nyáron. 

Egyszerű leszek: Conte azért nem fog jönni, mert túl drága és túl igényes a Milan vezetőségének. Az identitásbeli kérdések (ki illik hová, és milyen személyiség, mi a múltja) nem szokták érdekelni az amerikai wall-street-i befektetőket. De nem kell aggódni amiatt, hogy nálunk rontaná a levegőt, mert a mai Milan ennél sokkal alacsonyabbra lő. Ebből a legjobb esetben is Motta, Farioli vagy Palladino lesz a befutó, egy fiatal edző, aki nem kér sokat, könnyen irányítható, és a játékstílusa jól eladható. Xabi Alonso, Arteta, Emery, Klopp, De Zerbi féle karakterek ide nem fognak jönni, amíg a RedBird a tulajdonos. Motta szerződése lejár, így az amerikaiak logikájával ő a tuti befutó, még fizetni sem kell érte. Farioli talán még reális opció, a többit meg inkább hallani sem akarom. Nem mintha Thiago Motta olyan nagyon megdobogtatná a szívem.  

Sajnos Ariedo Braida tegnapi nyilatkozata - bár nagyon fáj - de nagyon igaz. Ez a Milan egy "mid-table" klub, az ő kifejezésével élve, mind gondolkodásban, ambícióban, mentalitásban, mind játékerőben jelenleg. Ha úgy alakul végül, hogy Pioli esetleg nyár után is maradna, akkor annál ékesebb bizonyítéka nem lesz ennek a kijelentésnek az öreg részéről. 

VálaszIdéz
Közzétéve : 2024.01.31. 08:19
kissheva reacted
hodyzoli
(@hodyzoli)

Áthozom ezt ide, talán jobb helyen lenne itt:

@anselmo "Amitől viszont igen, hogy egy olyan utódot jelölnek ki, akinek van némi neve, de ezerszer leszerepelt már. De Laurentiis is ezt a hibát követte el."

Azért ezt a képet árnyalja pld. Spalletti, akire tökéletes illik amit leírtál, még az is hogy ki adta neki az 1001. lehetőséget. Ő aztán egy igazi örök vesztes volt, mégis teljesen más az Ő bajnoki címe a szememben mint Piolié. Spalletti ugyanis kb. mint Simone Inzaghi, Conte stb., világos elképzelése van a fociról, össze tudta rakni a csapatait, csak az utolsó lépés mindig hiányzott neki. De attól még igaz hogy ezerszer leszerepelt, hogy mindig kapott újabb és újabb lehetőségeket. 

Ezért engem nem zavarna ha olyan edző jönne aki még nem ért el fergeteges sikereket, viszont egyértelmű és látható elképzelése van a csapatépítést illetően. Ilyen lenne pld. számomra (hogy Janit én is idekeverjem csak azért is: Jani által annyira nem kedvelt 😀 ) De Zerbi, Tudor vagy akár Motta is. Lopetegui-t én nem tudom megítélni, mert egyáltalán nem követtem a pályafutását, de ha tudatos elképzelései vannak, tud építkezni, van elképzelése a taktikát illetően (ami több az "adjátok oda Leao-nak a labdát azt oldja meg" támadójátéknál) és benne látják azt aki fel tud valami komolyabbat építeni, részemről legyen. Előre nem fogok ítélkezni, megvárom hogy mi lesz abból amit elképzel majd az illető. Csak ezt sajnos tavaly nyáron kellett volna meglépni és nem Piolinak adni egy újabb teljes évet a csapat leépítésére. Mert lássuk be ezt tette. Idejöttek Pulisic-ék, hetekig jó volt nézni a csapat játékát, amíg nem illeszkedtek be Pioli rendszerébe. Aztán csak beállította őket abba a langyos foshba ami az Ő elképzelése a fociról.

Pont ezért egyetlen elvárásom az új edző irányába az lenne, hogy ne a Mourinho, Pioli féle vonalat képviselje. Mert elegem van a lassú labdatoszatásból és az alibi fociból, ami a "0-0 jobb mint egy látványos vereség" mentalitásból fakad. És ami amúgy nem igaz, mert egy látványos győzelem és egy látványos vereség többet ér, mint két langyfosh x (3 pont vs. 2 pont, nem olyan nehéz matek ez).

A hozzászólás módosítva: 1 hét telt el , hodyzoli
VálaszIdéz
Közzétéve : 2024.04.20. 11:23
Anselmo
(@anselmo)

@hodyzoli Amellett, hogy adom a Spallettire vonatkozó részt, nyilván ne felejtsük, hogy Pioli is nyert ezerszer levitézlett edzőként bajnoki címet... hogy Spallettivel mi lett volna a Napoli távolabbi sorsa, sosem fog kiderülni, egy szezon után korai lett volna bármit is mondani. Egyszer az életben bárkinek is kijöhet a lépés (Zaccheroni - Milan, Ranieri - Leicester City, stb). De se előtte, se utána semmi igazából. Piolival is ez történt. Én valahogy azt gondolom, aki 15-20 éven át eredménytelen, abból később sem lesz korszakos zseni, vagy kiemelkedő tudású és kreativitású edző.

Én olyan edzőt szeretnék, aki még nem nyitott könyv, nem áll mögötte egy évtizedes eredménytelen karrier, vagy aki csupán egy "one-season wonder". Fontos a tettenérhető játékfelfogás és edzői filozófia, ez valóban igaz. Feltéve, ha az jó, és van értelme. Zdenek Zemannak nagyon is világos felfogása volt, mégse ment vele semmire egész életében. Sarri ugyanez, sarrismo, meg Sarriball, de igazából sehol se működik ez a dolog igazán. Nem kell sztáredző nekem sem, de legyen olyan, akiben láthatóan mocorog némi fantázia, szenvedély, egy keveset letett már az asztalra, és csak 40 körül van, nem 55-65 között. 

VálaszIdéz
Közzétéve : 2024.04.20. 12:43
HegyalJani
(@hegyaljani)

- Conte

- Lopetegui

- Fonseca

- Xavi Hernandez

- De Zerbi

- Emery

- Amorin

- Van Bommel

- Thomas Tuchel

- Conciecao

- Galtier

- Motta

- Sarri

- Marco Rose

- Gallardo

Eddig nagyjából ezeket az edzőket dobták be, mint lehetséges Pioli utódok, meg az a 4-5, akit még jó eséllyel kifelejtettem, vagy lemaradtam róla.. Van miből válogatni, bár nem gondolnám, hogy egy veretes névsor.. Persze biztos lesz még 10-15 név, akit bedobnak még.. 🙂

Max. három név van a felsoroltakból, akire azt mondanám, hogy hajrá.. Nyilván én nem kicsit válogatós vagyok..

A Conte, Lopetegui, Xavi, Tuchel, Sarri, Fonseca sor, nálam az a kategória, hogy inkább akkor még maradjon egy évig Pioli 😀

Többször szóbekerült, hogy nagy probléma a vezetőség tökölése edzőkérés szempontból.. Nem igazán érteni miért halogatják, miért nem döntenek határozottabban.. Félnek a változástól, vagy akit szeretnének nem elérhető, vagy egyszerűen tényleg csak elégedettek Piloival.. Mondjuk ez a rész szerintem már megdőlt, mert 100%-ra vehető, hogy szezon végén elküldik a kopaszt..

Részemről valamilyen szinten azért érthető, hogy nehezen hozzák meg a döntést.. 2019-20 után el kezdett valami felépülni.. Ha lassan is de látszik a fejlődés.. Nyertünk egy bajnokságot, volt BL-elődöntő, idén pedig stabilan a BL-helyezést érő helyen áll a csapat.. Innen kell most még egy szintet lépni.. Piolival ez egyértelműen nem léphető meg.. Gondolom azt senki nem akarja, hogy visszaessünk a 2019 előtti szintre.. Ezt a vezetőség sem akarhatja..

Egy edzőváltás pedig igenis kockázatos.. El sülhet jól és kevésbé jól is.. Számtalan példát láttunk már mindkét verzióra..  Elég csak a Barca, Chelsea, MU, Napoli, stb. csapatokat nézni, hogy mire mentek az edzőválással, edzőváltásokkal.. Persze fel lehet hozni a Romát is példának, bár ott még csak egy hónap telt el kb., szóval nem tudni még hosszútávon jó döntés-e..

Állítólag a vezetőség egy fiatalabb, nem olasz edzőben gondolkodik, aki jól bánik a fiatalokkal.. Személy szerint én támogatom ezt a nézőpontot.. Elég volt már a begyepesedett, agyú, szűk látókörű olasz edzőkből.. Ráadásul alig van olasz játékosunk (aminek én szintén örülök), ezért is lenne érdemes nem olasz edzőre bízni az irányítást..

Érdekes lesz a nyár.. A szezon vége után a lehető leghamarabb dönteni kell az edző személyéről, onnantól már tényleg nem szabad halogatni..

Komolyan szurkolok azért, hogy nehogy megtörténjen az a tragédia, hogy ősszel már visszasírjuk Piolit..

 

A hozzászólás módosítva: 1 hét telt el , HegyalJani
VálaszIdéz
Közzétéve : 2024.04.21. 13:04
Gagacs reacted
Anselmo
(@anselmo)

@hegyaljani Most épp nekem se lenne nagy gondom vele, ha külföldi lenne az edző. Bár halkan teszem hozzá, az elmúlt majdnem 50 évben soha, semmit nem nyertünk külföldi edzővel, akárhány volt, az nagyon csúnya lebőgés volt (Tabárez, Terim, Seedorf, Mihajlovic, Leonardo). Szóval azért nem tudom, mire kéne optimistának lenni ezek után :). De őszintén nem nagyon értem ezt a nagyon negatív hozzállást az olaszokhoz. Ez végülis egy olasz klub, olasz hagyományokkal, a Milan az összes nagy sikerét olasz edzők irányítása alatt érte el, és túlnyomórészt olasz játékosokra építve. Ez nyilván nem jelenti azt, hogy ezen a körön kívül nem lehet gondolkodni, de hogy ennyire megvetőleg kelljen rájuk tekinteni, vagy egyenesen örülni, ha nincsnek, azt is túlzásnak érzem. De persze nem kell egyetértenünk mindenben, ez tény. Csak érdekelne... 🙂

Még annyi, hogy csak az elmúlt 30 évben, mióta globalizálódotott a futball, mindössze 3 bajnoki címet nyert NEM olasz edző (kettőt Mourinho, egyet Sven Göran Ericsson). Azért ez nem lehet véletlen, és nem is az. 

A hozzászólás módosítva: 1 hét telt el , Anselmo
VálaszIdéz
Közzétéve : 2024.04.21. 13:58
HegyalJani
(@hegyaljani)

@anselmo nem feltétlen tartozik az "Edzőkérdés" témához, de ha már rákérdeztél megpróbálom röviden kifejteni, bár kicsit messziről indítok 🙂

Nos, én a Gullit, Rijkaard, Van Basten időszakban lettem AC Milan és ezzel egy időben holland foci drukker is.. Mindig is tetszett a holland foci, a holland foci stílus.. Mai napig bármilyen Futball Világesemény van én a hollandoknak szurkolok, bár jelenleg sajnos az Orange sincs a legmagasabb szinten.. Ha válogatott meccsen összecsap az olasz és a holland válogatott, simán a hollandoknak szurkolok..

Ha nem lennék AC Milan szurkoló, valószínű soha nem is néznék olasz focit.. Mostanában ez már megváltozott, de annak idején attól a "játsszunk 1:0-ra" hozzá állástól a falra tudtam volna mászni.. Addig még Maldinik,Del Pierok, Costacurák, Donadonik, Baggiok stb. szaladgáltak a pályán ha nem is szerettem de tudtam értékelni az olasz focit..

Manapság pedig azért örülök, hogy kevés olasz van a Milanban, mert egyszerűen nem elég jók az olasz játékosok.. Van 1-2 két kivétel, de a korábban említett nevekhez képest óriási a szakadék.. Tele van az olasz foci teljesen átlagos, tucatjátékosokkal..

Az olasz edzőkkel ugyan ez a problémám.. Még mindig sok az elavult gondolkodású olasz edző, akik nem hajlandók fejlődni a világ labdarúgásával.. Persze kivételek itt is vannak..

Amíg ilyen helyzetben van az olasz labdarúgás én csak örülök annak, ha kevés olasz játszik a Milanban..

Ami a külföldi edzőkkel kapcsolatos véleményed illeti, nos Pioli sem nyert soha bajnokságot korábban 🙂  (valószínű többet nem is fog 🙂 )

VálaszIdéz
Közzétéve : 2024.04.21. 14:30
bubu971 reacted
Gagacs
(@gagacs)

@anselmo azért nem nyert a Milan külföldi edzővel semmit, mert igazából mind középszerű volt sajnos.

Egyébként ahogy Jani is írja, alig van olasz játékosunk, szóval ez is a külföldi edző mellett egy strigula.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2024.04.21. 14:34
bubu971 reacted
Anselmo
(@anselmo)

Ezért gondolom azt, hogy ha egyszer csak középszerű edzőre van lehetőségünk (mert ugye azt senki nem vitatja, hogy külföldi TOP edzőről nem is álmodhatunk), akkor már nagyobb az esély a győzelemre egy középszerű olasszal, mint azt Pioli, Spalletti, vagy Zaccheroni példája is mutatja. Egyszerűen azért, mert a közeget, és a lokális jellemzőket illetően jobban eligazodnak. Mert hiába is hozunk egy Lopetegui, Fonseca, vagy hasonló edzőt, ettől a közeg - amit lehet szeretni, vagy nem szeretni - nem fog megváltozni. Egy ilyen edző jellemzően sem a védekezést nem tudja olasz szinten elvárhatóan megszervezni, sem a sajátos, buszparkoltatós kiscsapatok ellen nincs ellenszere. Ezekkel többnyire még ilyen piolis, tiszavirágéletű sikerek SEM jönnek jellemzően Olaszországban. Én egy karakeres, haladó szellemű, fiatal olasz edzőnek örülnék: De Zerbi, Motta, stb. Éppen olyannak, amilyen Ancelotti is volt a maga idejében. Akit egyébként akkortájt nagyon lesajnáltak sokan. 

De mondom, nézzük meg! Most azt tartom én is, hogy adhatunk ennek egy esélyt, bár én szkeptikus vagyok a külföldi középszerű edzőket illetően. 

Ami az olaszokra vonatkozó okfejtést illeti, sok mindennel egyetértek természetesen. Sajnos. De Janival ellentétben én viszont ezzel kelek és fekszem, és állítom, hogy olasz futball kapcsán semmivel nem lehet sarokba szorítani :). Hogy az olasz játékosok ma miért nem olyanok, mint régen, annak összetett társadalmi, szakmai és üzleti okai vannak. Most ezzel nem terhelném a topicot. De én nem "szigetként" kezelem a Milant, hanem annak a kultúrközegnek az integráns részeként, amit szeretek több okból is. Emiatt sosem fogok tudni úgy tekinteni a Milan "olasztalanságára" mint ami helyes, és örvendetes, hanem egy megváltoztatatandó dologként (a megfelelő féltelek mellett). 

VálaszIdéz
Közzétéve : 2024.04.21. 18:24
Gagacs
(@gagacs)

@anselmo azért Galtier, Gallardo vagy Amorim bőven középszer felett vannak. Amiket legalábbis tudok róluk. Bár úgy kb biztos vagyok, hogy közülük max Galtier neve merülhet fel tényleges esélyesként.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2024.04.21. 18:30
Anselmo
(@anselmo)

@gagacs Galtier talán-talán, a Ligue 1-en a Lille-el nyert egy bajnoki címet, a PSG-vel azt Kondás Elemér is megnyerné. Gallardo Európában sem járt még soha (csak játékosként), honnan tudjuk mit tudna? Ilyen alapon Tite és Diniz is sztáredző. Rúben Amorim nyert egy portugál bajnoki címet. Ezek a vagy jó, vagy nem jó edzők kategória, legalábbis nálam. A klasszikus TOP ligákban egyik sem volt még edző (nálam a Ligue 1 nem az). De abban egyetértünk, hogy Lopetegui, Fonseca vagy Rafa Benitez sokkal rosszabb lenne. Gallardo legalább izgalmas választás lenne. Gőzöm sincs, mire menne itt Európában, de érdekelne.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2024.04.21. 18:41
Gagacs
(@gagacs)

@anselmo igen, kb így értettem, hogy a többitől azért bőven jobbak. Legalábbis szerintem. Inkább ők vannak azon a középszinten ami nekünk nagyon nem kellene.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2024.04.21. 19:17
dzsozy
(@Gunz)

Nos, nem vagyok elragadtatva a névsortól. Közel sem Piolit akarom védeni, habár sokszor átjöhet ez az írásomból, ugyanakkor nézzük meg, hogy az elmúlt 4,5 szezonban legalább háromszor alakította át a "taktikát". Ez időbe kerül és ezt az eredmények is valahol visszatükrözték. 

 

Most, ha idejön egy olyan edző, akinek fogalma sincs az olasz fociról (ahogy Anselmo is írta) és "Nagelsmann/Tuchel/Hen Tag" módra meg akarja majd mutatni a tutit, na annak nagyon csúnya vége lesz. Jelenleg ugye azt kellene elérni, hogy  az átlag 2-4 helyről feljebb lépjen a csapat, stabilabbá váljon. Semmiképpen nem fér bele egy Roma-Ata-Lazio-Napoli féle bukott félév, főleg, ha ezen csapatok is kicsit összekapják magukat. Kell a BL hely, nincs mellébeszélés. Nem ismerem a díjazást, de érzésem szerint emelkedni fognak a pénzdíjak ott is. Nagyobb eséllyel lehet megélni a tavaszt és egy ki-ki meccsen a legjobb 16-ot is. Mellette ott van az olasz kupa is és a 4 csapatos szuperkupa. Szóval több meccs lesz, nem fér bele az a próbaszakasz, ami a legtöbb új edzőt jellemzi.

 

Tudom, hogy a legtöbb esetben a pozitív változáshoz idő kell, de a negatív az nagyon gyorsan létrejöhet. Pont azt nem érzem ezekkel az edzőjelöltekkel, hogy láthatóan, potenciálisan ott van bennük az, hogy majd ők a Milan padján meg fogják mutatni. Ez azért más kávéház, mint a Bologna, Roma, Brighton, Villareal. 

Azt se felejtsük el, hogy, ha Inzaghit nem fogják elvinni és nem csődöl be az inter, akkor ők jövőre is hasonlóan erősek lesznek. Amennyiben azt szeretné a nagyérdemű látni, hogy a Milan felveszi a kesztyűt az interrel, akkor szerintem ennél potensebb edző kellene. 

A Theo féle invesztálós nyáron lehetett érezni, hogy a vezetőség megerősíti a keretet. Ugyanez volt legutóbb is. Ismert számukra is az edzőkérdés fontossága, így számomra érthetetlen ez a magatartás (figyelembe véve azt a két mercatót) Hozzanak ide olyan edzőt, aki taktikailag megmutatta, hogy mennyire fejlődőképes egy gyengébb kerettel is. Aki hozzányúl a fiatalokhoz is, tud ösztönözni és mentális erőtad. Az sem lenne hátrány, ha focistaként is elért ezt azt. Ezek alapján Xabi Alonso, Motta, Arteta és a Lille-PSG-s fickó lenne a szűk merítés. 

VálaszIdéz
Közzétéve : 2024.04.21. 19:39
Anselmo
(@anselmo)

@Gunz Igen, és ez szerintem nagyon fontos. Az új edző kiválasztása mindenhogy egy erős "statement" lesz, akár szeretné a menedzsment, akár nem. Piolit örökül kapták, elég sokáig kitartottak mellette, talán túl sokáig is. Most ki fog derülni, hogy ennek mi volt az oka. Gyávaság, tisztelet, tehetetlenség, vagy csak időt akartak nyerni a nagy durranáshoz. Bármelyik lehetséges. 

Azt gondolom, hogy egy Lopetegui, Rudi Garcia, Benitez, Sousa, Fonseca féle választással teljesen hiteltelenné válna Cardinale. Ha komolyan gondolják, amit beszélnek, akkor egy Galtier, Emery, De Zerbi, Motta, Conçeição féle választás alá biztosan nem adhatják. Vagy ha mégis, akkor könyörögve fogjuk visszasírni Piolit. Giampaolo esete is megmutatta, hogy ez rossz választás azonnal romba dönt mindent. De ez történt a Napolival is Rudi Garciával, a Reallal éppen Lopetegui kapcsán, sok a példa. 

Az edzőcsere önmagában valóban nem ér semmit, ha utána nem születik jó döntés az utódról, és akkor sem, ha azt hisszük, ami az elmúlt 2 évben történt, negatívum volt, az csak Pioli sara volt.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2024.04.21. 19:54
Oldal 5 / 6