Edzőkérdés

Oldal 3 / 6
 
Anselmo
(@anselmo)

Szerintem van egy dolog, ami vitán felül áll: a Milan mostani kerete, sokkal tehetségesebb, mint az Interé. Utóbbinak van egy jó edzője és általa egy tökélyre fejlesztett rendszere, amely a totál szar vagy középszerű játékosokból istencsászárt csinál. Van náluk egy Lautaro Martínezés Barella, akik a maguk nemében valóban egy komoly tehetségek, sőt klasszisok. De most nézzük ezt a sort: Sommer, Acerbi, Darmian, Dimarco, Calhanoglu, Mkhtaryan, Bastoni, Dumfries, De Vrij. Hát még egy ilyen szakadt szakasz nincs még egy Európában.

És akkor nálunk egy Maignan, Leao, Hernández, Reijnders, Bennacer, Giroud, Pulisic, Chukwueze, Okafor sor... hát maradjunk annyiban, hogy nem egy szint, már ami a tehetséget illeti. De van három óriási hátrányunk az Interrel szemben, ami együtt végzetes:

1. A Milan játékosai túl finomak, puhák, általában nem elég agresszívek és erőszakosak.

2. Taktikailag sem elégé felkészítettek és szervezettek.

3. A csapat védelme a liga egyik legrosszabbja, beleértve még a kis csapatokat is.  

Az első részben ugyan személyiség kérdése, de szerintem edzői hiba is. A második is egyértelműen Pioli sara. A harmadik pedig szintén - főleg ha azt vesszük, ez a mercato Pioli szája íze szerint alakult olyanná, amilyen. Thiaw, Tomori, Kjaer, Kalulu és Calabria annyi egyéni hibát vétenek, amennyit Baschirotto (Lecce) vagy Monterisi (Frosinone) sem. Igazából egyiküknek se lenne semmi keresnivalója a Milanban. Talán Kalulu áll a kívánalmakhoz a legközelebb, de rajta kívül én SENKIT sem tartanék meg az előbb felsoroltakból. 4 forduló alatt 7 gólt kaptunk, nem kell kommentálni. Ilyen istentelenül gyenge védelemmel, többes számú csillagról a címer felett nem kell álmodozni. Valahol megértem, hogy most elöl kellett rendet rakni elsősorban. De pl. Musah és Pellegrino leigazolása teljesen felesleges volt már, azt a 24-25 milliót egy erős JHV vagy KH leigazolására kellett volna fordítani, hiszen ezek a srácok szinte játszani sem fognak, vagy csak perceket. Jelenleg nincs egyetlen olyan hátvédünk sem a keretben Theón kívül, akire azt merném jószívvel mondani, hogy építenék rá a következő 3-4 évben. 

Egy Milan szintű csapatnál azért ez elég komoly kritika. Ettől függetlenül, az is tény, hogy egy eredendően sokkal jobb alapanyagból ennyivel kevesebbet tud kihozni Pioli, mint odaát S.Inzaghi. 

A hozzászólás módosítva: 8 hónap telt el 2 alkalommal , Anselmo
VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.09.18. 13:10
Gagacs
(@gagacs)

@anselmo nem értek egyet veled. Szerintem Tomori és Thiaw igen is jó védők. Szerintem pont az általad felhozott Theo-nak vannak védekezésbeli problémái, amit a támadásban próbál kompenzálni, nem feltétlenül a legjobban mostanság. Ráadásul iszonyatosan beképzelt, hisztis picsa lett belőle. Baromi sokat színészkedik, ami irritáló, nem csak számomra. Calabriat én is lecserélném, de félek az olasz volta miatt innen megy nyugdíjba. Ha legközelebb áldozatot kell bemutatni, kérdés nélkül Theot adnám el.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.09.18. 13:20
Anselmo
(@anselmo)

@gagacs Ne haragudj, de amiket Thiaw csinált szombaton, vagy Tomori úgy általában, azoknak vajmi kevés köze van Hernandezhez. Ezek olyan egyéni hibák, helyezkedési, és labdaeladási hibák, amelyeket nem lehet másra kenni. Thiaw konkrétan hülyét csinált magából, és nem szerintem, hanem az összes olasz és nemzetközi lap szerint. Tomorit se kényszerítette senki arra, hogy ennyire buta módon állíttassa ki magát. Az IGAZ, hogy Theonak vannak védekezésben gyengeségei, amiket előrefelé kompenzál - de róluk egyrészt még ez sem mondható el (hisz pl. akár Tomori, akár Thiaw évente jó, ha 1 gólt fejel 500 szögletből), másrészt a durva egyéni hibák nem emiatt vannak.    

Ebben lehet, hogy nem fogunk egyetérteni, de Tomori buta és figyelmetlen, Thiaw pedig lassú és tohonya.  

A Milanban Thiago Silva volt az utolsó olyan védő (Nestával együtt 2012-ig), akik azt hozták, amit egy Milan középhátvédtől elvárok. Azóta nem volt méltó játékos, ahogyan Mexés, Romagnoli, Alex, úgy Tomori és Thiaw sem. Hernandez viszont van olyan jó, mint Serginho vagy Jankulovski volt, ha nem még jobb. Statisztikailag is rommá lehet ezt elemezni, a WhoScored-on elég jó kimutatások vannak erre, de én a szememnek is elég jól hiszek :).  

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.09.18. 13:45
Gagacs
(@gagacs)

@anselmo szerintem Thiaw leginkább a taktika miatt volt most ilyen sz@r amilyen, az előző meccseken nem. Theot meg kb ki lehetett volna sárgázni a derbyn. Az előre felé kompenzált meg hagyjuk azért, abból minimum 50% az, hogy belerohan a védőbe, stb... Ezért is írtam, hogy próbál kompenzálni. Theo ugyaolyan buta, mint Tomori. Ha már szerinted Tomori az.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.09.18. 14:23
123asd reacted
Gagacs
(@gagacs)

Ja, meg még a védőkről. Nehogy már olyan oltári nagy képességűek legyenek az inter védők pl. Acserbi, Basztóni, Döfrej, Darmian, Dumfries, Dimarco... Azért akárhogy nézzük, ezek nem világsztárok, ők sem közelítik meg az általad emlegetett Silvat, és Nestat... Csak náluk van egy jól működő rendszer. Szerintem... Vagy nézzük a bundásokét. Sandro, Bremer, Danilo, Gatti...

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.09.18. 14:50
123asd reacted
kissheva
(@kissheva)

Anselmo Lehet, hogy a Milan játékosok tehetségesebbek, mint az interesek (bár ezzel is tudnék vitatkozni, de vegyük most így), viszont a merdának meg van az az előnye, hogy náluk sokkal több a kiforrott játékos. És ugye ott van az a tényező, amiről már sokszor esett szó, hogy náluk egy évek óta működő rendszerbe kell beilleszteni egy-egy új érkezőt olyanok mellé, akik azt a rendszert már elsajátították. Nálunk működő rendszerrel egyelőre nem lehet beszélni, hiszen eddig 4-2-3-1-et játszottunk, és most átálltunk a 4-3-3-ra. Tehát nem, hogy az újak nem tudták ezt elsajátítani, de a régieknek is fel kell venniük a ritmust e tekintetben. 
A merdánál szemmel láthatóan nagyon jól működnek az automatizmusok, és sokszor már-már olyan érzésem van, hogy kb csukott szemmel is passzolhatnának, mert mindneki tudja, hogy adott szituációban hova kell helyezkednie, és a labdás it tudja, hogy milyen választási lehetőségei lesznek. 
Nálunk ebben a tekintetben kicsit ad-hoc jellege van.

Egyébként érdekes, hogy pl Tomorit itt mindenki az egekig magasztalta a scudetto évében, most pedig kutyaütőzi mindenki. Persze, meglehet, hogy most nincs olyan formában, de nem gondolom, hogy hirtelen elfelejtett futballozni. Egész egyszerűen akkor működött a csapat védekezése csapatszinten, és ezért Tomori is otthonosabban mozgott, és kevesebbszer volt hibára kényszerítve. 

De hogy visszakanyarodjunk a tehetség kérdésre... Theo lehet, hogy tehetségesebb, mint Dimarco, viszont az olasz ezt kompenzálja a küzdeni tudásával, és a megalkuvást nem tűrő játékával. Ez csak egy összevetés volt az általad hozott példákból. De azért tudnék vitatkozni azzal hogy Calha vagy Mikitáriján tehetségtelenebb-e, mint a mi kp-ink. De most nem is ez a lényeg. Nekik az az előnyük, hogy van egy rendszer, ami támogatja az ő játékukat, és ezért képesek dominálni.

Hogy mi a következtetés? PioliOut! 🙂 Viccet félretéve én amúgy kedvelem Pioli, de nem érzem azt vele kapcsolatban, hogy benne van még egy komoly eredmény. Ha fenn akarjuk tartani ezt a szintet, hogy egy Olaszországban fix top4-es, vagy minden évben Scudetto-ért menő, illetve a BL-ben minden évben komoly tényezőnek számító csapat legyünk, akkor ő ehhez szerintem kevés. 

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.09.18. 18:54
Gagacs reacted
Anselmo
(@anselmo)

@kissheva Pontosan ezért kaptunk ki 5-1-re a hétvégén. 

Ott van egy edző és egy megfelelő rendszer, ami itt nincsen, és ez Pioli sara. Éppen ezért protestálok ellene annyira. Pioli játéka annyi, hogy fuss, amíg a beled ki nem lóg, és a támadójáték meg annyiból áll, hogy egyéni képessegekkel oldjuk meg valahogy. Ezt én is meg tudnám csinálni a Milan padján. Ez lószar, már bocsánat. 

Képtelen felmérni az ellenfelek különbözőségét, nem tud alkalmazkodni hozzájuk, de közben felületes, elbizakodott és rögeszmésen ragaszkodik bizonyos klisékhez, emberekhez, amik neki valamiért fontosak. A szöges ellentéte Ancelottinak, aki éppen amiatt a világ legjobb edzője, mert pont NEM ilyen. 

Nekem meggyőződésem, hogy S.Inzaghi egy rosszabb matériából sokkal jobban gazdálkodik, mert sokkal szenzitívebb edző, mint Pioli. Mondjuk úgy, hogy lát a sorok között, és ezt kegyetlenül kihasználja, ahogyan a bátyja azt a pályán tette sok-sok örömünkre. Pioli meg szart se lát, maradjunk annyiban. Neki az Inter, vagy a Barcelona ugyanaz meccselési szempontból, mint a Ternana vagy Piacenza. Ugyanazt, és mindig ugyanúgy próbálja eladni boldog-boldogtalannak, aki csak szembejön, ami hol működik, hol nem. Emellett rosszul rotálja a keretet, komoly gondjai vannak sok játékos beépítésével, a meccs közbeni eseményekre nem tud érdemben reagálni, vagy fordítani az események menetén. 

Pioli maga nyilatkozta ma, hogy ő az az edző, aki a legtöbb derbit elvesztette eddig a Milan történetében, és ezt sajnálja. Még egy beszédes statisztika: ő az a Milan edző is egyben, akivel a legkevesebbszer tudott fordítani vagy egyenlíteni a Milan, miután egy meccsen hátrányba került. Ez vajon mire utal? 

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.09.18. 20:56
Lansky
(@lansky)
Írta:: @anselmo

Pioli maga nyilatkozta ma, hogy ő az az edző, aki a legtöbb derbit elvesztette eddig a Milan történetében, és ezt sajnálja. Még egy beszédes statisztika: ő az a Milan edző is egyben, akivel a legkevesebbszer tudott fordítani vagy egyenlíteni a Milan, miután egy meccsen hátrányba került. Ez vajon mire utal? 

1. Az első adat arra utal, hogy a többi Milan-edzőnek mázlija volt. Túl kevés derbin ültek a kispadon, így könnyű volt kevesebb DDM-t elbukniuk.

2. A második adat pedig arra utal, hogy Pioli még túl kevés meccsen ült a kispadon. De ha még 500-at hozzátesz, biztosan javítja ezt a statisztikát.

🙂

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.09.18. 22:27
rossonero01
(@rossonero01)

@milandrukker szerintem az inter egyáltalán nem játszik szép focit. Ôk tudatos focit játszanak és ez megy már Conte óta. Rengeteget kritizálták Contét is, mert nézhetetlen szart játszatott az interrel, ahogy beleolvastam az interesek fórumába. Masszív védekezésbôl indítanak gyors kontrákat. Én Conténak nem örülnék. Egy hisztis segg a csávó.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.09.18. 22:30
Lansky
(@lansky)
Írta:: @rossonero01

@milandrukker szerintem az inter egyáltalán nem játszik szép focit. 

milandrukker egy szóval sem mondta, hogy az Inter szép focit játszik. Azt mondta, hogy Inzaghi a Lazióval játszatott jó focit.

Az Inter nagyon hatékony futballt játszik. Inzaghi a látványosabb futballtól elmozdult az olaszosabb foci felé, ami inkább az Inter sajátja. Persze ez is lehet nagyon hatásos és látványos is. De az Internél marhára nem érdekel senkit, ha van eredmény, de esetleg nincs látvány. A Laziónál nem volt igazi eredménykényszer, ott legalább azzal vigasztalhatták magukat a szurkolók, hogy "de legalább szép focit játszunk". Az olasz futballban szerintem azt, hogy stabil, masszív egy csapat, többre értékelik, mint azt, ha látványosan játszik.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.09.18. 23:51
Mutt
 Mutt
(@mutt)

..

A hozzászólás módosítva: 8 hónap telt el , Mutt
VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.09.19. 08:07
bubu971 and Gagacs reacted
Lansky
(@lansky)
Írta:: @mutt

..

Minden szavaddal egyetértek, Mutt! 🙂

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.09.19. 08:41
bubu971 and Gagacs reacted
Mutt
 Mutt
(@mutt)

@lansky 

Éreztem hogy ezt most odatettem. 😁

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.09.19. 08:56
bubu971 and Gagacs reacted
bubu971
(@bubu971)
Írta:: @mutt

..

még szerencse, hogy szabin vagyok és volt időm végigolvasni.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.09.19. 12:42
Mutt reacted
Lansky
(@lansky)

Még annyit tennék hozzá Mutt hozzászólásához, hogy 

.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.09.19. 13:06
Oldal 3 / 6