Edzőkérdés

Oldal 2 / 2
 
Anselmo
(@anselmo)

@gumicsiga Nem is az itt a baj, hogy három csapattal pontazonosságban állva az 5. helyen állunk egy paraszthajszálnyival lemaradva a 4. helytől, hanem az, hogy egyrészt ez a pillanatnyi állás nem egy kiszámítható eredménysor következménye, hanem egy teljesen labilis, instabil helyzet éppen aktuális eredménye. Ha nem kellene joggal attól tartani, hogy a következő aktuális meccsen még egy Cremonese is 4-et gurít nekünk, akkor nem lenne akkora a baj, csakhogy jelenleg ott állunk, hogy atomjaira van esve a csapat morálisan és pszichésen is. Márpedig ez nincsen rendben. És ilyenkor azonnal kell valami, ami ebből a katatón állapotból kirángatja a csapatot. 

Pioli kapcsán azért kommunikálnak olyan "védelmezően" Maldiniék, mert senkinek esze ágában sincsen őt meneszteni. Ha valóban 6-ot kapnánk a derbin, akkor sem. Nincs alternatívája, de nem karitatív vagy lovagias okokból, hanem mert a Milannak lassan a stadionvilágításra sincs pénze, nemhogy két edzőt fizetni. A Milan 120 éves története alatt nem produkált olyan gyors és látványos hanyatlást, statokat, mint januárban. Mikor kellene cselekedni, ha nem ilyenkor? Az már árnyalja a dolgokat persze, hogy úgysem tudunk megfizetni senkit, sőt garanciát sem tudunk adni egy prosperáló jövőképre, így meg legfeljebb Davide Nicola vagy Ballardini, esetleg egy újabb nyeretlen kezdő "klublegenda" jönne ide, azt meg valóban minek. De ez már egy másik történet.  

A tulajdonos éppen tönkreteszi és lerombolja 3-4 év munkáját. Amiben persze Maldini és Massara is ludas, mert a nyáron hibás döntések sokaságát hozták meg, és ebből most nem nagyon van kiút. Lehetett volna, ha a RedBird gáláns, de legalább az önnön kicsinyességüket nem helyezik a klub érdekei elé, de nem így történt. Ez pedig semmi jót nem vetít előre. 

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.02.01. 16:16
tupi
 tupi
(@tupi)

SkySport azt írja, hogy Maldiniék szerint nincs veszélyben Pioli állása. Kérdem én, hogy most mi is a terv?

 

Megvárjuk az első BL meccset és ha ott kikap megy?

Megvárjuk amíg kiesünk a BL-ből és közben még hátrébb csúszunk a bajnokságban?

Nem küldjük el mert sokat kéne neki fizetni?

 

Nálam a tegnapi meccs volt az utolsó esélye. Egyszerűen nem látom, hogy ebből a gödörből ki tudná hozni a játékosokat. Se mentálisan, se taktikailag. Új impulzus kell a csapatnak és ezt Maldiniéknek is tudniuk kell. Ideje beismerni, hogy elfáradt ez a kapcsolat és abba kell hagyni a kaki tologatását magunk előtt!

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.02.06. 08:37
Nobody
(@nobody)

Még múlt héten egy cikk fejtegette, kik merültek fel Pioli utódjaiként:

- Bonera

- Abate

- Tassotti

- Luis Enrique

 

Kb csak utóbbi nevezhető talán vállalhatónak, de Enrique is befürdött anmo a Roma-val, meg pénz is honnan lenne rá?

 

De a többi lehetőséget mérlegelve, nem tudom-e megoldás lenne-e? (Vagy Gattuso?)

https://milanreports.com/2023/01/29/milan-pioli-sacking-risk/

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.02.06. 09:11
Gagacs
(@gagacs)

Átjöttem ide a derby topikból. Szerintem ha február végén, a toro, monza, ata, fior meccsek után (esetleg március eleje a totenem vissza vágó után) nem küldik el a mistert, akkor már marad végig. Még azt el tudom képzelni, hogy a torotól és monzatól is kikapunk, és akkor már egyszerűen nem tehetik majd meg, hogy ne küldjék el. De amit valaki írt a cseten, hogy állítólag Maldiniék kizárólag a játékosokat tartják hibásnak (valami cikk szerint), az meg a legrosszabbat vetíti előre, hogy marad Pioli a szezon végéig.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.02.06. 18:58
Anselmo
(@anselmo)

@gagacs de mi az, amit írnak? Mármint miért csak ők a hibásak? Ha megfárad egy kapcsolat, többnyire az edzőt küldik el, vagy megy el, ahogyan Ancelotti távozása idején is történt. Aztán kb. ugyanabból a keretből Allegri még ki tudott hozni mégis valamit. És ha így is volna: akkor mit lehet tenni mégis? Leépítenek mindenkit? Ha motiválatlan a csapat, arról vagy az edző tehet, vagy a menedzsment. De a játékosok?

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.02.06. 19:31
Gagacs
(@gagacs)

@anselmo nem tudom mit írtak, mert a cikket nem adta. De egyetértek veled, az egész keretet nem lehet kicserélni.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.02.06. 19:41
12majom
(@12majom)

ha már a múltkoriban szóba kerültek ezek a nevek:

Jesse Marsch: https://www.nemzetisport.hu/angol_labdarugas/pl-menesztettek-a-leeds-united-vezetoedzojet-2938819

Domenico Tedesco: https://www.nemzetisport.hu/nemet_labdarugas/bundesliga-gulacsiek-korabbi-mestere-is-eselyes-a-hoffenheim-kispadjara-2938829

illetve nálam a nagy kedvenc Klopp helyzete is elég érdekes a 'poolnál.

bár szerintem közülük egyik sem fog szóba jönni nálunk...

egyébként én is elég sokáig pioli mellett voltam, de a hétvégi húzásai már-már allegri fénykorát idézték: messias behúzása középre (emanuelson is játszott irányítót 😀 ), illetve az új játékosok kirívó mellőzése (adli,thiaw,vranckx) - szerintem egyikük sem lenne rosszabb mint messias középen. szóval, azt hiszem tényleg időszerű a csere, ha pénteken nem változik nagyot a helyzet.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.02.06. 19:44
Oldal 2 / 2