Edzőkérdés

Oldal 2 / 5
 
Anselmo
(@anselmo)

@gumicsiga Nem is az itt a baj, hogy három csapattal pontazonosságban állva az 5. helyen állunk egy paraszthajszálnyival lemaradva a 4. helytől, hanem az, hogy egyrészt ez a pillanatnyi állás nem egy kiszámítható eredménysor következménye, hanem egy teljesen labilis, instabil helyzet éppen aktuális eredménye. Ha nem kellene joggal attól tartani, hogy a következő aktuális meccsen még egy Cremonese is 4-et gurít nekünk, akkor nem lenne akkora a baj, csakhogy jelenleg ott állunk, hogy atomjaira van esve a csapat morálisan és pszichésen is. Márpedig ez nincsen rendben. És ilyenkor azonnal kell valami, ami ebből a katatón állapotból kirángatja a csapatot. 

Pioli kapcsán azért kommunikálnak olyan "védelmezően" Maldiniék, mert senkinek esze ágában sincsen őt meneszteni. Ha valóban 6-ot kapnánk a derbin, akkor sem. Nincs alternatívája, de nem karitatív vagy lovagias okokból, hanem mert a Milannak lassan a stadionvilágításra sincs pénze, nemhogy két edzőt fizetni. A Milan 120 éves története alatt nem produkált olyan gyors és látványos hanyatlást, statokat, mint januárban. Mikor kellene cselekedni, ha nem ilyenkor? Az már árnyalja a dolgokat persze, hogy úgysem tudunk megfizetni senkit, sőt garanciát sem tudunk adni egy prosperáló jövőképre, így meg legfeljebb Davide Nicola vagy Ballardini, esetleg egy újabb nyeretlen kezdő "klublegenda" jönne ide, azt meg valóban minek. De ez már egy másik történet.  

A tulajdonos éppen tönkreteszi és lerombolja 3-4 év munkáját. Amiben persze Maldini és Massara is ludas, mert a nyáron hibás döntések sokaságát hozták meg, és ebből most nem nagyon van kiút. Lehetett volna, ha a RedBird gáláns, de legalább az önnön kicsinyességüket nem helyezik a klub érdekei elé, de nem így történt. Ez pedig semmi jót nem vetít előre. 

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.02.01. 16:16
tupi
 tupi
(@tupi)

SkySport azt írja, hogy Maldiniék szerint nincs veszélyben Pioli állása. Kérdem én, hogy most mi is a terv?

 

Megvárjuk az első BL meccset és ha ott kikap megy?

Megvárjuk amíg kiesünk a BL-ből és közben még hátrébb csúszunk a bajnokságban?

Nem küldjük el mert sokat kéne neki fizetni?

 

Nálam a tegnapi meccs volt az utolsó esélye. Egyszerűen nem látom, hogy ebből a gödörből ki tudná hozni a játékosokat. Se mentálisan, se taktikailag. Új impulzus kell a csapatnak és ezt Maldiniéknek is tudniuk kell. Ideje beismerni, hogy elfáradt ez a kapcsolat és abba kell hagyni a kaki tologatását magunk előtt!

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.02.06. 08:37
Nobody
(@nobody)

Még múlt héten egy cikk fejtegette, kik merültek fel Pioli utódjaiként:

- Bonera

- Abate

- Tassotti

- Luis Enrique

 

Kb csak utóbbi nevezhető talán vállalhatónak, de Enrique is befürdött anmo a Roma-val, meg pénz is honnan lenne rá?

 

De a többi lehetőséget mérlegelve, nem tudom-e megoldás lenne-e? (Vagy Gattuso?)

https://milanreports.com/2023/01/29/milan-pioli-sacking-risk/

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.02.06. 09:11
Gagacs
(@gagacs)

Átjöttem ide a derby topikból. Szerintem ha február végén, a toro, monza, ata, fior meccsek után (esetleg március eleje a totenem vissza vágó után) nem küldik el a mistert, akkor már marad végig. Még azt el tudom képzelni, hogy a torotól és monzatól is kikapunk, és akkor már egyszerűen nem tehetik majd meg, hogy ne küldjék el. De amit valaki írt a cseten, hogy állítólag Maldiniék kizárólag a játékosokat tartják hibásnak (valami cikk szerint), az meg a legrosszabbat vetíti előre, hogy marad Pioli a szezon végéig.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.02.06. 18:58
Anselmo
(@anselmo)

@gagacs de mi az, amit írnak? Mármint miért csak ők a hibásak? Ha megfárad egy kapcsolat, többnyire az edzőt küldik el, vagy megy el, ahogyan Ancelotti távozása idején is történt. Aztán kb. ugyanabból a keretből Allegri még ki tudott hozni mégis valamit. És ha így is volna: akkor mit lehet tenni mégis? Leépítenek mindenkit? Ha motiválatlan a csapat, arról vagy az edző tehet, vagy a menedzsment. De a játékosok?

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.02.06. 19:31
Gagacs
(@gagacs)

@anselmo nem tudom mit írtak, mert a cikket nem adta. De egyetértek veled, az egész keretet nem lehet kicserélni.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.02.06. 19:41
12majom
(@12majom)

ha már a múltkoriban szóba kerültek ezek a nevek:

Jesse Marsch: https://www.nemzetisport.hu/angol_labdarugas/pl-menesztettek-a-leeds-united-vezetoedzojet-2938819

Domenico Tedesco: https://www.nemzetisport.hu/nemet_labdarugas/bundesliga-gulacsiek-korabbi-mestere-is-eselyes-a-hoffenheim-kispadjara-2938829

illetve nálam a nagy kedvenc Klopp helyzete is elég érdekes a 'poolnál.

bár szerintem közülük egyik sem fog szóba jönni nálunk...

egyébként én is elég sokáig pioli mellett voltam, de a hétvégi húzásai már-már allegri fénykorát idézték: messias behúzása középre (emanuelson is játszott irányítót 😀 ), illetve az új játékosok kirívó mellőzése (adli,thiaw,vranckx) - szerintem egyikük sem lenne rosszabb mint messias középen. szóval, azt hiszem tényleg időszerű a csere, ha pénteken nem változik nagyot a helyzet.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.02.06. 19:44
HegyalJani
(@hegyaljani)

4 forduló kellett ahhoz, hogy megindítsuk (megindítsam) ezt a topicot.. 🙂

Ha összességében nézzük az eltelt 4 fordulót, 3 győzelem 1 vereség, egyáltalán nem vészes a történet.. Sőt!

A probléma inkább azzal az 1 vereséggel van, amt tegnap szenvedtünk el az Inter ellen..

Sokan Pioli fejét követelik, ami a tegnapi mutatvány után egyáltalán nem meglepő..

A problémám nekem azzal van, hogy még csak most kezdődtek meg a bajnokságok.. Alig telt el 4-5 forduló, kezdődik a BL és EL csoportkör..

Honnan a jó büdös francból hoznánk Piloi helyére egy másik edzőt?? És itt nem arról van szó, hogy másik edző kell, hanem arról, hogy Jobb edző.. Mert csak akkor van értelme elküldeni Piolit, ha tőle jobb edzőt tudnak igazolni..

Ez nem úgy működik, hogy csak úgy leakasztunk a polcról egyet.. Egyik csapat sem fog lemondani jelenlegi edzőjéről csak úgy a két szép szemünkért.. Ahhoz nagyon komoly összeget kell fizetni, plusz még Piolit is ki kell fizetni.. Persze, ha ilyen Montella (Takarodj!!!)vagy Giampaolo féle senkiháziakkal akarják pótolni Piloit, akkor nincs gond, az megoldható... De gondolom ezt senki nem akarja..

A jelenleg munka nélküli edzők közül egyet nem tudok mondani, akit szívesen látnék a Milan kispadján..

Sőt, olasz edzőt soha többet nem akarok látni a Milan élén..

Tudom, most sokan majd el kezdenek dobálózni De Zerbivel, de Ő sem dolgozott soha olyan csapatnál, ahol komoly elvárások vannak.. A Palermo, Benevento, Sassuolo nem az a szint,, Jelenleg a Brightonnal nagyon szépen muzsikál, de az elvárások egy Brightonnál és a Milannal nem ugyan azok.. Ki tudja mit hozna ki belőle, ha a BL-ben a továbbjutásért, a bajnokságban pedig a TOP 3-ért kéne harcolni..

Jómagam azon a véleményen vagyok, hogy legalább a bajnokság feléig muszáj megtartani Piolit.. Na, nem azért, mert akkora nagy ász, hanem azért, mert egyszerűen nem tudunk kit hozni a helyére.. Télen talán könnyebb lesz egy munkában lévő, jó képességű edzőt igazolni..

Hogy a vezetőségnek van 1-2 nagy név a tarsolyában, abban biztos vagyok, sőt abban is, hogy a háttérben már lehet megy az okoskodás..

 

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.09.17. 15:13
Anselmo
(@anselmo)

Valóban. Mindössze 4 forduló, de a tegnapi nap annyira szembe vágta a valóságot, hogy ezt a kérdést nem lehet megkerülni. 

Alapvetően mindennel egyetértek. De Zerbi számomra kiváló választás lenne, de összességében nekünk egy progresszív fiatal, vagy egy tapasztalt sztáredzőre lenne szükségünk. Nem könnyű a dolog, de van állás nélkül egy Conte, egy Nagelsmann, és rajtuk kívül is lehet hozni olyat, aki Pioli után előrelépés lenne. A kérdés számomra az, hogy hajlandóak vagyunk-e megfizetni egy olyan edzőt, aki valóban a különbséget jelentheti egy-egy ilyen meccsen. Mert ebben nem vagyok olyan biztos. 

De ami tegnap történt, az elfogadhatatlan és több szempontból nagyon aggályos. 

A lélektelenség, a teljes zűrzavar, a negligancia, amivel Pioli kezelte a vereséget a sajtótájékoztatót, és még sok minden más. Ha tényleg szintet akarunk ugrani, akkor edzői vonalon is meg kell ezt tenni, nem csak a mercatóban. Szerintem jövő nyárig nem lesz változás a kispadon, és akkor is csak abban az esetben, ha nem végzünk a legjobb 4 között. 

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.09.17. 15:44
milandrukker
(@milandrukker)

@hegyaljani Pioli sem ert el semmit a Milan elott, sot Inzaghi sem(bar o szerintem mindig is jo focit jatszatott a Lazioval)az Inter elott. Ugyanez elmondhato jatekosokra is, hogy ha gyengebb csapatokbol jonnek. Nincs ketsegem afelol, hogy siman 4ben leszunk, de ilyen otlettelenul, mindenfele elkepzeles nelkul focizni mar az 5. Inter elleni meccsen. Ez egeszen elkepeszto.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.09.17. 16:15
HegyalJani
(@hegyaljani)

@milandrukker egy bajnoki szezon, egy BL-szezon nem csak Inter elleni meccsekből áll.. Az első három bajnokin messze nem volt az a kilátástalanság, mint tavaly..

Te melyik választanád? Kapjunk ki kétszer az Intertől és legyünk bajnokok, vagy azt hogy verjük meg kétszer az Intert, és legyünk 3.-ok? Én kapásból az előbbit..

És eszembe sincs felmenteni Piolit, mert botrányos volt, amit tegnap láttunk.. De ne az alapján ítéljünk meg egy edzőt, hogy a Derbyn milyen eredményeket ér el..

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.09.17. 16:29
Gagacs reacted
milandrukker
(@milandrukker)

Nem, én örülök, hogy 9 ponttal jöttünk ki az első 4 meccsből. Ez a nyári mozgásokat és Piolit ismerve álom kezdés. Csak roppant bosszantó, hogy arra igyekszik felépíteni a támadójátékot, hogy majd a játékosok egyénileg eldöntik a meccseket. Viszont azt nem értem, hogy a csapatot miért nem képesek mentálisan felkészíteni egy derbire? 

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.09.17. 16:44
LireMille
(@liremille)

Piollit innen ki nem rúgják még egy darabig, arról beszélni sem érdemes. Azzal ugyanis az új vezetőség elismerné a hibáját, egy töredelmes vallomás lenne arról, Maldininek igaza volt vele kapcsolatban. A legvégsőkig kitartanak majd mellette, és évekig ő lesz itt még a góré, mert kényszeresen akarják bizonygatni, hogy itt Maldini volt a helikopter. 

2025 nyaráig tuti biztosan nem nyúlnak majd hozzá, ha addig még 5 -ször elnáspángol az Inter, akkor se. Ő most egy Szent Tehén, ezt el kell fogadni. 

A Milannak úgyis csak a 4. hely kell, az meg meglesz így is. Ha meg ki is rúgják, ki jönne ide helyette? Abate az ifiből? Vagy Pirlo? Esetleg Zlatan reaktiválva? Kösz, de ne. 

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.09.17. 21:19
Lansky
(@lansky)

A sok góllal elbukott meccsek száma valóban nagyon magas, de Pioli relatíve rövid milanos edzősködése alatt voltak szép menetelések is. Talán a legnagyobb tette eddig a bajnoki címet eredményező szezon utolsó meccsein az eredménykényszerben lehozott győzelmek voltak.

Kicsit furcsa ez a helyzet, mert én már 2023 elején elején elküldtem volna Piolit, de jött pár eredmény szempontjából jobb meccs, és maradt. Egyébként Pioli kapcsán valahogy sokszor az az érzésem, hogy amikor már nagyon közel áll ahhoz, hogy menesszék, akkor jön valami olyan, ami megmenti. De ez nem feltétlenül az ő zsenije miatt történik, hanem valamiféle "külső" körülmény következtében.

Korábban tehát menesztettem volna Piolit, és ez az Inter elleni vereség sem néz ki jól, de most még adnék neki időt. Annak idején például a Barcelona 5-0-ra intézte el a Real Madridot, mégsem menesztették Mourinhót. Én pontosan azért voltam csalódott az Inter elleni meccs után, mert úgy gondoltam, az eddig látottak alapján ebben a csapatban több van. Az eddig mutatott teljesítmény és helyenként szép játék viszont nem azt jelenti, hogy megfelelő felkészülés nélkül neki lehet menni egy derbinek. Pioli realitásérzékével vannak szerintem problémák. Lát valamit mondjuk egy Bologna ellen, és meg van róla győződve, hogy az működni fog egy jóval erősebb csapattal szemben is. Az utóbbi években sok Milan-edző esett ebbe a hibába. Nagyon kevés olyan csapat volt a futballtörténetben, amelynek olyan szintű volt a tudása, rendszere, kiforrott játéka volt a többi csapatéhoz képest, hogy mindenki ellen a saját játékát játszhatta ugyanabban a rendszerben... Piolinál ez mindenképpen gond. Hogy ő képtelen elvonatkoztatni attól, hogy ez most nem egy középcsapat, hanem az Inter. Ugyanez volt a gond Montellával is, hogy erőltette a 4-3-3-as rendszert, mert az olyan jól néz ki, közben meg fogtuk a fejünket, mert lényegében minden hiányzott ahhoz, hogy az a rendszer működhessen.

Az Inter ellen, amely szinte évek óta ebben a rendszerben játszik, és amely még a "megszokotthoz" képest is nagyobb hangsúlyt fektet a középpályás játékára, fel kellett volna mérni - de nem most, e meccs előtt, hanem már jóval korábban, tanulva a korábbi domináns játékukból -, hogy egy ilyen középpálya ellen mit kellene csinálni, de főleg hány emberrel. És megint itt a probléma, hogy képtelenek voltunk-vagyunk alkalmazkodni. Mintha a gyengeség jelének tekintené Pioli, hogy változtasson, ha úgy látja, hogy az Inter ellen ez vagy az nem fog működni. A kérdés, hogy látja-e, hogy valami nem biztos, hogy működni fog... Hogy meccs közben sokszor nem talál választ valamire, az nem meglepő. De az Inter, mint azt már írtam, ezt a játékot játssza évek óta. Most ugyan dinamikusabb lett a játékuk egy mozgékonyabb csatárral, de az Inter a meccseit döntően a középpályás játékának köszönhetően hozza. Az meg, hogy a futballban a legfontosabb csapatrész a középpálya, az egyik legnagyobb közhely. Nem rossz a Milan középpályája, de biztos, hogy egy Inter ellen is azt kellett volna játszani, hogy Calabria megy be a középpálya közepére? Biztosan olyan gyakran kellett Calabriának felmennie, hogy azután a visszarendeződés ne sikerüljön? És akkor ott van az a probléma is, hogy Lautaro Martinez védőmunkáját (letámadás, zavarás) össze sem lehet hasonlítani Leaóéval vagy Giroud-éval. Nem feltétlenül az a gond, hogy vannak a csapatban ilyen lyukak, mert Leaónak nagyobb szabadságot akar adni Pioli, mert ezt el lehet fogadni. De azt is be kell látni, hogy vannak ellenfelek, amelyek nemcsak észreveszik ezeket a hiányosságokat, hanem megvannak az embereik ahhoz is, hogy ezeket támadják, kihasználják. És bizony Leaót sem lehet ugyanúgy használni egy Lecce ellen, mint az Inter ellen. Vagy amennyiben Pioli mégis meg akarja adni a portugálnak a szabadságot, akkor erősítse meg a csapat hátterét, adjon hátul a csapatnak nagyobb stabilitást.

Ami Piolit illeti, tehát még hagynék neki időt, bár vele kapcsolatban igen alacsony szinten van a toleranciaküszöböm... Ezt a meccset teljesen elrontotta. Ugyanakkor igen jó pozícióban van a Milan, és közhely, hogy minden csapat beleszaladhat nagy vereségekbe. A következő mérkőzések túl fontosak ahhoz, hogy most jöjjön egy váltás. Az újabb válogatott szünetig lesz 4 bajnoki, benne 3 könnyebb és 1 komolyabb meccsel, valamint a Newcastle és a Dortmund elleni BL-mérkőzés. Addig várnék.

Azzal a gondolattal egyáltalán nem értek egyet, hogy az alapján döntsük el, hogy megtartsunk-e egy edzőt, hogy aki JELENLEG helyette jönne, az jobb lenne-e. Itt azért látni kell, hogy Pioli nem egy sztáredző. Nem Guardiolát vagy Kloppot készül - ha ugyan készül - a csapat lecserélni. Lehet ideiglenes megoldást is találni, amíg egy komoly edzőt nem tud szerződtetni a Milan. Rengetegszer leírtam már, hogy nagyon sok olyan sztáredző volt, akit egy gyengébb, akár nevesincs tréner váltott, és rövid távon megtáltosodott vele a csapat. Nem a sztáredző lett feltétlenül rosszabb edző, nem is az új trénerről derült ki, hogy ő tkp. egy fel nem fedezett Rinus Michels, egyszerűen minden csapatnál és edzőnél eljöhet az idő, amikor új impulzusok kellenek, amikor el kell térni a tipikustól. A labda jelenleg egyértelműen Piolinál pattog. Be kell bizonyítania, hogy ez egy kisiklás volt, képes a megújulásra, a változtatásra. Erre nem lehet az a válasza, hogy mindent így hagy, de az sem, ami a mániája, hogy úgy "rotál", hogy a csapat 80%-át kicseréli. Tehát a következő 6 meccsen nagyon jól kellene teljesítenie a Milannak. Amennyiben viszont - főleg a bajnokságban - sok pontot veszít a csapat, akkor el kell gondolkodni a változtatáson. Mert igaz, hogy sok az új ember a csapatban, de ez nem lehet mindig kifogás. Főleg úgy, hogy ennek nyoma sem volt az első három bajnokin. Ha a vezetőségnek az volt a törekvése, hogy gyorsuljon a Milan, akkor ne állandóan a 37 éves Giroud kezdjen a meccseken, és a Pioli által annyira vágyott Chukwueze ne mindig a kispadon üldögéljen, mert ha ennyire bebetonozott helyek vannak, akkor felesleges volt elszórni tízmilliókat ilyenekre, ahelyett, hogy szereztünk volna mondjuk egy rendes jobbhátvédet.

Nagyon kíváncsi vagyok, hogy a Newcastle ellen mi lesz, ilyen szempontból még jó is, hogy gyorsan jön a következő meccs, ráadásul egy másik sorozatban, mert nincs idő a kesergésre. És egy győzelem el is feledtetheti a csapattal, hogy mit sikerült alkotni az Inter ellen.

Pioli mindenesetre borotvaélen táncol. Nem értek egyet LireMille véleményével, hogy ha a RedBird menesztené bármikor is Piolit, az annak a beismerése lenne, hogy Maldininek volt igaza. Szerintem simán lehetne ezt kommunikálni. Mondhatnák, hogy Pioli bajnok lett, megérdemelte az esélyt, élt is vele, mert BL-csoportkör (meg BL-elődöntő) lett belőle (hogy a bajnoki negyedik hely hogyan jött össze, arra a helyükben nem térnék ki), kíváncsiak voltak arra, hogy az általa kért játékosokkal mire megy, de most úgy látják, hogy változtatás kell stb. stb.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.09.18. 09:07
bubu971 and Gagacs reacted
Gagacs
(@gagacs)

@liremille nem értek egyet. Maldini ugyanúgy védte Piolit, ha nem így lett volna már január végén kiteszik. Cardinale meg nem hülye, ha azt látja, hogy baj van, akkor tuti közbelép. Legalábbis én ezt gondolom Maldini menesztése után.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.09.18. 09:40
Oldal 2 / 5