Fórum

Edzőkérdés

Oldal 10 / 13
 
Gagacs
(@gagacs)

@hegyaljani ebben egyetértünk. 🤣

VálaszIdéz
Közzétéve : 2024.05.24. 16:37
Anselmo
(@anselmo)

Jó..... hát... OK 😀 . Akkor megvan a megfejtés, te lánglelkű Petőfi :)).  

Közben újabb petíció indult #NOSECA égisz alatt, a szurkolók a tifosók tiltakozásba kezdtek, de sajnos már ellőtték azt az egy patront. Spoileres cinizmus következik: ez volt a vezetőség terve, hogy bedobnak egy közepes szar nevet, hogy jöjjön a lázongás, majd nagy kegyesen elfogadták, hogy egy még rosszabb esetében már ne kelljen fejet hajtani senki előtt. 

Viccet félretéve, a helyzet az, hogy most már ez van. Akár jó edzőfenomén Fonseca, akár nem, a klubvezetés valós ambícióit számomra leleplezte a döntés. Kellett egy bűnbak, egy Pioli lett, mert nem lehetett más, de rendszerszinten semmit nem gondoltak át, semmit nem akarnak megváltoztatni, és jó ez így, ahogy van. Pioli sokkal inkább a népharag áldozata, mintsem a vezetők valós ambícióinak áldozata. Ilyen értelemben kár volt őt kirúgni, mert kettőből elvettek egyet, majd hozzáadtak egyet. Az eredmény kettő. Olcsó PR-fogás volt mindössze, hogy ne Furlanit, Ibrát, Monacadát vagy a többi mimózát kellejen kirúgni és felelősségre vonni. De ez nem szól másról az én szememben, mert a portugáltól valós változást várni - akár eredményekben, akár mutatott játékban - felesleges lesz. 

Ha ezzel elégedettek, akkor egészségükre.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2024.05.24. 16:48
Gagacs reacted
hodyzoli
(@hodyzoli)

A cicaharcot kihagyom, viszont @jackoby5-nak köszönöm hogy ilyen szépen összefoglalta #Noseca eddig ténykedését, így már tényekkel is alá van támaszt az, amit eddig is éreztem vele kapcsolatban (mert látni csak a római ámokfutását láttam, illetve azt tudom amit olvastam róla játékfelfogással kapcsolatban, lásd lentebb). Valamikor tehát réges-régen egy kis portugál csapattal elért valami szépet, azóta konkrétan semmi olyat amit egy közepes edző ugyanazzal a csapattal ne tudott volna elérni, legyen az Shakhtar, Lille, Porto vagy más kisebb csapat. Gyakorlatilag hozta a minimumot eredményekben (van ahol azt sem, lásd portói kaland végét vagy az olasz bajnokságban a Rómával összehozott statjai). De ez még semmi, lehet azzal védeni hogy most kapja a legerősebb csapatát, majd itt nagyot alkothat mert minden adott ahhoz amit Ő képvisel (LEGYEN ÍGY PLZ.!!!, én NAGYON szeretném ha k*rva nagyot tévednék).

Viszont nekem ez volt Piolival szemben is a legnagyobb bajom, hogy NEM tudott megújulni, nem tudott változtatni, nem tudott "belenyúlni" a meccsekbe. Erre most megkapjuk ugyanazt, csak a 4-2-3-1-es védekezésre épülő labdatoszatás helyett lesz egy 4-2-3-1-re épülő támadást preferáló labdatoszatás (mert ennyire azért én is utána olvastam, tudom hogy ezt a formációt preferálja, a teljes csapatos magas letámadással és a labdabirtoklásra építő főleg széleken történő támadásépítéssel). Nagyon jó hogy erre a keretünk alkalmas, de én nagyon "fázok" az olyan edzőktől, akiknek egy formációjuk és egy elképzelésük van arról mit akarnak a csapataikkal játszatni, aztán vagy bejön vagy nem. Ami tény, hogy a "normális" csapatainál (Porto, Roma, érts kb. Milan szint) nem jött be, egyelőre nem látom nálunk mi változna.

Én sajnos egyértelműnek látom a célokat, és ez is a Jackoby által leírtakban benne volt. Mindenütt drágult a keret összértéke ahol volt és félek ez a fő szempont a kinevezésében (meg a belenyugvás, hogy bármi is történik a kerettel a nyáron az jó lesz neki). Játékosokat felépíteni, eladni, nyerészkedni. Tudom, eddig nem ez történt az amerikai alatt, de a kisördög akkor is motoszkál bennem. És igen, jó esély van arra hogy tévedek, hiszen eddig SEMMI nem történt ami ezt támasztaná alá, nem is ezt nyilatkozgatják (már amikor tényeket mondanak és nem csak körítenek).

Csak akkor NE tegyenek úgy, mintha nagy csapat építése lenne a cél meg trófeák nyerése. Túlélném ha kimondanák hogy játékosnevelde leszünk a pénzes csapatoknak, azt már úgyis lenyilatkozták hogy versenyezni nem tudunk velük, ezért más utat járunk. De a más út is a csúcsra vezet szerintük, na ebben az edző kinevezésben én ezt nem érzem.

Beválhat? Simán, lehet hogy az az egy dolog amiben jó tényleg nagyon illik a csapatunkhoz, úgy legyen!!! Pioli is évtizedek alatt minimális eredményeket ért el, aztán nálunk befutott és lett elismert(ebb) edző. Kívánom hogy a portugállal is így történjen!!! Nem hiszek benne, de kívánom tiszta szívből!!!

U.I.: amúgy sem tehetek mást mint szorítok neki, mert ez a Milan érdeke és igen, most megmondom hogy ha alul teljesít akkor köpködni fogom 😀

VálaszIdéz
Közzétéve : 2024.05.24. 18:13
Anselmo, Mutt and Gagacs reacted
hodyzoli
(@hodyzoli)
Írta:: @anselmo

@jackoby5 Sértő dolgot szerintem nem mondtam, főleg nem NEKED személy szerint. De, ha konszenzusosan megszavazzuk, hogy mégis, akkor természetesen elnézést kérek érte mindenkitől. 

Szerintem arra gondolt a sértéssel, hogy körbeírtad a "balek"-ot, csak ki nem mondtad. Akinek minden jó, aki mindennek örül és nem gondolkozik, csak mindenbe beletörődik:

"Van olyan embertípus, akinek bármi történik, az úgy jó ahogy van. Ha nem jó, akkor is jó. Ha végül téved, akkor inkább utólag újrakeretezi a dolgokat magának, és akkor megint jó. "

Szerintem nem sértésnek szántad, csak bele lehetett azért olyasmit is hallani.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2024.05.24. 18:20
dzsozy
(@Gunz)

Na akkor én is...

Kezdjük azzal, hogy ki milyen helyezésre mondaná azt, hogy elégedett lenne a kövi szezon végén. Vajon ez mennyire változna abban az esetben, amennyiben Conte/Motta jönne/jött volna? Amennyiben Leao/Theo nem lesz eladva, max Mignon és mondjuk Bena, akkor azt hiszem, hogy a csapattól tulajdonképpen reális elvárás a 2-4. hely. Nem gondolom, hogy Mottával, vagy Contéval lenne esély az első helyre. Mivel a csapat kerete a többiekhez viszonyítva megfelelően erős ezekre a pozíciókra, így azt gondolom, hogy ezt Fonseca is tudja hozni. Kupákra nem nagyon kell pályázni, talán nagy mákkal meglehet a szuperkupa, bár a juve/inter/atalanta ellen mostanában nem szokott nyerni a csapat... Amennyiben a csapat nem éri el a 4. helyet, azt kudarcként élném meg összességében. Azért valahol reális az, hogy elvárják a folyamatos bl szereplést, ami mellett emelkednek a játékosok értékei is. Ez az alapja a biztos fejlődésnek. Én ebben semmi problémát nem látok. Másra az angolok-bayern-psg-barca-real miatt középtávon nincs reális esélye a Milannak. (pl folyamatos legjobb 8 a bl-ben)

 

Van egy olyan érzésem most, hogy a "mai" klubfoci ott tart, hogy van néhány csapat, amelyek kimagaslanak a nagy masszából és utána jönnek a többiek. Real, City, Bayern, PSG, talán a Pool, Inter és ennyi. Viszont a többi erős csapat között nagyságrendileg ott van a Milan is. Nem azt mondom, hogy mondjuk 10 meccsből többször nyerne a Milan az arsenal, vagy az atletico ellen, mint ők a Milan ellen, de azért nem is lenne annyira alárendelt a csapat ellenük. Szóval ott vagyunk valahol lőtávolban. 

Ugyanakkor azt se felejtsük el, hogy a Real szerintem egy nagyon jó gépezet, de ez már nem az a real, mint volt Ronaldoval és Benzemával. Ez egy sokkal szürkébb, ellenben igazán profi csapat, köszönhetően Ancelottinak. A city is azért ennyire bomba, mert az edzőjük beléjük nevelte a tikitakát és ez igaz az Interre is. Itt az edzők teszik hozzá azt a szükséges pluszt, ami kiemeli ezeket a csapatokat a többiek közül. Mégis ott tart most az egész foci, hogy a cityt fenyegetik a pontlevonással-kizárással, a Bayern kb történelmi mélyponton van és komoly edzőt nem tudnak leakasztani és az Inter feje felett is ott van az a bizonyos kard. (és a felkapott Xabit és Kloppot Gasperini úgy megzabálta, hogy még arra is volt ideje, hogy a végén ki is köpje őket; holott Klopp nem most kezdte) Az agyondicsért Tuchel, Nagelsmann duó lehúzta magát a bundesben. Szóval jelenleg ott tartunk, hogy szerintem a legjobbakon kívül nincs tuti választás. Szerintem, ha Inzaghi jönne el az intertől, tőle sem kellene várni a csodát. Ellenben pl Guardiola szerintem garancia a hazai sikerre a második szezonjától.

Itt rá is térnék arra, hogy azon felül, hogy úgy néz ki, hogy edzők tekintetében elfogytak a jó edzők és egy generációváltás van kibontakozóban, valahogy a jó játékosok is talán jobban eloszlanak a kluboknál. Ugye a jelenség az, hogy ha feltűnik egy izgalmas fiatal a bundesben, vagy a francia/portugál ligában, akkor valamelyik angol csapat/bayern/psg elviszi ezeket horror pénzért. Aztán rendszerint jól be is sülnek ezek a játékosok, mert a pénzt választja mindegyik, nem pedig azt, hogy valóban jó e ő oda vagy sem. Szóval egy bivaly scoutinggal most lehetne igazán nagyot szakítani, ami talán valamilyen mértékben biztosítva is van. Tehát jelenleg a Milant/Juvet semmivel nem érzem "gyengébbnek", mint egy Chelseat vagy MU-t, holott a két angol csapat vagyonokat költ el minden átigazolási szezonban. Tudom, hogy az elmúlt években a csapat megmérközött a pool-castle-chelsea-mu fogattal és nem éppen pozitív a mérleg, de nem is arról volt szó, hogy beszaladt a csapat a f*szerdőbe ezekkel szemben. Tehát valahol a pénz nem tudott extrém módon dominálni a Milannal szemben. (és ha ezt a sort kivetítjük a többi olasz csapatra is az európai porondon, akkor egész pofás a kép az elmúlt kb 3 évet tekintve) Valamit az olaszok jobban csinálnak sokkal kevesebb pénzből, mint az angolok. ( a többi bajnokság él/erős csapataival kb pariban vannak anyagilag)

 

Szóval ez az edzősdi dolog érdekes. Én a mostani szezon végén azt mondtam, hogyha nem tudnak bizonyított, erősebb edzőt hozni, akkor maradjon Pioli, hiszen benne benne van az, amit eddig is láttunk, azaz várható a bl, de sokkal több nem. Sok nagy csapatnál láthatjuk, hogy mennyire fontos az edző-csapat harmonizálása. Ahogy Xabi a Kusennel, Gasperini az atalantával, Arteta az arsenallal, Klopp a poollal, Inzaghi az interrel, Simeone az atleticoval és Pioli a Milannal a scudetto évében és előtte. De ugye senki nem gondolja azt, hogyha pl Simeone elmenne az atleticotól a Poolhoz, akkor ott sikeres tudna lenni? Számomra elképzelhetetlen ez. Pedig elvileg nagy csapattól, nagy edző menne nagy csapathoz... Ilyen szempontból még akár sikeres is lehet a Milan Fonsecaval, amennyiben meglesz ez a kapocs a csapat és edző között. Nem nagyon hiszek ebben, de Piolival is működött. Egyébként Motta játékstílusa valahogy közelebb áll szvsz a Juve stílusához, mint a Milanehoz.

Visszakanyarodva a mostani top edzőkhöz. Az azért látszik, hogy hiába van nálad a legjobb edző, a világ egyik legjobb kerete is a tiéd, mégsem garantált az, hogy folyamatosan bl-t és bajnokságot nyersz. (city, psg, bayern) A bl-t megnyerni az jelenleg emberfeletti teljesítmény azoknak a csapatoknak, akik nem a legfelsőbb polcon vannak, hanem éppen alattuk. Ha jól emlékszem legutóbb a Portonak sikerült ez  2004ben. Szóval mégha a Milanhoz kerülne egy top edző és erősödne is a keret azt elvárni/elhinni, hogy reális esély legyen a bl megnyerésére az szerintem butaság. Persze ne legyen igazam és nyerjen 2-4 évente bl-t a Milan. 

VálaszIdéz
Közzétéve : 2024.05.24. 19:34
hodyzoli
(@hodyzoli)

@Gunz Én csak az angolokhoz fűznék annyit, hogy szerintem Ők "túltolják" már a dolgot. Fontos a bajnokság, a BL, az FA kupa és még van nekik a Liga kupa is (igaz ott inkább a perememberek játszanak). És amiről kevesebb szó esik, azért nézzük meg ki-hány rangadót játszik a saját bajnokságában. Az olasz-német-spanyol kb. rendben van, arányaiban "egészséges" a rangadók száma, a PSG folyamatosan megszívja hogy nincs igazi konkurense és gyakorlatilag nincs a bajnokságában felkészítő meccse a komoly csapatok elleni BL mérkőzésekre, na de az angolok.

Liverpool, MU, Man City, Chelsea, Arsenal, Tottenham, és lassan megérkezik a Newcastle is a világ összes pénzével + minden évben van túlteljesítő csapat náluk és ott a "kicsik" ellen sem a lötyögés megy. Egyszerűen elfogynak a szezonok végére és ugye a BL helyek száma is véges, így még inkább megy az "öldöklés". Csoda hogy csak akkor érnek el igazán nagy sikereket nemzetközi porondon, ha nagyon de nagyon kiemelkedik az egyik csapatuk? Amikor egy Man City utcahosszal lesz bajnok nyilván jut erő a nemzetközi porondra is, de mi van akkor ha 2-3 csapat is ott van a bajnoki arany közelében? Végig kell tolniuk az egész évet eszeveszett hajtással és egyszerűen "elfogynak".

VálaszIdéz
Közzétéve : 2024.05.24. 19:50
Anselmo
(@anselmo)

@hodyzoli Ja... hát ezt tényleg abszolút nem sértésnek szántam, de valóban létezik ez az embertípus, és a Milan szurkolók között is van ilyen természetesen. Akinek nem inge, ne vegye magára, de az tény, hogy szeretem, ha valaki nevén nevezi a dolgokat, és a történésekhez igazítja a véleményét, és nem fordítva. 

De tényleg mindenkitől elnézést kérek, akit ez megbánt(ott). Thx!

VálaszIdéz
Közzétéve : 2024.05.24. 21:03
dzsozy
(@Gunz)

@hodyzoli Ez igaz, ugyanakkor ez egy ördögi kör. Tehát azért ömlik a pénz, mert folyamatosan kiélezett meccsek vannak ott. Amennyiben nem lennének ilyen mértékben kiélezett meccsek, akkor nem borulna a fejükre a tejfölös bödön ilyen mértékben.

 

Nem kezdem el sajnálni őket, hiszen konkrétan szétbarmolják a komplett eu-i focit a korlátlan és eszement költekezésükkel. Szóval aki kvának áll, ne sírjon, sőt egy kva szót ne szóljon még egy Guardiola sem, hogy mennyi meccset kell játszaniuk. Nem igazán érdekli a normálisan gondolkodni tudó szurkolót, hogy az angol csapatoknak milyen nyűgjük van, amikor 110-ért tudnak venni egy Enzot, vagy a west ham is lenyom játékosvásárlásban akár egy Milant is. Igazából rohadjon rájuk az egész liga, aztán a brexit után nyomhatnának egy CL-exitet is. 

VálaszIdéz
Közzétéve : 2024.05.24. 21:25
ACM_GRA
(@acm_gra)

Ha valóban Fonseca lesz a Milan edzője, az gyakorlatilag egyet jelent a visszaeséssel, vagy legalább is jó esetben hozzuk a Pioli által hozott megszokott szintet… Szomorú és egyben sajnálatos, hogy nem tud a szeretett csapatunk szintet lépni. Pedig nincs hatalmas elvárás a részemről, de mégis azaz érzésem, mintha a vezetőség belexarna az egészbe, nekik jó úgy ahogy van, nem akarnak magasabb célokért küzdeni. 

Optimizmus? Most nincs mire, tényleg nincs mire, pedig tavaly ilyenkor még a BL-döntőt sem tartottam lehetetlennek. 

 

VálaszIdéz
Közzétéve : 2024.05.24. 21:56
Anselmo
(@anselmo)

@acm_gra Azért is érzed így, mert így is  van. Nincs most ezen mit szépíteni.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2024.05.24. 22:07
ACM_GRA
(@acm_gra)

Anselmo: Persze, ezen tényleg nincs mit szépíteni. Jól mondtad, Trabantot Wartburgra cserélünk kb, ez a helyzet... 

VálaszIdéz
Közzétéve : 2024.05.24. 22:47
kissheva
(@kissheva)

Nem olvastam el mindent az edzőkérdéssel kapcsolatos írásokból, ezért elnézést, ha már volt...

Szóval... van három edző, aki úgy gondolom szinte mindenki szerint jobb megoldás lehetne, és a mi szintünkön egyáltalán nem elérhetetlen. Ők Conceicao, De Zerbi és T. Motta. A portugálon kívül még csak pletyka szinten se nagyon merülnek fel a neveik velünk kapcsolatban, pedig Motta úgy néz ki 3,5 milla fizetéssel megy a juvéba. Ez a fizetés a mi "profilunkba" is bőven illik. De Zerbi fizuja gondolom több lenne, de a kivásárlási akadály elhárult a szerződése felbontásával. 

Nekem ez olyan, mintha a vezetés direkt a lehető legrosszabb opciót választaná. Sokszor a játékospiacon is ezt érzem. Lennének az olasz bajnokságban kézenfekvő nevek, de mi valahogy mindig találunk egy b,c....zs opciót, akiknek a fele zsákbamacska.

Általában nagy izgalommal várok minden nyarat a mercato miatt, de valahogy ez már most alább hagyott nálam és még csak el sem kezdődött.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2024.05.25. 08:23
Rossoneri1978
(@rossoneri1978)

Amire kivàncsi leszek, hogy a 4-es vezetőségi tagok közül ki akarta és ki nem Fonsecat.

Illetve hogy Ibra (a hírek szerint ő pont más személyt preferált), aki világ életében karakteres, véleménnyel rendelkező és azt mindenhol mindenkivel szemben kinyilatkoztató személy volt, meddig “asszisztál” a felépített fostengerben (kívülről ennek tűnik) való úszkáláshoz.

 

VálaszIdéz
Közzétéve : 2024.05.25. 10:21
kissheva
(@kissheva)

@rossoneri1978 Én nem tudom elképzelni, hogy Ibranak komoly beleszólása van a komolyabb dolgokba. Szerintem ő egy reklámarc vagy kirakatbábú, akit maga elé tol a vezetőség, hogy elvigye a balhét és ő legyen a kamerák előtt. 

 

VálaszIdéz
Közzétéve : 2024.05.25. 10:34
Rossoneri1978
(@rossoneri1978)

@kissheva és egy ilyen szerepet ő magára vállalna?

nem tudom milyen okból tenné, sem anyagilag nincs rászorulva sem szakmailag nem őt tükrözné.

Persze én sem értem milyen szerepet tölt be valójában..

VálaszIdéz
Közzétéve : 2024.05.25. 10:49
Oldal 10 / 13