A Milan jelene és j...
 

A Milan jelene és jövője

Oldal 3 / 28
 
tupi
 tupi
(@tupi)

@gagacs na ezt csak azért hiszem el, mert te írtad! Bár érdekes, hogy milyen forrásaid vannak 🤣 

Egyébként Twitter is tele van videókkal, ahol ezt nyilatkozza 😀

 

Egy másik jó hír is van mellé. Moncada beleegyezett a szerződés hosszabbításba, már csak az aláírás hiányzik. De tudjuk ez mit is jelent a Milannál 🙂

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.02.28. 14:38
Gagacs
(@gagacs)

@tupi uhhh! Az talán még fontosabb, mint a stadion projekt.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.02.28. 14:47
Anselmo
(@anselmo)

Ahogy telik az idő, egyre inkább amellett volnék, hogy adjuk el Leaót a nyáron. Talán még kapunk érte egy értékelhető összeget (max. 40-50 milliót), és abból (valamint a szűkös egyéb forrásokból) talán tudunk hozni 2-3 olyan játékost, akikkel előrébb lehetne lépni. Mert egyébként olyan kuporgatás zajlik itt, hogy botrány, és már abban sem vagyok biztos, hogy Leaóval egyáltalán oda tud-e érni ez a csapat a 4. helyre a végén. A keret fele már totális ballaszt csupán, akikben maga Pioli sem bízik, de akikben igen, azok egy jó része sem üti meg a mércét. Nem tudom, honnan lesz itt pénz ezt a keretet feltupírozni, mert látszólag akármennyi pénz is jön is jegyeladási rekordokból, új szponzorokból, BL-ből, Scudetto bónuszért, a vége mindig az, hogy a Milannak üres a kasszája, és még azt sem tudja megvenni, ami létszükséglet lenne. Őszintén nem értem, hogy mi folyik itt valójában.   

A klub bevételei 2019/2020-hoz képest radikálisan növekedtek, a fenti forrásokból iszonyat pénzek jöttek be a korábbiakhoz képest, mégsem léptünk előre semmit a gazdasági és vásárlóerőt tekintve. Sőt, mióta több a pénz, sokkal kevesebb a költés. És ez azért nem fog így menni a világ végéig.  

Nem kell a PL-el versenyezni, nem is lehet. De azért az talán elvárható lenne, hogy olasz földi viszonylatban domináns legyen a Milan a piacon, hogy valóban egy amolyan olasz Bayern München legyen felépítve, amely lokálisan viszont egy domináns nagy hal. Jelenleg ettől is baromi messze vagyunk, és a vételeink kimerülnek az ingyen igazolt, vagy ismeretlen tehetségekben, és innen nézve nem nagyon különbözünk bármelyik olasz középcsapattól. Ugyanezt csinálja az Udinese, a Sassuolo vagy a Roma és a Lazio is, én nem látok felsőbbrendűséget jelenleg a javunkra. De ami ennél nagyobb gond, hogy kezd látványosan legatyásodni a keret, és mégsem látszik, hogy volna erőnk ezt ellensúlyozni. Rebic hasznavehetetlen mára, Messias gyenge, Diaz megy vissza Madridba, Leaót is elveszítjük, Giroud is kifelé áll már, akárcsak Ibrahimovic, Ballo-Touré, Adli és Vranckx teljesen mellőzött, Bakayokóval és Desttel számolni sem érdemes, és akkor még nem említettem például a szintén erősen hanyatló ágba került Kjaert sem. Ez alsóhangon 11-12 játékos, akikkel gyakorlatilag már nem is érdemes igazán számolni. És akkor még ott van Origi, Gabbia és Pobega akik vannak, de minek is lényegében. Ez annyi lyuk és pótlandó játékos, hogy az ember azt se tudja mivé legyen, elnézve a Milan rendelkezésre álló forrásait. Ezek jó része már 2022 nyarán is adott probléma volt, de inkább csak púderezni, takargatni próbálták a nyári mercatóval, ma már tudjuk, hogy tragikusan rossz eredménnyel. Azóta eltelt közel újabb 1 év, és egyre mélyülő válsággal kell szembe nézni most már. 

Kis szerencsével most még utoljára be tudunk talán evickélni a 4. helyre a szezon végén (bár tegnap óta már megint EL-helyről várjuk a következő fordulót...), de még egyszer nem lesz ilyen, ha most nyáron nem következik be egy jelentős vérfrissítés és "boost". 

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.03.06. 13:54
Dr. KOTasz
(@dr-kotasz)

Eddig a Juve büntetése miatt viszonylagos kényelmes volt a helyzet, amennyiben azonban a 15 pontot, vagy annak egy részét visszakapják, amire azért van esély, máris borulhat minden, már ami a negyedik helyet illeti. Azért mondom rögtön azt, mert ennyire hullámzó teljesítménnyel reálisan nézve a dolgokat, a negyedik helyet kell megcélozni.

Ez pedig, tekintve azt, hogy egy második és egy első helyet is sikerült megcsípni, nem az, amire várni akar a szurkoló. A meccsről meccsre történő fejlődésnek voltak és vannak jelei, de mindeközben mégis összességében mégsem ez, hanem a legtöbb esetben a tanácstalanság látható. Automatizmusok alig felfedezhetőek, a letámadással soha nem tudunk mit kezdeni, de feltörni sem igen tudjuk a felállt védelmeket, a kontrákon kívül rettentő statikus a támadásépítés. A zárt kapuk utáni visszatéréssel elszállt az a lendület, ami addig jellemezte a csapatot, mondhatjuk, hogy inkább küzdelmes, mint szép meccseket játszott a gárda, ami végül a januári zuhanásba torkollt, ezt szerencsére úgy-ahogy sikerült megállítani. Megoldás lehetne az edzőváltás, hogy talán szintet lehessen lépni, de uyge ehhez is pénz kellene.

Egyet kell értsek a fentebb szóló Anselmoval abban, hogy a jelen nyár sok mindenre választ kell adjon, bár félek, hogy sokkal jobbra az elmúlt évnél igazolások terén nem számíthatunk.

Ennyit általánosságban, most egy pár szó Rafa kapcsán.  

Leao: az igényei ismertek, és az is, hogy nekünk sok mindenünk van, de pénz az speciel nincs, és nem is lesz az eddig tények és nyilatkozatok tükrében. Azzal nem tudok azonosulni viszont, hogy sokan úgy vélekednek, ha rosszul játszik, akkor ergo kevesebbet is kell és fog kérni a klubtól. Sajnos ez szerintem egyáltalán nem áll összefüggésben egymással, ugyanis ez olyan önkritikát feltételez, amely a mai labdarúgóknak, tisztelet a kivételnek, nem sajátjuk. Véleményem szerint ebbe az általános körbe tartozik Rafa is, ellenkező esetben nem támasztana irreálisan magas követelményeket a hosszabbításért, miközben látta és tudta, hogy mi zajlott Kessie és Donnarumma kapcsán, és azoknak mi lett a vége. 

Magyarán ha meccsenként két öngólt rúg, vagy két métert sem sprintel, ő akkor sem fog kevesebbet kérni, ellenben kifelé az értékét mindez viszont igenis csökkentheti. Más szempontok számítanak ugyanis a vevő oldalán, aki nyilván minél olcsóbban minél jobb focistát igyekszik szerezni, a hosszabb ideje tartó rossz teljesítmény pedig az árat is lefelé mozgatja. 

Összefoglalva nekünk az a jó, ha jól játszik, akár marad, akár nem, ha marad, akkor nem kérdés az oka, ha megy, akkor ez esetben annál többért lehetne túladni rajta.

 

   

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.03.14. 10:54
Dio
 Dio
(@deeo)

Gyakorlatilag két meccs volt idén, ami miatt nem dőlt még a kardjába mindenki, ez pedig a két BL meccs, ami már-már egy paradoxon, ahhoz képest, amit ez a csapat a bajnokságban mutat. Direkt nem azt írom, hogy emiatt a két meccs miatt van még nálunk Pioli, ugyanis biztos vagyok benne, hogyha kizúgunk a BL-ből, és közben a bajnokságban ugyanazt a botránynullát adjuk elő, mint amit valójában csinálunk, Piolit akkor sem menesztették volna, bármennyire is akarja ezt kb mindenki mostmár.

Írtunk már többször arról, hogy az öregnek mindig van egy felfutása az edzősködésében egy adott csapatnál, aztán jön egy kíméletlen lejtmenet , ahonnan nincs visszaút és általában menesztés a vége. Nálunk ez a felfutás egy bajnoki címet hozott, ami abból a gárdából egy igencsak komoly eredmény volt. Most viszont nagyon úgy tűnik, hogy a lejtmeneten vagyunk, amiből visszakapaszkodni egy brutál április-májusi meneteléssel lehetne egyedül, erre a jelek alapján valljuk meg, nem sok esélyünk van.

A baj ősszel kezdődött, az idegenbeli meccseinken, ahol semmi jel nem utalt arra, hogy itt bizony a tavalyi bajnok játszik. Rendszerint kidobtuk az első félidőket, rohantunk a másodikban az eredmények után, elmaradtak a három pontok. Akik titkon bajnoki címvédésben reménykedtek, ott kezdtek el először idegeskedni, hogy ez bizony lehet problémás. Nos, bár ilyen bajaink lennének, mint ősszel. A vb utáni Milan nyújtotta rémálmomra ugyanis kevés szurkoló készült fel. Fel tudunk mutatni egy Atalanta elleni 2:0-át amire azt mondhatjuk, hogy na, itt jól nyomtuk. Vegődéses 1:0-ás győzelmek a Torino és a Monza ellen (de legalább győzelmek), vereség a Fiorentina, inter, Sas ellen, a Lazio felmosta velünk a padlót, elmarháskodott utolsó 15 perc a Roma ellen egy agyonnyert meccsen, Lecceket, Salernitanakat képtelen vagyunk megverni. Összegezve, ez nem hogy egy olasz címvédőnek gáz, de Euroliga helyért küzdőnek is az lenne.

Aki nézte ezeket a meccseket, láthatta a vergődést, láthatta, hogy a legutolsó kis olasz nulla is egy nem is erőltetett letámadással simán megöli a játékunkat, már az első 15 méteren. Pioli váltott 3 védőre, amikor már tényleg minden boldog-boldogtalan elment a kapitányunknak kinevezett, de valójában mindig is egy óriási flop Calabriánk mellett. A Torino, Monza, Spurs négyes ellen némi szerencsével, de jó koncentrációval sikerült 0 góllal lehozni a meccseket. Mára világos lett az, hogy ezzel a felállással ez a garnitúra képtelen támadást építeni, de cserében a három belső védő olyan elemi szintű helyezkedési hibára képes benne, hogy komolyan mintha egy magyar NB2-es csapatot néznénk néha. Támadásépítésről, mint olyanról nem beszélhetünk, egyszerűen nincs. Ad-hoc az egész, ha éppen valaki tud egy cselt megcsinálni, akkor vagy jön egy jó passz utána vagy nem, az esetek többségében nem. A beadásink meg kb 8-ból 1 ha emberhez megy. Kontrákra épülünk, de képtelenek vagyunk megoldani egy háromszoros létszámfölényt is.

Órákig lehetne ezt írni, de nem kell szépíteni. Ez a Milan 2023 tavaszára teljesen szétesett, egyedüli reményt a BL jelenti, de na.. Ezért óriási árat fogunk fizetni, ha a bajnokság végén meg nem érünk a top 4-be. Márpedig a helyzet nagyon úgy fest jelenleg, és még a Juventus vissza sem kapta a pontjait. Pioli képtelen megtalálni a kiutat a krízisből, ez is nyílvánvalóvá vállt mostanra. Gyakorlatilag ki lehet találni, hogy mikor cserél és egyedül posztra cserél. Soha nincs egy taktikai váltás, teljesen kiszámíthatóak vagyunk, nem hiába játsza le a felállást már bárki gyakoraltilag a Serie A-ban.

Reális esély nőtt arra, hogy a tavalyi bajnok Milan idén a top4-be sem fér be és ha ez beteljesül, nincs az ami megmentené Piolit. És sajnos nincs az ami megmentse a Milant sem... Láthattuk, hogy mennyi pénzt áldoztak a kedves tulajaink, akkor ha bajnokcsapatot kell megerősíteni. Mennyi pénzt fognak, ha még a BL-be sem jut be?

 

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.03.19. 08:46
Anselmo reacted
Anselmo
(@anselmo)

@deeo Nyáron mindenhogyan új alapokra kell majd helyezni mindent. Ez nem is opció, ez így lesz. A keret fele lelép majd várhatóan ilyen-olyan okokból, vagy mert lejár a kölcsön/szerződés, vagy mert a játékminősége olyan mélyen van az illetőnek, hogy már most sem játszik. Akár megmenekülünk valahogy itt a végén, akár nem, "reset" gomb lesz nyomva, a kérdés csak az, hogy totális földindulás lesz-e vagy csak részleges. 

A RedBirdnek viszont nem érdeke nagyon hagyni elsüllyedni a klubot a dagonyában. Most úgy tűnhet, hogy megteszik, mert szenvtelen szigorral diktálnak, de csak azért, mert eddig ment a bolt magától. Minek fektetnének be, erőlködnének, ha önjogon is jönnek az eredmények, alacsony költségek mellett? Az üzletemberek nem így működnek a legtöbb esetben. De amint a buli rosszra fordul, a helyzet megváltozik. Azt Cardinale sem komálná, ha friss tulajdonosként rajta röhögne mindenki, hogy 1 év alatt lerombolta, amit az Elliott 4 év alatt felépített. Azt sem, ha a szponzorok, befektetők a fejüket csóválva néznének rá mondjuk egy idei 6. hely után. Vagy hogy a médiában magyarázkodni kényszerülne. A fejek biztosan hullanának, mert csak így tudja menteni a saját imidzsét, de ez visszájára fordul, amint a következő szezon is így (vagy így se) sikerül, mert mindenkinek leesik a tantusz, hogy ki is itt a felelős... Cardinale és a RedBird tehát a nyáron kénytelen lesz lépni, ha nem lesz meg a 4. hely. Ha tetszik nekik, ha nem. Nem tehetnek mást, ha nem akarnak közröhej tárgyai lenni. Lépés alatt pedig azt értem, hogy látszatlépések helyett valóban felpumpálják a keretet, ameddig a limitek csak engedik. Ez persze a pozitív forgatókönyv. 

A negatív az, hogy a RedBird egy gyenge, szegény tulajdonos, különösebb motivációk, ambíciók és önérzet nélkül. Ebben az esetben a Milan jövője a Lazio / Roma / Fiorentina jelene. Egy biztos azért: a Milan többé nem az a klub, amely Berlusconi ideje alatt volt 30 éven át, és esélye sincs, hogy a jelen keretek között azzá váljon. Ahhoz egy dúsgazdag arab befektető kellene - de ők nem érdeklődnek Olaszország iránt. Nekik a "Nyugat" kell, Franciaország, Anglia (+Németország, de ők jogalkotással ellehetetlenítették ezt az opciót), mert ott profitálhatnak a legtöbbet országimázs szempontból, ott fonódik össze nekik a legjobban a sportbéli és a politikai haszon. Dél-Európa nem vonzó ebből a szempontból. A gyenge olasz, spanyol vagy portugál gazdaságból az arabok köszönik szépen, nem kérnek. Így Itáliának (is) maradnak a színtisztán üzleti alapon gondolkodó befektetők. Az ő stratégiájuk viszont olyan az előbbiekhez képest, mintha a bolíviai kormány azt határozná el, hogy ő bizony vezető a hajózási és tengeri nagyhatalom szeretne lenni - lekörözve ebben Brazíliát vagy Argentínát. Good luck! Sajnos ez van. Lesz még jobb is, de ilyen egyenlőtlen viszonyok között legfeljebb időszakos részsikerek érhetők el - háborút nyerni nem lehet. 

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.03.21. 17:00
gumicsiga
(@gumicsiga)

A tavalyival ellentétben most rengeteg "kolonc" van a keretben, vagy mondhatnám azt is, hogy "átutazó", akik nem tudják hozni a tőlük várhatót és tudjunk, hogy a szezon végén távozni fognak.

A két cserekapusunk Dest,Touré,Pobega,Vrackx,Bakayoko, Rebic,Saelemaekers vagy Messias, Origi és nálam sajnos Ibra is ide tartozik. Ott van még Adli és CDK, akik kb semmit nem adtak hozzá idén a teljesítményünkhöz.

Ki lehet térni még a sérültekre is sajnos Mike,Ibra és Florenzi miatt ez nem elhanyagolható és persze ott van a keret egyik legjobbja Rafa, akivel szinte biztos, hogy nem fogunk hosszabbítani. Attól a pillanattól kezdve, ahogy ez benne is tudatosult motiválatlanul és hitehagyottan játszik a pályán -kivéve a BL meccs hiszen azt mégis látja az egész világ-.

Sajnos nem tudok elszakadni a nyári távozóktól sem, hisze a Kessie és Romagolni párossal kb 60M€ érték távozott a "kezdőből", ezzel szemben, ha Thiaw-ot ide veszem kb 5-6M€ érkezett plusz CDK.

Egy normális kezdő játékos igazolása alsó hangon 10-15 M€-nál kezdődik, még ha nagyon jó vételnek számítanak akkor is, -pl. Tonali és Bennacer- egy támadó ára ennél jóval magasabb szokott lenni, nekünk ilyen játékosokból fog kelleni 4-5 a jelenlegiek pótlására úgy, hogy ezek között szükség lesz minőségi igazolásokra is.

 

Értem én, hogy régi Milan meg nagy nevek, bajnok csapat tucat felsorolt érv, hogy miért kéne nekünk minden évben a bajnoki címért menni és legyőzni minden "kis csapatot" de a realitás sajnos rohadtul nem ez. Semmiképp se hasonlítsuk a tavalyi keretünket az ideihez, mert óriási különbség van a kettő között, mind minőségileg, mind formailag és a játékosok rendelkezésre állását tekintve.

Azt kell megérteni, hogy a jelenlegi Milan projekt főbb célja nem a bajnokság megnyerése és legerősebb olasz csapat fölépítése!! Az a cél, hogy ott legyünk a legjobb 4 között, aminek köszönhetően talán egyszer lesz pénzünk egy stadion fölépítésére, közben valahogy a bevételek növelésével megpróbálnak fölépíteni több év alatt egy tartósan Serie a top 3-as csapatot.

Nincs és nem is kapunk rá megfelelő mennyiségű pénzt, amit kaptunk eddig jól tavaly nem teljesen jól költöttünk el. Egy évre 50M€-s büdzsé, az nem elég az Olasz top 5-be sem, ennél talán még a Lazio is többet költ, de az Inter,Juve,Napoli,Roma, Atalanta biztosan. A probléma nyáron indult, amikor Kessie-t két újonccal próbáltuk pótolni és télen folytatódott, ahol  nem tettünk semmit a keret erősítése érdekében.

Nem azt mondom, hogy teljesíthetetlen küldetés megerősíteni ezt a keretet és egy bajnokesélyes csapatot összerakni a köv szezonra,de ahhoz első sorban a tulajdonosi körnek kell megráznia magát. Rég óta nem volt bevételünk az eladásokból,szvsz idén muszáj lesz eladni a Leao-Rebic párost és mellettük is egy nagyobb keretet kell biztosítani a mercatohoz. Ezzel együtt Diaz megvásárlása is kötelező -ennél csak drágábban kapnánk jóval rosszabb játékost- és egyszerűen muszáj lesz ingyen is igazolnunk, sokkal aktívabban kell lecsapnunk a lejáró szerződésű játékosokra, mert rengeteg lehetőség lesz nyáron.

Én az idei évet inkább a 2020/21-eshez hasonlítanám,akkor 2 pontra végeztünk az 5. Napolitól, nem számítók más befejezésre néhány pont különbség lesz az első 4 csapat között. A Napoli ellen, ha teljes lesz a csatársoruk kevesebb esélyünk van, meglátjuk addig mi változik.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.03.23. 11:30
HegyalJani
(@hegyaljani)

10 fordulóval a bajnokság vége előtt egy kis helyzetértékelés..

Jelenleg 51 ponttal a 3. helyen állunk a tabellán. 

A Napoli gyakorlatilag megnyerte a bajnokságot. A maradék három BL helyért küzd 6 csapat: Milan, Inter, Lazio, Roma, Atalanta, Juventus..

A zebrák kicsit kakukktojás, mert ugye nem tudjuk mi lesz a levont 15 pontjukkal, és emellett más vizsgálat is folytatódik ellenük, aminek akár súlyosabb következményei is lehetnek. Bár 11 pontra vannak a Milantól, ha visszakapják a 15 pontot, rögtön simán második helyen vannak, és marad 5 csapat 2 Bl helyre.. Egyébként ha nem kapják vissza a levont pontokat, akkor is jók az esélyeik a 4 közé jutni.. Botrányosan játszanak, de mégis gyűjtik a 3 pontokat..

A Milan sorsolása egyáltalán nem mondható rossznak, sőt szerintem könnyebb, mint pl. tavaly volt. Az Empoli, Lecce, Cremonese, Spezia, Sampdoria, Verona hatos ellen, nincs kifogás hozni kell a 3 pontot.. Még akkor is ha ezen csapatok ellen a bajnokság első felében bizony hullajtottunk pontokat szép számmal.. A két római csapatból legalább az egyiket szerintem verni fogjuk.. A Bologna lesz necces, jobban tartok tőlük, mint a Romától vagy a Laziotól.. Nagyon jó formában vannak és hazai pályán bárki ellen képesek otthon tartani a 3 pontot.. Játszunk még Torinóban a zebrákkal, és ellenük akár a vereség is belefér, ha jön a fent említett forgatókönyv.. Hozzáteszem mostanában egész jól megy a rabruhások ellen..

A riválisok sorsolását nem néztem meg, de nem hiszem, hogy bármelyiké is könnyebb lenne, mint a Milané.. Az Inter és a Juve ráadásul még az olasz kupában is összecsapnak oda-visszavágós formában, plusz ugye nekik is ott van még a nemzetközi kupaszereplés is.

Egy nagyon optimista hozzá állással én 23 pontot jósolok az utolsó 10 fordulóra, ami az jelenti, hogy 74 pontunk lenne a bajnokság végére, aminek elégnek kell lenni ahhoz, hogy négy között legyünk.. Tavaly a zebrák 70 ponttal lettek negyedikek, nyilván az idei év teljesen más..

Tudom, hogy ez tényleg nagyon optimista számolás és alakulhat teljesen másképp is a történet, de én bízok a srácokban és szerintem a bajnokság végén ott leszünk a négy között.. 🙂

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.04.04. 18:40
Anselmo
(@anselmo)

@hegyaljani Én megnéztem az ellenfelek sorsolását is. Messze a miénk a legkönnyebb, talán a Lazioé még hasonló, bár valamivel azért húzósabb. Az Interé rémálom sorsolás, a Romáé is elég hasonló és az Atalanta sincs irigylésre méltó helyzetben. A Juventust azért nem nézem, mert velük nem kell számolni. Ha visszakapják a 15 pontot, akkor azért, ha meg nem, akkor azért. Így nem igazán veszélyesek ránk egyelőre -7-ről, úgy meg esélyünk sem lenne utolérni őket - tekintve, hogy mi lennénk -8 ponton.  

Szerintem nem szerzünk 23 pontot a 30-ból. Örülhetünk, ha 19-et, hozzátéve, hogy idén a 70 pontnak is bőven elegendőnek kellene lennie a 4. helyhez - ha marad a Juventus büntetése, akkor meg főleg. Ha az eddigi (1,82-es) pontátlagunkat hoznánk most már végig, az egyébként további 18 pontot és a végére összesen 69-et jelentene. Ennél vérmesebb reményeim nekem nincsenek. Nagyon sok függ a Juventus április végi fellebbezésétől. Sőt, ha visszakapják, akkor az UEFA még mindig beleszólhat akár, vagyis hiába lennének mondjuk 2. helyen a végén, lehet, hogy kizárják őket. A Prisma nyomozás pedig még egy csavar a sztoriban. De nem erre kéne játszani. Ha ilyen sorsolással nem szerzünk legalább 18-19 pontot, akkor nincs miről beszélni kérem. Ehhez nem kellene semmi más, mint a tabella utolsó öt helyezettje ellen nyerni (Cremonese, Sampdoria, Verona, Spezia, Lecce), meg még összekaparni 3-4 pontot a maradék 5 meccsből... (Bologna, Empoli, Roma, Lazio, Juventus). Ráadásul ebből a 10 meccsből 6-ot már otthon játszunk, s csak 4-et idegenben. A Speziát leszámítva a kicsik ellen csak hazai meccseink lesznek, szóval még az sincs, hogy a hazai környezetben belelkesülve tudnának minket elkapni.  Vagyis minden ok megvan az optimizmusra, ha nem játszunk majd még az eddigi átlagnál is gyengébben, akkor ennek csont nélkül meg kellene lennie. 

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.04.05. 09:37
milandrukker
(@milandrukker)

@anselmo Én egyszer már elkezdtem számolgatni, aztán jött a Fio, Salernitana (?), Udinese elleni 1 pont😂 Szóval majd meglátjuk, hogyan alakul, a lényeg, hogy egyik csapatnak sincs könnyű hajrája és talán az Interé a legcombosabb.

A hozzászólás módosítva: 1 év telt el , milandrukker
VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.04.05. 19:06
gumicsiga
(@gumicsiga)

Ha minden igaz most 84M€-nál járunk, a következő két meccs után 120 is lehet a vége. Ez nagyon nagy összeg a klub eddigi bevételeihez képest.

Nekem most "csak" két prioritás lenne, remélem, hogy lesz pénz Diaz-ra és Leao hosszabbítására is, ha ezek megvannak, akkor adott lesz a támadó sor a következő szezonra is. Nyilván pótolni kell a távozókat,de végre építhetnénk egy mélyebb és ütőképesebb keretet.

https://milanreports.com/2023/04/20/ac-milan-120-million-champions-league/?fbclid=IwAR3lmvtXhEga2nT4uA_a5TUjRLR0yHDnJrZCiZq_XtcfLRc8NKBBi7cvX1A

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.04.20. 12:51
Anselmo
(@anselmo)

@gumicsiga Szerintem ahhoz, hogy ez igaz legyen és így legyen, kell majd a BL-indulás a következő szezonra is. Ha arról lemaradunk, akkor a mostani szezon extra bevételei elvesznek a "vámon", nyilván nem kell majd legalább feltétlenül eladni senkit, de érdemben erősödni sem fogunk tudni. Ennek a kiváló BL-szereplésnek csak akkor tudjuk learatni a gyümölcsét, ha a 4. hely (vagy BL-győzelem...) meglesz a szezon végén, különben Cardinale csak kármentésre ad pénzt őt ismerve. Kicsit megint dejá vu érzése van az embernek, mert 2002-ben is csak hajszálon, 1 ponton múlott végül az, hogy egy UEFA-kupa elődöntő után a 4. helyre, a BL-re valahogy odaérjünk (hogy aztán meg is nyerjük). 

Hacsak meg nem nyerjük a sorozatot, szerintem tényleg a bajnoki tabella végeredményével együtt kell majd kiértékelni ezt a szezont - mind sportszakmai, mind gazdasági szempontból. Ettől függetlenül, óriási dolog az, hogy 2006 után ismét nyereséges lesz a Milan, de a szurkolót inkább az érdekli, amit a pályán fog látni, nem a számviteli könyvekben.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.04.20. 13:29
gumicsiga
(@gumicsiga)

Az Inter a nyakunkban lesz, a Roma-t szerintem reális esélyünk lenne utolérni, de sajnos megint kb 2-3 meccsünk lesz, ahol a bajnokságra tudunk koncentrálni.

Persze nem szabad erre hivatkozni,de nekünk nagyon nincs szerencsénk a serie a-ban, a Roma pedig földöntúlni mákolással van most a 3. helyen, remélem sikerül őket utolérni és az első fordulós 2-2-t törleszteni.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.04.20. 14:07
szucsi82
(@szucsi82)

Ma a sport tv, élőben adja 18 órától a Hajduk Split-Milan u19-es Ifjúsági Liga elődöntőt.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.04.21. 11:38
Gagacs
(@gagacs)

Alakul a buli nálunk is egyébként. A klub eladása ügyben az egyik kisebbségi tulajdonos cirkuszol. Luxemburgi irodákban házkutatás, lefoglalások voltak az eladással kapcsolatban. 

https://sempremilan.com/elliott-management-respond-sale-redbird

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.04.21. 22:42
Oldal 3 / 28