A Milan jelene és j...
 

A Milan jelene és jövője

Oldal 2 / 28
 
Dr. KOTasz
(@dr-kotasz)

@gagacs Gondolom azért hozták le, hogy az ellenkező híreszteléseket megcáfolják, de oké, elfogadom. Ettől még szarban lehetünk a Caldara-Bonucci csere miatt, basszus, mennyire jó kis biznisz is volt. A Juve büntetését látva pedig valahogy el kellene kezdeni újra győzni, hogy maradjon elég pontunk a nyolcadik helyhez 🙂

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.01.26. 14:31
Gagacs
(@gagacs)

@dr-kotasz szerintem a Caldara biznisz lesz a legkevesebb gondunk, ha mégis igaz. Most olvasom, hogy a klub előadását vizsgálják. A forrás az ANSA hírügynökség.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.01.26. 15:10
bundy78
(@bundy78)

@anselmo 

Zaniolotól már nem kell félned;a Redbird nem ad rá pénzt januárban,csak kölcsön+opcióval hozhatnak Maldiniék játékost.

 

https://sempremilan.com/mediaset-zaniolo-negotiations-stall-as-redbird-refuse-to-budge-on-stance

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.01.26. 16:41
Anselmo
(@anselmo)

@bundy78 hát igen, két szemem sírna, a harmadik meg nevetne, ha így lenne...

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.01.26. 18:40
Dr. KOTasz
(@dr-kotasz)

@gagacs Igen, pont utána láttam én is. Ha tényleg gond lenne ebből, azt látni fogjuk, mert sztem azonnal el fogják kezdeni kilapátolni a zsét, ahogy csak tudják. Sokatmondó az is, hogy 30 milla sincs igazolásra, de nyilván ehhez azért hozzá vagyunk szokva.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.01.27. 11:35
szucsi82
(@szucsi82)

Érdekes ,hogy Zaniolora lett volna ha igaz 20-25 milliónk de Ziyechre nincs 20 millio.

Ezzel az új tulajjal sem leszünk előrébb csak vegetálunk majd.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.01.27. 15:35
gumicsiga
(@gumicsiga)

@szucsi82 

Zaniolora sincs most annyi. Az volt a kommunikáció, hogy a tulajdonos nem biztosított "extra büdzsét" a téli mercato-ra, ezért kölcsönbe kell hozni egy játékost, akit majd nyáron fizetünk ki.

Zaniolo annyira drágának bizonyult, hogy még nyáron se tudjuk kifizetni 😆 😆 😆 

Szóval a helyzet úgy áll, hogy Ziyech-et csak pénzért adja a Chelsea, mert nem adhatnak kölcsön több játékost (mert elhasználták ezt a kvótát-, -itt egy érdekesség, hogy szerintem Bakayoko miatt nem tudják kölcsönadni opcióval, mivel ő is egy helyet foglal ebből a kölcsönből-.

Idén nem tudjuk kifizetni, meg 20-at sokallunk egy 30 éves játékosért. Zanioloért adnánk 20-at, de őt nem adják 20-ért..

Maxim-ot adná a New Castle 30 körül opcióval, de nekünk ő is olcsóbban kéne,Pulisic-et pedig szintén KP-ra tudnánk emgvannai, ami nekünk nincs.

Így hát marad az extra büdzsé nélkül a Chilei Zaniolo vagy a dél amerikai Pulisic 3 millió euróért, ez az a pénz, amit majd Leao fizetésén fogunk megspórolni - vagy Kessie-n spóroltunk-.

 

Én most nagyot csalódtam a tulajdonosi körben, mert a "szeretek nyeri és utálok veszíteni" bemutatkozás alapján én nem így képzeltem el a csapat építését. Nyilván nem egy Angol csapatot követve, de ha szüksége van a csapatnak egy játékosra, akkor tudják biztosítani a szükséges körülményeket.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.01.28. 20:54
Rakuzan
(@rakuzan)

Na akkor most, hogy lezárult a mercato, lehet értékelni igazán az elmúlt hetek/hónapok formáját, döntéseit. Kezdhető szerintem azzal, hogy a VB idején gyönyörűen szétpofozták csapatunkat egy teljesen felesleges túrán. Ez még ugye könnyen magyarázható azzal, hogy "rengeteg" meghatározó játékosunk volt a VB-n, nélkülük ez reális eredmény (igaz, hogy az Arsenal-nál Pool-nál, PSV-nél is igaz ez). Jött a Roma elleni tragikomédiába illően elbukott két pont. Aztán jött a kupából való kizúgás egy Torino ellen (emberelőnyben!). Majd érkezett egy Lazio 0-4, Inter 0-3, Sassuolo 2-5. A tulajdonosi kör mit lép erre? Hozott egy harmadikszámú kapust, mondván, hogy szar a másodikszámú kapusunk (akiről már az idejövetelekor megtudtuk ezt mondani) és nem is véd. Nem hozunk erősítést, mondván, nincs pénz, fel lett használva korábban az átigazolásokra szánt büdzsé.

Ami viszont az igazán elkeserítő a megalázó vereségek és 0 mercato tevékenység mellett, az a kommunikáció. Minden mérkőzés után elmagyarázza Pioli, hogy mi amúgy egy nagyon jó csapat vagyunk, éhesek vagyunk a sikerre és csodálatosan edzettek a srácok. Majd jön Maldini, és nyíltan kijelenti, hogy ez van, szarok vagyunk, de nem leszünk jobbak, mert a tulajdonosi kör nem tartja be a szavát, nem fordítanak összegeket a keret megerősítésére. Hoztunk helyette rengeteg töltelék játékost a nyáron, akiket amúgy inkább nem is játszat Pioli...annak is megvan bizonyára az oka.

Tehát ott vagyunk, hogy elindult a projekt, némi mázlival és hatalmas elánnal meglett a bajnoki cím, majd amikor egy apró lépcsőfokot kellett volna felfelé lépni, 10-et visszazuhantunk.

Nem a játékosok lagymatag hozzáállásával, vagy Piolival van itt a legnagyobb probléma. A fejétől bűzlik a hal, akik szerint ez így igazából rendben van, minden okés. Addig nem is lesz változás, ameddig ezt így elő lehet nyugodtan adni.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.02.01. 07:37
bubu971
(@bubu971)

Megpróbálok egy kicsit pozitívan gondolkodni. Van egy új tulaj, aki 1.3mlrd euróért megvásárolta a klubbot (lehet az összeg nem pontos, de ennyire emlékszem). Úgy gondolom, aki ennyi pénzt befektet azt minden bizonnyal haszon reményében teszi mindezt, főként ha a befektetett pénz egy része kölcsön.

Hasznot szerintem két féle módon lehet termelni:

Játékos eladásokból - na ez a mi esetünkben nem lesz/van egyszerű, hisz játékosok lépnek le ingyen, fiatalok akiket kevés pénzért veszünk és drágán eladhatunk nincsenek (kivétel Kalulu), tehetségek felkutatása, kinevelése, beépítése szintén nem jellemző ránk. De mi az AC MILAN🧡🖤 vagyunk,nem egy tenyészcsapat.

Csapat értékének a növelésével - ez az út az amit mi szurkolók szeretnénk. Ezt pedig csak úgy érheti el, hogy a bajnoki címért harcolunk, tényezők leszünk BL-ben, saját stadion nézőkkel, neves játékosok, tehetségek leigazolása akik megtöltik a lelátót. Na persze mindehhez pénz kell, ami úgy néz ki jelenleg nincs, vagy csak nagyon kevés van.

Ha a tulaj játékos eladásból akar pénzt csinálni, akkor szerintem garantált a bukás és gondolom ez esetben egyszerűbb lett volna olcsóbban "tenyész"csapatot venni.

Én mint laikus úgy gondolom esetünkben a második út a járható, de lehet a tulajnak teljesen más terve van és én vagyok a helikopter (bocs 🪜jani).

Szebb és eredményesebb jövőt a csapatnak!

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.02.01. 10:06
Anselmo
(@anselmo)

Alapvetően onnan indítunk, hogy új tulajdonos ide vagy oda, szemléletmód ide vagy oda, nem vagyunk többé versenyképesek, sem mi, nem bármelyik olasz klub. De ez globális jelenség, nem pusztán a Serie A válsága, mint sokan mondják. A többi bajnokság esetében elfedi ezt egy-két mesterségesen kivételezett helyzetben lévő klub (Real Madrid, Barcelona, PSG, Bayern), de a többiek ott is mind csóró, egyik napról a másikra tengődő szerencsétlenek. Sajnos időközben mégiscsak létrejött az új Szuperliga, a Premier League, amely tönkreteszi a világ futballját, s ha szabályozói oldalon az UEFA nem lép közbe pár éven belül, akkor a tétlenségükkel cinikus módon éppen ők fogják létrehozni azt, amely ellen keresztes háborút hirdettek. Ez már régen nem a Milanról vagy az olasz fociról szól.   

A Chelsea ezen a télen 350 millió eurót költött, a Bournemouth játszva lelicitált minket Zaniolo kapcsán, és itt az oldalon is arra vagyunk szinte büszkék, hogy egy 36 éves Giroud-t meg tudtunk tartani, amikor a PL 19. helyezettje (Everton) bejelentkezett érte. Itt már nincs miről beszélni. A PL annyira el inflálta mind az átigazolási díjakat, mind a fizetéseket, hogy annak már nem csak helyi, hanem globális hatása is van. Tulajdonképpen ezt a chílei csodagyereket (Dario Osorio) is azért nem tudtuk megszerezni, mert ma már a PL miatt 5-6 millió EUR annyira nevetséges összeg, hogy a kluboknak megérni inkább várni. Mert a PL sereghajtója is bármikor ennek az 5-szörösét képes kifizetni egy sehonnai futballistára, aki két egyeneset rúgott. Egy olyan felvevő piac alakult ki, amely a reális értékének 5-6-szorosát adja ki minden ügyletnél. Ezek hatásfoka persze riasztóan gyenge, a legtöbb átigazolás sport szakmailag és anyagilag is csúfos kudarc lett az idő tükrében, de annyi a pénz, hogy nem számít, sőt, még ennek a triplája sem számítana. Két világ él egymás mellett párhuzamosan, de teljesen más dimenziókban mozogva. Mivel azonban van átjárás a kettő között, ezért a PL hamarosan vagy önmagát roppantja össze, vagy mindenki mást.     

A játékosok számára még vonzó a BL-indulás lehetősége, hogy bajnoki címért játszatnak. Ezért maradt egy utolsó aduász a Milan és hozzá hasonlók kezében, de az őket árusító klubok már tesznek rá magasról, hová megy a delikvens. Az Empolinál kopogtattunk Baldanziért, akinek az árát 35-40 millóra taksálja a klub (hányan vagytok, akik már hallottatok róla az Inter elleni győztes gólja előtt?), vissza is léptünk. Éspedig azért, mert a Derby County is kifizeti ezt a pénzt, a Brighton meg a dupláját is, ha igazán kell nekik. Nem fogják 8 millióért a Milannak eladni. Még ha nem ér többet, akkor sem. CDK kapcsán is látjuk, hogy a 35 milliós vételár, milyen minőséget takar. 

Véleményem szerint az egyetlen út az, ha irdatlan pénzt és energiát fektetünk az utánpótlásba (hiszen oda még elegendő, amink van), már 15-16 évesen leszakítjuk a legnagyobb ígéreteket, aztán akit lehet beépítünk, akit nem, azt pedig kiszervezve szerte az országban / külföldre tudatosan menedzseljük, amíg látunk benne fantáziát. De ezzel együtt is tudomásul kell venni hogy a Milan nagyon is "tenyészklub" lett, és minél tovább tart nekünk ezt felfogni és elfogadni, annál nagyobb károk érnek minket. Ebből az állapotból kívülről csak kétféle kiút létezik: vagy beavatkozik az UEFA, és kiegyenlíti a viszonyokat, vagy minket is felvásárol egy arab oligarcha.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.02.01. 10:43
tupi
 tupi
(@tupi)

Nem tudtam hova írjam, így ez maradt.

Ibra mellett Dest is kimaradt a BL keretből, Thiaw került be.

Tatarusanu azért nincs a listán mert a meccs előtt 24 órával fog eldőlni, hogy őt vagy Maignant nevezik.

  • 2 Davide CALABRIA
  • 4 Ismael BENNACER
  • 5 Fode BALLO-TOURÉ
  • 8 Sandro TONALI
  • 9 Olivier GIROUD
  • 10 BRAHIM Diaz
  • 12 Ante REBIC 
  • 17 Rafael LEAO 
  • 19 Theo HERNANDEZ 
  • 20 Pierre KALULU 
  • 23 Fikayo TOMORI 
  • 24 Simon KJAER 
  • 25 Alessandro FLORENZI 
  • 27 Divock ORIGI 
  • 28 Malick Thiaw 
  • 30 Junior MESSIAS 
  • 32 Tommaso POBEGA 
  • 33 Rade KRUNIC 
  • 46 Matteo GABBIA 
  • 56 Alexis SAELEMAEKERS  
  • 83 Antonio MIRANTE 
  • 90 Charles DE KETELAERE
VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.02.03. 06:19
Gagacs
(@gagacs)

@tupi oké, akkor Vasquezt elfelejthetjük. 😁 😂 🤣

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.02.03. 06:56
tupi
 tupi
(@tupi)

@gagacs lehet ő csak azért jött, hogy ne mondhassuk azt, hogy a téli mercatoban nem igazoltunk senkit 🤣

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.02.03. 13:35
Gagacs
(@gagacs)

@tupi simán benne van. 🤣

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.02.03. 14:42
tupi reacted
Gagacs
(@gagacs)

Alessandro Antonello (Inter CEO)

"A Milan ma Hivatalosan is jelezte nekunk es Sala Milanoi Polgarmesternek, hogy sajat stadiont akar a San Siro melletti La Maura negyedben.

Sajnos nincs lehetosegunk egyedul maradni a San Siroban.
Van egy tervunk nekunk is, de ezt jelenleg a titoktartas miatt nem hozhatom nyilvanosagra.
A terulet nem Onkormanyzati, hanem Maganterulet ezt megerosithetem.

Elfogadtuk a Milan donteset, hogy a ket klub kulon folytatja.
A tulajdonosvaltassal az elkepzeselek valtoznak, most mar ok kulon, sajat stadionba folytatjak az Inter nelkul.
Mi nyugodtak vagyunk, nincs harag es csalodas.

A Milan talalt egy Maganteruletet a varoson belul, es megvan a megfelelo anyagi forrasuk.
Viszont nagyon korlatozottak a Milanon belul teruletek, ezert nekunk Milano varosan kivul kell nezelodni."

Inter fórumról származik a bejegyzés.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.02.28. 11:10
Oldal 2 / 28