A Milan jelene és j...
 

A Milan jelene és jövője

Oldal 24 / 28
 
R66
 R66
(@r66)

@kissheva Ha jól rémlik az előző mérkőzésen Kalulu egy ütközés során kapott a korábban is sérült combjára, ami után ápolni is kellett. Ezt most így nem feltétlenül varrnám az orvosi stáb nyakába. De összességében jogos a felvetés, iszonyatosan kínos ez a sok izomsérülés. Vagy túledzettek a srácok, nem megfelelő az edzésterhelés, vagy alaposan el lett szúrva az alapozás. Itt megint csak érdemes a szakmai stáb környékén keresni a felelősöket, hiszen ez már évek óta probléma.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.11.04. 10:45
Dio
 Dio
(@deeo)

5-6 éve folyamatosan vannak olyan időszakok amikor konkrétan hosszabb a sérülési lista, mint a cserepad. Folyamat jönnek újak, azok is megsérülnek. Ennyi év után nem lehet azt mondani, hogy balszerencsés a csapat. Ez nem balszerencse, hanem egy olyan dolog amit úgy 3 éve már rég felül kellett volna vizsgálni és megoldani. Nem történt meg.

Az, hogy ma a Dortmund átment rajtunk teljesen simán, az óhatatlanul ennek is a következménye. Egy kulcsfontosságú meccs, olyan cserepaddal hogy Bartesaghi, Florenzi, Mirante (K), Nava (K), Pobega, Krunic, Traore, Jovic. Mégis honnan érkezett volna plusz erő a padról? Kitől?

Képtelenség már két fronton is komoly meccseket nyerni ennyi sérülttel. Ehhez jön Pioli teljes alkamatlansága, a tudatosság hiányossága, az ad-hoc futball, a rögzített szituációk levédekezésének hiánya. Botrány az egész.

Adja az ég hogy elkerüljük az Euroligát, aztán kezdjünk el imádkozni hogy maradjunk valahogy az első négyben, de én jelenleg nem látom azt, hogy mi fog minket ott tartani.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.11.28. 23:27
bubu971 and ACM_GRA reacted
gio14
(@gio14)

Hetek óta mélyül a krízis a csapatnál. Tegnap is újabb sérülés, konkrétan futás közben izomsérülés. A játékról ne is beszéljünk. A háttérben lévő szakmaiatlanság több területen is megmutatkozik. A rossz fizikai felkészülés az egyik, a taktika hiánya, játékosok nem megfelelő kezelése a másik. Nem látok bele hogy épül fel a szakmai piramis a háttérben, de a felelősöket meg kell keresni, és helyretenni a rendszert. Azt gondolom, hogy fentebb, a piramis csúcsa környékén lehet egy morális-szakmai válság a klubnál...

Piolinak mennie kell, mennie kellett volna már pár hete. Ebben a helyzetben Cardinale is kiállított magának egy bizonyítványt, mivel ölbetett kézzel nézi, hogy süllyednek a klub eredményei, márpedig nyáron épp szakmai okokra hivatkozva küldte el azonnal Maldinit, és hirdetett új működési modellt. Láttatva azt, hogy ő egy határozott, szakmai eredményeket előtérbe helyező vezető. És épp itt bukik meg ez a koncepció, hogy Pioli még mindig melegíti a padot. Lehetséges, hogy Maldini elküldése sokkal inkább személyes okok miatt történt? 

Pioli csak 1-1 villanás erejéig tudja előhozni a játékosokban lévő tudást. Mindenki tudja, hogy ebben a csapatban több van, mind egyénileg, mind csapatjátékban. A szürke teljesítmény mögül néha felvillan egy borotvaéles játék, amiről tudjuk, hogy az a Milan-szint. A kivitelezés viszont megbotlik egy-egy kulcsfontosságú passznál, vagy ritmustalanság miatt, ami jelek egyértelműen a gyakorlás és előre megtanult taktika hiánya, tehetségek helytelen kezelésének eredménye. Láttuk tegnap azt is, mit tud Chukwu egyénileg, sokkal több van benne is. Nem beszélve arról, hogy a szezonban lévő piros lapok száma is a jó pedagógiai alapok hiányát jelzi. Ezt a BL csoportot ennek a Milannak nyernie kellett volna egy markáns, hozzáértő edzővel. 

Ha pedig Pioli marad, akkor annak kell mennie, aki a maradása mellett dönt. 

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.11.29. 15:47
Gagacs reacted
Nobody
(@nobody)

Bennem inkább a moneyball szerepe kérdőjeleződött meg a Milanban (moneyballt csak a filmből ismerem, ezért lehet hiányosak az ismereteim, de fejtegetésem ezen alapszik).

Moneyball nem csak az, hogy olcsóbb, de statisztikázható paraméterek szerint megfelelő játékosokat hoznak a csapatba. Azt a játékost be is kell építeni úgy, hogy az elemzések alapján a leghasznosabb legyen. Ez befolyásolhatja a taktikát, összeállításokat stb. A hírek alapján Pioli belefolyt az igazolásokba, és az újak közül csak Romerot jegeli (akit inkább Maldiniék hozták).

Igazolás pipa, de hírek alapján nincs új edző, Furlaniék kimaradnak Milanello életéből. Vagyis az elemzések mind kuka, és Pioli agyára van bízva a taktika, a csapatösszeállítás? Vagy pont hogy Pioli csak egy báb, és igazából az elemzők meccselnek (pl. Musah jobb hátvédként szerepeltetése a Lecce ellen)?

Ha tényleg csak báb Pioli, így Cardinale-k szempontjából tökéletes edző, bizodalom végtelen. Minden más esetben pedig a beharangozott moneyball kamu.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.11.29. 17:30
LireMille
(@liremille)

Egy dolog holt biztos. Pioli ennek az amcsi projektnek az arca, a központi figurája, és mindent köré építve képzelnek el továbbra is. Bárki előbb fog lapátra kerülni, mint ő. Minden orgánum azt írja, hogy biztosította Cardinale és Furlani is a maximális bizalomról, és támogatásról, közel 2 órás megbeszélést követően őt tartják a reménynek, amely ki fogja húzni a Milant a szorult helyzetből. Cardinale óriási tisztelője Piolinak, ezt se felejtsük. 

Ez az egész nem edzőkérdés. A Redbird egy hosszú kifutású projektet indított el a nyáron, amelynek része az időleges kudarc is. 

A sérülések megölték ezt a szezont, ez tény. De erről nem Pioli tehet. Ha így volna, már biztos nem lenne itt. Nem védeni akarom, mert korlátolt edző, de a következő 2 évre egyedül ő a biztos pont a Milanban. Ha a Milan háza táján mindenki támogatja, akkor mi sem tehetünk mást... 

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.11.29. 21:09
gumicsiga
(@gumicsiga)

@deeo 

Ha fölépülnek a sérültek, akkor lesz "csapat" és lesznek győzelmek is. Egyébként az már kiderült, hogy vannak játékosok, akik többet és többször sérültek -Bennacer, Florenzi, Pulisic, Kjaer, Krunic stb.., de például Theo,Tomori,Leao, Giroud viszonylag ritkán szoktak hosszú időre kidőlni.

Szvsz jó keretünk,de a legtöbb helyen gyengébbek vagyunk, mint pl. a bajnok csapatunk, anno egy Kessie,Bennacer,Tonali,Krunic négyes volt a KP-án, gyakorlatilag a négyből ketten végig ott voltak a szezonban, szerintem Ibra többet ért,mint Jovic és a védelmünk is teljesebb volt, Kjaer húzóembernek számított. Egyedül a széleken tudtunk úgy erősíteni (plusz második kapust), hogy arra biztosan mondhatjuk, hogy jobb,mint eddig.

A BL-ben most jóval keményebb csoportban vagyunk,mint eddig, innen is megvolt és lehet meglesz még az esélyünk továbbmenni, csak a játékosokon múlik. Kihagyott 11-es, tucat kihagyott helyzet, a Dortmund,NCY három meccsről legalább 7 pontot el kellett volna hoznunk..

Én RLC és Bennacer folyamatos játéka és a Kalulu-Thiaw páros visszatérése után mondanám azt, hogy megint stabil keretünk van és persze ha most nem alibiznék el a csatár igazolást.

 

A hozzászólás módosítva: 5 hónap telt el 3 alkalommal , gumicsiga
VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.11.30. 20:39
Mutt
 Mutt
(@mutt)

Szaudi ajánlatot kapott Cardinale a Milanért.

Tekintettel arra, hogy jelenleg nincs olyan ember a Milanban, aki ért a focihoz, lehet az lenne a legjobb, ha most gyorsan el is adná a kócerájt haszonnal Kardinális úr! Hiszen benne van egy több éves tingli tangli nokedli a levegőben, ami visszavetné pénzügyileg is a klubot rendesen.

Vagy sürgősen fel kell pumpálnia sportszakmával a Milant a borostás dzsigolónak!!

 

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.12.02. 16:09
Lansky
(@lansky)

@liremille 

Ezek az általad megfogalmazott állítások igen gyenge lábakon állnak.

Ha annyira bíznak valakiben, annyira ezt a valakit tartják a legmegfelelőbb embernek a posztra (gondoljuk már végig ennek az abszurditását mondjuk Pioli eddigi edzői pályafutása alapján…), akkor ugyan miért kellett erről majdnem két órán át tárgyalni?

Cardinale azt tiszteli, aki pénzt hoz. Aki több pénzt hoz, azt jobban tiszteli. Na meg az sem gond, ha nincs vele probléma. De a Pioli iránti nagy tisztelet(??) gyorsan elillan, ha nem kapja össze magát a csapat.

őt tartják a reménynek, amely ki fogja húzni a Milant a szorult helyzetből” És ennek a szorult helyzetnek az előidézésében Piolinak persze semmiféle felelőssége sincs…

“A sérülések megölték ezt a szezont, ez tény. De erről nem Pioli tehet.”

Ugye nem gondolod, hogy a javarészt kontakt nélküli (izom)sérülésekhez, ahhoz, hogy a Milanban bármely más Serie A-s csapathoz képest 3-4-szer annyi a maródin, Piolinak, az edzői stáb vezetőjének semmi köze?! Eszközölt személyi változtatást a stábban? Nem tudok róla. Ennek nincs felelőse? Ha úgy gondolod, hogy Pioli ebben vétlen, akkor vagy naiv vagy elfogult vagy elvakult vagy.

“Ha így volna, már biztos nem lenne itt.”

Jaj… Ne hülyéskedj már, Piolit egy normálisan működő klub vezetősége már kirúgta volna.

Mintha arra akarnál célozni, hogy Piolit a képességei tartják itt. Szó sincs erről. Ez az ember egy igazi túlélő. Nyilván jól áll a vezetőségnél, mert nem csinálja a fesztivált, mint pl. Conte csinálná, de inkább ez a kezelhetősége, a kussolási képessége tartja itt.

“Ha a Milan háza táján mindenki támogatja, akkor mi sem tehetünk mást...”

Ez a kijelentés meg úgy hülyeség, ahogy van.

Ez már nincs messze attól a trockiji tézistől, hogy a pártnak mindig igaza van…

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.12.02. 20:19
bubu971 and Gagacs reacted
LireMille
(@liremille)

@lansky Te most össze-vissza elletmondasz magadnak. Ez gyakran előfordul, de most reagálok rá. Azt mondod azt szereti Kardigán, aki a pénzt hozza? Na, Pioli ezért van még itt. Ha neki tulajdonítaná a rengeteg sérülést, és ezzel veszélyeztetné a pénzt, amit szeret, akkor már rég kirúgta volna. Azért nem rúgta ki, mert szerinte (főleg) NEM az ő hibája. 

A tegnapi meccs ékesen bizonyítja az igazamat. Fantasztikus játékkal, magabiztosan léptük le a bajnokság meglepetéscsapatát, pedig senki nem várta. Cardinale és furmányos barátunk érti a dolgát, kivárnak. Főleg mert mást tenni amúgy sem lehet most. Nem a képességekről beszélek, van nála jobb edző, meg rosszabb is. De nem lehet mást tenni éppen most, így jobban jársz, ha te is támogatod őt és kiállsz mellette. Ennek semmi köze Leninhez. 

Kicsit savanyú itt a szőlő sokaknak. Volt egy halálcsoport, ami nem jött össze. Nagy ügy. Cserébe versenybe vagyunk a scudettoért, épül egy remek csapat egy remek menedzsment kezei alatt. És ez sokaknak nem tetszik?! Neked sem? Nem értem ezeket a kirohanásokat, sorry. 

Sok a meccs, az UEFA pénzéhes, ez ennyi. Ennek semmi köze Piolihoz, meg Bonerához. Ezt Cardinale is így látja, különben a te logikád szerint már rég kicsapták volna. 

A hozzászólás módosítva: 5 hónap telt el , LireMille
VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.12.03. 12:57
Lansky
(@lansky)

@liremille 

Értelmesebb embernek gondoltalak. Az a baj, hogy ez személyeskedésnek tűnhet, de nem akar az lenni. Egyszerűen hülyeségeket írsz, teljesen rosszul következtetsz, de azért támadólag lépsz fel.

Rémlik, hogy Maldiniék milyen igazolásokat hajtottak végre? Idehoztak egy rakás játékost, akiknek az ára megtöbbszöröződött, mióta a Milanban játszanak. Sok jó dolgot csináltak, de bizony csináltak hülyeségeket is. Cardinale nézhette volna azt is, hogy Leao, Theo Hernandez vagy Maignan milyen igazolás volt. De helyette a besült CDK-transzfer verte ki nála a biztosítékot.

Ha azt nézzük, Pioli pénzt hozott a Milannak: bajnoki cím, BL-részvétel. De ha már számolgatunk, akkor ha a nyári kiadásokat összeveti a vezetőség azzal, hogy a bajnokságban hogyan szerepel a Milan és a BL-ben hogyan (persze van esély a továbbjutásra, de minimális), akkor itt bizony pénzt fog veszíteni a Milan. Méghozzá Piolival. Mert a továbbjutás elmaradása rengeteg pénzt jelent mínuszban: csak azzal, hogy nem rendezhet a Milan nyolcaddöntős meccset a San Siróban, kb. 10 millió eurótól esik el, és kb. 10 millió jár a csoportból való továbbjutásért. Persze nem tehet róla Pioli, hogy nem jutunk tovább, nem tehet a sérülésekről, nem tehet arról, hogy kihagyja a csapat a helyzeteket, nem tehet arról, hogy az ellenfél berúgja a helyzeteit...

"Azt mondod azt szereti Kardigán, aki a pénzt hozza? Na, Pioli ezért van még itt. Ha neki tulajdonítaná a rengeteg sérülést, és ezzel veszélyeztetné a pénzt, amit szeret, akkor már rég kirúgta volna. Azért nem rúgta ki, mert szerinte (főleg) NEM az ő hibája."

Ellentmondok magamnak? Csak a hülye nem veszi észre, hogy Pioli azért van még itt, mert Cardinale húzza az időt. Mert egyelőre - papíron - a Milan nem veszített pénzt ebben a szezonban: van esély a továbbjutásra, és valóban, olyan helyen áll a Milan, amely BL-t ér. De olvasd már el, mit írtam! Segítek, ki is emelem a lényeget. "Cardinale azt tiszteli, aki pénzt hoz. Aki több pénzt hoz, azt jobban tiszteli. Na meg az sem gond, ha nincs vele probléma. De a Pioli iránti nagy tisztelet(??) gyorsan elillan, ha nem kapja össze magát a csapat." Nagyon úgy néz ki, hogy december közepén a Milan kb. 20 millió eurótól esik el csak azzal, hogy kiesik a BL-ből. Ez kétharmadnyi CDK... Nem biztos, hogy annyira örülnek ennek a vezetőségben... Egyébként nem tartod furcsának, hogy az a sajtó, amely mindenhol csak arról ír, hogy így meg úgy meg amúgy erősítették meg Piolit a kispadon, valahogy hetente-kéthetente felveti a témát, hogy mi van/lesz Piolival? Ugyan miért teszi ezt? Pioli a biztos pont? Erre a két órás tárgyalásra miért került sor, és pont egy vesztes meccs után? Erre speciel nem reagáltál, de nyilván arról lehetett szó, hogy ebből másfél órán át ajnározták Piolit... Piolit a sérülések kapcsán igenis felelősség terheli. Nem közvetlen a felelőssége, mert van egy stábja, de ő felel a játékosok felkészítéséért, és ezek zöme nem azért van, mert ráesett egy tégla a játékos lábára, hanem futballsérülésekről van szó. Hogy Cardinale kit tart felelősnek, nem tudom. A sportban szerencsére mindent mérnek. Pontokban, győzelmekben. A futballhoz kapcsolódóan pedig jelentkezik a pénz is. Egy rakás játékos kapja a fizetését úgy, hogy nem tud pályára lépni. Mivel tipikusan érzékeny veszteségekről van szó, ez meccsekben, elveszített pontokban jelentkezik. Cardinale nincs ott az edzésen, fogalma sincs valószínűleg, hogy milyen edzésmunka (nem) zajlik ott naponta, ő csak azt látja, hogy megint egy sérülés, megint 1-2-3-4-5... meccs kihagyás, jöhet a B, C, D terv. És mi fog majd történni? Jön a téli mercato, és a sérülések következtében szinte bizonyosan érkezniük kell játékosoknak. Ha ezt kölcsönökkel, illetve kölcsönből visszatérőkkel meg lehet oldani, az a jobbik eset. De ha ténylegesen igazolni kell, az megint kiadást jelent... Kérdezném, szerinted a sok-sok sérülés kinek a hibája? Te tényleg úgy gondolod, hogy pusztán pech, hogy sokkal több ilyen jellegű sérülés van a Milannál, mint máshol? Semmilyen összefüggést nem látsz a sérülések és aközött, hogy Pioli a felelős a játékosok erőnléti-taktikai felkészítéséért?

Ha már ellentmondás... Piolit a következő 2 év biztos pontjának tekinted... Akkor ezt mire írod: "Cardinale és furmányos barátunk érti a dolgát, kivárnak." Mire? Hogy mikor lesz ürügy Pioli menesztésére? Dehát ő a betonbiztos pont, nem? Ennyit az ellentmondásról.

A Frosinone mint meglepetéscsapat... A kiesőjelöltekhez képest az legfeljebb. Én fantasztikus játékot nem nagyon láttam abban a kb. egy órában, amennyit láttam a meccsből. 1.0 volt az xg-je a Milannak... A Frosinone többször lőtt kapura (15:10), hatékonyabb volt a passzpontossága (85:82), többet volt nála a labda (53:47). Persze, a 3 gól az 3 gól, ebből volt egy olyan, ami Maignan indításából jött. Nem elégedetlenkedés, csak azért ne állítsuk már be a vélhetően a kiesés ellen küzdő Frosinone elleni hazai győzelmet úgy, mintha az egy sztárcsapat elleni kiütés lett volna. 

"De nem lehet mást tenni éppen most, így jobban jársz, ha te is támogatod őt és kiállsz mellette." Tehát te úgy gondolod, hogy egy edzőt lényegében semmi értelme kirúgni év közben... Hány csapat volt, amelynek adott egy löketet egy edzőváltás? Magyarán, én azért támogassak egy edzőt és álljak ki mellette - noha szerintem le kellene váltani -, mert most nem célszerű leváltani... Mit jelent a most? Ebben az idényben már ne is menesszék? Nem biztos, hogy jó húzás volt, de ott a Napoli. Nem az volt a lényeges, hogy ki érkezik Rudi Garcia helyére, hanem az, hogy R.G. menjen. Majd kiderül, hogy mi lesz ebből, lehet, hogy túl gyorsan döntött ADL, és R.G. sem volt egy Capello, de azt gondolom, Piolival szemben indokolatlanul nagy a türelem.

Versenyben vagyunk a scudettóért? Elvileg csak 4 pontra vagyunk a Juventustól, 3-4-6-ra az Intertől, de ez a Milan jelenleg semmiképpen sem esélyes a bajnoki címre. A BL-ben most már el kellett volna jutnunk odáig, hogy felfogjuk: az ellenfél sokkal nagyobb hatékonysággal bünteti a hibákat, mint egy olasz középcsapat. Én úgy gondolom, az esély megvolt arra, hogy továbbmenjünk (oké, most is van kb. 5% esélyünk), de ezt mégsem lehet csak annyival elintézni, hogy nem jött össze. Ha azt nézzük, a majdnem újonc, szinte teljesen rutintalan Newcastle az ellenünk nyújtott gyenge teljesítményét követően hatékonyabb focit mutatott be, mint mi. Az azért kritika, hogy nekik jobb esélyeik vannak továbbjutni (akár a nyolcaddöntőbe, akár az Európa-ligába), mint nekünk.

A játékosállomány összességében rendben van. Hogy remek-e a csapat? Sokra hivatott. De úgy gondolom, jóval több van benne, mint amit kihoz belőle Pioli. Ebbe most nem mennék bele, tucatnyiszor leírtam. Ez a Milan nyugodtan mehetne, mehetett volna 120-szal, de 60-70-nel poroszkál.

Zárásként: Trockij nem Lenin. A savanyú a szőlő kifejezést meg nem tudom, mire érted, lehet, hogy nem is érted... A BL kapcsán akkor lehetne használni, ha előzőleg mindenki továbbjutást várt volna, majd akkor, amikor kiderül(t), hogy mégsem jön/jöhet össze, azt mondanánk, hogy "á, nem is baj, úgysem akartunk továbbjutni, jobb is, hogy kiesünk, mert a bajnokság"...

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.12.03. 21:05
kissheva and bubu971 reacted
Gagacs
(@gagacs)

És ez csak a BL. Azt se felejtsük el, hogy ha nem jutunk a 16 közé, akkor a 2025-ös klub vb-n sem lehetünk ott. Az pedig további súlyos 10 milliók. Plusz a Milannak kiemelten fontos lenne, mert úgy rémlik hogy az USA-ban rendezik.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.12.04. 08:20
ACM_GRA
(@acm_gra)

Én azért az olyan kijelentésekkel várnék még, hogy jó kezekben van a Milan… Ha eddig értékelnem kellene a szezont (bár tény és való, hogy a szezon végén kell) akkor nálam jóindulattal egy erős közepes. 

Bajnokok Ligája: Tetszett, hogy tudtunk helyzeteket kialakítani, ziccereket, sokszor jobbak voltunk az ellenfélnél viszont én azért számítottam arra, hogy a legvégén reális esélyünk lesz a továbbjutásra. Ez számomra kicsit csalódás, mert azt hittem legalább a saját kezünkben lesz a sorsunk. Így most a Dortmund győzelme elengedhetetlen. (+ a PSG hazai pályán történő legyőzése tényleg remek volt, ez is kiemelendő)

Serie A: Az első három meccs ugyan parádésra sikeredett és a 3.helyen állunk nem sokkal lemaradva az éllovas előtt, azért sokszor volt botrányos és kilátástalan a játék, teljesítmény. Sérüléshullám ide vagy oda, nekem a legtöbbször a hozzáállással volt/van a problémám, azzal amikor egy csapat nem teszi magát oda igazán. (lehet, magasak az elvárásaim mert Gattuson, Maldinin vagy Ambrosinin nőttem fel) 

Igen, sok volt az új érkező is nem vitás, azonban a BL helyet illetően nem vagyok annyira magabiztos mint az első három lejátszott bajnoki után… (tekintve a sérüléshullámot és a kiszámíthatatlan formát. Még szerencse, hogy a mögöttünk levő csapatok sem brillíroznak.)

 

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.12.04. 09:16
LireMille
(@liremille)

Részben Lansky sporttársnak is válaszolnék, részben a többire. 

Igen, azt gondolom év közben csak a hülyék váltanak edzőt akkor, ha nincs valami irdatlan mélyrepülés. Nincs jobb oppció, renomés edző nem vállal ilyenkor csapatot, ez pénzkidobás Lansky. Ahogy mondám, ha 8.-10. hely környékére süllyednénk, akkor megértem. Ők is ebben gondolkodnak szerintem. Az amcsik ezt az egészet Pioli személyére húzták fel, sokkal fontosabb volt nekik Ő, mint Maldini vagy a többi "legenda". Cardinale nem egyszer kinyilatkoztatta, hogy mennyire felnéz rá, hogy ő a tökéletes ember a tökéletes helyen. Csak akkor fognak megválni tőle, ha ez nagyon-nagyon-nagyon elkerülhetetlen. És jelenleg nem az. Akkor se lenne, ha kiesnénk a BL-ből, és akkor se, ha kikerülnénk a TOP4-ből, de még belátható távolságra lennénk hozzája.  

Ezzel NEM azt mondom, hogy Pioli hibátlan! Nem. De Cardinale és Furlani annak tartja, tehát nincs miről beszélni. Az a 2 órás beszélgetés, amire Te utalsz, az nem a szidásával telt. Próbálták felmérni, mi a gond, akciótervet kieszelni rá, kikérték a véleményét, és biztosították támogatásukról. Az összes pundit szerint ennyi történt. Mindenhol bizalmas és nagyon jó hangulatú megbeszélésről írtak, nem linkelem be, mert annyi van, keress rá. Szerintem a legkevésbé sem téma "odafönt" Pioli menesztése 2025 előtt (de a szezon vége előtt meg végképp nem).    

Azt kell megérteni, hogy a Milan itt modellt váltott:

Kellenek a sportteljesítmények, de mindenekelőtt gazdasági egyensúly. Majd távozik egy sztárjátékos, ha kell a pénz. Nyáron is ez volt. Na és? Jön a helyére 3 tehetség, Akor Adams, Roko Simic, vagy Miranda, ki tudja. Őket beszélik. Ezek az emberek nagyon értik a dolgukat, vérbeli profik és üzletemberek. Ha nagyon muszáj ki fogják rúgni Piolit, de ettől baromira messze vagyunk még. A Milan eredményei (!) jók, a játéka egy épülőfélben lévő csapaté (tehát korrekt), a halálcsoport nem jött össze, de hajszálon múlt, múlik. Ezért nem fognak senkit kitenni az utcára.  

A "savanyú szőllőt" arra értettem, hogy itt sokan nem értékelik a jót. Az EU egyik legprosperálóbb csapata az AC Milan ma. Tele tehetséges sztárokkal, játékosokkal, fiatalokkal, egy potens tulajjal, nyereséges működéssel, jó eredményekkel évek óta, egy persze nem elitszintű, de abszolút jó és korrekt edzővel, saját stadion tervekkel, és sír a szájuk. És igen, a tiéd is Lansky. Ennyit akartam mondani. 

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.12.04. 09:58
ACM_GRA
(@acm_gra)

LireMille: Én értékelem a jót, mert az is van, elég csak a fekete korszakra gondolni (Kalinic meg Bacca korszak stb), ahhoz képest ez a Milan kész felüdülés. Szóval örülök, hogy van potenciál és lehetőség ebben a Milanban, (ez nem is kérdés) de én azt hittem az erősítések után tudunk szintet lépni. Sőt a bajnoki cím után is azt gondoltam, hogy sikerül majd. (mondjuk a tavalyi BL szereplés remek volt, ezt nem is kérdőjelezném meg) Nincsenek irreális elvárásaim de valahogy én egy stabilabb, kiegyensúlyozottabb Milant képzeltem el és ez rettentően nincs jelen. Szóval van jó is, de ugyanígy sok olyan hiba is akad a csapat háza táján, ami fejlesztésre szorul. (sérüléshullám/orvosi stáb, csatárhiány, stb)

Mindenesetre izgatottan várom a hátralevő meccseket, szuper lenne tartani a lépést a Juvéval, meg az Interrel. Bizakodni tudok, meg drukkolni ahogy eddig is tettem, mi mást tehetek?! Illetve felszólalni, ha nem tetszik valami. 🙂 

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.12.04. 12:28
Gagacs reacted
gumicsiga
(@gumicsiga)

Ugyanaz a saga folytatódik már évek óta, vannak jó meccseink, van lehetőség a keretben de sose jutunk el arra a szintre ahol, pl most az Inter van, magabiztosan verni a kis csapatokat és behúzni a rangadók nagy részét. A kezdőnk alkalmas lenne erre a feladatra, de 2 éve valahogy nem áll össze a legerősebb kezdőnk évi 10 meccsnél többre.

Alapvetően a folyamatos BL részvételnek is örülnünk kéne, mert kb 10 évig erre se volt lehetőségünk, előző években jól mentünk a felsőházi csaptok ellen, a BL-ben is tudtunk egyet menetelni, ha ezt nézzük akkor nem lenne panaszra okunk. Szvsz bezavar a képbe az a bajnoki cím,amit nagy munkával és amit kisebb szerencsével be tudtunk húzni. Azóta azt érzem, hogy amíg egy részét sikerül rendbe tenni a csapatnak egy másikat sikerül leépíteni.

Tavaly nagyon hiányzott a támadójátékunk és a kapus poszt megerősítése, idén ez jól sikerült, viszont cserébe elveszítettük a stabil középpályánkat és egy peches széria miatt romokban a védelmünk is. Most is azt érzem, hogy 1-2 jó igazolás megoldás lehetne a jelenlegi problémákra, de ennek az egésznek csak úgy van értelme, ha időben érkezik az erősítés és nem engedjük el a jelenleg meghatározó embereinket.

Nyáron és utána is volt ebből sok elmélet, valószínűleg lesznek még ennél jobbak is az új szerzemények,de most úgy látom hogy erősebbek lettünk volna, ha a keret teljes átalakítása helyett csak azokat hozzuk ide, akikről sejteni lehetett, hogy beválnak Pulisic,RLC. Gyakorlatilag Puilisic nélkül "féllábú" lenne a csapat és megint "álomkra" költöttünk volna el 120 M€-t. Nem mondom, hogy Musah és Reijders rossz igazolások voltak, de rengeteget kell még nekik fejlődni ahhoz, hogy azt a szintet hozzák, amit korábban Tonali.

Biztos, hogy változni fog ez az állapot, de jelenleg a Reijders,Musah,Chukwueze hármas semmivel nem tett le többet az asztalra, mint Tonali, Saelemaekers Krunic/Diaz hármas.

Igazából azt érzem, hogy RLC és Pulisic leigazolásán kívül nem volt értelme a keret ilyen szintű átalakításának, Tonali eltiltása az egyetlen ok, ami miatt ezen felesleges vitatkozni, ha ezt figyelmen kívül hagyjuk, akkor erősebbek lennénk, vele és az RLC,Pulisic párossal, mint a három új igazolással.

Remélem a Chukwueze erre rá fog cáfolni, védekezésben sokkal gyengébb a jobb szél, mint Saelemaekersel a középpályánk pedig egyenlőre nem a serie a-hoz illeszkedik, rengeteg idő kell még az új érkezőknek, ebből Bennacer visszatérése és Adli fejlődése húzhatja ki a csapatot.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.12.11. 11:34
ACM_GRA, Mutt, bubu971 and 1 people reacted
Oldal 24 / 28