A Milan jelene és j...
 

A Milan jelene és jövője

Oldal 23 / 28
 
gumicsiga
(@gumicsiga)

@anselmo 

A Saelemaekers üzlet szerintem mellé ment csak úgy,mint a Messias. Utóbbi esetében 10M€-król volt szó és 2-3-at kaptunk érte, a Belga szerintem többet ér 0.5 + 10M€ opció nagyon karcsú érte. Traore és Origi nem tagjai a keretnek, ha maradni akarnak néhány millió euróért még eledzegetnek Milanóban egy évet.

Ha megcsípjük Taremit, akkor Colombo is távozni fog, persze érte is csak aprópénzt adnak, talán az 5 játékosból kijön az iráni ára...

Sajnos ezek a játékosok az Olasz középcsapatok szintjét ugorják meg, erősítést jelentenek egy Genoanak vagy egy Torinonak, ezek a csapatok viszont nem tudnak értünk magas árat fizetni. A PE-ben lazán kicsengetne egy középcsapat Saelemaekersért 20-25M€-t csak oda inkább a top 5 csapatból igazolnak szélsőt. Spanyolországban ugyanez a helyzet a Real,Barca,Atletic hármas a liga első 5-10 játékosára vadászik, a gyengébb kvalitású csapatok pedig kölcsön+opcióval vagy ingyen igazolnak.

 

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.08.30. 09:23
123asd
(@123asd)

@gumicsiga Colombo csak kölcsönben fog távozni, nem végleg, tehát max kölcsönvételi díjat kapunk érte

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.08.30. 11:21
Anselmo
(@anselmo)

Úgy tűnik, a mai napon még Taremi is befut valóban, pedig ezt nem hittem volna, hogy sikerül. Ezzel azért nyugodtan kimondható, hogy Pioli olyan minőségű keretet kap a keze alá, amit Allegri óta senki a Milan kispadján. Nagy lesz rajta a felelősség, mert innentől kezdve egyszerűen nem lehet, tilos arra hivatkozni, hogy nem lehet érdemben forgatni a keretet, lényegében minden poszt duplán le van fedve, és egy-két kivételtől eltekintve közel azonos képességű játékosokkal. A Serie A szintén mindenképpen irigylésre méltó helyzetben lesz Pioli, olyan keretet rittyentettek alá itt nyáron, hogy azzal bármi is megcélozható, ha sikerül kiaknázni a lehetőségeket. 

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.08.30. 14:34
kissheva
(@kissheva)

Eddig nagyon kellemes csalódás számomra, amit 3 forduló után láthattunk a csapattól. Őszintén szólva álmomban nem gondoltam volna, hogy 3/3-mal fogunk állni majd a válogatott szünet előtt, tekintve, hogy rengeteg új játékos van a keretben. Azon játékosok akikről tudni lehetett, hogy biztosan a kezdőbe érkeznek (Pulisic, RLC, Reijnders), egytől-egyig szépen sikerült beintegrálódniuk a csapatba. 
A többiek játékáról még nemigen lehet/tudok véleményt alkotni, mert nem sok lehetőséget kaptak. Joggal, mert a kezdőből nem volt rossz teljesítmény, ami indokolta volna a cserét. 
A bajnokság kezdete előtt én bőven elégedett lettem volna 6 ponttal is 3 meccs után. 

A merda elleni meccs nagyon kemény lesz. Nagyon egyben van a sinter, állandóság jellemzi őket, 3. éve ugyanabban a taktikai felfogásban játszanak. Az eddigi teljesítményük igencsak tekintély parancsoló sajnos. Szerintem most mindenki előtt járnak minimum egy lépéssel, és ha nem sikerül nekik a scudetto, akkor az hatalmas blamaként lesz elkönyvelve. 
Ezért én nem is igazán aggódok az ellenük lévő meccs miatt, egy x-szel bőven elégedett lennék. Persze egy derbiről lesz szó, de nekünk a kicsik ellen kell majd konstans hoznunk a kötelezőket, és a top6-ból hozni a rangadókat 50%-ban. Akkor nagy baj nem lesz majd.

Az újak beépítése a kezdőbe Pioli munkáját is dicséri, de az igazi vizsga szvsz akkor lesz majd a Mister előtt, amikor el kell majd kezdeni rotálni, és az eddig kevesebb lehetőséghez jutókat hogyan fogja tudni beépíteni. Ez rendkívül fontos lesz a szezon egészét tekintve hármas terhelés alatt.

Messzemenő következtetéseket nyilván még nem lehet levonni 3 forduló után, de a többiek mutatott játéka alapján joggal a top3-ban van a helyünk. Szerintem idén nem lesznek nagy meglepik és papírforma vége lesz majd a bajnokságnak.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.09.04. 13:17
Jackoby5
(@jackoby5)

Szerintem idén minden sorozatot komolyan fogunk venni, mert minden posztra van több opció.

sajnos néztem a Sinter meccsét legutòbb és tényleg nagyon egyben vannak. Persze õk könnyū csoportban vannak a BL ben, tehát bármi megtörténhet. A Scudetto a Napoli/Milan/Inter közt fog eldõlni, szerintem a mi javunkra. 

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.09.05. 17:27
Anselmo
(@anselmo)

Lassan azért így novemberre érdemes mérleget vonni, mert sajnos van is miről. Az eredmények tekintetében (elsősorban a bajnokságban), talán sikerült megúszni az első 10 fordulót hatalmas károk nélkül, de sajnos a BL továbbjutás már lényegében mostanra elúszott. De az összkép a pontok tekintetében még mindig sokkal pozitívabb, mint a valóság. 

A klub erősen roskadozik a strukturális, szakmai és vezetési problémák súlya alatt, s miközben 2006 óta először lett nyereséges, mégis nagyon rossz helyzetben van jelenleg. Annyira minden mást felülíró szempont volt a Milan gazdasági szanálása a kínaiak után, hogy e mögött minden más másodlagossá vált, és mostanra kezd beérni ennek a hatása. Gazdaságilag végre pluszba került a klub, ám eközben súlyosan elhanyagolták az üzemeltetés egyéb területeit, és ennek következménye, amit látunk. 

Kezdve azzal, hogy a tulajdonos továbbra is láthatatlan, tucatnyi érdekeltségének egyike csupán a Milan, így sem valós odafordulást, sem fókuszt nem kap. A játékosok, az edzői stáb fejetlenül megy a saját feje után, nem tudják ki felé tartoznak elszámolással (ha egyáltalán tartoznak), senki nem testesül meg erőhatalmi pozícióban (mint anno Berlusconi, vagy De Laurentiis most, stb.). A nyáron az összes mentort, példaképet kiherélték a csapattól, nincsenek szakmailag is kompetens felsővezetők a Milan környékén, csupán egy bróker (Furlani), egy szégyellős scout, amolyan háttérember (Moncada), illetve egy bábként funkcionáló stróman, akinek csak a papírjai kellettek (D'Ottavio). Egyszerűen nem maradt olyan ember sem, aki szakmailag rálátással bírhat arra, mit művel a szakvezetés, egyáltalán meg tudja ítélni, hogy Pioli és stábja jól dolgozik-e vagy sem. Az embernek az az érzése, hogy a klubot jelenleg sokkal inkább Pioli maga irányítja, mint a fent megnevezett három jómadár egyike vagy mindegyike. Jobb híján vakon bíznak benne, mert nem tudják megítélni a munkáját, és mivel nyert egy bajnoki címet, a hozzáértése és feddhetetlensége egy axióma lett: Pioli egy zseni, Ő az EMBER, ő a mindentudó MESTER. Akármilyen rosszul is játszunk, vagy eredményt érünk el, az rajta ab ovo nem múlhat...

Miközben a taktikai változtatások eredményeképpen Theo Hernandez árnyéka sem önmagának, Leao minden korábbinál indolensebb, nincs felépített csapatjáték, az újak beilleszkedése többnyire ismét problémás. Az igazolások - amelyeket Pioli maga kért - eddig nagyon gyenge hatásfokkal működnek. Chukwueze, Romero, Pellegrino és Jovic eddig semmit nem bizonyított (még annyit sem, mint De Ketelaere tavaly ilyenkor, és ezt hihetetlen kimondani) és abszolút felesleges igazolásnak tűnnek. Loftus-Cheek (ahogyan várni lehetett) többet sérült, mint nem. Okafor is nagyon halovány és semmi rendkívülit nem látni tőle. Egyedül a Pulisic, Reijnders, Musah trióban mutatkozik meg némi kraft. 

Az eredmények eddig félig-meddig kozmetikázzák azt, amit a fentiek sugallanak, de véleményem szerint utoljára 2018/2019 környékén volt annyira szerteágazó okokból kifolyólag rossz helyzetben a klub, mint manapság. 

A hozzászólás módosítva: 6 hónap telt el , Anselmo
VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.10.28. 12:59
bubu971 reacted
Gagacs
(@gagacs)

Én nem gondolnám, hogy odafent ezeket a gondokat ne látnák. Valószínűleg meg is lesz az eredménye annak ha csont nélkül kiesünk a bl-ből. Ráadásul a bajnokságban is eléggé borotvaélen táncolunk. Nagy valószínűség szerint azért nem küldik el Piolit, mert nincs olyan edző szabadon jelenleg aki garanciát jelentene. Lehet De Zerbi jobb lenne, lehet nem. Conte szezon közben nem vesz át csapatot, stb. Olaszon belül nem lehet edzőt hozni másik csapattól, mert egy szezonban csak egy klubbal lehet szerződése. De lehetne sorolni. Várjuk ki a végét. Cardinaleról mindenki azt mondta, hogy ő minden pénzt csak kivenni fog innen, mégsem így lett. Maldini hiába volt itt, mint a klub szimbóluma, meg ilyenek, szakmailag nagyon sok megkérdőjelezhető döntése volt. Kezdve azzal, hogy januárban ő sem baxta ki Piolit. Most akkor miről beszélünk?

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.10.28. 15:08
Rakuzan
(@rakuzan)

Én két dologban látom a problémát. Egyrészt, Pioli alkalmatlan komolyabb célokért, de ezt évek óta tudjuk…évek óta mondogatjuk, hogy jó lenne leváltani, de csak akkor van értelme, ha jobbat tudunk hozni. Elnézve az elmúlt pár hónap teljesítményét, én már szinte bárkire lecserélném. Ebben a keretben ennél sokkal több van.

A másik probléma, hogy nincsenek vezérek a csapatban. Nem véletlen, hogy amíg volt Ibra, nagyobb elhivatottság volt. Nem azért, mert istencsászár volt, hanem volt egy vezér. Most ki lenne az? Calabria, mint CSK? 😂 vagy Giroud, Theo, Leao, Kjaer? Egyikük sem vezéralkat. Max Maignan tűnhet annak, de édeskevés egy személyben. Vezérek kellenek a csapatba, akik megéltek már ezt-azt és rendelkeznek győztes mentalitással. Akik el tudják dönteni a Newcastle, Dortmund, Juve mérkőzéseket. Nem teli gatyával b.lfaszkodnak a kapu előtt.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.10.28. 15:43
Anselmo
(@anselmo)

Ezt az egész kérdéskört ott kellene elkezdenie a vezetőségnek, hogy találni kéne egy újabb palimadarat a Newcastle után, aki elviszi egy újabb túlárazott, sérült árunkat - Rafael Leaót. 

Állítom, hogy ha érte is kapnánk még 80-90 millió eurót, akkor végre tényleg európai szintű csapatot lehetne építeni (persze Pioli nélkül). Mert amit a portugál művel, arra nincs mentség, nincs bocsánat. Kiváltképp azért, mert itt minden, de minden csak ő rá lett felhúzva. A csapat legjobban fizetett játékosa, 10-es mezben viríthat, megengedték neki, hogy ne fusson, ne védekezzen (ami manapság egyszerűen elképzelhetetlen egy kompakt csapat esetében), és a formációt is úgy alakították, hogy az neki a lehető legjobban feküdjék. De nem. Semmi sem elég. 

Hihetetlenül önző, öncélú, lusta, flegma és kedvetlen. 

Ez mind. Csak így. Vérlázító ez az ember, és hogy mennyire nem a Milan szellemisége mindaz, amit ő megtestesít. Nulla alázat, szerénység, munka és fegyelem. Ilyet hogy a rákba lehet megengedni?! De ha még legalább közben eredményes lenne... De már gólok se jönnek, gólpasszok is egyre kevésbé, és eközben nagyobb az arca, mint valaha. Komolyan gondolják, hogy rá kellene építeni a Milant? El kéne adni, de nagyon gyorsan, amíg még el lehet jó pénzért. Balotelli óta nem volt senki ennyire destruktív hatással a Milan játékára, mint Leao. Még Bonucci vagy Higuaín sem, pedig ők sem voltak ebben gyengék. Én nem szeretném, ha a Milant egy olyan játékosra építenék, aki ennyire osztályidegen és emberileg nem méltó a klub hagyományaihoz. Most nézzük meg, hogy Kaká, Shevchenko, Maldini, Baresi, Inzaghi, Albertini, Seedorf vagy Ambrosini hol állnak Leaóhoz képest ebben az összevetésben. Szégyenletes. 

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.10.30. 14:58
bubu971, ACM_GRA and Gagacs reacted
kissheva
(@kissheva)

@anselmo Ez eddig is meg volt a portugálban, de talán eddig nem ennyire nem merte ezt megengedni magának. Viszont idén ez nagyon kiütközik nála már az első fordulótól. A tegnapi meccsen az első, ami eszembe jutott, amikor pont Pioli előtt volt és kb sétálgatott miközben a töbiek letámadtak, hogy ennek a csávónak biztos van valami egyezsége Piolival, hogy csak abban az esetben hosszabított, ha nem kell részt venie a védekezésben, és hagyja őt békén ezzel.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.10.30. 20:47
Anselmo and ACM_GRA reacted
ACM_GRA
(@acm_gra)

Azért nem semmi, hogy mekkorát tud fordulni a világ, sosem gondoltam volna, hogy ezt leírom, de ha Leó nem változtat a hozzáállásán, akkor valóban jobb megválni tőle! (szomorú ezt leírni is) Úgy viselkedik, mint egy többszörös aranylabdás, aki azt gondolja, hogy ő már a nagyok szintjén van? Tán Ronaldinho, Messi magasságokban lenne? Egy francokat! (ő belül pedig ezt hiszi…) Pedig óriási potenciál lakozik a portugálban és egyébként nem is lenne különösebben gondom vele, leszámítva azt a bizonyos mentalitást a pályán, ami viszont elfogadhatatlan. Capello szó nélkül kitenné a keretből, ahogy Sacchi is. De nem olyan biztos, hogy Kloppnál is kezdő lenne. (nem a tehetségével van a gond) Ezek a nagy edzők olyan sztárokkal sem kivételeztek, mint Beckham vagy a fenomén. Ő sem lenne kivétel. Nem tudom, hogy edzőváltás esetén változtatna-e Leó, ez még egy nagy kérdés. Vélhetően nem, de ezt nehéz előre megmondani. 

A többiekkel egyetértve én is azt érzem, hogy valódi változás akkor állhat be a Milannal, ha elküldik a mestert és tovább erősítünk, tudatosan persze. És igen, nagyon becsapós ez a mostani Milan, pontokat tekintve egész masszív, stabil csapat benyomását kelti a rossoneri, de valójában a játékot tekintve, ég az a ház, de nagyon. Képes ez a csapat elhitetni, hogy látszólag minden rendben (majd jönni fognak a nem várt győzelmek, győzelmi sorozatok stb) de aztán jön majd egy Inter, PSG kaliberű csapat és szépen helyre tesz minket. (bár ne így lenne!)

Kicsit még olyan a mostani Milan (lehet túlzok) mint azaz asszony, aki többször is félrelépett volna, de próbálja persze megmagyarázni, helyrehozni, de valahol mégsem működik ez már igazán. Lehet itt 8-10 randi is újra, olyan mint amilyen legelején volt, (Ibrával) nem lesz. Legalább is Piolival, persze ez csak egy szubjektív vélemény, megérzés, nem több. 

 

 

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.10.30. 21:32
bubu971, Gagacs and Anselmo reacted
gumicsiga
(@gumicsiga)

Érdekes, hogy amikor szarul megy a csapatnak akkor aktívabb a forum is 🙂

Szvsz nincs akkor a baj, a keretben és az öltözőben sem, volt most egy rossz szérinák, de ez volt a csapat első "igazi" megmérettetése. Az erőviszonyokat nézve az Inter van fölöttünk Olaszországban, nemzetközi szinten pedig messze vagyunk egy PSG szinthez képest, leginkább az egyéni teljesítményeket nézve.

Voltak rossz egyéni megoldások (Thiaw Juve,Reijnders-Theo Napoli) és megint beleestünk egy sérülés hullámba nekem Pulisic és RLC ebből a legfájóbb, mert Leao mellett rájuk van a legnagyobb szükség a jobb oldalon.

Az igazi megmérettetés most fog jönni, nekünk könnyebb meccseink lesznek, a Juve-Inter párosnak nehezebbek, be kell húzni soron következő meccseket a BL-ben pedig pontot kell szerezni itthon a PSG ellen.

Még mindig vannak lyukak a keretben,télen egy jó formában lévő gólerős csatár igazolása elengedhetetlen lenne, ezt 4-5 éve toljuk magunk előtt, enélkül nem tudjuk megugrani azt a szinten amivel jobbak lehetünk pl. egy Internél. Így muszáj lesz egy védőt is igazolnunk/kölcsönöznünk, plusz Theo helyettesítése is várat még magára.

Ezek nem teljesíthetetlen elvárások, remélem nem egy Taremi-vel fogjuk lealibizni a telet, akit egy szezonra hozunk a padra átutazónak, mint az összes többit.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.10.31. 12:15
Anselmo
(@anselmo)

@gumicsiga Abszolút, és ha a puszta tényeket nézzük, akkor valóban nincs itt semmi látnivaló. Az Inter és a PSG szénné alalázott, a Juventus is megvert minket, a BL-ben gólt sem rúgtunk, míg Nápolyban egy félidő alatt összeomlott a csapat. Irdatlan mennyiségű izomsérülés van megint, de ez sem vet fel kérdéseket, legalábbis úgy tűnik... csakhogy! Csakhogy ettől függetlenül a Milan a tabella 3. helyén áll, és mindezt talán a valaha volt leghúzósabb szezoneleji sorsolást követően. 

Cardinale és társai pedig csak ennyit néznek, ennyit látnak, más nem is nagyon nyom a latban. A Corriere is lehozta ma, hogy végtelenül hálásak Piolinak, a legvérmesebb reményeiket is messze felülmúlta ez az eddigi szereplés, ők hosszas válságra számítottak, és egy komoly krízisre. Ezzel szemben csont nélkül dobogón a csapat, és van még matematikai esélye továbbjutni a BL-ben 3 forduló után. Úgy tűnik, ezt így is lehet nézni, és valakiknek (sőt a klub tulajdonosának) ez már bőven elég, és hálaadásra ad okot. Ezen el lehet gondolkodni, el lehet vitatkozni, de a tények ezek. Nincs magasan a léc. 

Miközben ezt a szezont az különbözteti meg a tragédiától, hogy a kötelező győzelmeket eddig mind hozta a csapat, ami pedig nem feltétlenül lett volna az, az szinte mind mind csúfos leszereplést hozott. A végén még a Napoli elleni meccsből is sikerült így kijönni, pedig egy 2-2-es döntetlen alapesetben abszolút elfogadható ott, csak hát nem így... egyedül a Roma és a Lazio elleni győzelmek nevezhetők értéknek ebben a szezonban, az összes többi meccsünk az vagy a sima papírforma, vagy rossz eredmény a kontextust nézve. És ezeket a kötelezőket eddig az Inter a Juventus, és az Atalanta is hozza folyamatosan, de a Napoli is tör fel most már, mint a talajvíz. Szóval ezzel nem kell nagyra lenni. 

Szerintem nagyon csalóka a helyzet. Az első 10 forduló + 3 BL-kör pokoli kemény volt, de nekünk még mindig a rangadók szoktak alapesetben jobban állni, és nem a sündisznóba vonuló kicsik, akik csípnek-harapnak. Abból ezt sikerült kihozni. 3. hely és egy elúszott BL-csoport. És most jön majd az, amikor a kiesőjelöltek garmada érkezik (mindjárt a 18. helyezett Udinese), és lehet vizsgázni abból, ami Pioli 4 éve alatt a legrosszabbul szokott menni. Mostantól az év végéig minden meccsen óriási nyomás lesz ezért a játékosokon, mert itt mindenki el fogja várni az eredményeket, és pont itt nem fognak jönni. Fejben ugyanis gyenge ez a csapat, sajnos ez az igazság. A BL-ben jön majd három "do-or-die" jellegű meccs, az is vidám lesz nekik. 

Egy bizonyos: Újévre elég jól látni fogjuk, kinek, kiknek volt igaza.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.11.01. 12:24
kissheva
(@kissheva)

Visszaolvastam Kalulu előző sérülését, mert nem rémlett, hogy pontosan mi is volt vele. Ugyan a mostani cikkben nem írják, hogy ugyanaz a combja sérült-e, mint előzőleg, de nagy a valószínűsége, hogy rásérült. Ez azért igencsak nagy kérdéseket vet fel az orvosi stáb, és az erőnléti edző alkalmassága kapcsán. Persze ez a kérdés eddig is fennállt, és látványos, hogy évről-évre számos sérültünk van. Ideje lenne már ezeket az eseteket alaposan kivizsgálni, és levonni a megfelelő konzekvenciát, mert ez már nem állapot. Gyakorlatilag aki nálunk egyszer megsérül, az esetek nagy részében visszaesik és újra gondok vannak ugyanazzal a testrészével. Ezeket már nem lehet elintézni azzal, hogy sorozatterhelés stb...

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.11.03. 13:26
gumicsiga
(@gumicsiga)

@anselmo Az Inter és a PSG elleni meccsünk valóban csúnya volt, utóbbinál szerintem látszott a klasszisok és a "jó játékosok" közötti különbség.

Aki nézte a Juve és Napoli elleni meccsek tudja, hogy ott nagyon örülhet az ellenfél az eredménynek. A Juve jóval hátrébb sorolható nálunk, óriási szerencséjük volt a meccsen, a gólnál és hogy kihoztak egy emberelőnyt,a Napoli hasonlóan szerencsés volt, mivel két játékosunk sérült le meccs közben (vagy három), ha nem bohóckodjuk el csúnya is lehetett volna a meccs vége. De sajnos ilyen a foci, itt nem volt szerencsénk, viszont ami -szerintem- nagy különbséget jelenthet, hogy a kisebb csapatok ellen igen és jöttek is a pontok,ez az ami nekünk régóta nem megy, a bajnokság megnyeréséhez pedig ezeket kell behúzni.

Szvsz a BL eredméyneket is magunknak köszönhetjük, a NCY egy sima győzelem lett volna nekünk, kihagytuk a kihagyhatatlant is, Dortmundból is jöhettünk volna haza 3 ponttal, nem lett volna nagy meglepetés.

Szerintem csalóka volt a szezon kezdet sokan rosszul mérték föl a keret/csapat valódi erősségét Az nem kérdés, hogy top 3-as csapat vagyunk a Serie A-ban,de  sérülések nélkül a teljes kerettel megvannak a bajnoki esélyeink is. A BL-ben nem tudom,minek köszönhetjük ezt a sorsolást, nagyjából egy szinten vagyunk a NCY-vel és a Dortmunddal, szerintem még beférhetünk így is a PSG mögé.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.11.03. 13:49
Oldal 23 / 28