Játékosok
 

Játékosok

Oldal 2 / 3
 
tupi
 tupi
(@tupi)

Calabrias cikk-re reagálva annyit tennék hozzá, hogy külföldi honlapok szerint azért posztolta ezt Calabria, mert azt terjesztik twitteren meg ilyen social felületeken, hogy Mike kokain függő illetve Calabria lefeküdt valamelyik csapattársának barátnőjével/feleségével.

Kíváncsiságból megnéztem Mike instagram utolsó posztja alatt a kommenteket és tényleg voltak ott "trollok".

Nem tudom érdemes-e ezzel foglalkozni, de biztos zavaró a játékosoknak.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.02.10. 08:04
ettore
(@ettore)

Sziasztok! Valaki leírná nekem, hogy mi köze a Milan-nak Leao büntetéséhez?

Elvileg az Rafa és a Sporting Lisboa külön ügye...

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.02.27. 14:05
Anselmo
(@anselmo)

@ettore Közvetlenül semmi lényegében. Annyi viszont mégis, hogy jelenleg a mi játékosunk, akinek állnia kellene egy sok-sok milliós cechet a Sporting felé (a másik felét pedig a Lille OSC-nak). Emiatt aztán a létező legmagasabb fizetést akarja kicsiholni akárkitől is, vagy azt elérni, hogy az aktuális klubja "szálljon be" a költségeibe, és fizesse ki helyette a kötbér egy részét. Ezért nem elég neki a 8 milliós fizetés sem, sőt, még a 10 milliót is kevésnek tartja. Sajnos Leao egész esete nagyon szomorú, és tanulságos, akárki is lesz a munkaadója, ez az ügy rá fog égni. A Milant nyilván nem terheli közvetlenül semmilyen büntetés, de befolyásolja a szerződés-hosszabbítás körüli tényezőket. 

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.02.27. 14:30
ettore
(@ettore)

@anselmo Köszi a választ! Alapvetően én is így gondoltam, csak nem voltam biztos abban, hogy van-e még valami a háttérben...

Arról tudunk valamit, hogy ebben az egyoldalú szerződésbontásban például az ügynöke mennyire hibás? Rajta is le lehetne verni a bünti egy részét.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.02.27. 15:16
Anselmo
(@anselmo)

@ettore Abban biztosak lehetünk, hogy egy (akkor) 18 éves kölyök nem hoz meg ilyen fajsúlyú döntést egyedül. Ezek a gyerekek még azt csinálják, amit az ügynökük, esetleg a szüleik (néha a kettő egy és ugyanaz) javasolnak, mondanak nekik. Ilyen tekintetben tehát valóban az ügynök felelős Leao 2018-as döntéséért, de jogilag aligha felelősségre vonható ezért. Mint kvázi cselekvőképes nagykorú állampolgár, Leao maga lépte meg a döntést, a jog szempontjából nem számít, hogy ki mit sugalmazott neki, vagy ki gyakorolt felette pszichés hatalmat. Leao az ügynökét már leváltotta, amit ő megtehetett, azt megtette ezt követően, de a butaságáért és naivitásáért komoly árat kell fizetnie. Ha volna esetleg arra írásos bizonyíték, hogy az ügynöke felbujtó volt, vagy más módon részt vett ebben, akkor talán más a helyzet, de nem hiszem, hogy az ilyen dörzsölt alakok ne figyelnének erre kiemelten. Ha így lett volna, akkor a 4 évig tartó vizsgálat ezt már biztosan felszínre hozta volna. 

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.02.28. 09:05
hodyzoli
(@hodyzoli)

Talán itt lesz a legjobb helyen, hátha érdekel valakit, Ibra búcsúztatója (angol felirattal):

https://www.youtube.com/watch?v=C8Xy-l-ULTc

 

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.06.05. 11:53
Lansky
(@lansky)

Lehet, hogy lemaradtam valamiről, ez az információ csak nekem új? Esetleg elírás?

https://www.transfermarkt.com/ac-mailand/transferrekorde/verein/5

Ez az összeg azért érdekes, mert egyrészt a Transfermarkt ekkora baromságot nem szokott írni. Másrészt Leao eddig ismert vételára 29,5 millió volt, és ha ehhez hozzáadjuk azt a 16,5 millió eurót (plusz a majdnem 4 milliós kamatot), amit ELVILEG a Lille fizetett meg a Sportingnak a kártérítèsi ügyben, akkor az gyanúsan közelíti a 49,5 millió eurót.

Nagyon furcsa ez a dolog, ugyanis pont ekkor - tehát amikor a Lille vállalta a kb. 20 milliós kompenzáció kifizetését a Sportingnak - történt Leaóval a hosszabbítás is. Szóval ezek után nem lepne meg, ha a Milan a hosszabbítás fejében vállalta volna annak az összegnek a kifizetését, amit áprilisban a Lille vállalt, de amit inkább Leaóéknak kellett volna kifizetniük a Sporting részére.

A történetben az volt a fura, hogy akik a legnagyobb szemétséget csinálták, azok jöttek ki az egészből a legjobban.

A Leaóval való szerződéshosszabbítási mizéria során a hírek szerint Leaóék szerették volna, ha a Milan kifizeti a Sportingot, vagy legalább egy részét átvállalja. A hosszabbítás fejében ezen kívül a kivásárlási árat is csökkenteni akarták, ès 6 M körüli fizetést is igényeltek. Végül annak ellenére sikerült hosszabbítani Leaóval, hogy az általa kért dolgok közül tkp. egyik sem valósult meg: 5 millió lett/maradt a fizetés, nem csökkent, hanem nőtt a kivásárlási ár 25 millióval, a Milan pedig egy fillérrel sem szállt be a kártérítési ügybe - a hivatalos verzió szerint. Azt ugyanis az a Lille vállalta, amely - ha jól tudom - az Elliott-érdekeltségébe tartozott…

Nos, nem lepne meg, ha a Milan mégis beszállt volna azzal a kb. 20 millióval, és ezért majdnem ennyivel nőtt Leao kivásárlási ára, és maradt a 6 helyett 5 milliós fizetés.

Az tuti, hogy már áprilisban is gyanús volt az a hosszabbítás, ez az adat meg még gyanúsabbá teszi.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.12.27. 14:59
Anselmo
(@anselmo)

@lansky Nem hiszem, hogy lemaradtál volna. Vagy akkor én is, de nagyon. Minden esetre két dolog: a kép nagyon pontosan összeáll, ahogyan levezetted. Másrészt az ennyi pénzért baromi szarul focizó Leão a Milan történetének legrosszabb igazolása akkor így. Szinte semmit sem tesz hozzá a csapathoz, de a klub történet legdrágább igazolása lett. 

Ezek után még inkább szégyellje magát, hogy ennyit tud a pályára tenni hétről-hétre.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.12.27. 22:03
kissheva
(@kissheva)

@anselmo A legrosszabb igazolást kijelentést igencsak erősnek tartom,hiszen ha csak azt megnézzük, hogy jelenleg 90 millió euró az értéke. Az teljesen világos, hogy tőle sokkal többet vár mindenki a benne rejlő potenciál, és a csapatban elfoglalt státusza miatt is, de ahogyan az egész csapatnak nem megy a játék idén, úgy neki sem. Ezzel persze nem védeni akarom, engem is felcsesz a pályán való hozzáállása.

Viszont a top 10-ben elég erős, hogy kb 6-7 játékos közel nem szolgált rá közel sem a vételárára, sőt vannak hatalmas flopok is. 

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.12.27. 23:20
Nobody
(@nobody)

@lansky A német transfermarkt oldalon Leao-nál rögzítik is, hogy 20 millió eurót az AC Milan a Lille-nek fizetett a Sportinggal fennálló jogvitáért.

https://www.transfermarkt.de/ac-milan-leao-nach-20-millionen-zahlung-an-lille-teuerster-zugang-der-klubgeschichte/view/news/429415

Mindez a Milan éves beszámolójából derült ki...

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.12.28. 09:19
Rakuzan
(@rakuzan)

Ennek fényében különösen kirívó Leao teljesítménye, hozzáállása…a klub tesz egy ekkora gesztust, erre így “szolgálja meg”.

Akármekkora spíler (kétségkívül nagy tehetség), az érte kapott összegből alaposan fel lehetne tuningolni a csapatot.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.12.28. 09:29
HegyalJani
(@hegyaljani)
Írta:: @anselmo

Leão a Milan történetének legrosszabb igazolása akkor így.

Nyilván az elmúlt fél év sikertelensége, és történései miatt bekövetkezett elkeseredettség szól belőled, de őszintén szólva én ekkora "homályt" még nem olvastam Tőled.

Leao az elmúlt két szezon legeredményesebb és legjobb Milan játékosa volt.. Nagyban Neki köszönhető a hosszú idő után megnyert bajnoki cím.. És ezt nem csak én mondom, mert rengeteg cikk, statisztika és mindenféle elemzés is ezt igazolta.. Hogy idén a nullához közelít a teljesítménye? Ez pontosan így van, nem lehet vele vitatkozni.. De csak egy játékost mondj, aki idén csak megközelíti azt, amit elvárnak Tőle.. Még Maignan sem hozza azt, amit az elmúlt szezonokban.. Pedig rá aztán azóta nem lehet panasz, amióta a Milanba igazolt..

Egyébként továbbra is tartom, hogy Leao jelenlegi formájában Pioli a legnagyobb ludas.. A világ egyik, ha nem legjobb bal szélét alkották ketten Theoval.. Aztán jött az agymenés a kopasztól, hogy el kezdte  befelé mozgatni Theot és ezzel egy az egyben megölte a bal szélt.. Ez látszik Theo és Leao idei teljesítményén is.. A 4-3-3 szintén nem kedvezett Neki(k).. Nem akarom felmenteni Leaot sem, mert néha mintha kedvetlen lenne, vagy elveszítette a motivációt, de tény, hogy nem az igazi..

Holnap reggelig nem fejezném be ezt a hozzászólást, ha el kezdeném felsorolni, hány rosszabb igazolás volt Leaonál..

Úgy gondolom, hogy ez a Lansky részéről felhozott téma egy teljesen felesleges és értelmetlen feszültségkeltés, az egyébként is feszült időszakban.. Ki a francot érdekel már, hogy mi történt Leao és a Lille között, vagy mennyit fizetettek érte.. Lerágott csont az egész..

Vannak ettől sokkal égetőbb problémák is..

 

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.12.28. 10:55
123asd
(@123asd)

@anselmo az, hogy a Milan legrosszabb igazolása, az szerintem eléggé erős. Napnyugtáig lehetne sorolni kik voltak rosszabbak. Bár még így is bőven eltudjuk adni őt 100M körüli összegért, és remélem így is teszünk.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.12.28. 11:34
Lansky
(@lansky)

Nobody! Köszi, ezt nem láttam. Mindenesetre úgy tűnik, RedBirdék nem tartották annyira fontosnak, hogy erről kiadjanak valami közleményt. Annak idején arról beszéltek, hogy semmi közünk az egészhez, egy fillért sem fizetünk. Egyébként pontosan ezek azok a dolgok, amiket vizsgálgatni szoktak a FFP kapcsán, hogy akkor kinek honnan, miből, hogyan ment a kifizetés, milyen (jog)alapon, mi és hogyan került bele a könyvelésbe... 

Anselmo! Szerintem is erős Leaóra azt írni, hogy a klubtörténet legrosszabb igazolása. Rengeteg jelölt van: elég csak Bogarde-ra, Reizigerre, Morfeóra, Redondóra, Bertolaccira, Torresre, Cercire vagy Matrira gondolni... Ha azt nézzük, hogy Leaóért eladása esetén akár 100 millió környékén kaphatunk (ha a MU veszi meg, akkor 170...), akkor bőven ráérünk még elemezni a transzfert. (Bizonyos tekintetben Tonali egy pillanat alatt a Milan egyik legjobb igazolásává vált, amikor megvette őt a Newcastle...) Ha tehát Leaót idővel értékesítjük, mindjárt jobban néz ki a dolog.

Leaót egyébként Milákhoz tudnám hasonlítani, pontosabban Milák elmúlt 7-8 hónapjához. Dühíti az embereket, hogy egy ekkora tehetség miért úgy fogja fel a dolgokat, ahogyan. Sokan ha olyan helyzetben lennének, mint ők, ha akkora tehetséget kaptak volna az élettől, és azt csinálhatnák, amit szeretnek, akkor a belüket is kidolgoznák, hogy még jobbak legyenek, de ez az akaratgyengeség sokaknál kicsapja a biztosítékot. Leao egy kiváló játékos, egy teljesen ösztönösen focizó valaki, az egyik legjobb szélső a mezőnyben, akinek a játéka nem egyszerűen hatással van a Milan játékára, hanem meghatározza azt. Őt egy kiváló igazolásnak tartom, de tény, hogy vannak időszakai, amikor nincs hasznára a csapatnak. Ez most egy ilyen időszak. De Leao esetében nem arról van szó, hogy azt hittük, hogy jó focista, de kiderült, hogy szar. Ezt te sem gondolhatod komolyan... 🙂

HegyalJani! Én sem szoktam beleszólni abba, hogy ki miről írjon. Talán engedd meg, hogy arról írjak, amit ÉN fontosnak tartok, ami ENGEM meglepett, ami NEKEM újdonság volt.

Ez egy "teljesen felesleges és értelmetlen feszültségkeltés"??? Micsoda? Hogy kiderült, lényegében egy 20-assal többet fizettünk ki valakiért? Az is, hogy ráadásul ez hónapokkal később derült csak ki? Az is, hogy ennek a 20 milliónak a kifizetése semmilyen módon nem tartozott a Milant érintő kötelezettségek közé?! Valószínűleg azért kommunikálták ezt később, fű alatt (sőt, sehogyan sem), hogy azok, akik azon a véleményen vannak, mint te ("Ki a francot érdekel már, hogy mi történt Leao és a Lille között, vagy mennyit fizetettek érte..."), azok legyintsenek, hogy á, elmúlt, régen volt, ne is foglalkozzunk vele, a lényeg, hogy aláírt, hosszabbított... Érdekes felfogás. Fel sem merül benned a kérdés, hogy miért nem tartották fontosnak akkoriban bejelenteni, hogy, ja van itt egy apróság, mert Leao csak úgy volt hajlandó hosszabbítani, hogy kifizettük helyette a kártérítés összegét... Nem zavar, hogy szurkolók millióival együtt téged is átbsztak?!?! 20 millió euróról van szó, ez tényleg egy olyan összeg, ami a Milan szintjén teljesen jelentéktelen... Mint fentebb írtam, pontosan az ilyen "érdekes" pénzügyi tranzakciókat szokták figyelni a kluboknál. A Lille vállalta a kifizetést. Majd hónapokkal később kiderül, hogy nem is a Lille fizetett, hanem az a Milan, amelynek ténylegesen semmi köze nem volt az egészhez...

Ez nem lerágott csont. Tartok tőle, hogy te sem tudtál erről, de továbbmegyek, szerintem a Milan-szurkolók nagy többsége nem tudott erről. Ezen az oldalon sem írtak erről egy szót sem... Nem egy hónapok óta ismert sztorit hoztam fel; az valóban lerágott csont lenne. Az jó, ha téged nem dühít, nem gondolkodtat el egy ilyen hír. Akkor az sem fontos neked, hogy Pioli marad vagy megy? Mondhatnád, hogy tök mindegy, holnap is lesz nap, mással is előfordult már, hogy nem jutott be a BL-be, máshol is vannak szar edzők, mások is ikszeltek már a Salernitanával, sőt, lehetne rosszabb is, mert már voltunk a másodosztályban is stb. stb. Nem értem ezt a hozzáállást. Ha kiderülne, hogy Pioli háromszor annyit keres, mint tudtuk, hogy Maldinit nem ezért, hanem azért küldték el, hogy itt meg ott meg amott kamuzott a RedBird, vagy hogy mondjuk szó sincs stadion projektről, azt is azzal nyugtáznád, hogy vannak égetőbb problémák is?

Elnézést kérek a karácsony környéki feszültségkeltő hozzászólásért. Megjegyzem, az oldal cikkeinek nagy része nyugodtan besorolható lenne ebbe a kategóriába: edzőkérdés, sérülések, meccs előtti és utáni Pioli-nyilatkozatok...

Találtam egy furcsaságot, úgy gondoltam, figyelemre méltó és új információ, esetleg nem sokan tudnak róla, kerestem egy fórumos topikot, írtam róla. Mint kiderült, voltak még rajtam kívül, akik nem tudtak erről. De innentől kezdve, ha majd valamiről eszembe jut valami, akkor megkérdezlek, hogy a téma nem felesleges, értelmetlen vagy feszültségkeltő-e.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.12.28. 12:34
HegyalJani
(@hegyaljani)

Kezdem visszafelé:

@lansky Az utolsó bejegyzésedre aztán meg végképp semmi szükség.. Ez már inkább gyerekes, vagy nem is tudom mit mondja rá, de inkább csak mosolygok rajta 🙂

"Akkor az sem fontos neked, hogy Pioli marad vagy megy?"

Na, ez meg végkép nem értem, hogy jön ide és egyáltalán miért nekem címezted.. Annyit írtam, hogy Pioli is ludas Leao jelenlegi teljesítményében.. Pioliról számtalanszor leírtam mit gondolok, Te is olvastad, reagáltál is rá.. Ennek a beszélgetésnek viszont nulla köze van Piolihoz, mert Leao szerződésének mikéntje a téma, Te meg idehozod Piolit.. Nem értem, de szerintem nem is akarom.. Beszúrtad ide ezt a gondolatot Pioliról, mert máshova nem tudtad, ám legyen, tőlem elfér, bár a témához semmi köze..

Te írsz arról, amit fontosnak gondolsz, szíved joga.. Én pedig elég nagy vagyok ahhoz, hogy eldöntsem nekem mi a fontos.. 

Az, hogy a Milan, Leao és a Lille miként és hogy egyezett meg engem pont nem érdekel.. Egymás közt lejátszották, fizettek, amennyit fizettek, nem érdekel.. Hogy emiatt esetleg újabb vizsgálat indul vagy befolyásolja az FFP-t..? Benne van..

Engem sokkal inkább bosszant a Bonucci - Caldarra sztori, aminek mai napig isszuk a levét, és lássuk be pénzügyi szempontból az is elég érdekes történet..

A Leao - Milák összehasonlítás nagyon ül, maximálisan egyet tudok vele érteni..

Amit a rossz igazolásokkal kapcsolatban írtál szintén rendben van, bár 1-2 tucat nevet még fel lehetne sorolni..

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.12.28. 13:00
Oldal 2 / 3