Fórum
Igazolási hírek (tá...

Igazolási hírek (távozók)

Oldal 3 / 3

LireMille
(@liremille)

Én most lettem torkig! Elég volt! Az hogy Furlani és Moncada 1 hete nyíltan lenyilatkozták, hogy Reijnders marad, senkit nem kell eladni, és hogy hazudtak, várható volt. Hazug disznók mindketten. De én nem tudom, hogy Allegri + Tare mire és kinek esküdtek fel, mit vállaltak el. Agnelli vagy Elkann fizeti őket, hogy sóval szántsák be a AC Milan helyét? Ezért jöttek, hogy kiárúsítsák a csapatot? Megy Reijnders, Maignan, Theo, és még ki tudja ki, közben a járókeretesek, meg középszerű senkik meg jönnek. Ez már tiszta Torino szint. Már nem csak játékba, de papíron is. A Milan végnapjainak tanúi vagyunk kérem szépen alássan. Bíboros most minden pénzt kivesz, amit még kilehet, aztán stand-byba tolja a clubot, majd a stadionépítés után 3-4 év eladja némi nyereséggel, mikorra a Milanból már Lecce lett. Ez itt a mesterterv! Gratulálok. Szánalmas, hogy a szurkerek közül ennek még sokan itt tapsikálnak is, gyerekded örömmel. 

VálaszIdéz
Közzétéve : 2025.06.04. 12:42
kissheva
(@kissheva)

A gond az, hogy a vezetőség saját magát hozta ilyen szar helyzetbe, és gyakorlatilag nincs más választás. Maignan télen elfogadta volna az 5 millás szerződést, de a vezetők visszaléptek látva a formaingadozását, és időt kértek. Mégis hova másfél évvel a szerződés lejárta előtt? Nem csodálom, hogy ez nem tetszik Mike-nak. 
A hírek szerint Theo viszont 8 millás fizut akar - legalábbis az ügynöke ezt jelezte -, ami viszont nálam bicskanyitogató ilyen szezon(ok) után. A vezérek közül Theot sajnálnám a legkevésbé ha távozna. A formája ingadozó, és személyiségre sem egy vezéralkat. 
Reijnders viszont nagyon sajnálom, hogy menni fog, de a jelenlegi vezetésnek nincs töke hozzá, hogy egy 70 millás City ajánlatra nem mondjon. Ez várható volt, hogy a holland menni fog egy ilyen szezon után.
Mindenesetre valóban érdekes mercatonak nézünk elébe. Valami megmagyarázhatatlan oknál fogva most optimista vagyok. Lehetséges, hogy ez Tare és Allegri személyéne szól.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2025.06.04. 14:16
Gagacs and Anselmo reacted
Anselmo
(@anselmo)

Megértem az indulatokat, ám jobb előre felkészülni arra, hogy a következő heteket nehéz lesz bírni cérnával, idegekkel. De sajnos lássuk be, a klub megérett egy nagyon komoly megtisztulásra. Ehhez viszont idő kell, előbb le kell rombolni az alapokig mindent, hogy aztán építkezni lehessen. Én kimondottan szurkolok is azért, hogy Hernandez, Maignan, Tomori és Thiaw is menjen csak, meg még lehetőleg jónéhányan rajtuk kívül (beleértve a legtöbb kölcsönadott játékosunkat is). Eljárt felettük az idő. Nehéz ezt megélni, hiszen egyelőre jószerével csak a kimenő oldalt látjuk (bár Modric már szinte hivatalos így is), de ez most szükségszerű. Ha optimizmusnak én nem is nevezném, amit érzek, de egyfajta megkönnyebbülésnek mindenképpen (és ebben talán mégiscsak van egy kis optimizmus is). 

Tare és Allegri kezében most jó helyen van a klub. Nyilván erős korlátjai vannak mindkettejüknek, de alapvetően két kemény és erőskezű emberről van szó, akik tudnak gyorsan, határozottan cselekedni, van megfelelő kapcsolati hálójuk, szakmai,- és élettapasztalatuk. A napnál is világosabb, hogy nem a közel 60 éves Allegri lesz mostantól az innovátorok királya, sem a Milan új/régi korszakos edzőfenoménja, de ezt onnan kell most nézni szerintem, hogy őt/őket bízták meg azzal, hogy a Milant újra feltegyék egyáltalán a térképre. És őket ismerve ebben nem fognak kudarcot vallani. Nem lesz szép, látványos vagy korszakos jelentőségű, amit hozni fognak, de a most - a Milan jövője szempontjából - létfontosságú stabilitást, eredményeket és hozzáértést biztosan.  

Amit látni fogunk most, az egy igazi old-school, a gyökerekhez visszanyúló olaszos építkezés lesz, olyan, amit az Internél vagy a Juvévénél már sokszor láthattunk korábban (de Gallianitól sem volt ez távol). Helyenként okos, váratlan húzásokkal (pl. Modric), a kapcsolati hálót kihasználó ügyeskedésekkel, a helyi kötődést, indentitást erősítő vételekkel, felhúzva azt egy szisztematikus és módszeres (na meg elég gépies) játékrendszerre - ami Allegri sajátja. Garantálom, hogy augusztusra csak az marad itt, aki kurva motivált és elszánt lesz. Nem Allegri és Tare fogják Európa trónjára visszavezetni a Milant, de arra a feladatra, amit épp most meg kell ugrani, nem is tudnék náluk alkalmasabb embereket.

A nyár első fele nem lesz valami kellemes, igen. De ahogyan halad majd előre az idő, szerintem egyre inkább javul majd mindenki (legalábbis a többség) komfortérzete és nem lesz itt tragédia. A tragédia az az elmúlt 1-2 évben volt. Egy teljesen útját tévesztett, kizárólag dilettánsok által vezetett csürhe volt a Milan, amely most gyógyulni kezdett, a helyes útra lépett, de ez egy darabig még nem lesz igazán látványos. Fel a fejjel, a legrosszabb részén már túlvagyunk!

VálaszIdéz
Közzétéve : 2025.06.04. 15:09
Gagacs, ACM5, Jackoby5 and 3 people reacted
ACM5
 ACM5
(@acm5)

Valahogy én is örülök most a nagytakarításnak. Én személy szerint Maignanban, Theoban és Leaoban sem látom azt a vezért/karizmát aki sikerre tudná vinni a csapatot, 3-an együtt meg pláne. Pont az idei szezonban mutatták meg, hogy amikor nagyon kellett volna, akkor mennyire nem tudtak a csapat élére állni, mennyire nem tudták azt a formát hozni, amit korábban már mutattak és tudjuk, hogy meg van bennük. Meg lett volna a lehetőségük, hogy megmutassák, jőgy Ők a vezérek a pályán és az öltözőben is, és látjuk, hogy mi lett belőle..
Én egy ilyen szezon után nem dőlök a kardomba, hogy nem ők leszenk tovább a csapat kirakatemberei/ "sztárjátékosai", hanem egy kicsit újjáépítjük a magot. 
A hollandot sajnálom, neki a teljesítménye és a hozzáállása is rendben volt egész évben (még Puli sorolható ide), de ismerjük a mondást, van az a pénz 😀 
Most én is szükségszerűnek érzem ezt, és remélem, hogy Allegrivel és Tarevel sikerül egy olyan alapot lerakni, amit a jövőben lehet továbbfejleszteni (ahogy Anselmo kolléga is kifejtette).

VálaszIdéz
Közzétéve : 2025.06.04. 17:49
123asd, kissheva, Gagacs and 1 people reacted
Oldal 3 / 3