A Milan vasárnap este a városi rivális és egyben listavezető Inter ellen lép pályára az olasz bajnokság 28. fordulójában. A várakozások szerint teltház lesz a mérkőzésen. A kezdőrúgás 20:45-kor lesz és a Match4 magyar sportcsatorna élőben közvetíti. Forza Milan!
Csak ismételni tudom saját magam..
Szó sincs sorsdöntő összecsapásról..
A presztízst leszámítva nulla jelentőséggel bír a holnap esti meccs..
Az Inter eredménytől függetlenül is bajnok lesz, mi pedig ha nem bukfencezünk valami orbitális nagyot, ott leszünk a négy között..
Az egyetlen tétje a derbinek annyi, hogy folytatjuk-e a jó sorozatunkat az Inter ellen..
Nagyon fásultan játszott az Inter egész meccsen, amit jól kihasználtunk. A gól szép volt. A meccs embere nálam Pavlovic Jól takarított hátul, ill. a labdakihozatalokban is besegített elöl. Azt hittem megöli azt a gyereket a végén, úgy megiramodott utána… 😀
Saelemakers végig Di Marco vérét szívta, ami egy kulcsfontosságú párharc volt. Az túlzás lenne, hogy leradírozta a pályáról, de összességében hatékonyan semlegesítette. Pulisic elég észrevehetetlen volt a pályán, de azért beletette azt a 10 km-t a futómennyiségbe. Modric ismét tanárian játszott, és Rabiot is sokat melózott. Mike pedig fogta amit kellett.
Ezzel a győzelemmel persze továbbra is a kuzinokat tartom a Scudettora esélyesnek. Ha pontegyenlőség lenne, akkor is ezt mondanám. Jóval mélyebb keretük van, begyakorolt játékrendszerrel.
Én most leginkább annak örülök, hogy egyre biztosabb a 2-4 hely. Bevallom; 24 órája azért voltak félelmeim ezzel kapcsolatban, ahogy hátrafelé tekintgettem.
A gólunk parádés volt, és tegyük is gyorsan hozzá, hogy azért nem kicsit van szidva Fofana (teljesen jogosan általában), de azért megint odatett egy olyan labdát, ami 100%-os ziccert eredményezett, csakúgy mint Puli és Leao esetében az előző fordulóban, de az kimaradt.
Ebben a Milanban egy klasszis csatár az, aki nagyon hiányzik, aki 15 gólt megtermelne legalább szezononként. Onnantól lehetne scudetto esélyről egyáltalán beszélni is (persze további néhány folt betömésével). Így jelenleg ez a Leaora építetett támadósor Pulisiccsal vagy Nkunkuval, netán Fülkruggal kiegészülve, egy pazarlás. És konkrétan Leao posztja egy óriási pazarlás szerintem. Így is tud rúgni azért egy-egy gólt, de a meccsek javarészében teljesen haszontalan minden szinten. Ebben a felállásban egyszerűen nincs helye Leaonak. Mindenki döntse el maga, hogy amúgy hiányzik-e neki vagy sem, ha nincs a pályán. Pulisicnak és Nkunknak is sokkal jobban fekszik az a poszt, de kéne eléjük egy igazi gólvágó center.
Annyiban nagyon nem lett volna mindegy a tegnapi csörte, hogy a Napoli ismét ott lehetett volna 1 pontra, így viszont újra négy, szépen tartjuk a második helyet.
Kicsit olyan érzésem volt a tegnapi meccs alatt, hogy a sinternek szinte mindegy ez a meccs. Mentek azért, mert mégiscsak egy derbiről van szó, de nem volt meg az az átütő erő, ami jellemző rájuk. Vagy túl nyeregben érzik magukat, vagy ez most csak így jött ki. Igazából mindegy is, mindig jó érzés megverni a koszosokat, az meg külön öröm, hogy másfél év alatt 7 meccsből 5 győzelem és 2 döntetlen ellenük a mérlegünk.
Ami minket illet, tegnap úgy gondolom nem lehetett senkire panasz, mindenki hozzátette a magáét. De Wintert azért kiemelném, egyre inkább kezd meghatározó lenni a védelemben. Tegnap is szinte az összes párharcát megnyerte, és piócaként tapadt a sinter támadóira.
Sokan ekézzük Leao-t, többet várok tőle én is, viszont megfogadtam, hogy amíg nem a posztján játszik, addig nem szidom. Óriási pazarlás egy ilyen kaliberű játékost poszton kívül játszatni, és nem kihasználni a benne lévő potenciált.