Igazolási hírek (ér...
 

Igazolási hírek (érkezők)

Oldal 7 / 8
 
gumicsiga
(@gumicsiga)

Érdekes egy hozzáállás, a vezetőség készenlétbe állít három non-eu-s játékost és akit el tudunk hozni olcsóbban, azt fogjuk leigazolni, közben az ingyen Kamanda-t pedig elengedjük. Szvsz, ha tényleg valós az érdeklődésünk és van reális esély Chukwueze érkezésére, akkor őt kell leigazolni, mert ő a legjobb a felmerült nevek közül és ő érkezne a kezdő csapatba. Leaoval a két szélen nagyon erős párost alkotnának. Taremi tök jó játékos, Giroud mögé jöhetne is,de ha kb annyiba kerül Morata is és maradna hely Kamandanak, akkor inkább az utóbbi kombinációval járnánk jól.

Egyenlőre Pulisic szerepét se nagyon értem, csatár és szélsőként játszott anno magas szinten, jobb szélre ideális lenne Messias helyére, TK-ként nem tudom, hogy fogja megállni a helyét. Főleg így, hogy a támadó játék szervezését egyenlőre rá akarjuk építeni.

Ki lehet jönne jól ezekből az igazolásokból, nálam Chukwueze lenne a favorit, kevés az esély arra, hogy vele mellé nyúlnánk, lenne még egy Lookman-hez hasonló gólzsákunk a szélen.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.07.17. 10:49
123asd
(@123asd)

Nem nagyon szoktam itt írni (eddig nem is nagyon vettem észre, hogy van ilyen😅), de most megteszem😀

 

Véleményem szerint az eddigi mercato elég jól halad. Július közepe van, és eddig 5 játékost sikerült megszerezni, akik nálunk erősítést jelentenek(Sportiello, Reijnders, Pulisic, Romero, Loftus Cheek). Ha még Musah, Taremi, Danjuma, és Isaksen jönne én elégedett lennék. Én nem nézek sok LaLiga meccset, így Musaht nem láttam sokat játszani, de Gattuso sok jót mondott róla, meg hogy elférne a Milanba, én hiszek neki, remélem így is lesz. Taremi pedig szerintem jelenleg a legjobb csatár akit meglehetne szerezni jó áron, hiába lesz 31. Ha egy erősebb csapatban játszana simán hozna egy Lewandowski, Benzema féle szintet, sőt szerintem amilyen teljesítményt lerakott a blben, lehet már meg is közelítette. Nem egy futóbolond, és szerintem a hozzá hasonló stílusú, fizikumu centerek ennyi idősen is simán topformában vannak. Szerintem ő ezek alapján több mint jó lenne. Isaksenről nem tudok sokat. Én bízom a vezetőségben, mert eddig eléggé jó irányba haladunk. Nagyon erős lett a mostani bajnokság, de a bl helyet jó lenne elérni. És szerintem ha ki tudunk alakítani egy erős, mély keretet, akkor ez meglehet. Tonalit én is nagyon sajnálom, de be kellett valakit sajnos áldozni.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.07.17. 11:37
Anselmo
(@anselmo)

@123asd A középpálya újraépítését egészen jól megoldották, de a neheze, a lényeg majd most jön. Ha nem tudunk érdemi erősítéseket eszközölni a jobb szélső és center pozíciókba, akkor a vége nem lesz jobb, mint eddig volt, mert elöl nagyon vérszegény a támadópotenciál. Jelenleg ott vagyunk, hogy Tonali eladásával és Bennacer sérülése miatt -2-ről indultunk, amit most sikerült újra 0-ra hozni, de előrébb még semmivel nem vagyunk. Ez nem jelenti azt, hogy nem is leszünk, de egyelőre még kevés ez a dicsőséghez. Ettől függetlenül még valóban lehet tetszetős Furlaniék munkája, hiszen viszonylag jó ár-érték arányban hoztak többé-kevésbé használhatónak tűnő embereket, de elöl még nekem nagyon hiányoznak a konkrétumok. Most is inkább Musah átigazolása tűnik küszöbön lévőnek, holott Chukwueze, Taremi, vagy akár más hasonló támadó kaliber leigazolása most számomra égetőbbnek tűnik Reijnders és LFC megszerzése után. 

Persze idő az van még - azzal együtt is, hogy a brutális sorsolás miatt elég hamar le kéne zavarni a vételeket, aztán persze majd lehet piszmogni még pár hetet a távozókkal, ott már nem kerget a tatár. De ha ezt fordítva csinálják, akkor ki fogunk futni az időből. 

Az minden esetre elmondható, hogy minimum a Tonaliért kapott pénzt egészében visszaforgatják, és bár ez morálisan csak a minimum ezek után, de néhány hete azért még ebben sem lehettünk biztosak, szóval ez mindenképpen egy jó hír. 

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.07.17. 14:24
123asd
(@123asd)

@anselmo egyetértek egyébként. Azt hogy előrébb vagyunk, azt úgy értettem, hogy 8 év alatt kb ez néz ki a legértékelhetőbb mercatonak a 2019 és után-az csodálatos volt-egyébként igen, most vagyunk a 0-n. Esetleg ha Pulisic 4-3-3 ban jobbszélre érkezett, akkor már 1-fokkal előrébb vagyunk. Csukabba érzésem szerint felejtős, pláne 35M ért, amibe az is benne van, hogy úgy járunk vele mint CDK val, és gondolom ezt szeretnék elkerülni. Musaht és Taremit mindenáron jó lenne megszerezni, ahogy Rebic helyett Danjumat is. Illetve Bennacer mielőbbi felépülése os nagyon fontos. Valahogy így képzelem e a csapatot jövőre: 

4-3-3 felállás

                            Maignan  

          Calabria Thiaw Tomori Theo

           Reijnders Bennacer Musah

               Pulisic Taremi Leao

Kispad:

Sportiello 

Florenzi

Kalulu

Kjaer

Theo mögé vmi ifistát asszem felhoztunk de nem ugrik be a neve

Pobega

Krunic

Cheek

Danjuma

Giroud

Romero

Ha valakit kihagytam elnézést 😉

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.07.17. 14:41
Anselmo
(@anselmo)

Most, hogy Musa és Danjuma is egy lépésre van, és még tervezünk igazolni csatárt és jobb szélsőt is, azért kezd alakulni a dolog. Olvasgatva a riválisok fórumait, hát kellőképpen be vannak szarva tőlünk most már :D. Általános vélemény, hogy ha az eddigiek után még érkezik egy Taremi szintű csatár, és egy elég jó jobb szélső, akkor a Milan a Scudetto elsőszámú várományosa, amit azért nem esik rosszul hallani. Persze azt mindenhol kiemelik, hogy amíg nincs egy Giroud-nál jobb és valamivel fiatalabb csatár, meg egy komolyan vehető jobb szélső, addig komolyan még nem kell tartani a Milantól - annak ellenére sem, a középpálya egy Loftus-Cheek, Bennacer, Musah, Reijnders kvartettel (+ Pobega és Krunic) valóban elég bika lenne, és ez a középpálya már abszolút felveszi a versenyt az Interével, a többieké meg sehol nincs ettől.   

Nagyon valószínűnek tűnik, hogy ha tudunk még az eddig is elvárt hiányposztokra megfelelően igazolni -  és ez kötelező - akkor 1 év kihagyás után megint a két milánói csapat között fog eldőlni a bajnoki cím. A Napoli szerintem szétesőben van, meg Rudi Garciával amúgy is garantált a bukás, a rómaiak erőtlenek továbbra is, a Juventus pedig a túlélésért küzd, és bár Giuntolival igyekeznek menteni a menthetőt, de anyagilag hatalmas gázban vannak, kulcsembereket kell majd eladniuk. Vlahovic és/vagy Chiesa menni fog, Cuadrado, Paredes és Di María már távozott, Pogba szintén nem lesz segítség, és Bonuccit is kirakták a keretből. Persze az a tény, hogy Európával nem kell majd a kizárás miatt foglalkozniuk, sajnos még sokat lendíthet a helyzetükön.    

Nekünk most az a lényeg, hogy mielőbb erősítsünk támadófronton, mert ilyen vérszegény és impotens támadókkal még egy szezont nem fogunk megúszni ilyen szerencsésen (persze már ezt sem úsztuk volna meg a Juventus dolgai nélkül). 

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.07.19. 09:44
gumicsiga
(@gumicsiga)

Tavaly előtt mostani szemmel nézve nagyon erős volt a keretünk, főleg a középpálya. Ha úgy nézzük az első csapatból most két játékos távozott, egy kiesett, jobb szélsőnk még nincs, tehát fölmerül a kérdés, hogy a kezdő csapat az erősebb lesz-e, mint pl tavaly.

Két éve úgy nyertünk scudettot, hogy volt egy erős kezdőnk és a cserék is viszonylag jó formában voltak. A keret most úgy néz ki, hogy mélyebb lesz,de kérdés, hogy Pulisic jobb lesz-e TK-nak, mint Diaz,a Tonali és Bennacer páros szintjét tudja-e hozni az új páros (nálam ez a legnagyobb kérdés) és ki fog érkezni jobb szélre, egy jó vétel vagy egy jó játékos.

Tavaly úgy nyert scudettot a Napoli, hogy nem igazán volt mély a keret, volt 4-5 húzó ember, akik végig tudták tolni a szezont és ez elég is volt egy bajnoki címhez.

Én most még nem hasonlítanám össze az esélyeket, majd ha meglátjuk mit tudnak az új igazolásaink.

Valljuk be, hogy a Musah, Reijnders párost leginkább csak videókból ismerjük, játszani szerintem nem sokan látták őket, volt pár néhány fiatal aki összeroppant a teher alatt, nekik már a bajnokság elejétől kezdve jól kell játszaniuk.

Gólerős játékos egyenlőre még nem igazoltunk szvsz itt fog eldőlni a bajnokság és a csapat sorsa is.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.07.19. 10:27
kissheva
(@kissheva)

@gumicsiga Teljesen egyetértek. Én bizakodó vagyok az eddigi mercato-t látva, előremutatóak az igazolásaink, de nagy kérdés, hogy hogyan fognak tudni beilleszkedni, illetve mennyi idő alatt. Főleg úgy, hogy a teljes középpályánk kicserélődött, ami az egész csapat kulcspontja támadásban és védekezésben is. Itt most nem arról van szó, hogy jön egy spíler a kp-ra és be kell illeszteni egy működő rendszerbe a már itt lévők mellé, hanem egyelőre még idegenek egymásnak. A másik kérdés, hogy fel tudják-e venni az olasz foci ritmusát. 

Szóval azért a bizakodás mellett vannak kérdőjelek. Én azért nem bánnám, ha tudnánk olyan erősítést jelentő játékost igazolni, aki a Serie A-n belülről jönne, vagy van olaszhonban tapasztalata.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.07.19. 16:45
ACM_GRA
(@acm_gra)

Bevallom, kezdtem elveszíteni a reményt Tonali eladása utáni időszakban, de valahogy titkon bíztam abban, hogy ez azért mégis csak a Milan és nem hagyják elveszni a süllyesztőben. Még a gondolat is borzalmas lett volna, ha visszacsúszunk a Montella korszakba! Egyenlőre úgy fest a helyzet, hogy a dobogó szinte biztos (persze egy sérüléshullám erősen közrejátszhat, stb) és ha még tovább erősítünk, én is azt érzem, csatázhatunk egy nagyot a bajnoki címért. A BL-t most nem elemezném, a kiesési szakasz az valószínűleg meglesz, ezúttal is. 

 

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.07.20. 16:07
gumicsiga
(@gumicsiga)

Azért vegyük azt is számításba, hogy a Leao-Giroud páros után a Brahim és Messias voltak azok, akik némi veszélyt tudtak jelenteni az ellenfél kapujára, voltak szép góljaik és gólpasszaik. Velük két gólerős játékos távozik a csapattól.  Még mindig nem tudni, hogy Pulisic szélső vagy TK lesz, -remélem a vezetőségnek van némi elképzelése róla- én jobban örülnék, ha szélen lenne és ha pl. Kamada érkezne Diaz helyére, Taremi helyett pedig Morata. Úgy néz ki nem vagyunk a Villareal kedvenc partnerei között, ha nem nyúlunk mélyen a zsebünkbe akkor Chukwueze sem fog csatlakozni hozzánk. Mivel egyikük kizárja a másikat így én Taremi  érkezésének örülnék a legkevésbé, mert akkor se Kamada se Chukwueze, sőt, ha dobjuk a Japánt akkor csak a nigériai miatt lenne értelme.

Amennyiben most összejön Taremi, akkor kell egy nagyon gólerős jobb szélsőt vagy TK-t igazolnunk, mert korántsem biztos, hogy jobb lesz a támadó sorunk, mint az előző szezonban.

Biztos vagyok benne, hogy Musah után (már ha érkezik) a támadósoron lesz a hangsúly, bár hozzáteszem, hogy legtöbb esetben a játékos akarata ami elbillenti a mérleg nyelvét,eddig Kamada se írt alá más csapathoz, Chukwueze is ránk vár, tehát van értelme bizakodni.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.07.20. 16:41
kissheva
(@kissheva)

@acm_gra Én azért azt a BL továbbjutást nem veszem készpénznek. Most nem első, hanem harmadik kalaposak leszünk, ami azt jelenti, hogy nagy valószínűséggel két papíron jobb csapat is lesz a csoportunkban.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.07.20. 23:15
ACM_GRA
(@acm_gra)

@kissheva Egyetértek, meg is feledkeztem erről, hogy harmadik kalaposak leszünk. Így azért messze nem biztos...

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.07.21. 09:31
Anselmo
(@anselmo)

Teljességgel megmondhatatlan, hogy mire is lesz képes ez a teljesen kicserélődni és megújulni látszó Milan. Minket jelenleg nemhogy a mezőny nem ismer, de még Pioli sem ismeri a saját játékosait. Nem klasszisok érkeztek, akiktől biztosan várható egy megbízható szint, hanem tehetségek, újraindítani szükséges játékosok és jószerével teljesen ismeretlen tagok, akiktől előre lehetetlen megmondani, hogy mi várható.  De az elég jól látszik, hogy mire játszik a vezetőség, és ez meglepően ügyes húzásnak tűnik. 

Az első része a szakmai. Az jól kitűnik, hogy afféle kaméleon csapatot akarnak összerakni, amelyben szinte mindenki mindenhol is tud játszani, kevésbé vagyunk poszthoz kötve, és könnyedén lehet variálni össze-vissza, sőt, a sérülteket is könnyebb pótolni adott esetben. Ezáltal teljesen kiszámíthatatlan és ijesztően készülhetetlen lehet a Milan az ellenfelek számára. Ez komoly fegyver lehet Pioli kezében, ha a dolog kellően előkészített lesz, és nem összevisszaságot fog eredményezni.

A másik fele a gazdasági alapú megközelítés. Érezhetően arra is játszanak, hogy szekunder bevételi forrásokat szerezzenek, egy-egy játékos akár szinte saját maga kitermeli a költségeinek jelentős részét. Az is látszik, hogy szó sem lehet róla, hogy olasz játékost igazoljunk az adótörvények miatt. Ez nagyon szomorú és aggasztó sajnos. Bár megértem, hogy miért van. Nyilván a törvényhozónak kellene belátni, hogy egy ilyen szabályozással csak kinyírja a saját nemzetét, és utánpótlását, és intézkedni, hogy ne legyen versenyhátrány olasznak lenni Olaszországban. Ami már eleve nonszensz. Ha a Milan hosszabb távon nagyon elszakad az olasz gyökereitől és identitásától, azért annak jó vége nem lesz.   

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.07.21. 09:51
bubu971 reacted
R66
 R66
(@r66)

Azt hiszem nem kérdéses, hogy az új vezetőség alaposan belecsapott a lecsóba. Számomra az látszik, hogy kész tervekkel, koncepcióval érkeztek. A kiszemeltek már régóta megvannak és mindenhova van A/B/C/D opció is. Tetszik ez a fajta tudatosság. Az se rossz, hogy a Pioli által elképzelt rendszerhez igazolnak játékosokat és végre nem azt a múltszázadi, elavult felfogást követik, amely szerint az edző dolga az, hogy a meglévő keretből hozzon ki valamit.

Ami miatt viszont kicsit tartok ettől a mercatotól, az az, hogy hatalmas a jövés-menés és ilyenkor mindig szükség van időre, hogy a keret összeszokjon. Ez a sorsolás tükrében még könnyen visszaüthet. Emellett kicsit beütött a deja vu is és felrémlett a Fassobelli féle ámokfutás. Ők is rengeteg, egész jónak tűnő játékost hoztak, aztán tudjuk, hogy mekkora katasztrófa lett belőle. A most igazolt játékosok közül a két ex-londonitól tudom, hogy mit várhatok, de a többiek nálam abszolút a szürke zónában mozognak. Bármi lehet belőlük. Reméljük Moncada tényleg rászolgál a hírnevére és megtalálta azokat a bizonyos gyémántokat a hamuban.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.07.21. 11:10
solymi, bubu971, Gagacs and 1 people reacted
Anselmo
(@anselmo)

@r66 Én egészen biztos vagyok benne, hogy nem lesz egyszerű az eleje. Olyan nincs, hogy kicserélik a fél keret szó szerint, és minden olajozottan működik. Minőségileg, egyéni képességeket tekintve egy szinte biztosan erősebb és pofásabb csapatot fogunk látni, de a csapatjáték kohéziója biztosan meg fogja sínyleni azt, hogy 8-10 új embert kell beépíteni a csapatba. De azt gondolom, hogy ezt meg kellett kockáztatni, ahogyan ez egyébként 2017 nyarán is indokolt volt - bárki bármit is mond. 

Ami biztos, hogy jobban kell csinálni, mint annak idején Montella. De itt annyi előny mégiscsak van, hogy van azért egy stabil senior mag (Maignan, Calabria, Tomori, Theo Hernandez, Bennacer, Leao, Giroud, stb.), akik azért sokat fogak jelenteni az öltözőben, meg a pályán is persze.  

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.07.21. 13:31
bubu971 and Gagacs reacted
R66
 R66
(@r66)

@Anselmo: Ritka alkalmak egyike, amikor te vagy az optimistább 🙂 Egyébként igen, teljesen jogos, hogy radikálisan belenyúlnak a keretbe. A támadószekció Leao-t leszámítva nem BL-szint. A középpályán Kessie távozása után szintén rezgett a léc. A Tonali-Bennacer kettős szvsz kioltotta egymást. A védelem úgy, ahogy rendben volt. Nagyon kíváncsi leszek, hogy mi fog kisülni ebből az egészből. Pláne úgy, hogy Pioli a hírek szerint erősen fontolgatja, hogy átáll 433-ra. A középpályán nem látom, hogy a jelenlegi játékosok közül ki lesz pl. a regista. Nekem mindenki inkább mezzala-nak tűnik. Az is érdekes lesz, hogy ebben a formációban hol lesz a helye pl Pulisic-nek. Ő ugye jobb lábas és adná magát, hogy ebben a felállásban ő legyen a balon tükörszélsőként. Az viszont ugye Leao posztja. Jobb oldalon elég furán venné ki magát. Meg ugye oda ha minden jól megy akkor jön Csokivuvuzela. 4231-ben el tudnám képzelni Diaz helyett, de akkor meg mit kezdünk ennyi középpályással? És ezen kívül is még számos kérdőjel van bennem, de talán az amcsi túrán majd okosabbak leszünk azzal kapcsolatban, hogy mit süt ki a mester.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.07.21. 16:09
bubu971 reacted
Oldal 7 / 8