Igazolási hírek (ér...
 

Igazolási hírek (érkezők) - 2022 nyár

Oldal 6 / 6
 
bubu971
(@bubu971)

@gumicsiga a chelsea ezt direkt csinálta, mert nekünk akarja eladni 😀

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.02.02. 08:07
gumicsiga
(@gumicsiga)

Érdekes, hogy Zaniolo is végül annyiért vált klubbot, amennyit mi ajánlottunk érte, igaz mi kölcsönnel, de akkor se hiszem, hogy lehetetlen küldetés lett volna megegyezni.

Most megint cikkeznek Aubameyang-ról, szvsz csak erősítés lehetne, de ő pl annyira kiszorult a keretből, hogy a BL-be se nevezték, ergo idén is elhozható lett volna.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.02.07. 11:56
tupi
 tupi
(@tupi)

@gumicsiga Auba nem lett volna a legjobb ötlet, ugyanis a FIFA szabályai szerint nem is játszhatna meccset nálunk a szezonban. Barcába (kemény 8 perc) és Chelseaba is volt hivatalos meccse, és ugye egy szezonon belül nem játszhat 3 csapatban. Az eligazolását viszont semmi nem tiltja, de így okafogyottá válik szerintem 😀

 

De ha rosszul tudom javítsatok ki kérlek!

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.02.07. 12:11
gumicsiga
(@gumicsiga)

@tupi Erről nem tudok, hogy ez tiltva lenne, a BL-ben biztosan, de én nem emiatt örültem volna egy ilyen minőségű csatárnak. Anno Lewa előtt elfért a Barcaba, az újak előtt most bőven befért a Chelsea-be, szerintem Ibra kiesését tudta volna pótolni, de jövőre is bőven húzóember lenne a csapatban.

 

Egyébként megnéztem a nyáron lejáró szerződések közül kikből lehet szemezgetni és rengeteg olyan játékos van, akire amúgy szemet vetettünk és most nyáron ingyen igazolhatóak lennének. Marcus Thuram, Asensio, Grimaldo, Aouar bőven erősítést jelentenének a mostani keretbe, de ott van még Tielemans,Naby Keïta, Guerreiro. Remélem, hogy nem az Interben fog kikötni ezeknek a jobbik fele, mert ők akik igazán szeretnek és szoktak is ingyen igazolni, sajnos be is szokott nekik jönni, a kezdőjük egy jelenős része ingyen igazolás volt.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.02.07. 16:28
tupi
 tupi
(@tupi)

@gumicsiga félreértés ne essék, nem bántam volna ha leigazoljuk, segítségünkre tudott volna lenni!

 

Felsorolt játékosok közül Aouart és Tielemanst szívesen elnézném itt. Illetve Murielt se bánnám az Atalantából ingyen.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.02.07. 18:41
Anselmo
(@anselmo)

A Milan egyetlen reménye arra, hogy ebből a nincstelenséggel rokonságos állapotból kilábaljon, az a saját stadion és az, ha gatyába rázza végre a vállalhatatlan minőségű utánpótlás szektorát. Előbbi kapcsán legalább elindult valami, utóbbi kapcsán viszont semmi előrelépést nem látok Moncada érkezése óta sem. Tragédia, hogy a Milan utánpótlása ennyire gyenge és piacképtelen. Pedig ez lenne az egyetlen olyan kézenfekvő formája a bevétel generálásnak, ami számunkra könnyen elérhető. 

A saját nevelésűek gyakorlatilag minimális vagy semmilyen összegbe nem kerülnek, eladásuk egy az egyben tőkenyereség, a csapatba való beépítésük pedig hatalmas siker, mind identitásbeli, mind sportszakmai szempontból. Az ilyen játékos kötődőbb a klub irányába, a szurkolók pedig hozzá tudnak még jobban kötődni. Anyagi szempontból pedig mind a kiadás, mind a bevételi oldalon telitalálat. Kellő számú ilyen tranzakció a már kész játékosokba történő befektetést is jelentősen megkönnyíti. De mindenekelőtt az olaszoknak azt a régi és rossz beidegződést kéne elhagyniuk, hogy az utánpótlás nevelés csak valami szükséges rossz, hogy az UEFA home-grown kvóták kilegyenek... Nekünk Cutrone volt az utolsó ilyen próbálkozásunk, és ma már mondhatjuk: busásan megtérült haszon volt, főleg a játékos képességeit tekintve. Konkrétan hülyét csináltunk a Wolverhamptonból, most pedig Comóban vitézkedik a még mindig csak 25 éves játékos...       

Az sem ártana, ha a Juventus példájára a Milan is indítana egy U-23-as fiókcsapatot, ahol az arra érdemesek éles másod,- vagy harmadosztályú tapasztalatot szerezhetnek mielőtt beépítésre kerülnének a felnőtt csapatba. Ma ott tartunk, ha beépítesz egy olasz tehetséget a csapatodba, és rúg három értelmeset, akkor lett egy 50-60 milliós játékosod. A Juventusnál Miretti és Fagioli már most hasonló tartományokban mozogna, ha egy PL-klub bejelentkezne érte, pedig azontúl, hogy ügyeskék, vajmi keveset tettek le asztalra eddig. Casadei csak az Inter ificsapatában volt "ügyeske", azt 18 milliót adott érte a Chelsea. Az Atalanta esetében Scalvini kapcsán beszélnek 50 milliós árról, a Sassuolo Frattesit nem adta 35 millióért a Brightonnak, pedig két középszerű játékosról beszélünk.   

Alapjaiban rossz a megközelítésünk. Egyelőre mi vagyunk a palimadarak, akik 10-35 millió közötti összegeket adunk ki bizonytalan tehetségekre, majd vakarjuk a fejünket, amikor nem tudunk velük mihez kezdeni, mert nem mind arany, ami fénylik. Miért mi fussuk ezt a kockázatot, miért nem mások? Pénzt csak bizonyított, stabil játékosra adni, a tehetségeket meg megoldani magunknak. 

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.02.09. 09:52
kissheva
(@kissheva)

@anselmo Teljesen egyetértek, minden szavaddal. Az óriási szégyen, hogy egy AC Milan ilyen csapnivaló utánpótlása legyen. Ez nem új keletű probléma, mégsem tesznek semmit. Illetve kósza törekvések talán vannak, hiszen jó pár hírt olvashatunk, amikor igazolunk az utánpótlásba egy-egy tehetséget. Mégis ezekből rendszerint nem lesz semmi, még egy gyenge olasz első osztályú játékos sem. Véleményem szerint Olaszország nem a legkecsegtetőbb állomás egy fiatal játékosnak, és ez hatványozottan igaz a Milanra a cefet utánpótlása miatt és a fiatalok nem beépítése miatt. Viszont az, hogy a meglévő utánpótlásból rendszerint nem kerül fel senki a felnőtt csapatba, aki akár csak epizódszerepeket kaphatna, az szerintem hatalmas szakmai hozzá nem értésre utal a klubnál dolgozó up. edzőknél. Azt még megérti az ember, hogy van egy-egy gyengébb generáció, de hogy hosszú éveken keresztül semmi, az a vicc kategória.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.02.09. 16:32
Anselmo reacted
gumicsiga
(@gumicsiga)

@tupi 

Tielemans én is megnézném 🙂 ő sztem borítékolható, hogy vmi Angol középcsapatban folytatja évi 5-6M€-ért.

Aouar most sérült,de remélem vele még mindig számolnak Maldiniék.  Csatárokból most erős felhozatal lesz nyáron, rengeteg szabad igazolás lesz, persze ennek akkor van jelentősége, ha Ibra nem húz rá még egy évet. Én nem vagyok benne biztos, hogy távozni fog.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.02.09. 16:49
tupi
 tupi
(@tupi)

@gumicsiga Igen, szerintem is borítékolható, hogy Tielemans marad a PL-ben. Azt hiszem már nyáron is csapta neki a szelet valamelyik nagy csapat.. Bérben biztos nem fogjuk tudni felvenni a versenyt a többi ajánlatával.

De Aouarnál is úgy rémlik, hogy talán a Man. Utd. bejelentkezett érte.

Az a baj az ilyen kicsit ismertebb játékosokkal, hogy konkrétan ha nem gyerekkora óta Milan szurkoló akkor nagyon nehezen tudunk paliban maradni a többi ajánlattal..

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.02.10. 08:28
Oldal 6 / 6