Igazolási hírek (ér...
 

Igazolási hírek (érkezők)

Oldal 4 / 8
 
Anselmo
(@anselmo)

@gagacs 😆 

Én azonnal taksziba ülnék Maldiniék helyében, és elhoznám gyorsan azt az érdemi megoldást helyette, mert nagyon kellene... de ahogy hallom, már Onyedika is túl drága nekünk, pedig a nevét se hallottam eddig. Új célpont: Sander Berge  Sheffield Unitedből... hát ilyen alapon már tényleg akárkit is lehetne. 

VálaszIdéz
Közzétéve : 2022.08.16. 11:57
Gagacs
(@gagacs)

@anselmo szétnézhetnének a mennyei megyeiben is. 😀 

VálaszIdéz
Közzétéve : 2022.08.16. 12:05
Anselmo reacted
Mumus
(@mumus)

@tup1 Jaja, azért durva, hogy még mindig nem tudtuk pótolni Susot...

VálaszIdéz
Közzétéve : 2022.08.16. 17:28
gumicsiga
(@gumicsiga)

40M€-t költöttünk idén és 26M€-s mínuszban vagyok a nyári mercato alatt, ez kb egy Crystal Palace vagy Aston Villa költségvetésével azonos. Értem én Maldini taktikáját és bízok is benne ne igazoljunk drágán olyan posztra ahol már amúgy is van egy tehetséges játékos akinek csak időre van szüksége.

CDK biztos, hogy nagy előrelépés lesz idén, sztem Origi Kjer és Rebic visszatérése is lendíteni fog a csapaton, de ahhoz, hogy megint a bajnoki címért menjünk vagy Adlinak vagy Krunicnak nagyot kell alakítania idén.

Egyébként a Sanchez-re szánt 15M€-nak még a zsebben kéne lennie, jó lenne egy épkézláb játékosra költeni.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2022.08.17. 08:55
tupi
 tupi
(@tupi)

@gumicsiga tegnap a Bild szerint pont annyiért készültünk ajánlatot tenni a Frankfurt védőjéért, Ndicka-ért. Miközben Di Marzio azt írta ma, hogy nem is tettünk ajánlatot, illetve a játékos nem is akar idén távozni, csak jövő nyáron amikor lejár a szerződése.

Szerk.: Illetve 4 millió + bónuszokat ajánlottunk a Midtjyllandnak Onyedika-ért, de a dánok 10 milliót kérnek.

A hozzászólás módosítva: 2 év telt el , tupi
VálaszIdéz
Közzétéve : 2022.08.17. 11:02
rossonero01
(@rossonero01)

Én le vagyok maradva. Most az FFP miatt nem igazol(hat)unk többet látható összegért, vagy az adás-vétel miatt, vagy ez lesz a filozofiánk innentől, hogy csak okosba igazolgatunk?

Ha az adás-vétel miatt, akkor értem hogy az Elliott nem akar költeni, de miért nem írnak egy szerződèst, hogy azt az x milliót visszafizeti a Redbird az üzlet lezárása után amit most az Elliott esetleg nem akar belerakni már? Nyilván nem ennyire egyszerű a képlet mint ahogy leírom, de kicsit nonszensz ez a helyzet..
El tudom képzelni, hogy milyen csigalassúságú az, hogy kinéz valakit, Moncada, Massara és Maldini megbeszélik Piolival, megkérdezik először az Elliottot, majd a pirosmadarat, hogy OK-e aztán megyünk alkudozni..ha meg kiröhögik az első ajánlatunkat (ahogy ez megtörtént párszor) akkor kezdődik minden előlről.

Bosszantó az egész, mert kis extra ráfordítással meglehetett volna alapozás közepére minden hiányposztra az ember akikkel ténylegesen szintet tudunk lépni, mélyítjük a keretet és bőven jók lennénk 2-3 frontra.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2022.08.18. 14:02
Anselmo
(@anselmo)

@rossonero01 Azt gondolom, hogy egy kicsit ez, egy kicsit az. A Milan döntéshozatali rendszere eleve borzalmasan bürökratikus (erre Maldini már panaszkodott nem egyszer), másrészt a tulajdonosok közötti vákuum is problémás, de szerintem nem nem ez a fő gond. Mondják az FFP-t is, de összességében azt gondolom, hogy ez egy üzletpolitikai kérdés. Nem lehet annyit sem költeni, mint amennyit megtermel a klub, nemhogy többet. Brutál pénzeket takarítottunk meg megint a nyáron, illetve szedtünk be eladásokból (számítások szerint kb. 35 milliót összesen), mondjuk ez elment De Keteleaere leigazolására, és ennyi. Semmi több. A külön, csak átigazolásokra szánt keret annyira alacsony lehet (vagy nem is volt), hogy beszélni sem érdemes róla. 

Ha azt nézzük, van ez a 35 millió, plusz a BL-pénzek és bajnoki bónusz, akkor az rajzolódik ki, hogy a bevételek csupán töredékét fordítják vissza vásárlásra, vagyis egyértelműen nyereségre törekednek a tulajdonosok. Ez a jövőkép szerintem is. Tartunk ott, hogy vehetnénk Audit, de csak Opelt fogunk, mert mi ilyenek vagyunk. Amire nagyon kell, arra többnyire lesz valamennyi pénz, a többire meg nem lesz, illetve költve biztosan nem lesz. Egy-egy perememberre nem szánunk többet, mint 5-6 millió, márpedig Tonaliék mögött most "csak" egy back-up posztként tekintenek Kessié helyére, és Romagnoli posztjára dettó. Nem lesz már érdemi igazolás. 

VálaszIdéz
Közzétéve : 2022.08.18. 21:02
Dr. KOTasz
(@dr-kotasz)

Főleg, hogy az annyira vágyott jobbszellőt, Ziyech-et már az Ajax csábítja állítólag vissza, és a fizetése egyébként, persze jelenleg, bruttó 10 milla környékén van. Magyarán ő nekünk teljességgel esélytelen ilyen pénzügyi lehetőségek, lehetetlenségek mellett.

Persze a bajnokságban még így is el tudunk pengetni egy darabig, ez lehet a cél is, legyünk tartósan BL-résztvevők, vegyünk ki minél több pénzt a csapatból, minden más lényegtelen.

Épp ezért problémás mondjuk Leao, vagy más, ténylegesen pénzzé tehető játékos sorsa, ha eladjuk, abból tuti nem mást, főleg nem jobbat fogunk venni, hanem helyette jöhetnek a fentebb említett 5-6 millás vagy beválik, vagy nem játékosok. Ez pedig azért Maldiniék minden szaktudása mellett is lutri, látjuk, sokszor nem elég a 80 százalékos valószínűség sem 🙂  

VálaszIdéz
Közzétéve : 2022.08.24. 14:02
kissheva
(@kissheva)

@dr-kotasz A harmadik bekezdésre reagálnék. Lehet, hogy nem pótolnánk ugyanolyan minőségben a portugált, viszont arra is gondolni kell, hogy 2 év van vissza a szerződéséből. Jövőre max nyomott áron tudnánk megválni tőle, ha egyáltalán meg tudnánk, utána pedig ingyen távozna. Hosszabbításra az ő esetében az utóbbi hírek alapján én nem számítok. Tahát ha valóban akarunk érte kapni még egy szép nagy summát, akkor idén kell eladni. 

Megmondom őszintén, annak ellenére, hogy tavaly húzóember volt Leao, és minden dícséretet megérdemel, ekkora pénzért én eladnám. Nagyon szeszélyes játékos, és ha egy kicsit több esze lenne, akkor tavaly a góljainak és gólpasszainak a dupláját is elérhette volna.

Kérdés, hogy megtehetjük-e azt, hogy berizikózzuk, hogy marad, és aztán úgy járunk vele, ahogy Kessié-vel, Donnaval és a törökkel. 

Ha nem is forgatnánk vissza a teljes összeget a csapatba az érte kapott pénzből, de egy 60-80 millából szépen lehetne igazolni. (középhátvédet, kp-t, balszélsőt)

VálaszIdéz
Közzétéve : 2022.08.25. 15:05
Dr. KOTasz
(@dr-kotasz)

@kissheva 

Igen, több faktort is figyelembe kell venni, nyilván most még jó áron el lehetne passzolni, én csak arra akartam kilyukadni, hogy a kapott összegből nem feltétlen tudnánk megfelelően erősíteni, legalábbis az eddigi csóróságból arra lehet következtetni, hogy a profit nagy részét a tulajdonos (akármelyik legyen még épp most) elnyeli. Az más kérdés, hogy az elmúlt évek alapján az ilyen huzavona általában nem a szerződés hosszabbítása felé vezet.    

VálaszIdéz
Közzétéve : 2022.08.26. 12:50
gumicsiga
(@gumicsiga)

120 M€-ért első ránézésre gondolkodás nélkül adnám el, de most tényleg nagy lyuk lenne a csapatban miatta.

Ha fölkészülünk rá lehet őt pótolni,de nem egy hét alatt egy már most is megkavart csapatból.

Adlinak vagy az új KP-nak be kéne illieszkednie, kéne egy Ibra, Kjer, CDK stabilan a kezdőbe és akkor el lehet gondolkodni rajta,de sztem most nagy érvágás lenne.

A bajnokság most sokkal kiélezettebb lesz, a BL-ben pedig jó esélyünk van a továbbjutásra.

Plusz ha végiggondoljuk a nagy bevételen kívül minek adnánk el?? Nem fogunk a kezdőbe igazolni, max Leao helyére.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2022.08.26. 13:10
Anselmo
(@anselmo)

Egyébként is elég nehezen tudnánk pótolni bárkit is. Még aki elment mostanában, azt sem sikerült és ez sem véletlen. Igazság szerint a Premier League a legjobb úton halad afelé, hogy kinyírja a világ labdarúgását. Olyan mértékben léptek el a PL-klubok gazdasági lehetőségei a "rest of the world" jeles képviselőitől, hogy az már nevetséges. Idén a PL közel 12-szer annyit költött CSAK átigazolási díjakra, mint a Serie A vagy a Bundesliga, holott ezek is topligák, vagy mik. És a La Liga sem áll jobban igazából. Ahol egy Nottingham Forest 140 milliót tapsolhat el egy nyár alatt büntetlenül, ott nem nagyon van miről beszélni. A fizetésekről meg ne is beszéljünk még... 

Az egyetlen szerencse, hogy a pénzügyileg túltelített PL-ből is csak 4 klub mehet a BL-be, így hiába van a Leedsnek, a Brentfordnak az Evertonnak vagy Nottinghamnek 5-ször annyi pénze, mint a Milannak, nem tudják maradéktalanul kiaknázni, mert a BL-indulás hiánya miatt a kutya sem akar odamenni (ahogy CDK sem akart). Ez maradt az egyetlen esélye az olasz/német/spanyol labdarúgásnak, hogy BL-vonzerő miatt a jobb játékosok egy része kényszerűségből ott fog kikötni, mert máshol nem tud. De az első adandó alkalommal pattannak le, és irány a pénztenger. Leao esetében is ez a helyzet.

Haldoklik a rendszer. Az angol klubokon kívül van a PSG (ismert háttérrel), a Bayern (amely mögé egész Németország pénze felzárkózott, és kinyírta vele a Bundesligát is), meg a két spanyol, a Real Madrid és Barcelona - utóbbi is csak azért, mert rájöttek, hogy a hisztérikusan imádott Barca-brand miatt 5 milliárdos adósságuk is lehet, akkor sem nyúl hozzájuk senki. A többiek az egész világon a túlélésért küzdenek és kuporgatják a lóbogyót, hogy egyáltalán elműködhessenek a PL-diktálta mai körülmények között. 

VálaszIdéz
Közzétéve : 2022.08.26. 14:02
norberto012
(@norberto012)
Admin

HIVATALOS! A Milan szerződtette Malick Thiaw-t a Schalke együttesétől.

Részletek: https://www.acmilan.hu/2022/08/29/hivatalos-malick-thiaw-a-milanban-folytatja-karrierjet/

VálaszIdéz
Topic indító Közzétéve : 2022.08.30. 07:51
kissheva
(@kissheva)

Na úgy néz ki, hogy az utolsó napokra sziporkázunk átigazolások terén, hipp-hipp...:D

Viccet félretéve a Thiaw-ról és Vranckx-ról nem nyilatkozok, most látom, hallom a nevüket először, mióta leigazoltuk őket

Dest érkezése egyfelől pozitív, hogy Maldiniék tudtak ilyen gyorsan reagálni Florenzi sérülésére (egy sérülés soha nem ön jókor, de most mondhatni, hogy jókor jött, és tudjuk pótolni).
Viszont az a kérdés fogalmazódott meg bennem, hogy ha egy ilyen üzletet gyakorlatilag pár nap alatt képesek voltak lezongorázni, akkor egy évek óta tartó hiányposztra (jobb szélső) hogy az istenbe nem voltunk képesek még mindig egy értelmes igazolásra?!

VálaszIdéz
Közzétéve : 2022.09.01. 14:50
hodyzoli
(@hodyzoli)

@kissheva Honnan tudod hogy most indultak a tárgyalások a sérülés után és nem már jóval előtte? Lehet több név is még a kalapban volt, csak Florenzi sérülésével kiestek azok akik csak jobbszélsőt tudnak játszani hátvédet pedig nem és maradt az aki esetleg mindkét posztot megoldhatja valamilyen formában.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2022.09.01. 14:56
Oldal 4 / 8