Igazolási hírek (ér...
 

Igazolási hírek (érkezők)

Oldal 5 / 8
 
kissheva
(@kissheva)

@hodyzoli Nyilván nem tudom sehonnan, hogy most vagy korábban indultak-e a tárgyalások. De ha belegondolsz, hogy van egy évek óta tátongó lyuk a csapatban és azt pótolni szeretnéd, akkor azt nem a mercato utolsó napján teszed meg.

Dest pedig egyértelműen Florezni pótlására jött jobb hátvéd posztra elsősorban. Persze lehet, hogy lesz meccs, amikor megnézi őt a Mister jobb szélsőként, de úgy gondolom, hogy nem ez lesz a jellemző.

De nyilván ezek csak az én gondolataim, elképzeléseim.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2022.09.01. 22:03
Rakuzan reacted
Anselmo
(@anselmo)

Személy szerint- ismerve a klub lehetőségeit - elégedett vagyok a nyári mercatóval. Origo, De Ketelaere, Thiaw, Vranckx és Dest leigazolása összességében erős, ütős, a Serie A és a Milan mozgásterének függvényében ennél több aligha lett volna elvárható. Fiatal, fejlődőképes és lelkes játékosokat sikerült idehozni, a keret meglehetősen mély és változatos lett, de hogy egy 29-es keretben 5 db olasz játékos legyen, az elszomorító azért (Mirantét én nem számolom most ide). 

De jár a pacsi a vezetőségnek! Csak a pályán is lássuk az eredményeket, mert nevekre ez a keret csont nélkül TOP4, de vért kell majd izzadni ezért, mert sok az erős vetélytárs.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2022.09.01. 22:40
Rakuzan
(@rakuzan)

@anselmo Ismerve a körülményeket, én is úgy gondolom előzetesen, hogy ez a max., amit ki lehetett hozni ebből. Sikerült mélyíteni a keretet, össze kell gyúrni őket és okozhatnak szép pillanatokat. Habár az egy nagy negatívum, hogy jobb szélre továbbra sem érkezett erősítés. Ezt fel nem tudom fogni ép ésszel, ami nyilvánvalóan hiányposzt jó ideje, hogy nem kerülhet változtatásra. Nem biztos, hogy pont Messiast kellett volna véglegesíteni, ha ennyire nincs kereslet Sale-ra sem.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2022.09.02. 09:23
tupi
 tupi
(@tupi)
Írta:: @rakuzan

@anselmo Ismerve a körülményeket, én is úgy gondolom előzetesen, hogy ez a max., amit ki lehetett hozni ebből. Sikerült mélyíteni a keretet, össze kell gyúrni őket és okozhatnak szép pillanatokat. Habár az egy nagy negatívum, hogy jobb szélre továbbra sem érkezett erősítés. Ezt fel nem tudom fogni ép ésszel, ami nyilvánvalóan hiányposzt jó ideje, hogy nem kerülhet változtatásra. Nem biztos, hogy pont Messiast kellett volna véglegesíteni, ha ennyire nincs kereslet Sale-ra sem.

Én már azon gondolkoztam, hogy valószínűleg mi látjuk rosszul a dolgot és a rendszer úgy van kialakítva, hogy a jobb szélsőinktől elég ennyi 😀 

 

De én továbbra se értem, hogy évek óta ez a legnagyobb lyuk a keretben és ha igazolunk is oda valakit az is csak kb. cserének lenne jó..

VálaszIdéz
Közzétéve : 2022.09.02. 09:52
Anselmo
(@anselmo)

@rakuzan Most mondhatnánk némi éllel, hogy Dest oda érkezett, de nem hinném, hogy őt szánják oda végleges megoldásnak. A befejezésekben gyenge, előkészíteni sem igazán tud jól, Florenzi helyett ez így OK, de ennyit látok benne.

Én azt hiszem, hogy a Milan jelenleg évente 1 db olyan igazolást tud végrehajtani, ami abban a tartományban mozog, amivel már többé-kevésbé biztos minőséget lehet venni. Ezt idén ellőttük CDK-ra, mert a 10-es poszt is halott volt. Talán úgy gondolkodnak, hogy jövőre meg ugyanezt az RW poszton fogjuk megtenni, és ezért idén már nem akartak félmegoldást, inkább kivárunk egy évet a véglegessel. Hogy ez idén mibe fog kerülni az eredményességet illetően, azt meglátjuk. Ha CDK jól és gyorsan adaptálódik, Leao pedig fejben összekapja magát, akkor ezzel együtt sem lesz gond elérni a 4. helyet és továbbjutni a BL-csoportból. Ha nem, akkor viszont sokba kerülhet még ez a döntés, de persze nem is biztos, hogy ez igazán döntési helyzet volt. Igazából nincs pénz, és még így is több van, mint az olasz vetélytársak bármelyikének. 

Akiért pénzt kellett volna adni, arra nem volt pénz, a kölcsön-ügyleteket valószínűleg a nekünk túl magas fizetések hiúsították meg (Dest is egy vagyont keres majd, pedig hol van ő a biztosan szintlépést jelentő igazolástól), ami meg maradt ezeken kívül az nem jobb, mint Messias vagy Saelemaekers. Bérek és likviditás téren a Serie A nem versenyképes. Még az a csoda, hogy ennek ellenére játékerőben tulajdonképpen mégis annak mondható. Egy bizonyos szintig persze. A PL, a PSG és a két spanyol óriás döntően felelőssé tehető azért, hogy a futball eredményes működtetese fenntarthatatlanná vált a józanul és gazdasági alapon gondolkodó klubok és országok számára. Ott ugyanis nem ilyen alapon születnek a döntések, és/vagy bármilyen szabály megszeghető büntetlenül. Éppen ezért ezekkel a klubokkal én nem tudok szimpatizálni (kivéve a hasonló értékrendre építő Liverpoolt). 

VálaszIdéz
Közzétéve : 2022.09.02. 10:10
Mumus
(@mumus)

@anselmo 

Én is úgy érzem, hogy az idén egy 35-40 milliós játékosra volt pénze a vezetőségnek. Ott volt az irányító és a jobb szélső poszt is, ezek közül csak az egyiket oldhatták meg az idén. CDK top tehetség épp jókor volt jó áron elérhető, így az idén nyáron az irányító poszt lett rendezve. Jövőre meg majd a jobb szélső. 

Amúgy van rá egy söröm, hogy Dest hacsak nem nyom egy Theos évet, akkor megy vissza a Barcának jövő nyáron. 

VálaszIdéz
Közzétéve : 2022.09.02. 14:38
Nagir
(@nagir)

Télen is bele kell nyúlni a zsebbe, hogy ennyi sérültet pótolni tudjunk...

VálaszIdéz
Közzétéve : 2022.10.01. 21:41
Anselmo
(@anselmo)

@mumus Hehe, úriember biztosra nem fogad 😆 😆 😆 . Tőlem már most is mehetne vissza, mert csak létszámban vagyunk vele többen. De ezt a szintet bármelyik random ifista is hozná helyette.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2022.10.01. 22:50
gumicsiga
(@gumicsiga)

Így három hónap eltelte után úgy érzem tényleg hiányos maradt a keret a nyári érkezők után is. Az utóbbi időben megszokhattuk, hogy "Maldiniéknek általában igazuk van" , mióta Massara-val ketten vannak nem sokszor nyúltak mellé.

A mercato előtt -amikor már Origi is aláírt- pontosan tudták, hogy egy erős védőre és KP-ra van szükségünk, ezért is akarták Botman-t és  R. Sanchez-t.  Végül egyikük se jött össze, a helyükre érkezett játékos pedig nem képviseli azt a színvonalat.

Így, hogy Pobega az első számú csere a középpályára és Gabbia a védelembe -amíg Kalulu jobb hátul játszik- , szvsz nagyot esik vissza a színvonal, amikor pihentetni szeretnénk a kezdőből valakit. Nagyon hiányzik egy Kessie szintű KP és egy Romagnoli szintű védő a csapatból, akár csereként beállva. Amikor nem a Kjaer-Tomori páros kezd rendszeresen jönnek a védelmi hibákból fakadó gólok, Tonali-Bennacer megbontása után pedig gyenge a támadó játékunk, nem tudják megoldani az 1-1-eket, veszítünk a lendületből.

Nálam most ez kicsit patt helyzet, Kalulu és Gabbia is fognak még fejlődni -ha kapnak rá lehetőséget- , a Pobega,Vranckx,Adli hármasból biztos vagyok benne, hogy legalább egy játékos be fog válni - de az nem Pobega lesz! 🙂 ).

Innentől kezdve mondhatjuk, hogy megvan a keret, csak még időre van szüksége,így viszont nincs sok értelme a még fejlődés alatt lévő játékosok helyére újakat igazolni.

A mercato után a jobb szélső posztot gondoltuk a leggyengébbnek, de én most úgy érzem, hogy egy jó KP-ra lenne szükségünk - védőt nem fogunk igazolni, majd visszaáll Kalulu-.

Kuricot nem hiszem, hogy eladjuk, Pobega és Vranckx is maradni fognak, max Adlit adhatnánk kölcsön, de kérdés, hogy Maldiniék végigvisznek-e egy zsebbenyúlós transzfert télen egy kész csapatba..

Ogiri nem vált be és szerintem nem is fog jobb,mint Pellegri de nem fogja lefedni Girud,Ibra hiányát.

Támadásban jobbak vagyunk, mint tavaly, de a KP-tól visszafelé viszont gyengült a csapat - már csak a sérültek miatt is-, márpedig idén is a bajnoki cím lenne a cél.

Kíváncsi vagyok, Maldiniék mit gondolnak erről, hozunk-e valakit a kezdőbe vagy annak környékére télen vagy továbbra is a fiatalok fejlődésére fogunk várni.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2022.10.31. 21:09
dreid
(@dreid)

Kicsit megugrott a % a salsburg csatárára:

https://www.transfermarkt.de/ac-mailand/geruechte/verein/5

https://www.youtube.com/watch?v=F5gvsTT-nTI

VálaszIdéz
Közzétéve : 2022.11.15. 23:51
gumicsiga
(@gumicsiga)

Érdekes, hogy az utolsó hétre indult be a "pletyka gyár", egész jó nevek merültek föl a Milannal kapcsolatban.

Ziyech,Aouar,Zaniolo,Saint-Maximin,Pulisic sorrendben, úgy néz ki mégis törekednénk a keret megerősítésén az utolsó hármas már elég jól hangzik, főleg mivel végre kész játékosokat igazolnánk.

Korábban írtak róla, hogy hivatalos 15M€-s ajánlatot tettünk vmi Brazil üdvöskére, Zaniolo esetében 20-25M€-ról cikkeznek. Ezért az összegét ha Zaniolot nem is talán el lehetne hozni a Pulisic-Saint-Maximin párosból egyiküket.

Remélem, hogy nem marad lógva ez a célkitűzés és nem kölcsön+opcióval hozunk egy tehetséges Franciát a mercato utolsó napján.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.01.26. 12:47
Anselmo
(@anselmo)

Gondolom részint a tragikus januári eredmények miatt most már hatalmas nyomás helyeződött Maldiniékre és a RedBird-re, hogy egy krízisben a cselekvőképes vezetőség látszatát keltsék, hogy most már hihető és kifizetődő egyre több nevet bedobni az újságíróknak is. Nem mintha ennek az ellenkezője ebben bármikor is zavarná őket :). De tény, hogy olyan nagy a külső nyomás, elvárás, hogy nem nagyon tehetik meg valóban, hogy nem igazolnak senkit januárban. Hogy ez a valaki majd közülük kerül-e ki, vagy sem, azt nem tudom. Az igazat megvallva nagyon sok és szerencsés együttállás kell ahhoz, hogy a manapság a Milan egy még használható korban és formában lévő kész játékost tudjon igazolni. Többnyire abból is a kicsit szépséghibás áru jut nekünk. Szomorú képet fest ez a lehetőségeinkről, de ez elég világosan látszik. 

Azt megértem, amit Maldini mondott, hogy ez már nem a Berlusconi éra, és nem veszünk kész világsztárokat. De azért Ziyech, Zaniolo, Pulisic vagy akár Berardi is fényév távolságra van ettől. Azt meg mások is meg tudják oldani (jóval a mi lehetőségeink alatt), hogy ne csak 22 alattiakat tudjanak igazolni, akik még általában a saját nemi identitásukat sem fedezték fel, nemhogy azt, hogyan kell vezetni egy csapatot vagy kezelni egy krízishelyzetet. 

Szinte 100%-ra veszem, hogy akárcsak kirakat intézkedés végett VALAKI érkezni fog még januárban. De azt is, hogy az nem az lesz, akire igazán szükségünk volna, hanem akit éppen le tudunk akasztani. Mint egy second hand ruhaboltban: kabát kéne nagyon, de épp csak nadrág van a mi méretünkben. Nem baj, jó lesz az is egyszer valamire, hát azt vesszük. A hideg ellen meg ott az újságpapír. 

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.01.26. 13:07
Dr. KOTasz
(@dr-kotasz)

@anselmo Tavaly is jött a megváltó (nem, nem Messiasra gondolok): Lazetics. Amilyen formánk van, idén sem számítok sokkal jobbra. Egyébként a felsorolt nevek bármelyike erősítést jelentene, kérdés, hogy mi lesz a nagy ígéretekkel (értsd.: ballasztok), mert Vrankxxx-ot és társait ezért kár volt idehozni, játszani nem fognak annyit, hogy fejlődjenek, eladni meg valószínűleg bukóval lehetne csak őket. Oké, mehetnek páran kölcsönbe, de ezt azért ítéletnapig nem lehet csinálni. Az igazolásokra visszatérve pedig pedig be kell látni, hogy pénz hiányában a kész játékosok töredékének jelent csupán kihívást a Milan a jelenlegi állapotában (kivéve, ha igazi bajnok, magas kvalitással, és/vagy francia).

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.01.26. 14:45
Anselmo
(@anselmo)

Valahogy azt érzem, hogy az egész átigazolási stratégiánk némileg identitás zavarban szenved. 20-22 srácoktól várjuk az azonnali érdemi hozzájárulást az eredményekhez, azt, hogy akár a hátukon vigyék a csapatot, vagy a korukat meghazudtolóan éretten kezeljenek egy-egy nehezebb szituációt. Kész játékokosokat nem tudunk és/vagy nem is akarunk igazán igazolni.

Állítólag a fiatalokra építünk, de az utánpótlás szektorunk tragikus állapotban van kb. 7-8 éve, 1965 óta (!) nem tudtunk ott bajnok csapatot adni, de az említett időszakban már csak a kiesés elkerülése / feljutás volt a cél. 2015 óta nem tudott lényegében senki beépülni a kezdő közelébe onnan, holott látszólag rengeteg pénzt elverünk rá - értelmetlenül. Ha összeadjuk, mennyit költöttünk az elmúlt 5 évben végül a süllyesztőben eltűnt primaverás játékosra, egy világklasszis futballista ára kijönne belőle. És ez nem baj, csak hát in return, mi jött belőle? A nagy semmi. Pénzt nem tudunk keresni rajtuk (mint az Inter), beépíteni nem tudjuk (mint a Juventus, pl. Miretti, Fagioli), de még értelmesen kölcsön adni sem (mint az Atalanta). Egy kontans pénztemető a Milan Primavera, nulla hozadékkal. Az utóbbi 3-4 év vezető terméke az a Daniel Maldini, aki még a Speziában sem jut játéklehetőséghez. Ez mindent elmond. Talán Lorenzo Colombo tekinthető az egyetlen többé-kevésbé kivételnek. 

Sajnos a Milan átigazolási stratégiája egymásnak teljesen ellentmondó célok, igények és lehetőségek mátrixa jelenleg. Félénk vagyok, de hódítani akarok. 10 dollárom van, de Hiltonban akarok ebédelni. A szurkolók és a szponzorok elvárnak a Milantól egy bizonyos szintet, amelyet viszont a rendelkezésre álló eszközrendszerrel, illetve tulajdonosi szemlélettel és szándékkal lehetetlen tartósan fenntartani. A bajnoki cím arra mindenképpen jó volt, hogy elhitesse Cardinaléval, hogy itt a bab is húsból van, és még annyit sem kell beletenni, mint az Elliott tette. 

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.01.27. 09:55
gumicsiga
(@gumicsiga)

Egy érdekesség, Ziyech fél évre ment volna kölcsönbe Párizsba, opció nélkül 🤔 

Gondolom a fizetést az arab állta volna...

https://www.csakfoci.hu/kulfoldi-foci/micsoda-blama-a-chelsea-addig-szerencsetlenkedett-amig-a-psg-lemaradt-a-marokkoi-sztarrol?fbclid=IwAR3H9yZUeyc6vjfcySvNhbtuGJwbJgk-84pKyErisjIA8G90NW5kVJn8tKc

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.02.01. 17:44
Oldal 5 / 8