@hodyzoli Látod ez lehet, simán el tudom képzelni, hogy ezért. Amúgy én is így vagyok vele, hogy elég sok bajom van ezzel az alapkonstrukcióval. De mindegy, ők tudják. De az tuti, hogy a svájcinak nagyon mély nyomot kell hagynia Lipcsében nagyon kevés idő alatt, ha itt bármiről is beszélni akarunk a nyáron...
Daniele Longo Hét név is szerepel az AC Milan csatár kiszemeltjei között:
A legkedveltebb név Santiago Gimenez. A Feyenoord mexikói játékosa mellett felvetődött még Lorenzo Lucca, Jonathan Burkardt, Randal Kolo Muani, Troy Parrott, Victor Osimhen és Benjamin Sesko neve is. Utóbbi kettő megszerzése eléggé nehézkes- és költséges lenne.
Két név ebből elsőre ismeretlen lehet, Burkardt a Mainz 24 éves játékosa, aki idén 15 meccsen 12 gólt szerzett Parrott pedig az Alkmaar játékosa (innen hoztuk Tijit is) és 18 meccsen 10 találata van, a többi nevet szerintem senkinek nem kell bemutatni.
Ti mit gondoltok, ki lenne a legjobb választás, ha mondjuk ti választhatnátok? Egyébként én még utóbbi 2t sem tartom lehetetlennek. Osimhent nyáron mindenképp el kell adnia a Nápolyinak, sőt valószínű már ,,bagóért" is megtennék ugyanezt, tekintve arra hogy a Nigériai szerződése 2026-ig érvényes, és a fizetése is nagyon magas amit nem szívesen fizetnének. Ha Ibra megtudná győzni egy jó ajánlattal akkor ADL is rákényszerülhet hogy eladja ide, bár valószínűleg inkább külföldre adná. Sesko meg akkor lenne elképzelhető ha Okafor nyomna egy nagyon jó tavasz és némi ráfizetéssel el lehetne cserélni.
Egyébként én a Nigériait hoznám, de szerintem ezek közül nagyon senkivel nem lehet mellényúlni.
@123asd Nyilván Osimhen lenne az első számú választottam, de az általad említett okoknál fogva, és a vezetőséget ismerve sem tartom valószínűnek, hogy komolyabban rástartoljunk. Pedig előbb-utóbb muszáj lesz mélyen zsebbe nyúlni egy valamirevaló csatárért. Minden valamit magára adó, és komoly célokért küzdő csapatnak van egy 20-25+ gólra képes, ún. kirakat csatára. Egyedül mi garasoskodunk, és próbáljuk elmismásolni ezt a posztot. De kár is ragozni, ezt már milliószor kiveséztük itt.
Őszintén szólva a Sesko, Kolo Muani, Osimhen trión kívül a többi spílert nem ismerem, így véleményt nem formálnék róluk, de valószínűleg bennük nagyobb rizikó is lenne.
Visszatérve Osimhenhez... ha reálisan nézzük a dolgot, akkor a nigériait egy évvel a szerződése lejárta előtt 50 milla körül szerintem már el lehetne hozni. De kötve hiszem, hogy De Laurentis pont nekünk adná el nyomott áron. És ugye ott a fizuja, ami elvileg most 6 milla évente. Ezt talán mi is megadnánk neki, de egy PL klub kb a kétszeresét. Szóval a klub részéről, és a játékos részéről sem mi vagyunk a nyerők szvsz.
Most, hogy ezt leírtam, belegondoltam, hogy tök fölöslegesen koptattam a klaviatúrát, mert kb 0 esélyünk van rá 🙂 Pedig rohadtul szükségünk lenne végre egy ilyen kaliberű támadóra.
Amúgy a Walker pletykákhoz mit szóltok?
Őszintén szóval nem nagyon tudom, mit gondoljak. Megint nem túl hiteles, amit csinálnak - bár az irányvonalban látok fantáziát egyébként. Csak ezek a szólamok, a resales értékről, alacsony bérekről... erre most Rashord és Kyle Walker a két legfőbb célpont. Csillagászati fizetéssel - miközben az egyik egy balhés fenegyerek, a másik meg egy veterán, aki levezetni készül. Most ez mire jó szerintük? Ha hirtelen ennyire kell a tapasztalat, a meglett férfi a csapatba (Walker), akkor a RedBird alapkoncepciója mégiscsak némi felülvizsgálatra szorul. Mondom, van ebben fantázia, és nem mondom, hogy nem lenne előnyös egy kicsit "interesedni" (értem ezalatt, hogy a tehetségbazár mellett elkezdünk olyanokat is hozni, akik már valakik), de nem értem, mit művelnek, és nem tartom következetesnek sem. Ha ennyire bíznak a moneyballban, meg AI-modellekeben, akkor miért nem tudnak előhúzni valami hatalmas tálentumot a Bundesliga 2-ből vagy a belga élvonalból, aki majd megváltja a világot? Talán mert humbug az egész? Vagy már ők is látják, hogy ezzel a felfogással a BL-indulás se lesz meg a büdös életbe sem?
Szerintem a kiválasztásunk hatákonysága a RedBird regnálása óta egyébként is minimum megkérdőjelezhető minőségű. De szó sincs róla, hogy ezzel a módszerrel nagyobb hatékonysággal jönnének be az igazolások, mint más kluboknak, más - old school módszertannal. És akkor még finoman fogalmaztam. Az elmúlt 2 év fél év igazolásait tekintve Terracciano, Okafor, Chukwueze, Romero, Pellegrino, Jovic nálam az abszolút kudarc kategória eddig, Pavlovic a nyár egyik csúcsigazolása, már csereként sem lépett pályára ki tudja mióta, és mondjuk Morata, Loftus-Cheek és Royal leigazolása a legjobb indulattal is kétes sikerekkel járt (Abraham legalább kölcsönben van csak itt). De JÓ igazolásnak - és főleg azt tekintve, amire hozták őket - egyiket se mondanám, és ezzel kevesen fognak vitatkozni szerintem. Marad tehát Pulisic, Reijnders és Fofana és talán Musah. 15 igazolásból monduk ez a 4 db hozza azt többnyire, amit kell, és amit én jó igazolásnak értékelek. De mondjuk azt, hogy 3-ból 2 igazolás nem igazán, vagy csak ímmel-ámmal válik be. Hát erre azért nagyon nem kell büszkének lenni. Erre a vízagyú Urbano Cairo, vagy Lotito is képes, hogy néha-néha beletalál, mert azt hiszik magukról, hogy értenek hozzá.
Én kétségbeesettnek látom a RedBird-öt. Futnak a pénzük után, a "Moncada-gyerekek" egymás után vallanak kudarcot (nem csoda, hogy még mindig nem kapott új szerződést), egyre távolodik a BL-indulás is, nem jönnek az eredmények. Tanácstalannak és zavarodottnak tűnnek nekem. Ez a téli mercato - legalábbis a felmerült hírek - pedig egyelőre abszolút ezt érzékelteti. Rashford, Walker, Güler, Kolo Muani... ezek a nevek nagyon nem abba az irányba mutatnak, amit maguknak megszabtak, és annyira nagyra voltak vele. Szerintem amúgy nincsenek is meggyőződve arról, hogy ez jó ötlet-e, de pánik van. S minél többet mondják, hogy nincs pánik (pedig senki nem kérdezi tőlük), annál inkább biztos vagyok benne, hogy de igenis van. Lássuk meg, de egy biztos: AZONNALI eredmények kellenek holnaptól, több dobásunk nincsen.
@anselmo Ha eltekintek a "projekttől", és csak magában nézem, akkor én nem tartom rossz ötletnek. Érkezne 1-2 évre egy klasszis minőségű jobb hátvéd, aki személyiségre egy vezéralkat.Az ilyen bőven elfér a csapatban, és a fiatalabbak is tudnak tőle tanulni. Legalább nyerünk 1-2 évet, amíg normális jobb bekket találunk.
Ebben az esetben - sokakkal ellentétben - én biztos eladnám Royalt, és inkább Calabriaval hosszabbítanék. Olasz, saját nevelés, így a bl regisztrációnál egy plusz használható ember. Bőven jó szerintem második számú jobb bekknek.
Az általad említett RedBird kiválasztás valóban megér egy misét. Kb. ha megnyitom a Football Manager-t, és némi keresgélés után leigazolnánk az adott játékosokat a való életben, biztos vagyok benne, hogy meglenne ugyanez a sikerrátánk.
Güler-ről én még nem olvastam. Őt kölcsönben vagy végleg gondolnánk elhozni? Mert annak semmi értelme, hogy megint kinevelünk valakit a Real Madridnak.
Egyébként megint olyan összevisszaságok vannak a keretben, hogy a fejemet fogom. Van 4! jobb hátvédünk (Calabria, Florenzi, Royal, Terraciano). Hát mi az istennek?! És ott van Jimenez is, akinek ugye ez az alapposztja, csak inkább balra szánták eredetileg Theo tehermentesítésére. Szóval van 5 jobb bekkünk, de balra nem tudtunk összebugászni sehogy egy cserét.
Ezenkívül 4 csatárunk (Morata, Tammy, Jovic, Camarda) van úgy, hogy 1 csatáros játékrendszerben játszunk.
A középpályára kéne minimum 1 játékos, ha azt akarjuk, hogy legyen mindenkinek épkézláb alternatívája.
Szóval szédíthetik itt a népet a projekttel vagy nem projekttel, igazából nem is érdekel, hogy mi a koncepció, de alapvető keret összetétel-beli hibák vannak nálunk. És ez nem újkeletű dolog, hogy hát idén így sikerült, hanem évek óta ez zajlik.
@kissheva Igen, ahogy én sem tartom rossz ötletnek, csupán a következetlenséget kérem számon rajtuk, és megint a cselekvésekkel ellentétes kommunikációt. Ez a pár nappal ezelőtti Güler sztori is megint ilyen dolog, persze megint csak kölcsönbe... és ez megint inkább a kapkodás, mintsem a hosszútávú tervezés jele:
https://sempremilan.com/milan-want-real-madrid-guler-conceicao
A fene nagy opportunizmusban már össze-vissza igazolnánk oda is ahová kell, meg ahová nem kell. De éppen ez az, amit említettél is, hogy tudatos kerettervezés helyett, van ahová négy ember is van egy posztra, máshol meg még kettő sincsen… és ez még csak a mennyiség, nem is a minőség kérdése. Most van egy gazdaságosan beszerezhető Jovic vagy Abraham, leértékelt Rashford, diszkont árú lejáró szerződésű akárkik, meg padra szorult akárkik kölcsönbe, stb. Nem azt vesszük, aki kell, hanem aki „akciós”. Van, hogy a LIDL-ben is ezt csináljuk, most akciós 1+1-ben a kakaós Marlenka, nosza vegyünk 4 dobozzal, nem baj, ha otthon van már kettő, és még pocakunk is mellé. Aztán amikor kenyér meg nincs már az asztalon este, akkor csak nézünk. Szerintem ezek kb. ugyanezt művelik, csak nekik ennél kicsit kevésbé kéne tolni ezt a fajta az impulzív vásárlást. Nekem még belefér otthon, bár ez is hiba.
Itt nem projekt van, hanem összevisszaság. Mindenféle kukázás, hazardírozás, válogatás nélkül. 10-ből 2-3 igazolás véletlenül bejön, a másik 7-8 meg bukó. Ennél te vagy én is jobbat érünk el, csak azáltal, ha több meccset nézünk és nyitva van a szemünk. Romerónak és Pellegrinónak pár hét után máris új csapatot kellett nézni, Okafor 2023 nyarán jött, már megy is. Jovic is minek jött? Abraham megy is vissza (remélhetőleg) nyáron a feladónak. Terracciano se kell, de rá vevő sincs. Pavlovic nem is játszik. Milyen lehet edzésen, ha ennyire parkolópályára van téve két edző által is? Chuku és Loftus-Cheek se kell már, se nekünk, de másnak se – már amikor nem sérültek épp. És ezeket MIND Moncada hozta! Minden nyáron 7-8 új igazolás kell, vagy még több. Normális ez? Meg mit mutat ez konkrétan? És miután az elmúlt két évben 16 igazolása volt a Milannak, most ott tartunk, hogy télen még mindig kell 2-3, és még azután is tele lesz lyukakkal. Mert strukturálisan és minőségileg is szar a kiválasztás!
A csatártémához visszatérve... az imént jött velem szembe egy cikk a fb-on, aminek a tartalmát most csak így itt hagyom, és lehet emészteni.
2020 óta a Milan 16 millió eurót költött csatárokra
Colombo: 0
Zlatan: 0
Giroud: 0
Mandzukic: 0
Pellegri: 0
Origi: 0
Lazetic: 2m
Jovic: 0
Camarda: 0
Morata 14m
Tammy: 0
Na ezt így tényleg nem lehet....
Utánanéztem, és annyival kiegészíteném a cikket, hogy Pellegiért 493k, Jovicért pedig 500k-t adtunk a TM szerint. De ezzel együtt sem néz ki jobban a történet.
@kissheva Killer! Hát ezt egy szurkolói molinóra ki kellene függeszteni a Casa Milan elé. Ez egyszerűen megmagyarázhatatlan, felfoghatatlan...
Mindeközben repkednek a 20 milliók emersonokra, pavlovicokra, csukvuezékre...
Az egész csatár kérdésben az a legbosszantóbb - persze ha hihetünk a híreknek -, hogy a vezetőség simán letette volna a 40 milliót Zirkzee-ért. Szóval valószínűleg látják/érzik, hogy ezen a poszton bizony zsebbe kellene nyúlni. És lenne is miből, mégsem teszik. Az ilyen Zlatan/Giroud/Morata féle veterán igazolások arra jók, hogy elodázzák velük a problémát, de egy komoly, BL szintű csapat nem teheti meg azt, hogy nincs egy olyan támadója a keretben, aki képes egy idényben legalább 15 gólt verni.
Ami a többi igazolást illeti, szerintem igencsak kijár a nyakleves Moncada-nak ezért a teljesítményért. Persze itt megint csak nem ismerhetjük a vezetőségen belüli erőviszonyokat, nem tudjuk, hogy a scoutolt 2-300 játékosból ki az aki kimazsolázza ezeket a tehetségeket, de Gerry azért elgondolkodhatna ezeken a dolgokon is.
Ami pedig a mostani híreket illeti: gyakorlatilag csak fogom a fejem. Rashford személyében idehoznánk egy Balotelli 2.0-át. Biztos fegyelmezetten és jól ki fog jönni egy SC-hoz hasonló acéltökű edzővel... Kb bukásra ítéltetett dolog.
Walker kapcsán pedig eszembe jutott, amikor Cafu-t igazoltuk le. Ő sem volt épp fiatal. Aztán eszembe jut, hogy mennyire zongorázni lehet a két pali tudása közötti különbséget és csak nevethetnékem van, hogy ez az angol futóbolond talán még erősítés is lehet.
Közben pedig nem gondoskodunk egy Fofana helyettesről. Csóró francia az idény felénél már teljesen rottyon van. Az Inter ellen is a seggén vette a levegőt a 70. perctől. A Cagliari ellen is totál dekoncentrált volt.
Eladások kapcsán pedig majdnem elsóztunk egy Tomorit az egyik riválisnak bagóért. És lám, az új edzőnél kapásból alapember lett.
Egy óriási nagy, örvénylő katyvasznak tűnik az egész, amit mercato címszóval folytatunk.
(Persze tudom, nem kell mindent elhinni, amit az újságokban olvasunk és bizonyára minden egy ördögi mesterterv része, amit mi ördögi halandók nem érthetünk)
Az a baj, hogy csatár és jobbekk poszton is csak számban vagyunk sokan. Ezek összesen nem tesznek ki EGY rendes játékost az adott posztra. 🤣 🤣 🤣
Valószínű már mindenkinek a könyökén jön ki, de nekem mániám ez a csatárkérdés..
Csatár nélkül egyszerűen nem lehet játszani ezt a játékot..
Jelenleg ott tartunk, hogy akkor is előrébb lennénk, ha Giroud kapott volna még egy évet és legalább nem kéne nézni ezt a három szerencsétlent.. A Cagliari ellen is csak csak ívelgettünk ész nélkül, de az nem tűnt fel senkinek, hogy már nem Giroud várja a beadásokat?!
Komolyan nem értem, hogy miért a kirakós egyik legfontosabb darabján akarnak ezek spórolni.. Azt meg végképp nem értem, hogy miért egy PL bohócban látják a megoldást..
Walkerrel kapcsolatban egy külföldi oldalon láttam egy nagyon jó kommentet:
"eddig volt egy olasz Calabriánk, aztán vettek egy brazil Calabriát, most meg vesznek egy angol Calabriát" 😀
Közben Saelemaekerst a Róma nagyon meg akarja tartani, belga is maradna (amit meg is értek). Adnák érte Abrahamt vagy Cristantet.
Vezetőség olcsón megúszná, az ő fejükkel gondolkozva. Csatár kérdés letudva...
@nobody Én sajnálom a belgát, hogy elengedtük, mert nyáron elég jó formát mutatott, és semmi nem indokolta, hogy partvonalon kívülre kerüljön. Biztos vagyok benne, hogy nagyobb hasznát vennénk, mint Chukwunak.
Ha már mindenképp a romáknál kötne ki, és csereüzlet, akkor inkább Cristante jöjjön. Vagy adják oda Pellegrinit. Igazából egyiket sem csípem, de jobb szélre most is megvagyunk, kp-ra pedig jól jönne még egy spíler.
Abraham teljesen fölöslegesen maradna. Itt van Morata, még 2028-ig van szerződése. Már most csatárkeresőben vagyunk, és Camardat is valahogy fel kéne építeni. 4. számú csatárként pedig elég nehéz lesz.
Úgyis a lehető legrosszabb döntés fogják hozni...az ostoba értelmetlen eladásaink miatt, egyet lépünk előre kettőt hátra. Pénzt költünk,de nem fejlődünk, veszünk jó játékosokat, de mégis rosszabbak az eredményeink, mert kulcs játékosokat adunk el és rosszul költjük el a pénzeket.
Chukwueze(30), Musah(21!), Pavlovic (20) összesen 70M€-t költöttünk rájuk úgy, hogy a CDK(23), Kalulu(5), Saelemaekes(3) eladásokból eddig a felét se kaptuk vissza,de még ha össze is jönnek az opciók, talán akkor se lesz 70M€. De ami a legfontosabb előrébb lennénk, ha nem adtunk volna el senkit a kezdőből.