Romano lehozta a "here we go"-t, és Kalulu megy a juvéba. Kíváncsi vagyok, hogy gondolkoznak-e a vezetők a pótlásában vagy nekivágunk a szezonnak a Tomori-Thiaw-Pavlo-Gabbia négyessel?
@kissheva Terracciano is távozóban.
Lényegében az olasz helyeket lenulláza a Milan, és majd a Futuro-val fogják feltölteni a keretet? Ibra szavai alapján már senki se jön
@nobody Ibra azt mondta, hogy "akkor van vége a mercatonak ha én mondom". Én ezt olvastam. Reagálva arra amit Fonseca mondott, hogy "részemről a mercato befejezettnek tekinthető Fofana érkezésével".
Nem csodálnám, ha Terracciano is lelépne. Mondjuk ő pont nem bizonyította, hogy miért lett idehozva. De igazán lehetőséget sem kapott. Adott a balhátvéd poszt, ami ugye Theo bérelt helye. Nem értem, hogy miért nem egy bekk helyettesíti őt, mint pl Jimenez vagy Terracciano. Mikor bizonyítsák, hogy van helyük a csapatban legalább csereként, ha nem ilyen alkalmakkor.
Nagyon várom, hogy miképpen fogják megoldani ezt a regisztrációs kérdést, mert ha leveszem a sérülteket (Florenzi, Sportiello), illetve a lehetséges távozókat (Pobega, Terraciano), akkor maradt 4! olasz játékos a keretben. Ezek közül kettőt (Zeroli, Torriani) nem is kell regisztrálni a fiatal koruk miatt.
Szóval vagy elkezdik megtömni a keretet olaszokkal vagy olaszban nevelkedett játékosokkal, vagy pedig a fiatalokat beregisztrálják, de akkor ugye a keret többi tagjából nem marad majd valakinek hely. Na erre a logisztikára nagyon kíváncsi leszek.
Habár nem olaszok, így valószínűleg már tuti nem fogjuk tudni/akarni idehozni, de jelzem, hogy még mindig szabadok: Hummels, Matip, Depay, Rabiot, Hermoso
Nem tudom, hogy csak én vagyok így vele,de nekem egyre gyomorforgatóbb, amit a Furlani éra csinál a játékosokkal/átigazolásokkal. A Bennacer körüli cigánykodás teljesen kiverte a biztosítékot. Megint elbaszunk egy olyan játékost, akinek bőven lenne helye ebben a keretben csak azért, hogy némi pénzt kapjunk érte valakitől.. A pótlása még nem megoldott, mert nincs olyan játékos a keretben, akinek van hozzá hasonló tapasztalata a serie a-ban és nincs olyan, akit a védők előtt és TK-ként is tudnánk használni -Reijders nem az!- Valószínűleg ezért nem játszott a Parma ellen, pedig szükség lett volna rá, nem az emlékek alapján, hanem az előszezonban nyújtott teljesítménye alapján is bőven ott van a top 3 KP-nk között.
Természetesen ez ár megint nem arról szól, hogy kire mennyire van szüksége az edzőnek/csapatnak (sztem az edzővel nem számoljunk sokáig) hanem, hogy kiért adnak többet a piacon, hogy mégse mínuszba zárjuk már ezt a mercatot is.
Pontosan ugyanilyen mellényúlás volt az is, hogy Jovic-al kezdtük meg a szezont és hogy valószínűleg megint nem arra a felállásra van aktualizálva a csapat, amire az edzőnek szüksége lenne.
Tavaly Pioli 4-3-3-ban akarta játszatni a csapatot, mivel Diaz távozása óta nem volt igazi TK a keretben, Tonali eladása és Bennacer sérülése miatt erre nem volt lehetőség, mert nem igazoltunk olyan KP-t, aki a védők előtt tud játszani -Adli ezt nem tudta lehozni-. Most Fonsecat a 4-2-3-1-et preferálná, de nincs igazi TK-k a keretbe,aki szervezné a játékot. RLC-t vagy Benancer-t talán föl lehetne oda tolni,de ez is csak egy toldozás-foltozás, mivel egyikük sem azaz osztogató fajta -CDK-t muszáj volt eladni kb annyiért, amennyiért Musah-ot megvettük-.
Így most pont alkalmas lenne a keret 4-3-3-ra,amíg Fofana és Bennacer is itt vannak a keretbe, de kíváncsi vagyok, hogy Fonseca mennyire fog élni ezzel a lehetősséggel.
@gumicsiga Én nem véletlenül voltam olyan lesújtó véleménnyel erről a vezetőségről az elmúlt hónapokban, évben. Nem azért, mert olyan negatív vagyok, vagy pesszimista, hanem mert az egész hozzáállásukban, gondolkodásukban van valami néha akár nehezen is megfogható, de egyértelműen visszataszító dolog. A nyilatkozatok, gesztusok, túláradó arroganciát, elbizakodottságot és hozzá nem értést sugalltak nekem már jó ideje. Ahogy telik az idő, úgy válik egyre kínosabbá a helyzet, amit maguknak teremtenek. A folyamatos kapkodás, irányváltás, egymással ellentmondó kommunikáció és cselekvés, és eleve egy temérdek önellentmondás, ami jellemzi az egész "projektjüket", vagy mi a túrónak nevezik.
Megint kidobták a fél keretet, eddig kulcsembernek hitt játékosok vannak hirtelen a szőnyeg szélén, miközben a regisztrációs szabályokkal is elszámították magukat, a keret összetétele sem alkalmas arra, amire az új edző akarja, és ez csak a jéghegy csúcsa. HegyalJani szokott mostanában nagyon erősen fogalmazni a teljesítményüket és képességeiket illetően fogalmazni, de teljesen igaza van. Akiben van egy adag objektív és sokat látott világszemlélet, az szerintem elég hamar leveszi ezeket a dolgokat, és nem lehet az orránál vezetni. És ebben most már nagyon sokan egyetértünk, ez nem lehet véletlen.
Gyűlnek a vihar felhők. Az Atalanta remek példa a tudatos, higgadt és eredményes építkezésre, pedig nekik sem egyszerű, sőt. Ha így folytatják, a lavina maga alá fogja temetni Furlaniékat, ez csak idő kérdése. Nagyon gyorsan alapjaiban véve kellene megváltoztatniuk az eddigi szemléletüket, ha nem akarnak tragikus fordulatokat a közeljövőben.
Mondjuk ez az átigazolási szezon egy zűrzavaros, tudathasadásos elmebaj volt. Elmentek bevásárolni és nagyon úgy tűnik, hogy a felírt dinnye helyett, hoztak tököt, a csirke helyett szóját, a keksz helyett, meg müzlit. Igazából tök jól helyettesíthetőek ezek azokkal, csak hát na... Ez a regisztrálási dolog is teljesen nonszensz. Ha nagyon pozitív akarok lenni, akkor Furkóék a jövőbe látnak és tudják, hogy a mostani arany futuro generáció lesz a jövő bl győztes milan alapja.
3 játékos érkezése elfogadható, de szerintem egyikük sem jelent valódi minőségi ugrást, de még azt a nagy potenciált sem látni bennük. Az eladás meg szerintem botrány. Megint a riválisokat erősítette a tisztelt vezetőség.
Az a helyzet, hogy a nagy pénzes csapatok nem csak abban körözték le a világot, hogy bárkit megvehetnek csilliós fizetésekért, hanem bizony az utánpótlásban és a scoutingban is. Kijelenthetjük, hogy így fikarcnyi esélye sincs a csapatnak 5-10 éven belül nemhogy a csúcsra érni, hanem megközelíteni ezeket a csapatokat.
Azt gondolom, hogy az igazolások tekintetében akkor tudunk előrelépésről beszélni, ha magasabb polcról mazsolázunk játékosokat, mint amin a jelenlegiek vannak, vagy potenciálisan olyanokat igazolunk, akik eljuthatnak a magasabb polcra.
Az előzetes nyilatkozatok alapján valami ilyesmit vártam, de a fenti kritériumba talán maximum Pavlovic férhet bele. De nála is egyelőre csak potenciálról beszélhetünk. Ebből a szempontból óriási csalódás ez a mercato. A csapat számomra jelenleg olyan, mint egy csatahajó, ami bárkire és bármire veszélyes lehet, mert vannak rajta ágyúk, de ahelyett hogy ezeket nagyobbra/jobbra/korszerűbbre cserélnénk, inkább kifestjük a belső tereket, hogy szépen csillogjon.
Számomra az ősbűn, hogy már a télen nem próbáltak meg megegyezni T.Mottával és hagyták, hogy a Juventus elvigye előlünk. Lehet mondani, hogy egy szezonos edző, de aki látta ezt a Bolognat játszani és nem teljesen vak a focihoz, annak egyértelmű volt, hogy itt bizony egy jövőbeli sztáredző bontogatja a szárnyait. A Milan háza táján amúgy is van hagyománya annak, hogy ezeket a lehetőségeket felismerjék (Sacchi, Capello). Oké, tegyük fel, hogy esetleg megpróbálták a dolgot, de a brazil inkább a púposokat preferálta. Van ilyen az életben. De alternatív lehetőségként ott volt még egy nagy rakás edző, akik egyértelmű stílust, indentitást hozhattak volna (pl: de Zerbi). Erre megkaptuk Fonsecát, aki mellett és ellen is lehet érveket hozni, de számomra legalább is ugyanaz a polc, mint Pioli volt, amivel nehezen belátható, hogy miként lesz előrelépés.
Az igazolások kapcsán is több lehetséges alternatíva merülhet fel. A sajtóban keringtek bizonyos összegek, amikből a klub gazdálkodhatott, ami vagy igaz, vagy nem. (Utóbbi felé hajlok) Ez bárhogy is nézzük elég erőteljesen be tudja határolni a lehetséges irányvonalakat. Eleinte úgy tűnt, hogy rááll a csapat egy (számomra) elég tetszetős útra, amely szerint egy komoly potenciállal bíró, a Serie A-ban is bizonyított statement igazolással nyitnak (Zirkzee). Aztán lett belőle egy Morata (akit egyáltalán nem tartok sokra amúgy, de egy Giroud szintet hozhat).
Ezekből szerintem két dolog következhet. Vagy egyelőre nincsenek meg a klubnak azok az anyagi erőforrásai, amik kellenek a szintlépéshez, vagy a vezetőség (Ibra&Co.) rosszul mérte fel a célpontokat/lehetőségeket. Esetleg ezeknek a tetszőleges vegyülete. A vezetőségre vonatkozó jellemrajzok felfestésétől én inkább tartózkodnék. Számomra a nyilatkozataikból nem jön át arrogncia és pökhendiség, kb ugyanazt a patikamérlegen gondosan kimért, nesze semmi fogd meg jól "corporate bullshit" stílust viszik, amit a multik világában bárki. Azt viszont igen is megéri górcső alá venni, amit ténylegesen produkáltak.
Mindent egybevetve nem vagyok optimista a szezonra nézve. Az Inter tegnap kitette a lőcsöt az asztalra, ahogy kell. Ez alapján minden "vetélytársnak" egyértelművé téve, hogy kinek hol lesz a helye. A rabruhások szintén komoly és tudatos mercatot rittyentettek (khm, Giuntoli nem kispályás a szakmájában) és szereztek egy igen komoly séfet is Bolognából, aki komoly dolgokat főzhet ki. Utánuk viszont jön a roncsderbis szakasz a Milannal, a rómaiakkal és Milánó-Külsővel (Atalanta). Előzetesen arra teszem a csapatot, hogy kb a 3-4. helyekért lehetünk harcban (vagy ez már optimista?)
A jelenlegi vezetőségből egyedül Ibra az, akinek van igazi tapasztalata a footballban, de neki nincs meg az a tisztánlátása és társa, mint pl. Maldininek.
Szóba került, hogy mennyit erősödött vagy gyengült a keret az utolsó években, ha a bajnok csapatot/keretet nézzük gyakorlatilag Pulisic az egyetlen játékos a kezdőben, aki jobb,mint az elődje -Messias vagy Alexis- az összes többi igazolásunk gyengébb,mint az elődei.
Tehát a Furlani éra elköltött kb 100-150M€-t úgy, hogy közben csak lefelé épített a keretet.. Na ez egy szép teljesítmény!!!!
Bátran kijelenthetem, hogy már akkor is előrébb lenne a Milan, ha Maldini távozása óta egyetlen játékost se igazoltunk/adtunk volna el -max free agent- és még edzőt se váltottunk volna...
Sőőt igazából csak Pulisic és RLC igazolása elég lett volna tavaly és ugyanott tartanánk, Musah semmi erősítést nem jelenet ennek a keretnek, Reijders közelében sincs Tonali tudásának, Chukwueze pedig egyenlőre egy centtel se ér többet, mint Saelemaekers.. és ott lenne még CDK,akivel talán előrébb lettünk volna a második szezonjában -mert nála mindig azt felejtjük el, hogy ott volt egy Diaz a keretben, aki jelenleg a Realban is megállta a helyét-.
Maldinit kár most idekeverni, lerágott csont. Neki is minden jó igazolására jutott legalább egy rossz. Az utolsó mercato, amit ő zavart le pedig egyenesen szörnyű volt. Ha ő marad sem lennénk kint a vízből (kivéve, ha mondjuk beállna Thiaw helyett), ellenben mennének a belső hatalmi harcok és üzengetések a sajtóban. A különbség annyi, hogy játékosként legenda, ami miatt sokkal nagyobb volt a türelem vele szemben. (A szurkolók nagy része pedig képtelen volt különválasztani és objektíven megítélni a két különböző szerepkörben)