Fórum
Igazolási hírek (ér...

Igazolási hírek (érkezők)

Oldal 11 / 15

gumicsiga
(@gumicsiga)

Kalulu eladása óriási hiba, szvsz nagyobb,mint CDK-t elengedni, a Tomori-Kalulu páros lehozott egy fél szezont úgy,hogy a végén bajnokok lettünk. Nálam simán Thiaw előtt lenne, jó korban van, még tudna fejlődni is. Nem tudom a Juve-nál mit ígértek neki de sajnálatos, hogy megint egy ígéretes játékost elengedünk, ráadásul gombokért! 3+13M€ az lóf@sz érte főleg, hogy nem kötelező az opció.

Az első ami eszembe jutott róla, hogy így Simic eladása még nagyobb hülyeség volt, így lett volna neki hely a keretben. Mivel most max 3M€-t kapunk érte így vagy ingyen vagy ennyiért kéne igazolnunk védőt, ellenkező esetben deficites lesz ez az üzlet idén.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2024.08.13. 09:59
dreid
(@dreid)
Írta:: @gumicsiga

Kalulu eladása óriási hiba, szvsz nagyobb,mint CDK-t elengedni, a Tomori-Kalulu páros lehozott egy fél szezont úgy,hogy a végén bajnokok lettünk. Nálam simán Thiaw előtt lenne, jó korban van, még tudna fejlődni is. Nem tudom a Juve-nál mit ígértek neki de sajnálatos, hogy megint egy ígéretes játékost elengedünk, ráadásul gombokért! 3+13M€ az lóf@sz érte főleg, hogy nem kötelező az opció.

Az első ami eszembe jutott róla, hogy így Simic eladása még nagyobb hülyeség volt, így lett volna neki hely a keretben. Mivel most max 3M€-t kapunk érte így vagy ingyen vagy ennyiért kéne igazolnunk védőt, ellenkező esetben deficites lesz ez az üzlet idén.

Cdk elengedése nem hiba. Most komolyan kitetted volna Pulsicot vagy Leaot?

Kalulu nem rossz játékos, de sokat volt sérült és a formája nem a legjobb. Gyakorlatilag lehozott 1 évet minimális játékkal. Nem mondom, hogy teljesen egyetértek, de azt se, hogy hibás döntés.

Amúgy meg az árában még ott van(lenne) a 3 millás bónusz + 10% a későbbi eladásából.

más

Brescianini a Napolihoz igazol ma, így a következő szezont +6 millával kezdjük, mert kötelező megvenniük és annyi a Milan-é.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2024.08.13. 10:37
dreid
(@dreid)
Írta:: @liremille

Ami a mercatot illeti, még evaluálom. Nem tudom. Alapvetően hoztunk 3 spílert, mindegyik válogatott és/vagy klasszis, ha jön egy romboló még, akkor az Internek esélye se lesz. A többi club csak gyengült, és bár van hiányérzet, mégis adnék egy 8-ast a mercatóra, ha jön Fofanna akkor 9,5-öst! Minden posztra hoztunk valakit. Aminek nagyon örülök, hogy egy csipás olaszt se, szívem szerint minden Serie A-s csapatnak megtiltanám az igazolásukat. Na jó, ez csak tréfa volt :D. De minden vicc fele igaz. 

Akkor verhet az ideg, mert a futoroban a kezdőben 9, valamint a bejövő 4 csere is olasz volt. 🙂

VálaszIdéz
Közzétéve : 2024.08.13. 11:07
LireMille
(@liremille)

@dreid A Futuro annyira nem izgat. Azok csak kölykök. Szerintem egy közülük nem lesz stabilan a felnőtt keret tagja, még Camarda sem! El fog tűnni, mint a kámfor, azt mehet Perugiaba vendégszerepelni. Max. egyet-kettőt felhívnak majd padozni, hogy nevezni tudjanak kellő számú játékost. Az olaszok szarok, nem kellenek. Se saját, se semmilyen. Előbb néznek litvánokat a Milanba, mint olaszokat. Az AC Milan egy globális brand, azt szeretem benne. Lehet, olasz színekben indul, de nem olasz club a szemembe, hanem világmárka. 

Ezt a nicket is azért választottam. Mert annyit ér az olasz futball, mint az ezer lírás. A Milan tetszett mindig, de sosem az olaszok miatt, hanem a külföldi ászok és zsonglőrök miatt . 

A hozzászólás módosítva: 9 hónap telt el , LireMille
VálaszIdéz
Közzétéve : 2024.08.13. 11:53
dreid
(@dreid)
Írta:: @liremille

@dreid A Futuro annyira nem izgat. Azok csak kölykök. Szerintem egy közülük nem lesz stabilan a felnőtt keret tagja, még Camarda sem! El fog tűnni, mint a kámfor, azt mehet Perugiaba vendégszerepelni. Max. egyet-kettőt felhívnak majd padozni, hogy nevezni tudjanak kellő számú játékost.  

Majd meglátjuk. 🙂

VálaszIdéz
Közzétéve : 2024.08.13. 12:51
dreid
(@dreid)
Írta:: @dreid

Brescianini a Napolihoz igazol ma, így a következő szezont +6 millával kezdjük, mert kötelező megvenniük és annyi a Milan-é.

Mégsem. Az Atalanta rálicitált a Napilira, így odamegy.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2024.08.13. 17:44
kissheva
(@kissheva)

@gumicsiga Én is így gondolom ahogy te, viszont ami éppen ma jutott eszembe ezzel kapcsolatban, hogy Kalulut 1,39 milla euroért vettük a Lyontól. Így az ő eladásával elég szép tőkenyereséget tudnánk realizálni, amiről tudjuk, hogy az amcsiknak erre áll fel. Ha ebből a szempontból nézem, akkor ésszerűbb az ő elengedése, mint esetlegesen Thiaw-é. Az utóbbi időben egyik sem volt meggyőző. Viszont így szvsz rohadtul nem vagyunk meg erre a posztra minőségben. Én valamiért vékonynak érzem ezt a Pavlo-Tomori-Thiaw-Gabbia kvartettet.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2024.08.13. 18:48
gumicsiga
(@gumicsiga)

@kissheva Igen, igazolnunk kell még egy védőt úgy, hogy elengedtünk egy elég tehetséges védőt (Simic) azért, mert nem lett volna játéklehetősége. Jó védőt biztos nem fogunk igazolni, mert akkor nem lett volna értelme Kalulu eladásának..

Mellette még ott van Adli és Saelemaekers is, akikért nagy kár lenne főleg úgy, hogy valószínűleg a tudásukhoz képest ár alatt fogjuk eladni őket.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2024.08.14. 15:50
kissheva
(@kissheva)

@gumicsiga Pedig jó védőt kéne igazolni. Ha nem, akkor 5. védőnek teljesen megfelelő, ha időnként felhozunk egy ifjú titánt a Futuro-ból. Én amúgy mág mindig Hummels-t hoznám el, akár egy 1+1 éves szerződéssel.

Én is sajnálnám mindkét spíler távozását. Adli jó kiegészítő ember a keretben, ráadásul kiváló csapatember, akit kedvel mindenkit. Sale pedig szerintem a rotációban kiváló lehetne mindkét szélen. Láthatjuk, hogy Fonseca is elég sokat játszatja.

Viszont még mindig van két (másfél) lyukas posztunk. Fofana nagyon kéne a kp-ra, illetve a Morata-Jovic páros is vékony nekem elől. Ha igazolnánk is erre a két posztra, muszáj lesz eladnunk, már csak a regisztrációs szabályok miatt is. 

Egyébként 51 millát költöttünk eddig, és 28,5 milla a bevétel eladásokból. Tehát a beharangozott 100 millás transzfer büdzséhez éppen hogy csak hozzá lett nyúlva. Ennek tükrében azért várna az embert egy nagy durranást. (tudom, én naív, bilibe lóg...)

VálaszIdéz
Közzétéve : 2024.08.14. 16:12
Jackoby5
(@jackoby5)

@kissheva szerintem a büdzsé egèsz szezonra szólt. Ès a tèlre is hagynak keretet hogy ha adódik valami lyuk amit foltozni kell, vagy egy jó piaci lehetoseg akkor arra tartogatjak.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2024.08.16. 05:42
gumicsiga
(@gumicsiga)

Kalulutól is függ, de valószínűleg egy védőt még kell igazolnunk, plusz ott van a Samardzic és Abraham üzlet -bár rá nem tudom így mennyire lesz szükség rájuk- .

Én attól tartok, hogy ha Fofana érkezik megpróbáljuk eladni Bennacert is és utána elhozni Samardzic-ot. Ez persze játékrendszertől is függene, eddig 4-3-3-ról volt szó, viszont az előszezonban végig 4-2-3-1-et játszottunk,amihez valóban nincs szükség ennyi KP-ra,bár a Reijders, Fofana, Bennaer, Musah biztos, hogy elég erős lenne úgy, hogy RLC szerepe még nem tisztázott a szezonban.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2024.08.16. 08:47
Anselmo
(@anselmo)

Én még nagyon tudtam volna örülni legalább egy olyan igazolásnak, ha akár a lejáró szerződésűekkel próbálunk megegyezni (Rabiot, Hummels, Sergi Roberto), és hozunk egy igazi győztes típusú és sokat látott, elitklubokban, válogatottakban már hosszú évek óta bizonyított játékost is. Mármint Moratán kívül még egyet. Dybalát is izgalmas lett volna megnézni itt akár, bár ez már bonyolultabb kérdés.  

A kiélezett bajnokikon vagy BL-csörtéken sokszor éppen ez a tényező billenti el egyik-másik csapat irányba a mérleg nyelvét. Mert van egy erős és jó alap, de összességében még a rutinosabb játékosaink sem túl rutinosak ilyen téren, és hát még nem igazán értek férfi korba sem. Kjaer és Giroud elment, Mirante is, Florenzi kidőlt egész szezonra, vagyis nem állunk túl jól az érett, higgadt, rutinosabb játékosok terén. Szóval nekem nagyon hiányzik még egy ilyen típusú igazolás. Nem Samardzic, vagy ilyesmi, hanem egy még használható, de már korban lévő védő/középpályás.    

A Morata-Jovic duó esetében nálam is nagyon rezeg a léc, megértem, hogy itt sem akarnak mást hozni, hogy hárman legyenek egy pozicióra, de én a szerbbel nem biztos, hogy hosszabbítottam volna. Még Weghorstot is szívesebben látnám nála/mellette, idősebb, de nagyon kemény, szívós, rutinos, harcos játékos. És olcsó is. A középpálya alakul így Fofana érkezésével, de Adli, Pobega, Musah, és Bennacer nagyon bizonytalanok - többnyire a klub is inkább szabadulna tőlük, de a teljesítményük is bőven hagy kívánnivalót maga után. Szóval ide sem ártana, ártott volna még egy "bölény". 

Nagyon bíztam abban is, hogy ha Kalulut és Thiawot eladjuk, akkor érkezhet az árukból egy klasszis szintű védő, de 25-30 milliós átigazolási plafonnal úgyis mindegy... Thiaw rengeteget bizonytalankodik, nem elég fókuszált, nem olvassa jól a játékot, rosszul helyezkedik. Erős nagyon, de semmi másban nem igazán jó. Kalulu porcelánból van szegény. Helyettük egy bitang védő igazolás tényleg akár bajnokesélyessé is tenne minket. Szóval a fentiek miatt alapvetően nem értékelem rossznak a mercatót (már eddig se), de bőven van hiányérzetem, és kihagyott lehetőségeket is látok. 

VálaszIdéz
Közzétéve : 2024.08.16. 08:55
kissheva reacted
Gagacs
(@gagacs)

@anselmo 3 embernek kellene menni jelenleg, hogy egy érkezhessen (22 év feletti külföldi). Szerintem ez kb a lehetetlen kategória. Örülhetünk ha a Kalu, Adli, Beni hármasból 2 elmegy. Ha jön is valaki, akkor az olasz nevelés lesz, mert jelenleg azon a listán egy emberünk van a 4-ből. Flórit tuti nem nevezik, mert max tavasszal lesz belőle valami, Terracsávó meg 21 éves csak.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2024.08.16. 09:03
Anselmo
(@anselmo)

@gagacs Igen, hát ugye ezzel a "csak hazait ne" felfogással elég komolyan kényszerpályára küldjük magunkat. Évek óta ez a tendencia, hogy olaszt, Olaszországban neveltet nem nagyon akarunk venni, bizonyos értelemben meg is értem, miért, de azért csak bizonyos fokig. Nyilván nem most a legjobb a merítés, és drágább is a Seria A-ból igazolni, mint Ausztriából, Franciaországból, vagy valamelyik PL-es klub kispadjáról. Ez tiszta sor, nem vitatom. 

Azért azt illik elfogadni, hogy világmárka, meg globális brand ide vagy oda, ez Olaszország, a Milan egy olasz klub, és vannak szabályozások is - nagyon helyesen - amelyek legalább részben védelmet igyekeznek biztosítani a helyi játékosok számára. Sajnos ezeket is figyelembe kell venni az átigazolási stratégia kialakításánál. 

Ha abba az irányba megyünk el, hogy Thiaw+Kalulu helyett Calafiorit hozzuk el azért a 45 millióért, amit az Arsenal kifizetett, akkor máris más a helyzet. Ha inkább Chiesában gondolkodunk (mint bargain deal, mert elég olcsó most), és akár Saelemaekerst / Okafort beáldozzuk, akkor egyel könnyebb lenne ebből a szempontból. 

Ezt még talán lehetett is volna. Mármint reálisan nézve. 

VálaszIdéz
Közzétéve : 2024.08.16. 09:42
kissheva and Gagacs reacted
Gagacs
(@gagacs)

@anselmo én most ebben a pár olasz fiatalban nagyon bízom, akik most kint voltak az amcsi turnén. Plusz még Jimenezben, csak őt két évig el kell rejteni a real elől. :D, 25 és 26 nyarán van lehetőségük visszavenni. 25-ben 9 milláért, 26-ban 12 milláért. Ezekkel a srácokkal egy darabig jók lennénk az olasz nevelésben. Nyilván a 8 embert full Milan neveléssel is fel lehet tölteni, ha van. Mint ahogy a 17 külföldi helyet is lehet(ne) olaszokkal "helyettesíteni". Szóval én most valahogy azt látom a vezetőség munkáján, hogy ezt a 4 főt (olasz nevelés) nem nagy igazolásokkal szeretnék megoldani, hanem felépíteni az ifiből, mert az sokkal olcsóbb. Csak ez hosszabb út, addig meg lavírozunk a jégen. De lehet rosszul látom. Aztán majd lehet az oldal Főtrolljának lesz igaza és egyik kölyök sem válik be.

A hozzászólás módosítva: 8 hónap telt el 2 alkalommal , Gagacs
VálaszIdéz
Közzétéve : 2024.08.16. 10:14
kissheva and Anselmo reacted
Oldal 11 / 15