2022-10-11 Milan-Ch...
 

2022-10-11 Milan-Chelsea

Oldal 1 / 2
 
norberto012
(@norberto012)
Admin

MATCHDAY! A Milan ma este hazai pályán a Premier League-ben szereplő Chelsea-vel játszik a Bajnokok Ligája csoportkörének negyedik fordulójában. A piros-feketék a hétvégén egy Juventus elleni 2-0-s győzelemmel hangoltak az összecsapásra, míg a londoni alakulat 3-0-ra győzött a Wolves ellen. A mérkőzés 21:00-kor kezdődik a San Siróban és az M4 Sport közvetíti. Forza Milan!

Idéz
Topic indító Közzétéve : 2022.10.11. 07:37
ACM_GRA
(@acm_gra)

Hangulatos, jó kis meccsre számítok a San Siroban. Nagyszerű lenne pontot, pontokat szerezni. Ha nem így történne, nem lenne nagy probléma, ugyanis nem feltétlenül ezen a mérkőzésen múlik a továbbjutás, hanem az utolsó kettőn. Na, azokat viszont hozni kell! Abban is biztos vagyok, hogy még egyszer annyira gyengén nem fogunk játszani, mint legutóbb Londonban. A hozzáállás érzésem szerint meglesz, így szoros találkozóra számítok. A Theo-Leo páros teljesítménye ma is kulcsfontosságú lesz, ha nekik megy ugyanis, az egész csapatnak megy. Ezzel persze a túloldalon Potter is tisztában van, így megpróbálják őket majd kikapcsolni. Egyébként ha tippelnem kellene 1:1-es döntetlenre voksolnék. 🙂

VálaszIdéz
Közzétéve : 2022.10.11. 07:49
kissheva
(@kissheva)

Jó lenne ha átmentené a csapat a juve elleni meccs mentalitását a mai napra is. Azt nem mondom, hogy a játékot, mert azért elég pontatlanok voltunk sokszor, amit egy jobb formában lévő csapat megbüntetett volna. 

Nagy balszerencse egyébként a bl-ben, hogy a két "kiscsapat" is így bekezdett, és messze nem lefutott a csoport. Őszintén szólva én nagyon tartok attól a két meccstől, mert ezek életük meccseit fogják játszani majd a továbbjutásért.

A mai meccsen egyébként maximálisan elégedett lennék az X-szel, de azért nem fogok megsértődni, ha meglepnek a srácok:))

VálaszIdéz
Közzétéve : 2022.10.11. 10:27
Anselmo
(@anselmo)

@kissheva Az az egy pont nagyon kéne, mert ellenkező esetben (egy kevésbé szerencsés együttállással) a sorsunk kikerülne a saját kezünkből. Nem szeretnék olyan helyzetbe kerülni, hogy az utolsó két meccsünk eredményétől függetlenül mindenképpen kiesünk. Erre most még viszonylag csekély esély van, ha ma nem nyer ismét a Salzburg a Dinamo ellen, akkor pedig ettől nem is kell tartani, de jó lenne, ha nem más meccsek eredményeitől függenénk, mert az sosem jó ómen. Azt gondolom, hogy hazai pályán éles helyzetben minimum elvárható egy döntetlen a Milantól. 

Ha kell, akkor legyen csúnya, mocskos, nem érdekel, de kétszer egymás után ne kapjunk ki lehetőség szerint. 

VálaszIdéz
Közzétéve : 2022.10.11. 13:03
milandrukker
(@milandrukker)

Ha ugy nyer a Salzburg, hogy mi nem nyerunk a Chelsea ellen, akkor szerintem nem is megyunk tovabb a csoportbol. En arra tippelnek, hogy 4 pontot szerzunk az utolso ket meccsen es, ha abbol pont a Salzburg ellen doncizunk, akkor maris cumi van. Persze raerunk ezen aggodni, ha ma szivunk es a Salzburg nyer. Addig is elore, kiadni mindent, ami a csovon kifer.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2022.10.11. 15:51
Anselmo
(@anselmo)

A mai nap egyetlen jó híre sem a San Siróban történt. A másik meccs remi lett, ez a létező legjobb eredmény. Ad abszurdum (hacsak a Salzburg nem nyer Londonban) még további 4 ponttal is tovább juthatunk a csoportból, még csak kétszer nyerni sem kell... juhéj! 

A többiről azt hiszem értelmetlen és felesleges beszélni. 

VálaszIdéz
Közzétéve : 2022.10.11. 23:01
Jencius
(@jencius)

Én pesszimista vagyok, szerintem a hátra lévő meccseket sem nyerjük meg.

A jobb oldalunk mióta kiesett a két bekkünk egy nulla, pedig ott volt Dest előtt a lehetőség a szépítésre. Egy gólunkhoz kell 10 gólhelyzet.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2022.10.11. 23:24
Dio
 Dio
(@deeo)

Jó lenne 2022-ben az ilyen szerepelni vágyó, majd én megmutatom ki itt a főnök típusú idiótákat végleg eltüntetni most már a labdarúgásból. A mai meccs játékvezetője a bohóc jelzőhöz is méltatlan, ilyen teljesítmény után. Az, hogy Milánóban, a 17. percben ilyen piros lappal büntesse a hazai csapatot, egy ilyen megmozdulás után, az egyszerűen nevetséges. Csak valahogy nem volt kedvünk röhögni. Félreértés ne essék, Tomori óriásit hibázott, de a piros több mint túlzás. 

Egy hete láthattuk, hogy a Chelsea milyen játékerőt képvisel. Rohadtul nincsenek rászorulva ilyen bírói segítségre, amit most megkaptak. Arról meg ne is beszéljünk, hogy minden megmozdulásra sárgát oszt ki, ilyen a világon nincs, csak az ilyen szerepelni vágyó nyomorékoknál. Ilyen meccsre, egy ennyire gyenge játékvezetést idehozni, az UEFA-nak is lehet gratulálni ezért is. 

Nem a vereség fáj, mert valljuk meg őszintén, a múlt heti után itt egy mai verés simán benne volt most is, még 75 ezer hazai fanatikus ellenére is. Nem ez a mi szintünk még, ez azért látszik. De ne haragudjon meg a világ, az törvényszerű, hogy nekünk már zsinórban a második évben el kell azt viselnünk, hogy jön valami barom és már a meccs első harmadában eldönt egy rangadót egy emberhátránnyal? Lásd tavaly Chakir az Atletico ellen, szintén itthon...

Annyit legalább visszakaptunk az élettől, hogy a Salzburg sem nyert, így a képlet adott. Meg kéne lépni ezt a két győzelmet, mert ebből a csoportból gáz lenne kiesni, akárhogy vesszük. Fel kell javulni és tovább kell menni. 

VálaszIdéz
Közzétéve : 2022.10.11. 23:28
milandrukker
(@milandrukker)

@anselmo A Salzburg doncizett Londonban 🙂

VálaszIdéz
Közzétéve : 2022.10.11. 23:29
ACM_GRA
(@acm_gra)

Nem szeretek bírozni, de a kiállításig egész jók voltunk és láttam némi reményt a pontszerzésre. Úgy gondolom, hogy a játékvezető alaposan belenyúlt a meccsbe és befolyásolta a mérkőzés végkimenetelét. Tomori hibázott, tény, ahogy a büntető is jogos. De a piros lapot igen csak túlzásnak éreztem. Köszönjük f...fej sporitól, hogy tönkretette ezt az ígéretesnek tűnő estét! (nem mondom, hogy nyertünk volna, ahogy a pontszerzés sem biztos hogy meglett volna, hiszen ez a Chelsea sajnos jobb csapat, de egy szoros meccs simán benne volt a pakliban)

Ami a továbbiakat illeti: 4 pont is elegendő lehet a továbbjutáshoz, viszont ha jól gondolom, a Salzburgot otthon mindenképpen verni kellene. (legalább is akkor ha a Chelsea nem nyer Salzburgban)

Ezen a linken számolgattam egyébként: https://www.kicker.de/champions-league/tabellenrechner

Nem tudom, vért kell izzadni majd az egyszer biztos. 

 

 

A hozzászólás módosítva: 2 év telt el 2 alkalommal , ACM_GRA
VálaszIdéz
Közzétéve : 2022.10.11. 23:46
milandrukker
(@milandrukker)

A képlet egyszerű, nyerni kell Zágrábban és akkor az X is elég lehet az utolsó meccsen, ha a Chelsea nyer Salzburgban. Ha mi döncizünk, akkor meg mindenképpen verni kell a Salzburgot. Biztos, hogy nem lesz egy sétagalopp, de meg kell csinálni. Viszont Zágrábban mindenképpen Rebicnek kell kezdenie, hazain meg Giroud jó lesz.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2022.10.12. 00:52
tupi
 tupi
(@tupi)

Nagy valószínűséggel nem leszek népszerű, de sajnos a bíró jó döntést hozott Mount eseténél. Sajnos a vizuális "élmény" miatt volt nehezen feldolgozható.

 

Tomori szabálytalankodott, amelyet lehet vitatni de nálam az volt. Sokan azt mondták ez mezőnyben semmi, megy tovább. Igen, de ez nem a mezőnyben történt, hanem a tizenhatoson belül utolsó emberként. Illetve lehet nem volt olyan durva visszahúzás, de olyat állítani, hogy nem akadályozta (vagyis szabálytalankodott) a gólszerzésben az elég elvakult kijelentés lenne. Ha nincs ott Tomori simán belövi Tatarusanu mellett, efelől nincs kétségem.

Jöjjön a történet legérdekesebb része a piros lap. Elsőre én is kiakadtam, de a szabály szerint jár. Ugye mindannyian a "nincs dupla büntetésre" hivatkoztunk a chaten, csak sajnos az megdőlt. Abban az esetben nincs dupla büntetés ha a védő mozgása, mozdulata a labdára vagy labda megszerzésére irányult. Ha őszinténk vagyunk ez sem történt meg.

Visszatérnék a vizuális élményhez, mert szerintem leginkább annak köszönhető hogy ennyire megosztó ez az esemény. Mount sem akart nagyon elesni, maga a szabálytalanság sem volt olyan kirívó. Ezek együttese eredményezi szerintem, hogy nehezen akarja felfogni az ember a tizi és piros kombinációt, holott szabályok szerint mindkettő helytálló. Látványra erős ítélet volt, de sajnos jogos. Egy költői kérdés: Mi nem akadtunk volna ki ha nem fújja be akár csak a tizit? 🙂

 

De ebben a pillanatban el is döntötte a meccset a spori, illetve el is vesztette az uralmat felette. Nem sokkal később jött Sterling taposása, amiért már olaszban is kaptunk piros lapot. VAR-ozták egyáltalán? Majd a sárga lapokat úgy osztogatta mint valami cukros bácsi.

 

Végezetül Tomorira térnék ki. Azt vettem észre rajta, hogy rendkívül görcsös az idei szezonban és túl van pörögve minden meccsen. Értem én, hogy mindenképpen szeretne a VB keretbe bekerülni, de ez a túlbuzgósága éppen hogy Southgate döntését támasztja alá. Örülök, hogy tele van lelkesedéssel, de sajnos ez a teljesítményének rovására megy. Kicsit magára kellene inkább koncentrálnia és hagynia hogy a teljesítménye beszéljen helyette.

 

Következő 2 meccs rendkívül nehéz, de ahogy @Lansky is írta meccs után, ha nem oldjuk meg nem is érdemeljük meg a továbbjutást és rendkívül kellemetlen lenne olasz bajnokként.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2022.10.12. 08:32
Rakuzan
(@rakuzan)

Lehet, hogy elfogult vagyok, viszont kérdeztem független ismerősöket is a tizenegyes+piros lap kombóról. Szerintük sem volt egyik sem. Ott volt Tomori keze, húzó mozdulat viszont nem igazán volt, egy ütemmel később esett el Mount, még a labdát is el tudta lőni előtte. A tizenegyest még csak-csak elfogadja az ember, de a piros lap alapjaiban meghatározta a mérkőzést (ráadásul igen korán, hezitálás nélkül). A kiállításig jobbnak éreztem a csapatunkat, volt lendület, elképzelés. Utána is voltak helyzetek, de ez a csapat azért nem bír még 10 emberrel lefocizni egy (erős) ellenfelet a BL-ben. Sajnálatos, hogy ez már rendszeres (Inter-Barca mérkőzés?) és minden szó nélkül megy el mellette az ellenőrző bizottság.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2022.10.12. 09:42
milandrukker
(@milandrukker)

@tup1 Ha Mount ollózva vágta volna hanyatt magát, még akkor is véleményes lett volna a tizi 🙂 Ennyinek bele kell férnie, ez nem kosárlabda. Kicsit meghúzta a vállát? Igen, de hogy erre tizit ítélni....ami nagyon bosszantó, hogy az UEFA ezt jogosnak fogja ítélni, míg Benzema Donnarumma elleni masszív lökését elnézéték. Pedig az sokkal komolyabb fault volt. Következésképpen maguk a pályán lévő állítólagos szakértők is teljesen fogalmatlanok, nem tudják, hogy mikor mi a helyes döntés. Vagy emlékezhetünk a Porto ellen bekapott gólokra....

VálaszIdéz
Közzétéve : 2022.10.12. 09:44
Dio
 Dio
(@deeo)

Be kell látni, hogy amennyire profi szintre fejlődött a mai labdarúgás, mint tempó, játékép, stílus, nevelés, képességek, annyira nem tud mit kezdeni a játékvezetés részével. Gyakorlatilag megragadt egy olyan szinten az egész, ami mondjuk elég volt egy 80-as, 90-es évek szintjén, de már édeskevés a mai felgyorsult focihoz.

Mondhatnánk, hogy oké, emberi faktor. Igen, de látható, hogy még a VAR bevezétésével sem lett jobb, sőt. Itt nem azzal van a baj, hogy nem látni egy-egy szabálytalanságot, lest, stb, mert ezeket ki lehet váltani technológiával, ami már rendelkezésre is áll. Itt azzal van a baj, hogy nincsenek lefektetve konkrét sémák, ami alapján következetes döntéseket lehet hozni. Minden egyes játékvezető úgy értelmezi a szabályt, ahogy akarja és ez óriási felelőtlenség. Itt nem a megye 3-as bivalybasznádi rangadóról van szó, ahol max kikergetik a kukuricásba a szerencsétlent, hanem egy BL szinten konkrétan euro milliókat befolyásol egy-egy döntés.

Volt pár éve a kézszabály, botrány volt, minden 16-oson belül érintett kéz tizenegyes volt. Emlékeztek amikor CR fél méterről ráollózta a háttal felugró Calabriára a labdát és tizit kapott a Juve? Mondhatnánk, hogy ma már javult ez az egész, de nézzétek meg pl a múlt heti Fradi meccset, mire kapott tizit a Zvezda. Kéz nélkül kéne felugrani? Miért nincs erre lefektetve séma? A variációk száma nem végtelen, le lehetne írni 50 olyan mozdulatot, hogy mi a kéz, mi a nem kéz és oktatni kéne a bírói képzéseken. És mondom, nem élőben kell ezt nézni, hanem video alapján hoznak ilyen barom ítéleteket.

A tegnapi szituációra rátérve, volt bírók fogalmaznak meg véleményeket, hogy ez nem is volt tizenegyes. Valakik szerint egyértelműen akadályozta. Sokakban, ahogy bennem sem az váltotta ki az indulatot, hogy ez tizenegyes, hanem a piros lap maga. Van VAR, miért nem lehet egy a mérközést döntően befolyásoló szituációt kikockázni, ha egyszer ott a technológia? Mennyire húzta? Húzta? Ha tényleg húzta akkor miért nem esett el? Erre pirosat kell adni, amikor mezőnyben meg egy felelőtlen odacsúszás miatt hónapokra kidől a játékos, az meg csak sárga? Érezzük azt, hogy mennyire nincs arányosság? Én nem támogatom azt az elvet, hogy ha a védő már csak picit is hozzáér a támadóhoz, az dobja magát, de erre is le lehetne fektetni sémákat amiket a VAR-al meg lehet nézni, s nem úgy hogy azzal percek menjenek el.

A mai foci rákfenéje az, hogy nincs olyan forduló sehol a világon, amikor legalább egy meccset ne befolyásolna egy rossz bírói döntés és ez nagyon nagy probléma. Van technológia, de rossz bírói képzéssel van társítva. Rendszerint megöli az élményt.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2022.10.12. 10:54
Oldal 1 / 2