2022. november 29., kedd

Maldini: “Theo egy különleges játékos”

-

Paolo Maldini, a klub technikai igazgatója elismerő szavakkal illette Theo Hernándezt és egyértelmű számára, hogy előbb-utóbb felül fogja múlni őt a gólszámban.

Hernández 2019 nyarán csatlakozott a Milanhoz, miután kegyvesztetté vált a Real Madridban. A megegyezés értelmében a Rossoneri összesen 22,8 millió eurót fizetett az akkor 21 esztendős balhátvédért, aki kiváló igazolásnak bizonyult és nagyon hamar meghatározó játékossá vált.

Maldini a MilanTV-nek nyilatkozott és elmondása szerint Theo egy nagyon különleges játékos és biztos abban, hogy meg fogja őt előzni a gólszámot tekintve. Paolo a Milan történetének második legeredményesebb védője 901 tétmeccsen 33 góllal Franco Baresivel holtversenyben, míg Theo eddig 140 mérkőzésen összesen 22 találatnál jár Rossoneri-mezben.

“Ha Theo az általam elért meccsszámnak csak a harmadát játssza, akkor is felülmúl engem. Ez teljesen egyértelmű, hiszen soha nem voltam túl nagy gólvágó. Örömmel töltene el, ha felülmúlna engem a gólszámban, mert én is élvezném a góljait.” – reagált Maldini.

“Ő egy nagyon különleges, modern szélsőhátvéd. Alapvetően hátvéd, de úgy játszik, mint senki más ezen a poszton, mindenekelőtt azért, mert képes előretörni, gólokat szerezni és gólpasszokat adni. Az első szezonjában úgy tűnt, hogy kivár 70 percet arra, hogy megcsinálja ezeket a sprinteket. Ezekben van valami különleges, különösen akkor, ha egy 70 méteres sprint után ad egy gólpasszt vagy lő egy gólt.”

A 25 éves balhátvéd a Milanban nyújtott nagyszerű teljesítményének köszönhetően mostanra rendszeresen tagja lett a francia válogatottnak és élete első világbajnokságán léphet pályára Katarban.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

KOMMENT SZEKCIÓ

1 HOZZÁSZÓLÁS

LEGFRISSEBB HÍREINK

SZAVAZÁS