2022. november 30., szerda

Adli januárban kölcsönben távozhat

-

Yacine Adli a közelgő téli átigazolási időszakban elhagyhatja a Milant, miután a szezon első felében nagyon kevés játéklehetőséget kapott és csupán epizódszereplőnek számít.

Adlit 2021 augusztusában szerződtette a klub vezetősége a Bordeaux együttesétől és azt követően a megegyezés értelmében egy szezonra még kölcsönadta a francia alakulatnak, így a játékos csak idén nyáron csatlakozott a Rossoneri keretéhez. Adli játékjogáért 2021 nyarán 8,5 millió eurót fizetett a Milan vezetősége.

Nico Schira olasz újságíró beszámolója szerint Adli januárban távozhat a Milanból. Könnyen elképzelhető, hogy a klub kölcsönadja a 21 esztendős támadó-középpályást annak érdekében, hogy több játéklehetőséghez jusson a szezonban.

Adli kölcsönvételét illetően összesen három együttes érdeklődik a Serie A-ból illetve a Ligue 1-ből. Olasz sajtóhírek szerint az egyik megkeresés a kiesőhelyen álló Sampdoriától érkezett, amely az idény végéig szeretné kölcsönvenni a játékost.

A korábbi francia utánpótlás-válogatott futballista a nyári előszezonban nagyon jól teljesített a Milanban, azonban az idényben mindössze 4 meccsen kapott lehetőséget a Serie A-ban és csupán 114 játékpercet töltött a pályán. Szemmel láthatóan Stefano Pioli más játékosokat preferál, így támadó-középpályás poszton Brahim Diaz, Charles De Ketelaere és Rade Krunic személyében hárman is Adli előtt vannak a rangsorban a kezdőcsapatba kerülésért vívott versenyben.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

KOMMENT SZEKCIÓ

10 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

 1. Reméljük majd egy indoklást kapunk, hogy miért számít epizódszereplőnek, mi az ami miatt minimális játékidőt kapott csak ilyen előszezon ellenére.
  A Diaz, CDK, Krunic hármasból Diaz hozta a szokásos egyik meccsen kirobbanó, majd a másik öt meccsen nulla szintet, CDK-t tudjuk, átrágtuk ezerszer, Krunic az aki ebből a hármasból idén a saját szintjéhez képest remek játékerőt képvisel. Ez alapján Adli kaphatott volna több percet is, kiváncsi lennék az okokra hogy miért nem.

 2. Szerintem ezt senki sem érti igazán. Amikor kezdő volt nem mozgott rosszul, sokat melózott. Nápoli ellen egészen jól szállt be. Én továbbra is csak a CDK üzletet látom a háttérben. Óriási blama lenne az ünnepelt vezetésnek, ha olyan játékos szorítja ki a csúcs igazolást akit 1 éve megvettük kb negyed áron.

 3. Eloszezon ide vagy oda, amikor berakta elesben nem mutatott semmit.
  Hatarozottnak tunik Pioli vele kapcsolatban, nem fer be. Maskulonben mar reg kiemelte volna interjukban stb. Es azert ne feledjuk, hogy 3-4 honapja nap mint nap latja edzesen, szoval nem veletlen , hogy nem jatszik szerintem.

  Kolcson hatha jot tesz neki.

 4. Csak gratulálni tudok ahhoz, ahogyan a Milan – de főleg Pioli – az Adli-ügyet kezeli. Mintha kidobnánk egy csomagot a kukába úgy, hogy meg sem nézzük, mi van benne.

  Azok, akik Adli feltételezett helyén játszottak az elmúlt hetekben, hónapokban, annyival többet mutattak Adlinál, hogy ilyen eltérés legyen a játékpercek között? Krunic úgy szervezi a játékunkat elöl, mint Roby Baggio? Nem. Krunic edzésen a fülén pörgeti a labdát, Adli meg mindig elbotlik a cipőfűzőjében? Nem hinném.

  Hányszor próbálta ki Pioli Adlit? Hányszor kapott újra lehetőséget Brahim vagy CDK a sok-sok botrányos meccse után?

  Adlit olyan marha sokszor nem nézhette meg élesben Pioli… Már a BL-keretbe sem fért be. Olyan érzésem van, mintha Pioli elkönyvelte volna, hogy Adli nem lesz nála alapember. Így pedig az esélyt sem kapja meg. Az a játékpercmennyiség nulla, amennyit Pioli adott neki. Ez alapján senkit sem lehet megítélni, persze lehet, hogy Pioli nem is akarja… Emlékezzünk a két évvel ezelőtti Tonalira. Rengeteg lehetősèget kapott, pedig többnyire szarul játszott. De próbálta bebikázni Pioli, és tkp. bejött.

  Pioli – mint már korábban valahol írtam – ugyanazt játssza el Adlival, mint Daniel Maldinivel. Lehet, hogy egyik sem lesz szupersztár, de ez akkor is egy szar edzői hozzáállás. Sokszor dicsérik Pioli pedagógiai érzékét. Nos, ha CDK – akit nyilván be akarunk építeni – azt látja a sokadik nulla teljesítménye után is, hogy bőven megkapja az esélyt, és pl. Adli ekkor sem, akkor ez nem biztos, hogy arra sarkallja, hogy jobban igyekezzen… CDK és Tonali helyzete annyiban különbözik, hogy az olaszon lehetett látni az akarást, volt benne egy nagy adag drukk, hogy megtartja-e a Milan, bőven motivált volt. A belgán viszont én kicsit azt érzem, hogy kényelmesre veszi a figurát. Ezen lehetne javítani, ha nem Krunicot, hanem egy posztriválist próbálgatunk mellette és helyette. Brahimon látni, hogy képtelen zsinórban kettőnél több jó meccset lehozni, CDK okkal érezheti úgy, hogy Brahim rá nem veszélyes…

  Miért adjuk kölcsön Adlit? Felesleges, mert Pioli úgysem fogja játszatni, akkor sem, ha visszajönne egy remek tavasz után. Akkor már logikusabb lenne eladni, mert a kölcsönnel csak áltatjuk, hogy majd lesz esélye… Lesz a francot.

LEGFRISSEBB HÍREINK

SZAVAZÁS