2022. december 02., péntek

Pioli szavai a Zagreb elleni győzelem után

-

Stefano Pioli, a csapat trénere elégedetten nyilatkozott a Dinamo Zagreb elleni 4-0-s siker után, amely a szezon eddigi legnagyobb arányú győzelmének számít. A csapat a második helyre lépett az E-csoportban és Pioli elismerő szavakkal illette a játékosokat.

“Nem volt könnyű a mérkőzés eleje, mert a Dinamo Zagreb elvégzett néhány váratlan szabadrúgást a tizenhatosunk előtt, Kellett egy kis idő, mire szervezettek lettünk. Amint határozottabbakká váltunk a védekezésben, a támadóerőnk is megmutatkozott és nagyobb veszélyt jelentettünk az ellenfél kapujára. A dolgok kezdtek beindulni, bár ettől függetlenül nem volt egyszerű meccs. Jár az elismerés a játékosaimnak.” – mondta Pioli.

“Ebben a versenysorozatban a valódi válaszút a következő mérkőzés lesz. Most koncentráltan és elszántan a figyelmünk a Serie A-ra terelődik vissza. A titkunk a csapatmunka és a játékosaim intelligenciája. Imádják a munkájukat. Szívből a klub érdekeit helyezik előtérbe és mindig mindent beleadnak a pályán. A tehetség és a játékintelligencia mindig kulcsfontosságú tényező. Igyekszem mindig a lehető legjobbat kihozni a rendelkezésemre álló játékosokból.”

“Szerencsések vagyunk, hogy kiváló munkatársaink vannak a lelátón és a kispadon egyaránt. A stáb folyamatosan kommunikál velem és ez jó dolog számomra, mert tanácsokat tudok adni a játékosaimnak. A stáb nagyon jó munkát végez.”

“Nagy hiba lenne abban a mentalitásban pályára lépni a Salzburg ellen, hogy a döntetlen is elegendő. A Milan így nem állhat hozzá egyetlen mérkőzéshez sem, nekünk nem ez a mentalitásunk. Mindig irányítani akarjuk a játékot és nem olyan csapat vagyunk, amely pihen a meccseken. A csapat érett és mára hozzászokott a döntő fontosságú meccsekhez. Sok ilyen mérkőzést játszottunk hiba nélkül. Tisztában vagyunk a képességeinkkel és soha nem becsülünk le senkit. A csoportkörből való továbbjutás egy nagyon fontos lépés, amit meg kell tenni.”

“A Zagreb kissé meglepett minket a helyezkedéssel, de lehiggadtunk és jól teljesítettünk. Szép győzelem volt, remek játékkal. Most egy újabb lépést kell megtennünk a továbbjutás érdekében a hazai közönségünk előtt.”

“Sajátos tulajdonságaink vannak és ezúttal két fizikálisan erős középhátvéddel álltunk fel. Kalulu és Tomori talán fizikálisan kevésbé erős, azonban gyorsabbak. Ezen a meccsen magasabb csapatunk volt. Ennek eredményeképpen jobbak voltunk a pontrúgásoknál. Ez mindig egy fontos fegyver, de meg kell próbálnunk egyensúlyt teremteni és a lehető legtöbbet kihozni mindegyik egyéni játékos erősségéből. Még sok mérkőzés van és a keretben mindenki fontos. Kemény teszt lesz a Torino ellen és teljes koncentrációra van szükség. Jól menetelünk a bajnokságban és továbbra is így akarjuk folytatni. Még két hét van hátra a téli szünetig, négy bajnokival és 1 BL-mérkőzéssel, de megpróbáljuk az összeset megnyerni.”

Forrás:acmilan.com

EZEKET OLVASTAD MÁR?

KOMMENT SZEKCIÓ

LEGFRISSEBB HÍREINK

SZAVAZÁS