2022. november 29., kedd

Lelátót neveztek el Cesare Maldiniről

-

A Milan a Socios platformmal együttműködve egy Rossoneri-legendának szentelte a milanellói sportközpont lelátóját.

A klub tavaly januárban egy prémium partnerséget kötött a Chilizzel, amelynek részeként $ACM néven piacra dobták a Milan saját szurkolói tokenjét a Socios platformján. Azok a szurkolók, akik vásárolnak és rendelkeznek $ACM tokennel, számos előnyre tehetnek szert, ezáltal részt vehetnek a döntésekben illetve jutalmakat és ajándéktárgyakat nyerhetnek.

A Milan bejelentette, hogy a Socios platformmal együttműködve közvélemény-kutatást végeztek, amelynek keretein belül a szurkolói tokennel rendelkező Rossoneri-rajongók számára lehetőséget biztosítottak arra, hogy egy klublegendáról nevezzék el Milanello lelátóját. A szavazást Cesare Maldini nyerte a voksok 70,4 százalékával, megelőzve Nereo Roccót (16,85%) és Nils Liedholmot (12,75%). Ennek következtében hivatalosan is Cesare Maldini nevét viseli a Milanello központi futballpályájának tribünje.

Paolo Maldini, a Milan technikai igazgatója: “Ez nagyon érzelmes számomra. Az első emlékeim Milanellóról és a Milanról is ehhez a helyhez, ehhez a pályához fűződnek. Édesapám hozott el minket ide, miután befejezte a pályafutását és Nereo Rocco segítőjeként dolgozott a hetvenes években. Mindig is közel állt Milanello a szívemhez.”

Cesare Maldini játékosként összesen 12 szezonon keresztül szolgálta a Milant, amelynek csapatkapitányaként 1963-ban magasba emelhette a klub történetének első BEK-serlegét. Cesare összesen 412 mérkőzésen öltötte magára a piros-fekete mezt.

Forrás:acmilan.com

EZEKET OLVASTAD MÁR?

KOMMENT SZEKCIÓ

LEGFRISSEBB HÍREINK

SZAVAZÁS