2022. december 07., szerda

Valeri elismerte, nagyot hibázott a Milan-meccsén

-

Paolo Valeri játékvezető bevallotta, hogy hibázott az augusztusi Atalanta-Milan mérkőzésen és magyarázatot adott a helyzetre.

A Milan az olasz bajnokság 2. fordulójában 1-1-es döntetlent játszott az Atalanta otthonában. A mérkőzésen a futball helyett a játékvezetés került főszerepbe, ugyanis a 48. percben elmaradt egy kiállítás a hazaiaknál, így a meccs alakulását nagy mértékben befolyásoló hiba történt a játékvezető és a VAR részéről.

Hans Hateboer nagyon elkésett a becsúszó szerelésével és nyújtott lábbal elkaszálta Leaót, miközben a portugál támadó már megjátszotta a labdát. Fabio Maresca játékvezető – aki valószínűleg takarásban volt és nem látta jól a szituációt – felmutatta a sárga lapot az Atalanta játékosának. A felvételek alapján is nyilvánvaló, hogy azonnali piros lap járt volna az elkésett belépőért, amely nagyon súlyos sérülést is okozhatott volna a Milan játékosának. Paolo Valeri – aki a VAR-szobában tartózkodott az asszisztensével – nagyot hibázott, hogy nem jelezte Maresca játékvezetőnek a piros lap jogosságát.

Valeri nemrég a római LUISS Egyetemen tartott előadáson felidézte az Atalanta-Milan meccset és beismerte, hogy hibázott, mivel Hateboer megmozdulása azonnali piros lapot követelt volna meg.

“Az Atalanta-Milan mérkőzésen Hateboer becsúszásánál hibát követtem el. A VAR-szobában voltam és a Leaóval szembeni szabálytalanságáért tűzpiros lap járt volna. Hibáztam, de elmagyarázom, hogy mi történt. A sértett játékos azonnal felállt a földről, senki nem reklamált semmit és a játék szinte azonnal folytatódott. Ez hiba volt a részemről. Nekünk játékvezetőknek sokkal gondosabbnak kell lennünk.” – mondta Valeri.

“VAR? Ha egy szituáció szubjektív és nem objektív, akkor a videóbíró nem tudja felülvizsgálni. És mivel a VAR esetében mindent mi irányítunk, jelenleg az edzőknek nincs lehetőségük arra, hogy a kispadról felülvizsgálatot kérjenek egy-egy epizódról.”

Az összecsapás végül 1-1-es döntetlennel zárult. Ruslan Malinovsky 29. percben szerzett vezető góljára a második játékrészben érkezett a válasz Ismael Bennacer révén.

Forrás:milannews.it

EZEKET OLVASTAD MÁR?

KOMMENT SZEKCIÓ

6 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

    • Pont ilyen volt a legutóbbi Liverpool-City meccsen. A gólt visszafújták és végig azt mutogatták, ahogy a Haaland lerántja majdnem a félpályán a liverpoolit.
      Gondoltam is, ha az nem akkor még visszatekerik addig míg 2 perce szabálytalan volt a bedobás? Vicc ez a var.

    • Hasonlót akartam írni. Akik megutálták az olasz, vagy más focit, joggal hivatkoztak, hogy a játékosok csak fetrengenek, lesik a bírót közben, aztán ha a javukra döntenek, szaladnak tovább. Hányszor hallottam, hogy bezzeg az angoloknàl nincs szimulálás, az ott szégyen. Erre mikor itt is akad olyan játékos, aki fontosabbnak tartja a foci szépségének, a gólnak az elérését, mint inkább a bírótól várja csapata előmenetelét, akkor maga az egyik bíró gondolja, cselekszik, majd nyilatkozza azt, hogy ha nem színészkedel akkor így jár a csapatod. Azaz a játékos és társai a hibásak. Most akarnak olaszban modern focit, vagy maradjon a színház, mert a balhé a mentalitásuk, azt kajálja a nép?!?!

LEGFRISSEBB HÍREINK

SZAVAZÁS