2022. november 29., kedd

Hat európai topklub Leao nyomában

-

Gyakorlatilag sorban állnak az érdeklődők a Milan támadója, Rafael Leao iránt, aki kiváló formában teljesít már jó ideje a Rossoneriben.

Leaónak a támadó-szekció kulcsembereként az előző idényben nagyon fontos szerepe volt abban, hogy a Milan megnyerte az olasz bajnokságot. A portugál válogatott támadóra egyre nagyobb figyelem összpontosul a nemzetközi futball világában. Leao az idei szezonban eddig 13 tétmeccsen 4 gólt szerzett és 8 asszisztot jegyzett.

A La Gazzetta dello Sport beszámolója szerint miközben a Milan vezetősége azon dolgozik, hogy meghosszabbítsa Leao szerződését, számos európai topklub – szám szerint 6 együttes – szemet vetett rá és a játékos nyomában van.

A lap szerint a Premier League-ből a Chelsea, a Manchester City, a Liverpool és a Manchester United, Franciaországból a Paris Saint-Germain, míg Spanyolországból a Real Madrid szorosan figyelemmel kíséri Leao teljesítményét a közelgő átigazolási időszak előtt.

A Milan egyértelműen meg akarja tartani Leaót és készen áll, hogy nagy pénzügyi áldozatokat hozva egy hosszú távú szerződéssel magához láncolja. A 23 éves támadó aktuális szerződése 2024. június 30-ig szól és éves szinten nettó 1,4 millió eurót keres a 2019-es érkezésekor aláírt egyezség értelmében, miközben a kontraktusában egy 150 millió eurós kivásárlási záradék szerepel.

Leao nemrég a 14. helyen zárt az Aranylabda-szavazáson, így ő lett a világ legjobb portugál futballistája a 2022-es esztendőben.

Forrás:milannews.it

EZEKET OLVASTAD MÁR?

KOMMENT SZEKCIÓ

4 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

 1. Nem fog hosszabbítani. Mondanám, hogy el kell adni, a baj csak az, hogy egyrészt nehéz lenne pótolni, még akkor is, ha az érte kapott teljes összeget erre szánnák, másrészt, ismerve az amerikaiakat, ez a lehetőség kizárt. 15-20 millióból egy középszerű szélsőt hozunk majd helyette.

  • Egyrészt másfél év van a szerződéséből, másrészt állítólag már tavaly történtek lépések a Milan részéről, hogy hosszabbítsanak.

   Úgy gondolom, ha valaki jelenleg 1,4 milliót keres, holott lenne (lett volna) olyan klub, amely ennek akár a tízszeresét is megadná vagy megadta volna neki, és az illető a jelenlegi klubjánál elég régóta nem akar egy 3-4-szeres fizetésemelésre rábólintani, akkor ott a helyzet egyértelmű: a játékos menni akar…

   Nagyon nem jó pozícióból tárgyalunk. Még úgy sem vagyunk jó helyzetben, hogy kapóra jöhetett nekünk a kártérítési per, aminek a Leaóra eső (egy) részét átvállalná a Milan. Én a Milan helyében olyasmivel próbálkoznék, ami nem kötné ide Leaót nagyon sokáig. Esélytelen ugyanis itt tartani, máshol teljesen más zsetonokkal játszanak a klubok. Nekünk már az nagy dolog lenne, ha a 2024-ben lejáró szerződését meg tudnánk toldani 1 évvel. Persze kapna egy nagy fizetést, de mindez azt jelentené, hogy még lenne kb. 3 idényünk kiaknázni a benne rejlő lehetőségeket, és a legjobb korban azt mondhatnánk, hogy akkor menjen.

   Remélem, a vezetőség észreveszi, hogy teljesen olyan irányba megyünk, mint a korábbi olyan esetekben, amikor nem sikerült a hosszabbítás.

LEGFRISSEBB HÍREINK

SZAVAZÁS