2022. december 05., hétfő

A Milan ma tárgyal Leao édesapjával

-

Olasz sajtóhírek szerint Rafael Leao édesapja Milánóban tartózkodik és a mai napon találkozni fog a Milan vezetőségével, hogy előmozdítsák a tárgyalásokat a fia szerződésének meghosszabbítása ügyében.

Paolo Maldini, a klub technikai igazgatója a múlt héten kijelentette, hogy még a katari világbajnokság kezdete előtt meg akarják hosszabbítani Leao 2024 nyarán lejáró szerződését. A klub készen áll nagy erőfeszítést tenni és áldozatot hozni annak érdekében, hogy hosszú távra magához láncolja a portugál válogatott támadót.

Gianluca Di Marzio, a Sky Sport Italia transzferguruja és Antonio Vitiello, a MilanNews főszerkesztője arról számolt be, hogy kedden csúcstalálkozó lesz a Milan vezetősége és Leao édesapja között a klub főhadiszállásán, a Casa Milanban.

A téma Leao szerződésének meghosszabbítása lesz és az édesapja mellett a játékos érdekeit képviselő ügyvéd is jelen lesz a találkozón. A MilanNews szerint a legfőbb kérdés továbbra is a Sporting CP felé történő kártérítési összeg körül van. A Milan hajlandó segíteni a portugál játékosnak a kártérítés kifizetésében, ha szerződést hosszabbít. Jelen állás szerint Leaónak a teljes összeg felét, körülbelül 8-9 millió eurót kell fizetnie a Sportingnak, míg a kártérítés másik felének rendezése a játékos korábbi klubját, a Lille-t terheli.

A La Gazzetta dello Sport mai száma szerint a Milan mindenáron meg akarja tartani Leaót és készen áll olyan erőfeszítést tenni a portugál játékos meggyőzése érdekében, amelyre hosszú évek óta nem volt példa a klub háza táján. A lap szerint Leao alapvető szándéka, hogy maradjon a Milanban és szerződést hosszabbítson.

Frederic Massara, a Milan sportigazgatója a tegnap esti Gran Galà del Calcio rendezvényen nyilatkozott és kitért Leao hosszabbítási ügyére.

“Magabiztosak vagyunk. Szeretnénk megszilárdítani a fejlődésünket és stabilizálni a csapat versenyképességét. Megpróbálunk megoldást találni, hogy hosszú ideig Leaóval folytassuk. Itt van a rendezvényen az édesapja is, szóval már vacsora közben lehetőségünk lesz beszélgetni egymással.”

Forrás:milannews.it

EZEKET OLVASTAD MÁR?

KOMMENT SZEKCIÓ

10 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

 1. Számomra eddig csak egy klasszis játékosunk volt a keretben és az Theo, Leaoval ,Maignannal, Tonalival és Bennacerrel úgy voltam hogy ha ebben a szezonban is tudják hozni legalább azt mint tavaly, akkor őket is ide lehet sorolni, es Leao úgy néz ki hogy nem csak egy szezonos játékos volt, sőt mintha most kicsit tovább is fejlődött volna. Ha szintetet akarunk lépni akkor minden áron meg kell tartani, mert meg egyszer nem biztos hogy bele nyúlunk egy ilyen játékosokba ilyen “olcsón”

 2. Hogy egy ügynök jutalékot kér a klubtól, amely hosszabbítani akar az ügyfelével vagy meg akarja őt szerezni, az tkp. logikus. Bár felmerül a kérdés, hogy ha a klub is fizet az ügynöknek, akkor mennyiben képviseli odaadóan az ügyfelét és mennyiben nézi a klub érdekeit. Mert hiába akarja elvileg a két fél ugyanazt, bőven vannak/lehetnek érdekellentétek…

  Ami viszont nekem visszás, sőt egyenesen undorító, az a családtagok, főleg a szülők nyerészkedése. Persze ezt is meg lehet magyarázni, mindván a szülő indította el a kölköt azon az úton, hogy mára milliókat kereshet, de nekem nem lenne pofám pénzt kunyerálni a kb. semmiért. Amit Haaland, Neymar vagy most nyilván Leao apja is csinál, az semmi más, mint élősködés, ráadásul a saját gyerekén. Valahogy nem feltételezem, hogy Leao apja olyan marhára értene a jogi, gazdasági-üzleti dolgokhoz, úgyhogy ő nyilván azért kap(hat) majd milliókat, hogy ne beszélje rá a fiát más klubra (vagy érveljen a Milan mellett?…). Szóval ehhez azért pofa kell.

   • Csak az a gond, hogy ez sokszor nem “átengedés”. Haalandnál volt az, hogy kapott jutalékot az ügynök (oké, ő szerződést elemzett, kalkulált, számolt, egyeztetett), a játékos (végül csak az övé a döntő szó, és ő ír alá), de Haaland apja is. Utóbbinak tényleg csak annyi dolga lehetett, hogy dumálgatott a fiacskájával, hogy milyen jó lesz neki Manchester világoskék felén, és ne keseregjen, hogy hetente annyit fog keresni, amennyi egy kisebb norvég település éves költségvetése…

    Nem. Ezt így nem. Akkor már beleásnám magam az üzleti dolgokba, hogy valamit csináljak is, kicsit úgy, mint Lewis Hamilton apja, aki legalább úgy tett, mintha menedzselné a fiát. 🙂

   • Az ügynök nyilván van annyira dörzsölt, hogy rá tudja beszélni az ügyfelét, hogy rá folyamatosan szüksége van, mert bármi történhet (egyébként ebben van is valami)… 🙂

    Nem lenne ezzel baj, “csak” annyi, hogy semmiféle szabályozás nincs. Azért ne vicceljünk már, hogy egy 70 milliós vétel esetén kitalálja az ügynök, hogy neki is jár vagy 30 millió, mert átvizsgálta a szerzőrést, meg tárgyalt a klubbal… Ezt az ügynöknek az ügyfelével kötött szerződésében rögzíteni kellett (mert ha ez nincs benne, akkor semmi)… Mintha egy buszsofőr kapná a normál fizetését, majd utána, ha engem elszállított Debrecenbe, azt mondaná, hogy akkor még én külön is fizessek már neki vagy 5 ezret, mert milyen tök jó fej volt, hogy nem rakott ki már Szolnokon…

    Mások is felvetették már, hogy minek az ügynök. Szerintem kell, és ezzel nincs is gond. Folyamatosan jöhetnek ajánlatok csapatoktól, reklámügynökségektől, amelyek pénzt akarnak csinálni a játékosból. De képzeljünk el egy Balotelli szintű hülyegyereket. Raiola beszélt arról, hogy Balotelli meg más ügyfele is teljesen önállótlan volt, mindent intéznie kellett neki a lakástól, a vízumig, kocsipapírig… Ez egy bizalmi viszony, és a játékos így érzi biztonságban magát. Én is ezt csinálnám.

    Szóval kell az ügynök. Lehet, hogy egy üzleti ajánlat arról szól, hogy igénybe vennék a játékos szolgáltatását (pl. napszemüveg reklám), adnak neki egy csomó pénzt, de ők meg ennek elképzelhető, hogy az ötvenszeresét szedik be, miközben a játékos jóval nagyobb összegre is igényt tarthatna, ha lenne egy ügynöke, aki erre felhívja a figyelmét… A focisták 0,001%-a ért valamit a pénzügyi-jogi-gazdasági dolgokhoz. Amit De Bruyne csinált, hogy maga tárgyalt a szerződéséről, igen merész dolog volt, de már volt egy bizalmi viszony, hülyék lettek volna a legjobb játékosukkal kiszúrni az arabok. Vagy az NFL-ben ezt csinálta Lamar Jackson, a Baltimore QB-je. Saját magát képviselte, vissza is utasított egy igencsak zsíros szerződési ajánlatot a hülyéje, pedig ha lett volna ügynöke, ő biztosan afelé tereli, hogy bólintson rá.

    A futballbiznisz egyik legnagyobb hibája, hiányossága, felelőtlensége, hanyagsága, nevezzük bárminek, hogy semmiféle érdemi szabályozás, sőt, szabályozási törekvés nincs napirenden ebben a kérdésben. Sírni, keseregni persze tudnak a FIFA- meg UEFA-vezetők, hogy ezt meg kellene oldani, mert ez a kisebb kluboknak nem jó, de több mint másfél évtizede tervezgetik a reformot, és baromi jól elvannak…

 3. Közben a hírek szerint ma nem került sor a találkozóra a faterral… Ennyit erről. Én nem sokáig szórakoznék ezekkel. Persze Maldiniék tárgyalgathatnak, tehetik az ajánlatokat, de ebből pofára esés lesz szerintem. Ha azt akarják, hogy megint hülyére vegye őket valaki, akkor bokázzanak csak Leaóéknak még másfél évig, hogy a végén megint egy fillér haszna ne legyen a Milannak egy játékos távozásából.

  Nagyon látványos, amit a pályán csinál Leao, de én egyáltalán nem bízom benne. Ha rámcáfol, rámcáfol. A Milan szerintem már tett pár gesztust felé. Annál most már a játékos felől több kellene, mint az, hogy jól érzi magát a Milanban és boldog…

LEGFRISSEBB HÍREINK

SZAVAZÁS