2022. december 05., hétfő

A Milan a pályán adott választ Allegri szavaira

-

Massimiliano Allegrinek, a Juventus vezetőedzőjének nem úgy sült el a nyilatkozata, ahogy azt gondolta volna és a 7 sérült játékost nélkülöző Milan legyőzte a csapatát.

A Juventus meglehetősen gyengén kezdte a 2022/23-as idényt és az első kilenc fordulóban mindössze három mérkőzést tudott megnyerni. Massimiliano Allegri nagyon sok kritikát kapott mind a sajtó, mind a szurkolók részéről a bukdácsoló teljesítmény miatt. Az olasz szakember nemrég azt hozta fel mentségül, hogy több fontos játékosa is kidőlt sérülés miatt, ami nagy hatással volt a csapat játékának képére.

“Próbáljunk meg kivenni 5 kezdőjátékost a Milanból vagy az Interből és majd meglátjuk, akkor hogyan fognak teljesíteni…” – reagált Allegri a közelmúltban.

Stefano Pioli és a csapat nem akármilyen választ adott Allegrinek a pályán, ugyanis a Milan az előző fordulóban 7 sérült játékosa nélkül dominálni tudott a Juventus ellen és teljesen megérdemelt, 2-0-s győzelmet aratott a San Siróban.

Pioli sérülés miatt több fontos játékosára sem számíthatott a mérkőzésen, így hiányzott Mike Maignan, Davide Calabria, Simon Kjaer, Alessandro Florenzi és Zlatan Ibrahimovic is, ezen felül Junior Messias és Alexis Saelemaekers sem volt bevethető, ezáltal tulajdonképpen nem volt játékra alkalmas jobb szélső támadó a meccsre. A sok hiányzó miatt Pioli formációváltásra szánta el magát és a kiegészítő embernek számító Matteo Gabbiának, Tommaso Pobegának illetve Brahim Diaznak is bizalmat szavazott a kezdőcsapatban.

Allegrit a mérkőzés lefújása után emlékeztették a szavaira és így reagált: “Amikor veszítünk, csendben kell maradnunk. A Milan kiváló mérkőzést játszott és pszichológiai szempontból összeomlottunk, mert túl sok hibát követtünk el.”

EZEKET OLVASTAD MÁR?

KOMMENT SZEKCIÓ

2 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

LEGFRISSEBB HÍREINK

SZAVAZÁS