2022. december 04., vasárnap

De Ketelaere kihagyja a Chelsea elleni meccset

-

Rossz hír érkezett Milanellóból: Charles De Ketelaere izomproblémával bajlódik.

A csapat a szombati Juventus elleni győzelem után megkezdte a felkészülést a keddi Chelsea elleni összecsapásra, amelyet a Bajnokok Ligája csoportkörének negyedik fordulójában rendeznek. Úgy tűnik, hogy Stefano Piolinak még egy játékost nélkülöznie kell a holnapi meccsen.

A MilanNews tájékoztatása szerint De Ketelaere kihagyta a csapat hétfői edzését, amelynek következtében nagy valószínűséggel nem lesz bevethető a Chelsea elleni meccsen a San Siróban.

A jelentések szerint De Ketelaere enyhe izomhúzódással bajlódik és nincs 100 százalékos állapotban, ezért nem tudott teljes értékű edzésmunkát végezni a csapattársakkal. A belga válogatott támadó-középpályás a mai napon személyre szabottan az edzőteremben edzett.

A Milan háza táján De Ketelaerén kívül további hét játékos szerepel a sérültek listáján, nevezetesen Zlatan Ibrahimovic, Alessandro Florenzi, Mike Maignan, Davide Calabria, Simon Kjaer, Junior Messias és Alexis Saelemaekers.

Stefano Pioli, a csapat vezetőedzője: “Charles nem lesz bevethető a Chelsea ellen és nehezen elképzelhető, hogy készen fog állni a hétvégi bajnoki mérkőzésre.”

Forrás:milannews.it

EZEKET OLVASTAD MÁR?

KOMMENT SZEKCIÓ

18 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

 1. Minden csapatnál tök ugyanez van, kár szidni a stábunkat.

  Viszont így alighanem mindenki kívánsága teljesülhet, mert 0 jobbszélsőnk és egy Diazunk van, szóval Adli játékára már csak kényszerből is elég nagy esély nyílna, hacsak nem 3 kp-val állunk fel, csak azért, hogy Adlti ne keljen játszatni 😀

   • Túl vannak terhelve? Hát akkor tenni kellene ellene!
    Ezek a nevek mondanak valamit? Dest, Thiaw, Gabbia, Vranckx, Lazetic, Adli, Bakayoko, Ballo-Toure.
    Nekem sajnos szinte semmit! És miért nem? Azért mert van aki még csereként sem lépett pályára 5 perc erejéig, nemhogy kezdőként hogy pihentessen másokat. Ez összen 8 ember a keretből, és csodálkozunk hogy sorra jönnek a sérültek. Röhej!

  • Az lenne a röhej ha ezeket akiket felsoroltál mind játszatatta volna a MisterY

   2:0 ra vertük a Juvet drága szurkoló társam.
   Diaz jobb szélsőt (is) játszott. Ballo Toure előtte játszott és Gabbia is játszott a Juve ellen.
   Ha a mű általad felsoroltak mind a szezon eleje óta játszottak volna akkor most nem az lenne a helyzet hogy bármerre megyek Olaszországban mindenki gratulál mert ott tartunk, hogy újra Bajnok esélyesek vagyunk.

   Hagyjunk időt mindenkinek, aki meg nem jatszik annak meg oka van. Nem mi vagyunk ott mindig Milanelloban.

 2. Pioli egy igen bő kerettel dolgozhat, de persze Maignan és Tatarusanu, Theo meg FBT, illetve Leao és Rebic nem ugyanaz a szint. 30 éve volt ilyen utoljára a Milannál, azóta nem. Pihentetni, okosan forgatni a keretet azonban többféle módon is lehet. Az biztosan nem jó, ha az alapcsapatot 50-60 százalékban kicseréljük. Ezt még a City sem meri megcsinálni. Az alapcsapatból igenis lehet 7-8 embert bent tartani, úgy, hogy közben minden kiegészítő ember kapna lehetőséget, lenne sikerélménye, meccsrutinja, de meglenne a pihenés is. Csapatrészenként csak 1, legfeljebb 2 játékos cseréjével meg lehetne oldani a keret megfelelő forgatását. A védelemben maradna 3 alapember, így a csereembert tudná segíteni a többi. A középpályán sokkal gyakoribb forgatásra volna szükség. Nem kellene minden meccsen vagy Tonalit vagy Bennacert kihagyni, de 3 meccsenként valamelyikük nyugodtan kezdhetne a padon. A támadóknál ugyanez. Van négy támadónk, de két meccs kivételével mindig Giroud kezdett. Rendben, hogy mindhárom helyettese küzdött valamivel, de nem a szezon kezdetétől. Origi eddig egyszer játszott 30 percnél többet. Adli eddig kb. 1 órát töltött a pályán. Vranckx 20 percet sem. Gabbia is gyakrabban játszhatna. Pioli valamiféle tévedésben van. A bővebb keret nem védőháló, hogy ha baj van, legyen kit előhúzni. A keret azt a célt szolgálja, hogy a kulcsemberek ne kényelmesedjenek, de ne is fáradjanak el, legyen versenyszellem, és a programot figyelve a legkomolyabb meccsekre a lehető legerősebb csapatot lehessen pályára küldeni, de eközben bizonyos emberek kiesése esetén minimális legyen a minőségi visszaesés. Hogy ne attól kelljen rettegni, mint például most a Juve ellen Gabbia esetén, hogy bedobták a kezdőbe, pedig ebben az idényben alig játszott.

  Amit a Juve ellen csinált Pioli, úgy is lehet kevergetni a kártyákat, vagyis azzal, hogy változtat a játékrendszeren. Nyilván amennyiben eggyel több a védekező középpályás a csapatban, akkor egy támadó ki kell hogy maradjon. Megjegyzem, az, hogy ennyi – inkább védekező típusú – középpályással (Tonali, Bennacer, Pobega, Krunic, Vranckx, de talán Adli is besorolható ide) Pioli egy olyan rendszert futtat, ami lényegében garantálja, hogy e játékosok többsége a padon fog ücsörögni, nem túl jó ötlet. Érthető, hogy ragaszkodik ahhoz a 4-2-3-1-hez, amivel sikereket ért el, de ez nem lehet érv amellett, hogy 99%-ban csak ez menjen. Ezeket a változtatásokat nem csak a kényszernek kellene szülnie: sokkal rugalmasabban kellene alkalmazni és variálni a játékrendszereket.

  Lehet, hogy leterheltek a játékosok, de most már 5 cserelehetőség van, azaz a mezőnyjátékosok fele játssza csak végig a meccseket. Persze vannak, akik 60 percet kapnak, és olyanok is, akik a 87. percben jönnek le, de lehetne kezelni ezt a helyzetet.

   • Őőőő bocsi, de ha valaki regényeket ír ide, számítson arra, hogy fognak vele vitatkozni. 😀
    Annyi köze van, hogy azért az elmúlt 2 év alapján valamit jól csinál. Hogy mennnyire jól forgatja a keretet, elég szubjektív, nem vagy ott edzéseken, fogalmad nincs, miért nem került eddig pl. Vranckx, vagy Adli a kezdő közelébe sem. Ha a keret B része nagyon gyenge, akkor elég nehéz forgatni. Az elért eredmények általában őt igazolják, big picture-ben mindenképp, ezért skandálják a nevét. Most lehet mondani, hogy kikaptunk a CFC-től, de látni kell, hogy még a kulcsembereink sérülése nélkül is ég és föld a különbség nem csak a keret, hanem a két bajnokság között is.

    • Azzal nincs bajom, ha vitázni akar valaki, csak az első kommentedben az ellenérv nem kapcsolódott a problémához.

     Az előző idényben sok dolog összejött, ami a Milan malmára hajtotta a vizet. Nem volt túl sok sérültünk (belegondolni is rossz, mi lett volna, ha pl. Leao kiesik), a BL-ből kiesés (4. hely) is jól jött. Az nem érdekel, hogy az Inter mit rontott el, hogy a Napoli szokás szerint kifulladt, hogy a Juve vagy az Atalanta visszesett. A relatív szerencsénk helyett az abszolút szerencsét emelném ki, ami rajtunk múlott, amiért megdolgoztunk. Összeállt a Kalulu-Tomori páros, Hernandez kevés meccset hagyott ki, Leao is hadra fogható volt, Giroud is. A középpályán a Serie A egyik legmasszívabb társasága a Milané volt, Maignan pedig brillírozott a kapuban.

     Ez a “Pioli valamit jól csinál” megállapítás eléggé becsapós. Itt nem lehet abból kiindulni, hogy jönnek az eredmények, tehát Pioli jól forgatja a keretet. Márpedig itt erről volt szó. Kb. azt írod, hogy Pioli jól csinálja, amit csinál (nyilván az eredményekre célozva). Pedig a keretforgatás és az eredmények között nincs okozati összefüggés. Pioli nem AZÉRT, hanem ANNAK ELLENÉRE el jó eredményeket, hogy a keretet egyébként nem használja megfelelően. Ez azonban hosszabb távon biztosan nem tartható, de ha valami csoda folytán tartható is lenne, nem egészséges.

     A jelenlegi sérülteket sokféleképpen lehet osztályozni. Ibra vagy Florenzi nem a túlterhelés miatt sérültek le, bár Ibra esetében valószínűleg a két évtizedes pályafutása már eleve előidézhet túlterhelést. Kjaert sem mondanám olyannak, akit túlterheltünk volna. Ha a jelenlegi sérülteket megnézzük, talán Calabria, esetleg Saelemaekers az, aki túlterhelt volt, sokat játszott. A többiekre tehát ez nem annyira mondható el (Maignan a posztjából adódóan nem mondható túlterheltnek).

     Az előző hozzászólásom nem arról szólt, hogy amennyiben Pioli jól használja a keretet, abból az következne, hogy jönni fognak (vagy tartósak lesznek) az eredmények. Egyáltalán nem. Még azt sem mondanám, hogy a sérülések a túlterhelésből következnek. Miután viszont nagyon sok az izomsérülés a Milannál, bármikor és szinte bárkinél benne van, hogy kiesik. Mint a maródiakból is látható, nem törvényszerű, hogy azért sérül meg valaki, mert 2-3 naponta meccset játszik, de az sem, hogy hosszabb kihagyás után valaki pályára lépve a hirtelen jött nagyobb terhelésbe sérül bele. Pioli nem tudja megakadályozni a sérüléseket. Amit írtál, igaz. Nem vagyunk ott, nem tudjuk, milyenek az edzések, minek az oka a sok izomsérülés. Sokat vagy keveset edzenek, kisebb vagy túl nagy intenzitással stb. Lehet, hogy ebben az edző is hibás (már többször leírtam, véleményem szerint Pioli Calabria esetében igenis hibázott azzal, hogy azonnal bevágta a kezdőbe, miután a sérüléséből “felépült”), de a felelőssége nem itt érhető tetten. Neki olyan helyzetet kell kreálnia a keret megfelelő “használásával”, hogy a kezdő kiesését minél kevésbé érezze meg a csapat. Írtam azt is, hogy vannak, akiket nem lehet pótolni. Bakayokót Pioli nem akarja játszatni. De a többi “kegyvesztett” középpályással mi a helyzet? Az arányok nem stimmelnek. Ezek a játékosok annyira bénák, hogy az elmúlt két hónap alatt egy-másfél félidőt játszott egyikük-másikuk?!?! Ebben az esetben valóban felmerül a kérdés, hogy minek vannak a keretben? Theo Hernandez és FBT esetében iszonyatosan nagy a szintbeli különbség, ezt lehet látni. De például a legmelósabb poszt (a védekező középpályásoké) tekintetében már nem gondolnám, hogy akkora differencia lenne az alapértelmezett páros és a cserék között, hogy mondjuk Pobega háromszázvalahány perccel álljon, Vranckx meg a 20 minutumot se érje el. És hát ott van CDK, akinek ugyan minden tizedik passza kulcspassz, és már több gólpassza lehetne, ha nem szúrják el a támadók a végét, de még ez sem indokolja, hogy Adli ennyire mellőzve legyen. A belgának nem egy gyengébb meccse volt, és a terv nyilván az, hogy be kell építeni, de akkor mi lesz Adlival? Úgy akar ítéletet mondani róla Pioli, hogy lesz pár száz perce az idényben? Mert most efelé haladunk. Egyértelműen ki lehetne próbálni hátrébb is, annak idején voltak ilyen tervek is. Főleg azért, mert Tonali a csapat mozgatását nem igazán tudja megoldani. A védekezési feladatait ellátja, de támadásban elmarad az általam várttól, és Bennacertől is. Adlival valamit kezdeni kell tehát.

     Lényeg, ami lényeg, Piolinak van egy kerete, aminek a minősége nyilván elmarad az 1992/93-as Milanétól, de akkor is meg kell próbálnia használni az eddig mellőzött játékosokat. Ha lesz 4-5 olyan játékosunk, aki 500 percet sem játszik az idényben, azzal mit akarunk kezdeni? Annyival nem lehet elintézni, hogy “mert gyengék” vagy nem ütik meg a szintet.

LEGFRISSEBB HÍREINK

SZAVAZÁS