2022. november 29., kedd

Gazidis távozóban, búcsút inthet a Milannak

-

Olasz sajtóinformációk szerint Ivan Gazidis decemberig lesz a Milan vezérigazgatója és a szerződésének lejártával búcsút inthet a klubnak.

A dél-afrikai szakembert négy évvel ezelőtt, 2018 decemberében lett a Milan vezérigazgatója, miután hosszú évek után távozott az Arsenal együttesétől. Gazidis az elmúlt években az Elliott Management iránymutatásának megfelelően a klub pénzügyi stabilitásán dolgozott.

A CalcioFinanza és a La Gazzetta dello Sport tájékoztatása szerint Gazidis december 5-ig marad a Milan vezérigazgatója. A jelek szerint ezt követően, a szerződésének lejártával távozni fog a klub éléről.

Mint ismert, augusztus utolsó napján hivatalosan is lezárult a Milan tulajdonosváltása, ezáltal a klub a szintén amerikai RedBird Capital Partners kezébe került. Gerry Cardinale, az amerikai vállalat vezetője megerősítette a pozíciójában Paolo Scaroni elnököt és Ivan Gazidis vezérigazgatót is.

Egyre valószínűbb, hogy Gazidis 4 év után távozik, azonban egyelőre nem dőlt el, hogy ki fogja váltani a vezérigazgatói pozícióban. Olasz sajtóinformációk szerint a klub igazgatóságából Giorgio Furlani kinevezése tűnik a legvalószínűbbnek, aki az elmúlt években az Elliott Management portfólió menedzsereként felügyelte a Milan működését.

Gazidis kinevezését megelőzően 2018 nyara és decembere között Paolo Scaroni volt az ideiglenesen megbízott CEO, míg előtte Adriano Galliani 2017-es távozása után Marco Fassone dolgozott vezérigazgatóként a kínai korszak alatt.

Forrás:milannews.it

EZEKET OLVASTAD MÁR?

KOMMENT SZEKCIÓ

4 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

LEGFRISSEBB HÍREINK

SZAVAZÁS