2022. november 29., kedd

Aubameyang a meccsről és a Milanról

-

Pierre-Emerick Aubameyang a 2000-es évek második felében a Milan utánpótlásában szerepelt és 10 évvel a végleges távozása után szerda este pályára lépett a Rossoneri ellen, méghozzá a Chelsea színeiben és egy gólt szerzett a 3-0-s győzelem alkalmával a Bajnokok Ligája csoportkörben.

“Csodálatos volt számomra, már régóta szerettem volna a Milan ellen játszani és végre lehetőségem volt rá. Nagyon boldog vagyok. Nehéz szembenézni velük és jó futballt játszanak, de úgy gondolom, hogy megfelelő intenzitással játszottunk ahhoz, hogy legyőzzük őket. Tudtuk, hogy mit kell tennünk a Milan ellen és a védőink hihetetlen munkát végeztek. Nem volt könnyű meccs, az ellenfél az első félidőben jól játszott, aztán dominánsok és magabiztosak voltunk.” – mondta Aubameyang.

“Leao egy hihetetlen játékos, igazán lenyűgöző. Nagyon gyors, erős és bármelyik pillanatban képes meghatározó lenni a pályán. Nincs rá más szó, csak az, hogy hihetetlen.”

Aubameyang 2006-ban került a Milan akadémiájára és a Primavera csapatban játszott, azonban a felnőtt együttesben nem debütált tétmeccsen. 2012-ig állt a klub alkalmazásában, azonban az utolsó években kölcsönben szerepelt Franciaországban.

“Őszintén szólva az akkori csapat nagyon erős volt. Olyan játékosok voltak ott, mint Ronaldo, Paolo Maldini, Alessandro Nesta… Abban az időben még nagyon fiatal voltam. Csak próbáltam fejlődni és figyelni Ronaldót, hogy minél többet tanulhassak tőle. Az igazat megvallva, akkor egy kicsit túlsúlyos volt, de még mindig a legjobb volt a pályán. Mindig emlékezni fogok arra, amikor Carlo Ancelotti kritizálta az erőnléti állapotát, majd Ronnie megkérdezte tőle: »Mit szeretne tőlem a pályán? Fussak vagy gólt szerezzek?« Ancelotti azt válaszolta, hogy szerezzen gólt és Ronaldo a következő mérkőzésen kétszer is betalált. Ez egy játékos karakteréhez tartozik és csatárként erre van szükség, mert mentálisan erősnek kell lenned.”

Forrás:milannews.it

EZEKET OLVASTAD MÁR?

KOMMENT SZEKCIÓ

3 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

LEGFRISSEBB HÍREINK

SZAVAZÁS