2022. december 07., szerda

Pioli: “Egyáltalán nem játszottunk jól”

-

Stefano Pioli, a Milan vezetőedzője szerint a csapat rengeteg technikai hibát vétett a Chelsea elleni mérkőzésen, amit ezen a szinten nagyon megbüntet az ellenfél. Az olasz szakember beszélt a játékról, a hibákról, a csapat széteséséről és a cserékről is.

“Ez kevés volt tőlünk, annak ellenére, hogy jól kezdtük a mérkőzést. Túl sok hibát követtünk el és rossz döntéseket hoztunk a pályán, ezáltal rengeteg lehetőséget adtunk az ellenfélnek, beleértve az ellentámadásokat és a területeket. Ennek hatására komplikálttá vált a mérkőzés. Voltak különböző szituációk, amelyekben sokkal agresszívebbnek kellett volna lennünk, de nem hiszem, hogy a labda nélküli játékunk volt a legfőbb probléma.” – fogalmazott Pioli a meccs után.

“Egyáltalán nem játszottunk jól. Nem járattuk jól a labdát, pedig meglett volna a lehetőségünk arra, hogy ezt megtegyük, tekintve, hogy a Chelsea nyomása nem volt annyira erős és folyamatos. Túl mélyen játszottunk és amikor ez történik, akkor megfeszülsz a pályán. Ezáltal nem tudsz egységes csapatként teljesíteni védekezésben és támadásban sem.”

“Alaposan tanulmányoznunk kell ennek a mérkőzésnek az alakulását és meg kell próbálnunk megérteni, hogy miért nem tudtuk tökéletesen kivitelezni a játékot. Most teljes koncentrációval és elszántsággal a következő nagy mérkőzésünkre kell összpontosítanunk. Jól fel fogunk készülni rá.”

“Jobban kell teljesítenünk. Hiába kezdtük jól a meccset, szétestünk és túl sok technikai hibát vétettünk, ami egy ilyen szintű ellenféllel szemben nem fér bele. Úgy gondolom, hogy a csapat készen áll, hogy ilyen meccsekkel nézzen szembe, de hibáztunk és nehéz helyzetbe kerültünk. A vereségeknek segíteniük kell a fejlődésben. Már szombaton lehetőségünk lesz arra, hogy megmutassuk, milyen csapat vagyunk. Az öltözőben jogosan volt csalódottság és düh, de tanulni fogunk ebből a vereségből.”

“Az elkövetett hibák nem a rutintalanságnak vagy a hiányzóknak tudhatók be, semmi köze ezekhez. Pontosabbnak és higgadtabbnak kellett volna lennünk, a labdaszerzésben és a labdakezelésben sem voltunk elég jók, A második gól hatására megváltozott a mentalitásunk és nem tudtunk egységes csapat maradni.”

“Cserék? Játéklehetőséget kellett adnom azoknak, akik sérülésből tértek vissza és pihentetnem kellett azokat, akik az utóbbi időben nagyon sokat játszottak. Ebben a megterhelő időszakban ez volt a helyes választás.”

Forrás:milannews.it

EZEKET OLVASTAD MÁR?

KOMMENT SZEKCIÓ

LEGFRISSEBB HÍREINK

SZAVAZÁS