2022. november 29., kedd

Saelemaekers kidőlt térdsérülés miatt

-

Alexis Saelemaekersnek részleges szalagszakadása van, ami miatt hosszú hetekig nem léphet pályára – számolt be az olasz sajtó.

A belga válogatott támadó a szombati Empoli elleni bajnoki első félidejében sérült meg és a 33. percben erős fájdalmat érzett a térdében, amelynek eredményeképpen nem tudta folytatni a játékot. Saelemaekersnek kificamodott a térde és szinte biztosra vehető, hogy véget ért számára a 2022-es év.

A MilanNews, a Sky Sport Italia és a La Gazzetta dello Sport közlése szerint Saelemaekers orvosi vizsgálatokon vett részt, amelyek kimutatták a mediális kollaterális szalag (MCL) részleges szakadását a térdében.

A jelentések szerint a 23 éves támadó speciális terápián vesz részt a felépülés érdekében és a Sky arról ír, hogy körülbelül 6-8 hét kihagyás vár rá. Ennek következtében nagyon valószínű, hogy Saelemaekers kihagyja a november 20-án kezdődő világbajnokságot és nem lesz ott a belga válogatott keretében.

Stefano Pioli számára komoly fejtörést okoz Saelemaekers kiesése, mivel jelen pillanatban Junior Messias izomsérülése miatt nincs egyetlen bevethető jobb szélső támadója sem.

Forrás:milannews.it

EZEKET OLVASTAD MÁR?

KOMMENT SZEKCIÓ

8 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

  1. Pioli számára most jönnek a kreatív hetek. Csak remélni tudom, hogy a vb úgy köszönt be, hogy még versenyben vagyunk mindenhol. Valahogy tovább kell jutni a BL-ben bármi áron, és 5-6 pontnál többel nem lemaradni a bajnokságban. Így nehéz lesz. Szeretném azt, hogy a Juve ne ellenünk álljon igazán talpra. Ami pedig a Chelsea-t illeti, nem is tudom… Ha a két meccsen összejönne 3 pont valahogy, annak nagyon örülhetnénk.

    • Amúgy egyetértenék, de túl jól állunk most ott, nyilván nem lehet elengedni.
      Lehet szépen variálni, CDK ki a szélre, Adli középre, Dest ide, Kalulu oda. Sajnos úgy érzem, hogy minden komolyabb meccsre csekély eséllyel fogunk kiállni Mike hiánya miatt, bárki mást szívesebben vesztettem volna el. Maga a csapat viszont egyben van annyira, hogy kiszenvedhessünk meccseket, és kijuthassunk a BL-csoportból is még ilyen gyengusz kis kerettel is, hála Piolinak.

    • A csoportból továbbjutás azért elvárható. Nem kell azonnal a döntőig menetelni, tavaly nem jött össze a továbbjutás, most ez a következő lépcsőfok. A nyolcaddöntőben is kaphatunk olyan csapatot, amely ellen meglehet a reális esély a továbbjutásra, utána viszont már szinte biztosan jönne egy nagyobb hal. Elengedni nem szabad egy BL-t. Összességében a nyolcad-, illetve szerencsével a negyeddöntő 4 meccset jelent. Az Olasz Kupát lehetne elengedni. A bajnokság nem azon a 4 meccsen kellene hogy múljon. Egyelőre az Atalanta meg a Napoli is csak 4-4 pontot veszített, de fogják még ők durvábban is szórni a pontokat. Bőven lesz esélyünk, csak lőtávolban kell maradni.

LEGFRISSEBB HÍREINK

SZAVAZÁS