2022. november 30., szerda

15 bevethető mezőnyjátékos van a Chelsea ellen

-

Nagyon sok sérült van a Milannál és ezen kívül a Bajnokok Ligája-listáról kimaradt játékosok hiánya is gondot okoz a Chelsea elleni mérkőzés előtt, mivel összesen 15 bevethető mezőnyjátékos áll Stefano Pioli rendelkezésére az első csapatból.

Három áldozattal járt az Empoli elleni győzelem az előző fordulóban, ugyanis Davide Calabria, Alexis Saelemaekers és Simon Kjaer is megsérült, ráadásul előbbi kettőnek eléggé súlyos a sérülés, ezáltal ebben az évben nem léphetnek pályára.

A MilanNews beszámolója szerint Stefano Pioli nehéz helyzetben van a kezdőcsapat összeállítását illetően, hiszen a nyolc sérült játékos mellett négyen nem szerepelnek a Bajnokok Ligája-csoportkörére nevezett keretben. Jelen pillanatban mindössze 15 mezőnyjátékos áll Pioli rendelkezésére a Chelsea elleni szerdai mérkőzésre.

Zlatan Ibrahimovic, Alessandro Florenzi, Mike Maignan, Theo Hernández, Alexis Saelemaekers, Davide Calabria, Simon Kjaer és Junior Messias biztosan kihagyja az összecsapást sérülés miatt, míg Malick Thiaw, Aster Vranckx, Yacine Adli és Tiemoué Bakayoko nincs nevezve a BL-re.

BEVETHETŐ JÁTÉKOSOK:

KAPUSOK: Tatarusanu, Mirante
VÉDŐK: Kalulu, Tomori, Dest, Ballo-Touré, Gabbia
KÖZÉPPÁLYÁSOK: Tonali, Bennacer, Pobega, Krunic, Diaz
TÁMADÓK: Giroud, De Ketelaere, Leao, Rebic, Origi

Forrás:milannews.it

EZEKET OLVASTAD MÁR?

KOMMENT SZEKCIÓ

10 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

   • Nem hallottam arról, hogy Pioli elvégezte volna az orvosit most nyáron, úgyhogy nyilván kellett hozzá a MilanLab véleménye is. De csak minimálisan lehet kisebbíteni Pioli felelősségét, ez az ő baromsága volt. Pioli kapott egy orvosi véleményt egy egyébként is sérülékeny játékosról, aki sérülésből tért vissza. Ha ő azt mondja, hogy nem akar kockáztatni egy nélküle is simán verhető Empoli ellen – főleg azért, mert jön egy brutális sorozat 6 napon belül a Juventus meg két Chelsea elleni meccsel -, akkor cserepadra rakja Calabriát. Főleg úgy, hogy megírták, a védő nem teljesen egészséges. Ha nekem leteszi a MilanLab a nagyesküt, hogy semmi gond nem lesz Calabriával, én akkor sem játszatom. Ja, és megjegyezném, éppen akkor, amikor sorban esnek ki játékosok, valamint tudható, hogy Florenzi még sokáig nem lesz.

    • Nyilván néhetjük ebből a szempontból is, én is meglepődtem, mikor kezdő volt. Azonban egyikünk sem a tréner, nem tudhatjuk az okokat. Egyértelműen Pilolira kenni a dolgot szerintem marhaság. Majd ha ő felteszi a kezét, hogy kockáztattam, nem jött be, akkor oké.

     • Azért van, amikor össze lehet rakni a dolgokat anélkül is, hogy valaki elmagyarázná, megindokolná, hogy mit miért csinált. Nem az orvosok állítják össze a csapatot, hanem Pioli. Volt egészséges, bevethető játékos a keretben, akit lehetett volna játszatni Calabria helyén? Volt.
      Nem kell feltennie Piolinak a kezét ahhoz, hogy tudjuk, hogy ez hülyeség volt a részéről. A “kockáztatásnak” az a lényege, hogy az illető tudja, hogy amire vállalkozik, abból baj lehet. Ha tudta, akkor felelőtlen. Ha nem tudta, akkor kérdés, mire alapozta az optimizmusát, ismerve Calabria sérülékenységét, illetve az elmúlt napok történéseit. És ha már kockáztatás… Mi volt az a hű, de nagy tétje a meccsnek? A bajnoki cím? Egy olyan meccs volt, ami akkor sem jelentette volna a világvégét, ha 3 góllal kikapunk.
      Elvitázgathatunk, de ez egy védhetetlen döntés volt Pioli részéről.

 1. Origi szerintem csere lesz . Ha kell, a támadósor bármelyik posztjára be lehet cserélni sérülés vagy fáradtság esetén… Az empoli ellen pedig játszatni kellett volna a nem nevezetteket, hogy Tonali – Bennacer – Tomori – Giroud tudjanak pihenni… A két kp különösen nagy terhelést kap ebben a szezonban, és nincs Kessie, aki levegyen a teherből…

  • Én sem értettem, hogy az egyébként cserének számító emberek közül miért nem játszott senki az Empoli ellen. Kizárt dolognak tartom, hogy az előszezon legjobbja (Adli) még egy Empoli ellen sem lenne megfelelő opció. A rotáció egyébként Pioli Achilles-sarka ui. amikor kéne akkor nem teszi meg, amikor megtette akkor pedig túlzásba esett.

LEGFRISSEBB HÍREINK

SZAVAZÁS