2022. november 29., kedd

Scaroni: “Lehetetlen a San Siro felújítása”

-

Paolo Scaroni, a Milan elnöke elárulta, hogy miért nem tekintik megvalósítható opciónak a San Siro felújítását, valamint beszélt arról is, hogy a klub új tulajdonosa, a RedBird Capital Partners elkötelezett az új létesítményt illetően.

A Katedrális-projekt látványterve

“Szeretném elmagyarázni, hogy miért nem lehetséges a San Siro felújítása. Ennek számos különböző oka van, de most csak a legfőbb okot szeretném ismertetni. Hogyan tudnánk több mint 50 mérkőzést lejátszani egy mega építkezésen, amelyre 6 naponta 50 ezer ember lépne be? Mindenkit biztosíthatok arról, hogy ez lehetetlen és nagyon veszélyes lenne.” – mondta Scaroni.

“Minden felújított stadion esetében csak egy klub volt érintett és a közelben volt egy elérhető stadion, ahová egy bizonyos időszakra át tudott költözni. Amikor valahányszor hallom, hogy miért nem újítjuk fel a San Sirót, mindig az jut eszembe, hogy akik ezt mondják vagy nem gondolták át teljesen vagy nem akarnak semmihez kezdeni. A San Siro felújítása számunkra egy lehetetlen hipotézis, tehát vagy megépítjük az új stadiont a San Siro kerületben vagy valahol máshol.”

“A RedBird még az Elliottnál is jobban meg van győződve arról, hogy a Milannak új stadionra van szüksége és nagyon jól tudják, hogy mit jelent egy stadiont birtokolni. A tulajdonosunk mindenben támogat engem olyan emberek közreműködésével, akik sok stadiont építettek. Az Elliott egy pénzügyi befektetési alap, míg a RedBirdnek a sport a hivatása. Éppen ezért még inkább érezhető a szükség az új létesítményre.”

Korábban felmerült annak a gondolata, hogy a Milan a városi rivális Inter nélkül egy új helyszínen, Sesto San Giovanniban építsen új arénát, amennyiben az önkormányzat miatt nem történik előrelépés az új milánói stadion ügyében.

“Jelenleg a San Siro környékkel vagyunk elfoglalva. Gondoljunk csak arra, hogy eddig mennyi pénzt költöttünk már a projektre és milyen sokat dolgoztunk rajta. Ha most itt vagyunk, az azt jelenti, hogy hiszünk a San Siro projektben. Nyilvánvalóan más helyszíneket is megvizsgálunk, mert egyrészt alternatívákra van szükségünk, másrészt lehet, hogy olyan adottságú területet találunk, ami különbözik a San Siróétól. Nincsenek B terveink, csak különböző A-tervek.”

“Ha egy döntéshozatali folyamat ennyi évig tart, akkor természetes, hogy a dolgok megváltozhatnak. Minden változik, a világ megy tovább és mi sem állunk meg. Sok minden történik és közben a Milan is tulajdonost váltott. Ha holnap döntenünk kellene, akkor megépítenénk a Katedrálist, de ez nem így megy. A Katedrális projekt 600 millió euróba kerül, ma talán ez az összeg 800 millió euró lenne.”

“A stadion a koncessziós jogot adó Tanács tulajdonában lesz, ahogy most is. Az egész terület Milánó önkormányzatáé.”

Alessandro Antonello, az Inter igazgatója beszélt az új létesítmény potenciális befogadóképességéről is.

“A világjárvány előtt az átlagnézőszám 60 ezer körül mozgott, majd a járványt követően nagyobb nézőszámot sikerült produkálni. Az elképzelésünk az, hogy egy 60-65 ezer férőhelyes stadiont építsünk. Ezen dolgozunk.”

EZEKET OLVASTAD MÁR?

KOMMENT SZEKCIÓ

LEGFRISSEBB HÍREINK

SZAVAZÁS