2022. szeptember 30., péntek

Maignan megsérült a francia válogatottban

-

Franciaországi beszámolók szerint Mike Maignan félidei lecserélésének hátterében az állt, hogy sérülést szedett össze Ausztria ellen.

Hugo Lloris, a franciák első számú kapusának távollétében Maignan a kezdőcsapat tagjaként kapott lehetőséget a francia válogatottban a csütörtöki Ausztria elleni 2-0-ra megnyert Nemzetek Ligája-mérkőzésen. A Milan kapusa egy félidőt játszott és a szünetben Alphonse Areola váltotta a kapuban.

Az RMC Sport és az Eurosport tájékoztatása szerint Maignan enyhe fájdalmat érzett a bal vádlijában, ezért elővigyázatosságból Didier Deschamps szövetségi kapitány úgy döntött, hogy lecseréli. Időközben a kapitány megerősítette, hogy a 27 éves kapus nem lesz bevethető a hétvégén a Dánia elleni összecsapáson.

“Maignannak problémája van a vádlijával, ezért nem lesz ott vasárnap a Dánia elleni mérkőzésen.” – reagált Deschamps a meccs után.

A hivatalos bejelentés alapján Maignan elhagyja a francia válogatott edzőtáborát és Steve Mandanda váltja a keretben a hétvégi Nemzetek Ligája-meccsre.

Maignanra a napokban orvosi vizsgálatok várnak és az orvosi stáb felméri az állapotát. A vizsgálatok után derül ki, hogy mennyire komoly a sérülése és bevethető lesz-e a nyolc nap múlva, október 1-én rendezendő Empoli elleni bajnokin a válogatott szünetet követően.

Forrás:milannews.it

EZEKET OLVASTAD MÁR?

KOMMENT SZEKCIÓ

10 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

  1. Mint részben Barca-drukker, elmondhatom, hogy csak a mostani első NL körből 4 játékos ment haza sérüléssel, és nem is akárkik, Koundé, Dembélé, Depay, illetve De Jong, bár ő asszem maradt. Szóval nem vagyunk egyedül. Undormány, amit megcsinálnak a játékosokkal, ez a nemzetek ligája már tényleg a gusztustalan kizsigerelés kategória, mert még komolyan is kell valamennyire venni, nem lehet ifistázni mint egy barátságoson. És aztán vissza heti két meccsekre, bravó.

    • Lehet, hogy majd lesz pár ember, aki azt mondja, hogy de bizony, ezek igenis kőkemény tétmeccsek… 🙂 Márpedig nem. Ezeket a meccseket csak a kisebb futballnemzetek tekintik tétmérkőzéseknek. A nagyoknak púp a hátára, amit nem vesznek annyira komolyan. A 4-0-s angol-magyar, amennyiben az egy vb-selejtező, nem történik meg, ráadásul azt gondolom, azt követően Southgate-et páros lábbal rúgták volna ki. A NL-ban mi lehet a legrosszabb? A csoport utolsója lecsúszik egy másik csoportba. Nem nagy ügy. Egy selejtezősorozatban viszont jóval nagyobb a presztízs, hogy a csapat kijusson a vb-re, Eb-re. Az angolok kiütése kapcsán az megaláztatás volt szigetországiak legnagyobb baja. Szó nem volt arról, hogy Kane-ék nem tudnak focizni, csak baromi ciki volt az egész. Ők mint a nagyobb futballnemzet képviselői azt hitték, hogy egy quasi edzőmeccsen úgyis nyernek, de jött egy motivált ellenfél, amelynek szinte minden sikerült. Ami azt illeti, a most következő két őszi NL-mérkőzés viszont már igazi tétmeccs lesz (ezért gondolom, hogy a németek ma nagyon meg fognak ütni minket). Legalábbis azoknak a játékosoknak, akik be akarnak kerülni a vb-keretbe. Mert közvetlenül a vb előtt már csak a finomhangolásra kerül sor.

  2. A játékosoknak ma már jóval nagyobb a hatalmuk, mint pár évtizeddel ezelőtt. Annak idején egy játékost probléma nélkül elküldtek, ha az edzővel nem jött ki, akármekkora sztár is volt. Mostanság a játékos az isten. Ehhez képest egyáltalán nem hallani arról, hogy a játékosok valamiféle egységfrontot alkotva megpróbálnák érvényesíteni az érdekeiket. Időnként megszólal Klopp vagy Guardiola a túl sűrű PL-program miatt, főleg a Boxing Day kapcsán, de leggyakrabban azzal érvelnek ellene, hogy ez a hagyomány, minden csapatot ugyanúgy érint, tudta, mit vállal, annyi pénzért focizzanak csak a játékosok… Most a katari vb miatt többnyire a szövetségek pattogtak, elmondták, leírták az “aggályokat” a rendezés odaítélése, az építkezések, a környezet, az időpont, tkp. minden tekintetében. De ez is megváltozott idővel. Ahogy közeledik a vb, úgy jönnek a pozitív vélemények, mert most már mindenki várja a tornát. Most már magasról lesz**ja mindenki, hogy mi újság Katarban az emberi jogokkal, azzal, hogy a szurkolók milyen olyan dolgokat NEM tehetnek majd Katarban, amit eddig megtehettek. 3 éve még túl távolinak tűnt az egész, lehetett leleplező cikkeket írogatniuk az angoloknak. De ha Harry Kane-ék netán megnyernék a vb-t, a brit sajtó majd áradozni fog a körülményekről, a kiváló rendezésről, a stadionokról, sőt, kiemelné, hogy ezt a vb-t azért volt a legnehezebb megnyerni, mert a játékosok nem egy hosszú szezont követően hullafáradtan érkeztek meg a tornára, hanem teljesen fitten…

    Visszakanyarodva… A játékosok leterheltsége évről évre probléma. Érdekesnek tartom, hogy ha egy-egy játékos Mourinhóhoz hasonló kaliberű edzőket tud megbuktatni, akkor hogy lehet az, hogy nem emelik fel a hangjukat bizonyos FIFA- vagy UEFA-döntéssel szemben, például a zsúfolt versenynaptárral szemben. Annak idején volt egy FIFA-reklám(?), amelyben egy csomó klasszis játékos az anyanyelvén mondott nemet a rasszizmusra. Olyannyira képesek befolyásolni bizonyos történéseket egyes játékosok, hogy simán el tudom képzelni, hogy amennyiben akár a rendezés odaítélése előtt, de akár 3-4 évvel ezelőtt mondjuk Ronaldo, Messi, Neymar, De Bruyne, Kane, Mbappé, Neuer stb. stb. egységesen kiállt volna, és azt mondja, hogy (amennyiben Katar nyerné a rendezést) nem fog az olajos államban pályára lépni, mert…, akkor szerintem történt volna valamiféle változás, mert az iszonyatosan rossz reklám lett volna a katariaknak, hogy a legnagyobb sztárok beintettek nekik. Persze most már más a helyzet, Lothar Matthäus már alig várja a vb-t, Mbappé nyilván tapsikol a katari vb miatt…

    Persze egyre jobban befészkelik magukat az arabok a sportba és leginkább a futballba, így ma már ez szinte esélytelen, de a játékosok inkább ilyen esetekben kellene hogy a befolyásukat latba vessék, nem pedig annak érdekében, hogy azt az edzőt, akinek nem tetszik a pofája, megbuktassák.

  3. Mondjuk szerintem az araboknak és az arab VB-nek ehhez nem sok köze van, mindenképp lenne ilyenkor egy NL-es két hét, plusz cserében meg nyáron lehetett többet pihenni. Az egész válogatot rendszert kéne totálisan átalakítani, redukálni, nemhogy még bővítgetni…. Vagy valami brutál kárpótlást kéne kicsengetnie a fifának az adott sérült játékosért a klubnak. Nem jelképeset. Mindjárt óvatosabbak lennének.

LEGFRISSEBB HÍREINK

SZAVAZÁS