2022. október 07., péntek

Ismert Leao fizetési igénye a Milan felé

-

Az elkövetkező hetek illetve hónapok nagyon fontosnak ígérkeznek Rafael Leao szerződésének meghosszabbítása ügyében, akiről továbbra sem tett le a Chelsea.

A portugál válogatott játékos a Rossoneri támadó-szekciójának egyik, ha nem a legfontosabb eleme és óriási fejlődésen ment keresztül, ezáltal az előző idény óta meghatározó játékossá nőtte ki magát. Így nem meglepő, hogy már egy ideje téma az új szerződés és a béremelés.

A La Gazzetta dello Sport beszámolója szerint a Rossoneri vezetőségének egyik legfontosabb prioritása Leao 2024-ig szóló szerződésének meghosszabbítása. Ezen a téren az elkövetkező hetek illetve hónapok nagyon fontosak lesznek a tárgyalások sikeres lezárása céljából. Fabrizio Romano információi szerint a Chelsea a nyári átigazolási időszak utolsó napjaiban szóbeli ajánlattal kereste meg Paolo Maldinit és mintegy 70 millió eurót + bónuszokat (összesen körülbelül 85 millió eurónak megfelelő összeget) kínált Leao játékjogáért. Ezt a Milan határozottan visszautasította, azonban a londoni együttes egyáltalán nem tett le a 23 éves játékosról és a januári mercato alatt újra megkísérli a leigazolását.

A Gazzetta megjegyzi, hogy Leao siet és szeretné minél hamarabb aláírni az új kontraktusát, amely jelentős fizetésemelést tartalmazhat. Az olasz lap szerint a portugál futballista nettó 7 millió eurós fizetést szeretne kapni a Milannál, ami pontosan ötszöröse annak, amennyit jelenleg éves szinten keres (1,4 millió euró) a 2019-ben aláírt kontraktusa értelmében.

Ezzel szemben a Milan vezetősége hajlandó a bérigénynél kissé alacsonyabb, körülbelül 6 millió eurós fizetést adni Leaónak, aki ezzel toronymagasan a csapat legjobban kereső játékosává válna.

Ugyanakkor van egy meglehetősen lényeges – a Milan számára külső – tényező, amely nagy hatással van a Leao hosszabbításáról szóló tárgyalásokra. Ez nem más, mint a játékos jogi csatája a Sporting CP-vel. Rafának körülbelül 16,5 millió eurós kártérítést kellene fizetnie a Sportingnak, amiért 2018-ban egyoldalúan szerződést bontott a portugál klubbal.

Forrás:milannews.it

EZEKET OLVASTAD MÁR?

KOMMENT SZEKCIÓ

15 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

 1. Ha most komolyan azon megy a vita, hogy megadjuk-e a plusz 1 misit a Serie A legjobb, posztján alighanem top5 játékosának, amikor nincs jobbszélünk, 1, néha két középcsatárunk van, aki egészséges az 36 éves, a balszélen meg Rebic a meccsek felén tud talán játszani, akkor igazából megérdemeljük a sorsunk.

  Ibra 39 évesen keresett 7-et.

  • Egyet kell értenem, ha a 6 millióval is a legjobban kereső lenne, akkor már ezen nem kéne huzakodni. Vagy mondjuk azt hogy 6 millió/év, 5 éves szerződés, de magasabb fizu és aláírási pénz helyett kifizetjük a Sportingnak járó összeget.

   Amúgy is addig kéne aláírni a 7 milliót, amíg nem lesz az hirtelen 8, majd 9, majd 10 és így tovább…

  • Egyetértek!
   Állandóan a fillérb@szás megy, követelmény meg van persze.
   Nyerjünk idén is Serie A-t, de aBL-ben is menjünk legalább a 16 közé, úgy hogy fizetni nem akarunk játékosért, a fizetésekkel kupeckodunk.+plusz nincs jobb oldal+nincsenek “nagyjából”minöségi cseréink sem.

   Forza Milan!

   • 405 millió forint az a fillér…

    Ne bagatellizáljuk el mert az 5 év. alatt 2.000.000.000 ft azaz 2 milliárd forint ami 5 millió euro.

    Tehát nem fillerbaszás megy hanem üzleti alku és felelős gazdálkodás, és meg ki tudja milyen igények összecsiszolása lsd Messi kontra Barca.

    Másrészről pedig most néztem a jegyeket a Juve meccsre, azt kell mondjam, hogy egy teltházas Juve meccs kb 3-4 millió eurót hoz a konyhára.

    Én úgy látom türelem és mely levegő, előbb utóbb meg kell lennie a MEGALLAPODÁSANAK

 2. A cikk utolsó bekezdése elég lényeges. Itt csak felveti a problémát, de nem tárgyalja. Külföldi oldalakon olyat is olvastam, hogy ezt a 16,5-öt is kérné az aláírásért. És akkor az ügynök (Mendes!) jutaléka még nincs is sehol. Szóval nem olyan egyszerű ez a történet, nem az évi egy millión múlik. Ha eligazolna tőlünk, akkor jóval nagyobb aláírási pénzt és ügynöki jutalékot kérhetnek, ezért eléggé tartok ettől. Másik kérdés, hogy ha eligazol Leao, akkor megrekedhet a karrierje, lehet, hogy a padon fog ülni.

 3. Amit “milanmisi” írt, azaz a láncreakciótól nem tartok. Nagyjából mindenki tudja a helyét és az értékét a Milanban, egy Kalulu vagy akár Theo is tisztűban van azzal, hogy a posztok megítélése közötti különbség miatt nincs esélyük arra, hogy olyan pénzt kérjenek, mint egy középcsatár vagy szélső. Ez a védők sorsa…

  Az elmúlt időszakban voltak hosszabbítások, amiket a klub forszírozott, és többekkel sikerült a megegyezés. Fontos, hogy a hosszabbítások vegyesen, mindegyik csapatrészt érintve történtek, így pl. egy védő nem egyedül a balszélső fizetéséhez mérheti magát. Lényeges az is, hogy a korábbi hosszabbítások – Theo a kivétel – nem jártak extrém fizetésemeléssel. A franciát viszont, aki Davies mellett talán posztja legjobbja, meg kellett fizetni a hosszabbítása fejében, mert bármikor jöhet(ett volna) érte egy 70 milliós ajánlat. Ha a Chelsea képes volt egy lényegében egyidényes Cucurelláért (aki a Chelsea-ben sem tűnik annyira meggyőzőnek) 65 millió fontot adni, a játékosnak meg egy idényre 40%-kal több fizetést garantálni annál, amennyit egész eddigi pályafutása során keresett, akkor érthető, miért döntött jól a Milan.

  Az alapemberek közül Leao és Bennacer kivételével mindenkinek legalább 2025-ig van szerződése. Ez megnyugtató. Évente két-három emberrel lehet hosszabbítani, nagyjából úgy, ahogyan az előző idényben Maldiniék csinálták. Kessie-t nem lehetett itt tartani, be is jött a számítása. De akinek kényelmesebb a Barca kispadja, mint a San Siro gyepszőnyege, azzal nincs mit tenni…

  A hosszabbításoknál az ügynöki díjak általában csak utólag válnak ismertté, ez nyilván bonyolítja a helyzetet. A 7 milliós fizetési igény ugyanakkor minden tekintetben vállalható, és ez alapján esetleg következtetni lehet a nem túl magas ügynöki jutalékra is (kivéve persze, ha az ügynöki jutalék azért lenne magasabb, hogy Leao aláírását ilyen “alacsony” fizetésért garantálja Mendes…). Ez egy olyan összeg, amely Leao jelenlegi fizetéséhez képest valóban extrém, de például 3 millióval elmarad a már említett Cucurella éves bérétől…

  A Milan nem másodszorra, hanem Calhanoglu, Donnarumma, Kessie és Romagnoli után ötödszörre léphet ugyanabba a folyóba. Annak érdekében, hogy ez ne történjen meg, a Milan két dolgot tehet. Ezek közül kell valamelyiket választani. Az alkudozás nem célravezető. 7-et kér? Meg kell adni neki, de azzal, hogy a világbajnokság kezdetéig alá kell írnia a szerződését. Amennyiben nem teszi, télen el kell adni. Attól nem kell félni, hogy nem fognak jönni az ajánlatok. Jönni fognak, mert pár csapat úgy fog gondolkodni, hogy inkább télen szerződtet valakit, aki ugyan lehet, hogy a BL-ben vagy az El-ben nem játszhat, de ezzel a lépéssel elkerülheti a játékos iránti nagyobb nyári tülekedést.

  A Milan szempontjából jó és rossz is lehet a novemberi vb… Ha még a torna előtt hosszabbít Leao, akkor egy kiváló vb-szereplés még tovább emelheti az árát, és ha a Milan úgy dönt, hogy pl. nyáron eladja, akkor a 150 milliót is simán megadhatják érte. Ha nem hosszabbít, de a vb-n jól játszik, akkor viszont lehet, hogy az igénye nem 7 millió lesz, hanem 10. Azaz benne van, hogy jön a Kessie-szindróma.

  Rendkívül látványos, amit Leao csinál, meccseket tud eldönteni, de nem lehet kijelenteni, hogy a Milan még feljebb emelkedése kizárólag a portugállal a fedélzeten történhet meg. Maldiniéknak az elmúlt több mint egy évből van tapasztalatuk, így kell Leaóhoz és Mendeshez állniuk.

  Leaótól függetlenül azt viszont a Milannak be kell látnia, hogy a futball csúcsára vezető út azzal jár, hogy bizonyos játékosokat, akikkel a trófeát eséllyel ostromolni lehet, meg kell fizetni. A BL a Milan célja. “Szegény” csapat a BL-t nem tudja megnyerni, legfeljebb 20 évente egyszer. Kisebb csapatoknak (Ajax, Villarreal stb.) kijöhet a lépés persze egyszer-egyszer, de hosszabb távon a gazdagoknak van esélyük. Ahogyan Conte is mondta: ha 10 euród van, nem ehetsz 100 eurós étteremben. Persze a Milan esélytelen anyagi értelemben a PSG-vel szemben, de Leao nem 40 milliós fizetést kér, amit csak 2-3 klub tudna neki biztosítani. A Milannak idővel fel kell tennie a kérdést, hogy mit akar. Ha a BL-ben tényező akar lenni, ahhoz a jobb szélen nem elég Messiasszal meg Salemaekeresszel riogatni az ellenfeleket. Ha meg a “fenntartható fejlődés” a cél, akkor legalább gazdálkodjon jól a klub. Az viszont, hogy sem jó pénzért nem tudjuk eladni a sokat érő játékosokat, sem megtartani nem tudjuk/akarjuk, a legrosszabb.

  Egyébként valamiért van egy olyan gyanúm, hogy Leao hosszabbítani fog.

   • Annyival más most a helyzet, hogy Leaonak 2024-ig szól a szerződése, s már időben megindult vele a hosszabbítási folyamat. Egyetértve Lanskyval, ha most nem hosszabbít, télen rá kell adni a kabátot. S szerintem rá is fogjuk ez esetben. De szerintem is hosszabbít. Nem hülye, ha most megkapja a 7-et, esetleg még a Sporting felé is adunk valamit, akkor maradni fog. Láthatóan jól is érzi magát ebben a közegben, láthatja körülötte most már mindenki hosszabbít, egyben marad a csapat, erősödik is apránként. Plusz Ibra spanja is szépen terelgeti. Nem lesz itt gond.

LEGFRISSEBB HÍREINK

SZAVAZÁS