2022. szeptember 25., vasárnap

Pioli: “Ilyen játékkal nem szabad kikapni”

-

Stefano Pioli csalódottan nyilatkozott a Napoli elleni vereséget követően és elmondta, hogy ilyen teljesítménnyel és ennyi kialakított gólhelyzettel nem szabad mérkőzést veszíteni. Az olasz szakember kitért a hibákra, a csapat játékára, Charles De Ketelaere teljesítményére és Davide Calabria lecserélésének okára is.

“Csalódottak vagyunk, mert szerettük volna folytatni a veretlenségi sorozatunkat. Megfelelő volt az energiaszintünk, odaadóan küzdöttünk és nagyon jól játszottunk, ezért a vereség nagy csalódás. Néha azért veszítesz, mert a dolgok nem úgy alakulnak, ahogy szeretnéd és az ellenfél felülmúl játékban vagy azért, mert esetleg hiányzik a kvalitás. Ezen a mérkőzésen nem ez volt a helyzet és ezért is sajnáljuk, hogy vereség lett a vége.” – mondta Pioli.

“A játékosaim tudják, hogy minden megvan bennük, ami kell. Tisztában vagyunk az erősségünkkel, de az eredménynek tükröznie kell a mutatott teljesítményt. Biztos vagyok abban, hogy ez a kis botlás arra fog késztetni minket, hogy még nagyobb elszántsággal, aprólékosabban dolgozzunk és nagy figyelmet kell fordítani a részletekre. Összességében elhomályosítottuk a játékát egy olyan nagyszerű csapatnak, mint a Napoli. Hiányzott az élesség a játékunkból. Sajnálatos, hogy negatív eredménnyel zárult a mérkőzés. Alaposan ki kell elemeznünk ezt a mérkőzést és keményen dolgozni, hogy kijavítsuk a hibákat.”

“De Ketelaere? Ez volt Charles legjobb mérkőzése, amióta csatlakozott a Milanhoz. Nagyszerűen játszott, rengeteget dolgozott és hivatkozási pontként szolgált a csapattársak számára. Jól teljesített a sorok között. Természetesen egy ilyen nagy potenciállal rendelkező játékostól gólokat is várunk, de biztos vagyok benne, hogy jönni fognak. Őszintén elégedett vagyok Charles-vel a következetes játéka és a kvalitása miatt, amit a csapatnak adott. Ő egy nagyon fiatal játékos, különböző bajnokságból érkezett, különböző mentalitással és más játékstílushoz volt hozzászokva. Egy új csapatba érkezett, nagy elvárásokkal és nem helyes rögtön elvárni tőle, hogy mérkőzéseket döntsön el. Meggyőződésem, hogy nagy hatással lesz a csapat játékára.”

“Szeretnénk tökéletesek lenni a pályán, de ez lehetetlen. Ettől függetlenül a kulcspillanatokban jobbnak kell lennünk. A Napolinak kevés lehetősége volt a gólszerzésre, ami azt mutatja, hogy védekezésben szilárdak voltunk. Intenzitással játszottunk és megpróbáltunk dominálni. A második góljuk jelentette a különbséget, de ténylegesen azért veszítettük el a mérkőzést, mert nem tudtunk több gólt szerezni az adódó helyzeteinkből.”

“Ilyen játékkal nem szabad kikapni. Nem vagyok elégedett és a játékosok sem, mert csak egyetlen gólt szereztünk, ami nagyon kevés annak fényében, amennyi helyzetünk volt. Ez csalódás, nem lett volna szabad veszíteni. De Ilyen a labdarúgás és tanulnunk kell ebből a meccsből.”

“Kjaer? A szünetben lecseréltem Kjaert, mert sárga lapja volt. Calabriát izomfáradtság miatt cseréltem le, ellenkező esetben őt nem hoztam volna le a pályáról. Dest? Ő egy nagyszerű játékos, Calabria is küszködött a meccsen, mert Kvaratskhelia kiváló futballista.”

Forrás:acmilan.com

EZEKET OLVASTAD MÁR?

KOMMENT SZEKCIÓ

LEGFRISSEBB HÍREINK

SZAVAZÁS