2022. szeptember 30., péntek

Magyarország is pályázik az Olasz szuperkupa rendezésére

-

Egybehangzó olasz sajtóinformációk szerint három ország – többek között Magyarország is – versenyez az Olasz szuperkupa rendezési jogának megvásárlásáért és könnyen elképzelhető, hogy az elkövetkező években új lebonyolítási rendszerben rendezik meg a kupát.

A Tuttosport, az Il Messaggero és a La Repubblica beszámolója szerint Szaúd-Arábia és az Egyesült Arab Emírségek mellett Magyarország is versenyben van az Olasz szuperkupa rendezési jogának megvásárlásáért az elkövetkező évekre.

Úgy tűnik, hogy Szaúd-Arábia előnyben van a másik két országgal szemben, miután a Lega Serie A-nak egy 138 millió eurós ajánlatot tett a szuperkupa lebonyolításáért az elkövetkező 6 évre. Ez azt jelenti, hogy hajlandók szezononként 23 millió eurót fizetni a rendezésért a 2028/29-es idényig és a pénzösszegen felül teljes mértékben állnák a csapatok utazási és szállodai költségeit. Összehasonlításképpen a jelenlegi szerződés értelmében 2022-ben Szaúd-Arábia 8 millió eurót fizet a szuperkupa rendezési jogáért, az új ajánlat ennek a közel háromszorosa.

Ezzel szemben az Egyesült Arab Emírségek évi 22 millió eurót kínál 5 szezonra. A Tuttosport, a Messaggero és a Repubblica arról ír, hogy Magyarország is érdekelt az Olasz szuperkupa rendezési jogának megvásárlása kapcsán. A jelentések szerint az ajánlat körülbelül évi 20 millió euróra tehető, ami némileg alacsonyabb a másik két ország által javasolt összeghez képest.

Ugyanakkor a rendezési jogért versenyző három ország mindegyike megváltoztatná a jelenlegi formátumot és a Spanyol szuperkupához hasonlóan négy csapat venne részt. A javaslat szerint a lebonyolítás egy úgynevezett négyes döntő formájában történne meg a Serie A első két helyezettjével és az Olasz kupa két finalistájával. Összesen három mérkőzést rendeznének a szuperkupa keretein belül, két elődöntőt és egy döntőt.

Magyarország minden bizonnyal a 67 ezer néző befogadására alkalmas Puskás Arénában rendezné meg az Olasz szuperkupa elődöntőit és fináléját.

Az olasz labdarúgás történetében 1988 óta rendezik meg minden évben a szuperkupát a bajnoki címvédő és az Olasz kupa-győztes részvételével. Ebben a szezonban a Milan és az Inter csap össze egymással, méghozzá 2023. január 18-án Szaúd-Arábiában.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

KOMMENT SZEKCIÓ

2 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

  1. Én csak azt nem értem hogy miért kell szétbarmolni egy szuperkupa döntõt annak külföldre cibálásával. A válasz erre az a mocskos pénz, meg szponzorok, közvet8tési jogok, meg önreklám a rendezõk részérõl. De könyörgöm nem ömlik már enélkül is eléggé a genny, ebben az elfajzott anyagias, pénzbuheráló strici világban?
    Olasz szuperkupát tessék már tényleg belföldön megtartani. Nem bántva senkit, de egy tök sz..r hangulatú meccs lesz a szuperkupából, ahol nincsenek igazi szurkolói táborok. Abbas al Szaúdi- Mazohi al Sikamika majd eljön és annak fog szurkolni, akit épp szponzorál!
    Az igazi olasz Milan szimpatizánsok, meg ultrák épp ide a szuperkupára nem jutnak ki, mert valami sivatagi olajfúrótornyon játazanak a fiúk…. Nonazensz… Ezt évek óta nem tudom feldolgozni!
    Üdv.: Banksy

LEGFRISSEBB HÍREINK

SZAVAZÁS