2022. szeptember 30., péntek

Itt a Milan kerete a BL-csoportkörre

-

Az UEFA szabályzata alapján Stefano Pioli kénytelen volt kihagyni hat játékost a Bajnokok Ligája csoportkörére nevezett keretből. A hiányzók között három új igazolás is szerepel.

Jövő héten megkezdődnek a Bajnokok Ligája csoportkörének küzdelmei. A Milan a Chelsea-vl, az RB Salzburggal és a Dinamo Zagrebbal került egy csoportba. Péntek éjfél volt a határidő, hogy a klubok leadják a BL-csoportkörre nevezett játékosok listáját.

A szabályok alapján a Milan 25 helyett csak 23 játékost nevezhetett a keretbe, mivel a nyolc helyett csak hat olyan játékosa van, aki saját nevelésű játékos vagy Olaszországban nevelkedett. Stefano Piolinak döntenie kellett, hogy kiket hagy ki a keretből és a választása végül Ciprian Tatarusanura, Malick Thiaw-ra, Aster Vranckx-ra, Yacine Adlira, Tiemoué Bakayokóra és Zlatan Ibrahimovicra esett.

A MILAN KERETE (A-LISTA):

KAPUSOK:

Mike MAIGNAN, Antonio MIRANTE

VÉDŐK:

Davide CALABRIA, Fodé BALLO-TOURÉ, Theo HERNÁNDEZ, Pierre KALULU, Sergino DEST, Fikayo TOMORI, Simon KJAER, Alessandro FLORENZI, Matteo GABBIA

KÖZÉPPÁLYÁSOK:

Ismael BENNACER, Sandro TONALI, Tommaso POBEGA, Rade KRUNIC, Brahim DIAZ, Charles DE KETELAERE, Alexis SAELEMAEKERS

TÁMADÓK:

Olivier GIROUD, Ante REBIC, Rafael LEAO, Divock ORIGI, Junior MESSIAS.

KIK KERÜLHETNEK AZ A-LISTÁRA?

Minden klub maximum 25 játékost nevezhet az A-listára és legalább kettőnek kapusnak kell lennie. A 25 kvótából legalább 8 kizárólag az úgynevezett helyi nevelésű játékosok számára van fenntartva. Ha egy klubnak 8-nál kevesebb ilyen játékosa van, akkor az A-listára nevezhető futballisták maximális száma ennek megfelelően csökken. Ez azt jelenti, hogy a Milan számára összesen 17 olyan futballista nevezhető, aki külföldön – azaz nem Olaszországban – nevelkedett. Az A és a B listán együtt legalább három kapusnak szerepelnie kell.

KIK SZÁMÍTANAK HELYI NEVELÉSŰNEK?

Egyrészt a saját nevelésű játékosok, akik a 15 és a 21 éves koruk között legalább három évig a klubnál szerepeltek. Másrészt azok, akik a klub országának valamelyik másik csapatában szerepeltek 15 és 21 éves koruk között legalább 3 évig. A szabály szerint a 8 helyi nevelésű futballistából maximum 4 játékos lehet olyan, aki az adott ország másik klubjában nőtt fel.

KIK SZEREPELHETNEK A B-LISTÁN?

Egy játékos akkor kerülhet a B-listára, ha 2001. január 1-én vagy azt követően született és a 15. életévének betöltése óta megszakítás nélkül legalább 2 évet az adott klubnál töltött vagy 3 évből legfeljebb 1 évet kölcsönben volt. A 16. életévüket betöltött játékosok abban az esetben kerülhetnek a B-listára, amennyiben az előző két évben megszakítás nélkül az adott klubnál regisztrálva voltak. A kluboknak lehetőségük van korlátlan számú játékost regisztrálni a B-listára, de a listát legkésőbb a mérkőzés előtti napon éjfélig be kell nyújtani a szövetségnek.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

KOMMENT SZEKCIÓ

8 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

  1. Amikor nyers tehetségeket igazolunk (CDK már nem az) akkor azok nem tudnak azonnal komoly segítségére lenni a csapatnak. Teljesen érthető Adli, Thiaw, AsterX nélkülözése. Jól mozgott Adli a felkészülési meccseken, de azért ez még kevés a BL-hez. Én személy szerint már annak is örülnék, ha az új érkezők egy stabil csere szerepbe betanulnának, aztán 1,5-2 év múlva kiderül, hogy alkalmas e a kezdőmezre. Persze mindig akadhat egy krízishelyzet, amikor a folyamatos játéklehetőségben váratlanul valamelyikről kiderül hogy csiszolatlan érték.

  2. Nekem Adli nem tetszett annyira még az előszezonban sem. Jobb labdákat ad, de cserébe iszonyúan lassú és körülményes fejben, meg ahogy forgolódik, ebben Diaz pl. sokkal jobb. Szerintem hasonló szinten van a két játékos, csak nagyon más a profiljuk.

    A gyenge csapatok ellen egész jó volt, mert volt ideje, komolyabbak ellen erősek a kételyeim, de ahogy látom, Piolinak is. Persze ettől még megnézném néha.

LEGFRISSEBB HÍREINK

SZAVAZÁS