2022. szeptember 30., péntek

Thiaw: “Hihetetlen érzés a Milanban lenni”

-

Malick Thiaw, a Milan német utánpótlás-válogatott védője egy hatalmas lehetőségként tekint arra, hogy az olasz bajnoki címvédő játékosa lehet és alig várja, hogy pályára lépjen a csapatban. A 21 éves játékos beszélt a Serie A-ról, a példaképéről, az erősségeiről és azt is elárulta, hogy már a télen kapcsolatba került a vezetőséggel.

AZ ÁTIGAZOLÁSRÓL
“Őrület, őszintén szólva még mindig nem fogtam fel, hogy itt lehetek a Milanban. Túl vagyok az első napomon, hihetetlen érzés. Nagyon-nagyon boldog és izgatott voltam. Amikor a klub felhívott, rögtön elmondtam a szüleimnek. Ez egy nagy lehetőség számomra és nagyon boldog vagyok. Mindig 100 százalékot nyújtok és szenvedélyes vagyok.”

A SERIE A-RÓL
“Nagyszerű csapatok vannak a bajnokságban és figyelemmel kísértem a Serie A-t. Nagyon sokat játszottam a Milannal a PlayStationön is.”

A PÉLDAKÉPÉRŐL
“Úgy nőttem fel, hogy Yaya Touré volt a példaképem, mert középpályásként kezdtem el futballozni.”

AZ ERŐSSÉGEIRŐL
“Úgy vélem, hogy nagyon jól bánok a labdával, erős vagyok a fejpárbajokban és szerintem elég gyors is vagyok. Ezeket tartom a legfőbb erősségeimnek.”

A SCHALKÉRŐL
“A debütálásom előtt hónapokon keresztül az első csapattal edzettem, így jó időszak volt számomra és nem volt olyan nehéz a bemutatkozás. Az biztos, hogy most más lesz a helyzet, hiszen egyik napról a másikra 60 ezer ember előtt kell pályára lépni. Úgy gondolom, hogy fejlődtem a Schalkében.”

A SCUDETTO-GYŐZTES MILANRÓL
“Az egész szezonban követtem a Milant, különösen a télen, amikor már voltak megbeszélések a klubbal. Így ha lehetőségem volt, megpróbáltam minden mérkőzést követni. Őrület, amit véghez vitt a csapat. Jár a nagy gratuláció a Scudetto megnyeréséért!”

A DEBÜTÁLÁSRÓL
“Nagyon büszke vagyok arra, hogy itt lehetek. Minél hamarabb szeretnék debütálni a csapatban és játszani akarok, amennyit csak lehetséges. Forza Milan!”

A 21 esztendős középhátvéd a Schalke együttesétől érkezett és a megegyezés szerint a Milan vezetősége 5 millió eurót (plusz 2 millió euró bónusz) fizetett a játékjogáért. Thiaw 5 évre, azaz 2027. június 30-ig szóló szerződést írt alá a Milannal és éves szinten nettó 800 ezer eurót fog keresni.

Forrás:acmilan.com

EZEKET OLVASTAD MÁR?

KOMMENT SZEKCIÓ

LEGFRISSEBB HÍREINK

SZAVAZÁS