2022. szeptember 30., péntek

Pioli szavai a Sassuolo elleni döntetlen után

-

Stefano Pioli, a Milan trénere elmondta, hogy ugyan a csapat jól kezdte a mérkőzést, de képtelen volt megszerezni a három pontot és különösen a második játékrészben frenetikus volt a játék.

“Jobban preferáltam volna, ha kapunk egy gólt, ám megnyerjük a mérkőzést, de a kapott gól nélküli meccsek hosszú távon számos előnnyel járnak. Úgy gondolom, hogy nagyon jól kezdtük a mérkőzést és az első 15-20 percben jó illetve gyors futballt játszottunk. Remek összjátékot és játékhelyzeteket alakítottunk ki, de az utolsó passzok nem voltak megfelelőek. Ezt követően kissé összezavarodtunk és ezáltal az ellenfél számos ellentámadást vezetett.” – mondta Pioli.

“A második játékrészben frenetikus volt a játékunk, amely mindig pontatlansághoz vezet a döntésekben és a technikai megoldásokban. Képtelenek voltunk megnyerni a meccset. Ilyen a játékunk, hogy megpróbáljuk kikényszeríteni, hogy minél kevesebbet birtokolja az ellenfél a labdát. Ezúttal sok játékosunk tartózkodott az ellenfél térfelén, talán túlságosan is, ezért nem tudtunk a sorok között játszani. Kevés volt az összjáték és túl sok hosszú labdával operáltunk, amit el kellett volna kerülnünk. A játékosoknak fel kell törniük az ellenfél védelmi vonalát, de fel kell ismerni a pillanatot, amikor erre nincs lehetőség és ilyen esetben más döntést kell hozni a pályán. Elég jónak és magabiztosnak éreztük magunkat, hogy mérkőzéseket nyerjünk.”

“A második játékrészben úgy játszottunk, mintha csak két perc lenne hátra a meccsből, pedig nagyon sok időnk volt. Játékban kell maradnunk és jobban kell járatnunk a labdát.”

“Jobban fogunk teljesíteni. Ezen a meccsen küszködtünk, hogy megtaláljuk a ritmust. Túl sok játékmegszakítás és szabálytalanság volt, ezért sokat állt a játék. Ez nem kifogás és tudjuk, hogy jobban kell játszanunk. Mindent bele fogunk adni, hogy a következő mérkőzéseinken jobban legyünk.”

“A következő meccsek különbözőek lesznek a jelentőségük és az ellenfél kvalitásai alapján és valószínűleg a hozzáállás is más lesz. Jól tanulmányoznunk kell az ellenfeleket, mert mindannyian tudjuk, hogy milyen fontos meccsek lesznek.”

“Egyértelmű, hogy nőttek az elvárások, de ennek kiváltságnak kell lennie és nem szabad teherként tekinteni erre. A játékosaim elszántságot, akaratot és odaadást mutattak még egy olyan meccsen is, amely nem volt a legjobb számukra. Megvan bennük a vágy a végsőkig a mérkőzés megnyerésére és még akkor is hajtottunk a győzelemre, amikor Florenzi sérülése miatt emberhátrányban voltunk. Ez a csapatom mentalitásából ered, mert mentálisan erős és tudatos csapat vagyunk. Tudunk ennél jobban játszani és fejlődnünk kell a döntéshozatalban illetve technikailag is.”

Forrás:acmilan.com

EZEKET OLVASTAD MÁR?

KOMMENT SZEKCIÓ

10 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

LEGFRISSEBB HÍREINK

SZAVAZÁS