2022. október 07., péntek

HIVATALOS: A RedBird a Milan új többségi tulajdonosa

-

A mai napon, azaz augusztus 31-én hivatalosan is lezárult a tulajdonosváltás a Milannál, így a továbbiakban a RedBird irányítja a klubot.

A RedBird Capital Partners bejelentette, hogy 1,2 milliárd euró értékben sikeresen befejezte az AC Milan felvásárlását. Az amerikai csoport június elején kötött megállapodást az Elliott Managementtel a klub részvényeink megszerzéséről.

“Az AC Milan új tulajdonosaként a RedBird továbbra is befektet minden olyan kulcsfontosságú szegmensbe, amely a klub sport- és kereskedelmi érdekeit szolgálja az előző szezon eredményeire építve. A RedBird globális sportvállalkozások működtetésében és felépítésében szerzett tapasztalata biztosítja, hogy a Milan történetének következő fejezete a jelenlegi sikeres időszakra épüljön.” – olvasható a közelmény a hivatalos honlapon.

Gerry Cardinale, a RedBird alapítója és ügyvezető partnere: “Világos jövőképünk van a Milan számára. Támogatni fogjuk a tehetséges játékosainkat, edzőinket és munkatársainkat abban, hogy sikereket vigyenek véghez a pályán és lehetővé tegyük a szurkolóink számára, hogy rendkívüli élményeket éljenek át. Igyekszünk kihasználni a globális sport- és médiahálózatunkat, elemzői szakértelmünket és a sportstadionok fejlesztése terén elért eredményeinket annak érdekében, hogy megőrizzük a Milan helyét az európai és a világ labdarúgásának csúcsán.”

A hivatalos bejelentés alapján a Yankee Global Enterprises – a New York Yankees sportfranchise tulajdonosa – stratégiai partnerséget kötött a klubbal és kisebbségi részesedést szerzett az Milanban. A RedBird régóta kapcsolatban áll a Yankees-szel és a Steinbrenner-családdal, akikkel társtulajdonosa a YES Networknek, az Egyesült Államok legnézettebb regionális sporthálózatának.

Cardinale szavai: “Több évtizedes kapcsolatunk van a New York Yankees-szel és a Steinbrenner-családdal, amelynek eredményeképpen kiemelkedően sikeres üzletek jöttek létre a sport- és szórakoztatóiparban. Nagy örömünkre szolgál, hogy folytatjuk a velük való együttműködést.”

A Milan megvásárlásának befejezésével hozzávetőleg 7,5 milliárd dollárra nőtt a RedBird által kezelt vagyon. A Rossoneri csatlakozik az amerikai csoport globális sport- és szórakoztatóipari portfóliójához, amely magában foglalja a Fenway Sports Groupot (Liverpool FC, Boston Red Sox, Pittsburgh Penguins), a Toulouse FC-t, a Rajasthan Royalst, a YES Networköt, a SpringHill Companyt, a Skydance Mediát, az XFL-t, a OneTeam Partnerst és a Dream Sports-ot.

Az Elliott Management több mint 4 éven keresztül – pontosan 1512 napig – volt a Milan tulajdonosa 2018. július 11. és 2022. augusztus 31. között.

Forrás:acmilan.com

EZEKET OLVASTAD MÁR?

KOMMENT SZEKCIÓ

8 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

  1. “hogy megőrizzük a Milan helyét az európai és a világ labdarúgásának csúcsán.”

    Itt vajon mire gondolhatott? A történelemkönyvek megsárgult lapjaira, vagy a Milan jelenlegi helyére? Az előbbin nincs mit őrizni, a jelenben meg aligha vagyunk bármiféle csúcson. Csak remélni merem, hogy nem ez a csúcsok csúcsának netovábbja, ahol most vagyunk.

  2. A téli mercato idején már nem lesz kire mutogatni, ha nem jönnek jó nevek a hiányposztokra. Hogy mennyi ilyen lesz, az attól is függ, mit mutatnak majd az új szerzemények. Destre kíváncsi leszek. Van egy olyan gyanúm, hogy ő inkább szélső lesz, mint bekk.

LEGFRISSEBB HÍREINK

SZAVAZÁS