2022. szeptember 30., péntek

Pioli: “Javulnunk kell a védekezésben”

-

A Milan a második hazai meccsére készül a San Siróban és ma este a Bologna együttesét fogadja a harmadik fordulóban. Stefano Pioli megtartotta mérkőzés előtti sajtótájékoztatóját, amelyen elmondta, hogy Charles De Ketelaere készen áll arra, hogy kezdőként lépjen pályára, továbbá beszélt a Bajnokok Ligája csoportkörének sorsolásáról is.

A MÉRKŐZÉSRŐL
“Jelenleg ez a legfontosabb mérkőzés. Az ellenféltől függően a lehető legjobb kezdőcsapatot fogom felállítani. Jól tudunk üres területekre futni, de sokkal pontosabbnak kell lennünk. Amikor egy védő leolvassa a mozgást, akkor változtatnunk kell a játékon.”

A TELJESÍTMÉNYRŐL
“Őszintén szólva nem gondolom, hogy helyes lenne felidézni az előző szezonbeli mérkőzéseket. Lenyűgözött a teljesítményünk, de valami még hiányzik. Nehéz mérkőzésünk lesz és egy olyan ellenféllel fogunk játszani, amely meg fogja nehezíteni a dolgunkat. Ezért jól kell játszanunk, hogy megszerezzük a győzelmet.”

A BL-SORSOLÁSRÓL
“Az előző idénnyel ellentétben most az első kalapból sorsoltak minket. A Bajnokok Ligája a legmagasabb szintű teljesítményt követeli meg a csapatoktól és mindent bele kell adni. Vannak ütőkártyáink, de senkit sem szabad lebecsülni. Emlékszem arra, hogy az előző szezonban a Real Madrid vereséget szenvedett a Sherifftől és mi most még nem is vagyunk egy szinten a Reallal. A tavalyi tapasztalatokból merítve emelnünk kell a teljesítményünk szintjét.”

“Az angol csapatok olyan összegű pénzt tudnak elkölteni, ami nekünk olasz kluboknak elképzelhetetlen. Az elmúlt három évben bebizonyítottuk, hogy csapategységgel, tehetséggel és elszántsággal igazán nagy dolgokat lehet elérni. Egyértelmű, hogy a BL nagyon magas szintet követel és hiszünk abban, hogy fejlődtünk és ezt lehetőségünk is lesz bizonyítani a csoportkörben.”

A HOZZÁÁLLÁSRÓL
“Nincs semmi arrogancia, amit a leginkább kedvelek a játékosaimban az a hozzáállásuk. Bergamóban nem felületesen, hanem bátran és lelkesen játszottunk és sok párharcot megnyertünk egy olyan ellenféllel szemben, amely fizikálisan erősebb volt nálunk. A Scudettóval történelmet írtunk, de ez a csapat egy új fejezetet akar írni. Amíg ezt látom a játékosaim szemében, addig szerencsés edzőnek tartom magam.”

A KEZDŐCSAPATRÓL
“Csatárposzton Olivier vagy Divock fog kezdeni. Mindketten egyre jobb erőnléti állapotban vannak. 21 nap alatt 7 mérkőzést fogunk játszani. Nincs olyan, hogy 11 kezdőjátékosom van. Mindenkire szükségünk van és itt az ideje rálépni a gázpedálra, hiszen fontos meccsek jönnek.”

A JÁTÉKOSOK FORMÁJÁRÓL
“A szezon elején járunk és még csak két tétmérkőzést játszottunk. Bennacer? Kiváló kvalitással rendelkezik és nincsenek kétségeim vele kapcsolatban. Remek teljesítményt tett le az asztalra és így kell folytatnia. Megvannak a kellő tulajdonságai ahhoz, hogy egy kész középső középpályás váljon belőle. De Ketelaere? Élvezi a bizalmamat és tudom, hogy nagy potenciál van benne. Készen állhat arra, hogy kezdőként lépjen pályára, de időre van szüksége, mivel sok változás történt. Adli? Bevethető lesz a meccsen. Nagyon kedvelem, de választanom kell. A jellemvonásai miatt nehezen tudom elképzelni őt a kétfős középpálya közepén, sokkal inkább illik hozzá a három játékosból álló középpálya. Leao? Az edzésmunkáját elnézve egyáltalán nem ideges és a pletykák nem zavarják meg. Az Atalanta ellen számos nagyszerű labdaérintése volt és a teljesítményének megítélése könnyen megváltozhatott volna, ha a lövéséből gól születik. Csak arra kell koncentrálnia, hogy fejlődjön, mert magasabb szintre tud lépni és ehhez jó úton halad. Pobega? Ő sokkal inkább egy kiegészítő játékos.”

A VÉDELEMRŐL
“Javulnunk kell a védekezésben, két elkerülhető gólt kaptunk az Udinese ellen, Bergamóban pedig a saját játékosunkról pattant be a labda. Az előző fordulóban jobban ki kellett volna használnunk az adódó lehetőségeket. A pontrúgásoknál a kommunikáción is javítanunk kell, valamint pontosabbnak kell lennünk az ellenfél kapuja előtt. Mentálisan erősek vagyunk és szeretnénk visszatérni a győzelmi szériánkhoz.”

A FORMÁCIÓRÓL
“Szeretem, amikor a játékosok megoldásokat találnak és ők vezetnek engem. Három támadó-középpályásunk is van a keretben és mindegyikőjüket pályára tenni egyszerre elég nehézkes lenne. Dinamikusak és gördülékenyek vagyunk. Ahogy haladnak a mérkőzések, úgy fogunk értékeléseket készíteni.”

A ROTÁCIÓRÓL
“Kjaer egyre jobban van és ez pozitív érzésekkel tölt el minket. Simon egy kezdőjátékos. A felépülése, a karizmája, a személyisége és a teljesítménye az egész csapatnak jót tesz. Krunic távollétében Pobega és Bakayoko egy helyért versenyez. Mindketten készen állnak a játékra és a következő mérkőzéseken látni fogjuk őket a pályán. Ilyen intenzív meccsnaptár mellett nehéz elkerülni a sérüléseket vagy a hullámvölgyet, ezért fontos lesz minden mérkőzésen a rotáció és a csapat szintjének növelése.”

Forrás:acmilan.com

EZEKET OLVASTAD MÁR?

KOMMENT SZEKCIÓ

7 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

  1. A nyilatkozatra reagálva. Szerintem nem az volt a legnagyobb gond, hogy a saját játékosunkról pattant be a labda, mert az akármikor benne van a játékban, sokkal inkább az a hatalmas tér, ami adott volt az ellenfél lövésénél, hatalmas védelmi hiba volt, ami miatt elúszott 2 pont. Na de tegnap a Lazio megtréfálta az Intert, úgyhogy itt a lehetőség javítani.

    Akármennyire is penge játékos Kjaer én nem biztos hogy megbontanám a csapat legstabilabb pontját.

    Ha nem tudja a mester elképzelni Adlit középen, akkor dobja ki szélre, nagy baj nem lehet belőle. 😀

  2. Nem egyértelmű, hogy mit tervezünk Adlival. Mert Pioli ezek szerint olyan rendszerben tudja elképzelni, amilyenben nem játszunk, ráadásul inkább hátul számítana rá. Még jó, hogy a nyár egyik legjobbja volt, így teljesen logikus, hogy hanyagolják. Mintha vettünk volna egy középső védőt, akit nem játszatunk, mert az edző csak 3 védős rendszerben tudja elképzelni… Akkor minek vettük meg? Vagy minek tartjuk meg? A nyilatkozat alapján elég kilátástalan Adli helyzete.

LEGFRISSEBB HÍREINK

SZAVAZÁS