2022. szeptember 30., péntek

Boban: “Pioli megérdemli az elismerést”

-

Zvonimir Boban, a Milan korábbi középpályása és igazgatója elmondta, hogy nem volt bátorsága megnézni a Sassuolo elleni mérkőzést a Scudetto megnyerésekor, valamint beszélt a távozásáról, Paolo Maldini és Stefano Pioli munkájáról, Charles De Ketelaeréről és Ismael Bennacerről is.

A BAJNOKI CÍM MEGNYERÉSÉRŐL
“A Scudetto megnyerése után Maldini és Massara voltak az elsők, akikkel beszéltem. Ők átadták a telefont Piolinak a Reggio Emiliából visszafelé tartó buszon. A stadionban ott volt az édesapám és a fiam is, akik őrült Rossoneri-szurkolók. Én a szobámban ültem és sakkot néztem a YouTube-on. Egyszerűen nem volt bátorságom megnézni a mérkőzést.”

A TÁVOZÁSÁNAK KÖRÜLMÉNYEIRŐL
“Újra megtenném, egyértelműen. Ez elvi és méltósági kérdés volt számomra. Nem akarom szentnek ábrázolni magam, mert nem vagyok az, de abban a pillanatban meg kellett tennem. Sajnálom, ami történt, de büszke vagyok a döntésemre.”

MALDINI ÉS PIOLI MUNKÁJÁRÓL
“Paolo nagyon jó munkát végzett és maximálisan el kell ismerni az érdemeit. Ő kulcsfontosságú volt a klub sikerében. Stefano nagyon jól létrehozott egy csodálatos csapatszellemet, egy pillanatra sem adta fel és megérdemli az elismeréseket. Néha talán nem ugyanúgy látunk bizonyos dolgokat, de ez a futball szépsége.”

IBRAHIMOVICRÓL
“Nem hiszem, hogy jó döntés lenne hajszolni a karrierjének folytatását, de tudom, hogy mi jár a fejében és milyen a hozzáállása. Az összes Milan szurkoló – beleértve engem is – örökké hálás lesz neki. Zlatan mindent megváltoztatott az érkezésekor. Ő egy egyedülálló személy.”

TONALIRÓL ÉS LEAÓRÓL
“Amikor a Milanban játszol, folyamatos elhivatottságra van szükség. Az előző szezonban mindketten rendkívüli teljesítményt nyújtottak és meghatározóak voltak a legfontosabb mérkőzéseken. Rafa és Sandro is nagy tehetséggel illetve kvalitással rendelkezik.”

BENNACERRŐL
“Úgy gondolom és remélem, hogy ez Bennacer éve lesz. Ő egy rendkívüli ember és futballista, akit sokan méltánytalanul alábecsülnek.”

DE KETELAERÉRŐL
“Megvan a személyisége és nagyon jól lát a pályán. Kétségeim vannak a gyorsaságát illetően, ami szükséges ahhoz, hogy bajnok váljon belőle, de egyértelműen egy tehetséges és a Milanhoz méltó játékos.”

A CÍMVÉDÉSRŐL
“Ez a Scudetto-győzelem még szebb volt, mint 1999-ben. Az igazi kihívás most az lesz, hogy a csapat megismételje ezt a sikert.”

Boban 2019 nyarán tért vissza a Milanhoz és a klub vezetőségében vállalt munkát Paolo Maldini illetve Frederic Massara mellett. A horvát szakember mindössze 9 hónapig állt a klub alkalmazásában, ugyanis 2020 tavaszán azonnali hatállyal menesztették. Ennek hátterében az állt, hogy engedély nélkül nyilatkozott a klubon belüli ellentétekről és éles kritikákat fogalmazott meg Ivan Gazidis vezérigazgatóval illetve a tulajdonosi körrel szemben, amiért a hátuk mögött tárgyalásokat folytattak Ralf Rangnickkal az esetleges kinevezése kapcsán.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

KOMMENT SZEKCIÓ

LEGFRISSEBB HÍREINK

SZAVAZÁS