2022. szeptember 25., vasárnap

Milan-Udinese: Ki volt a meccs legjobbja?

-

A Milan magabiztos győzelemmel kezdte az olasz bajnokságot és 4-2-re legyőzte az Udinese együttesét a San Siróban az 1. fordulóban. Az összecsapást követően szavazást indítottunk a magyar Rossoneri-drukkerek körében arra vonatkozóan, hogy ki nyújtotta a legjobb teljesítményt a csapatból a mérkőzésen. Voksolj Te is!

SZAVAZÁS:

EZEKET OLVASTAD MÁR?

KOMMENT SZEKCIÓ

14 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

 1. Brahim Diaz
  Rebic
  Bennacer

  Ha már megkérdőjeleztem, hogy miért Brahim Diaz kezd… Én a spanyolt egy kicsit jobbnak láttam, mint Rebicet, aktívabbnak tűnt, a védekezésből jobban kivette a részét (Rebic második góljánál ő szerezte meg a labdát, és adta belőle a gólpasszt). Nyilván nagyon feldobta a hangulat, az, hogy a kezdőbe került, de lehet, hogy a posztriválisok miatt is igyekezett, és persze doppingolhatta az is, hogy végül maradhatott (elvileg a Milan visszaküldhette volna a Realhoz, persze abban nem lett volna túl sok logika).

  Brahim esetében az a gond, hogy ezt a formáját eddig nem igazán tudta állandósítani. Tavaly a Covid szólt bele a dolgokba, utána visszaesett. Most pedig azért lesz nehéz a helyzete, mert CDK őt fogja kiszorítani a kezdőből (a belga tegnapi pozíciója alapján úgy tűnik, inkább középen fog játszani). Bár fennáll a veszélye, hogy most majd jön néhány értékelhetetlen produkció (és azért az Udinese sem annyira jó, mint inkább kellemetlen ellenfél, ezt be kell látni), ezt a meccset én Brahimnak adom.

 2. Én meg Theo-nak adtam, bár Rebic és Diaz is jó volt, pláne ha a tavalyi produkciójukkal hasonlítom össze. Theo végre nem flegmán lőtte a büntetőt, nagyon magabiztos volt, Diaz gólja előtt Ő lőtte be a labdát, de ami a leginkább megfogott az a védekezése volt. Sokat lett emiatt ekézve (én is többször mondtam hogy inkább 3 belső védővel kéne játszani, mert Theo oldala kész életveszély, annyira nem tud védekezni). Ehhez képest iszonyat sokat fejlődött, nagyon kemény volt most is hogy többször lendületből meg akarták kerülni, Ő meg fordulásból lefutotta és leszerelte az ellenfelét. És most megoldotta a feladatát elöl és hátul is, tavaly év végén nem volt ereje a feljavuló védekezése mellett a támadásokat is segíteni.

  • Whoscored.com oldalán, ahol csak a statisztikát nézi a rendszer, ott Calabria lett a MOTM. Több szerelése, több kulcspassza, és kevesebb elveszített labdája volt az olasznak mint a franciának. Theo annyival tett többet hogy belőtte a tizit.

  • Kalulu jó volt, valóban. Az a tisztázása Deulofeu helyzeténél remek volt, egyértelműen góltól mentette meg a Milant, még akkor is, ha azt inkább a spanyol bénázta el. A meccseken jóval több sikeres védőmegmozdulás van, mint ahány gólt elér az ellenfél, mert ha nem így lenne, vízilabdás végeredmények születnének. Kalulu tehát jó volt, de bizonyos értelemben – egy kivételtől eltekintve – nem hozott extrát. A megbízhatóság és a sallangmentes játék nem minden esetben ér meccs embere titulust. Az, hogy valaki kisegíti a védőtársat, nem feltétlenül számít extrának. Amikor van két olyan játékos, aki két-két kanadai ponttal zár egy 4-2-re megnyert meccsen, akkor én inkább közülük választanék. Theo Hernandez is szuper meccset tolt, senki sem tudott mit kezdeni vele, lőtt egy gólt is, és ő is megbízható meg sallangmentes játékot mutatott be. De volt még nála is jobban teljesítő játékosunk.

LEGFRISSEBB HÍREINK

SZAVAZÁS