2022. augusztus 18., csütörtök

“A Milan elsődleges volt számomra” – De Ketelaere

-

Charles De Ketelaerét, a csapat új igazolását egy sajtótájékoztató keretein belül mutatták be a szurkolóknak és a nyilatkozatában elárulta, hogy számára elsődleges szempont volt a Milanhoz igazolni és nem hagyhatta ki ezt a lehetőséget. A 21 éves futballista beszélt a klubváltásáról, a Ricardo Kakával való összehasonlításokról, a céljáról, a Bajnokok Ligájáról és megnevezte a kedvenc posztját is, amelyben a legjobban érzi magát.

A MILANRÓL
“A szurkolók nagyon szenvedélyesek. A futball a szurkolóké, ezért tetszik a szenvedély. A munkavégzés, az edzésstílus és az intenzitás alapján mindig is így dolgoztam és ez számomra nem jelent változást, csak most már magasabb szintre léptem. Meg kell próbálnom továbbra is ezen a szinten teljesíteni és biztos vagyok benne, hogy minden rendben lesz.”

A TÁRGYALÁSOKRÓL
“Az elmúlt néhány hét elég intenzív volt és figyelemmel kísértem minden történést. Az ügynököm folyamatosan tájékoztatott a fejleményekről. Választottam, hogy a Milanhoz igazolok, aztán a klubokon múlt, hogy megegyezzenek egymással. Boldog vagyok, hogy végre itt vagyok. Ami a lemondást illeti: volt egy megállapodásom a klubbal, de ezt elengedtem. Számomra az elsődleges dolog az volt, hogy a Milanhoz igazoljak.”

A KLUBVÁLTÁSÁRÓL
“Fontos volt látni számomra, hogy a Milan lehetőséget adott a fiatal játékosoknak, akik itt fejlődtek és az utóbbi időszakban jobbak lettek, ezáltal a csapat is erősödött. Jó volt ezt látni és ennek óriási szerepe volt a választásomban.”

KAKÁRÓL
“Tudom, hogy milyen fantasztikus játékos volt és láttam róla néhány videót. Talán sokan azt mondják, hogy nagyon hasonlítok rá, de én önmagam vagyok és megvannak a saját tulajdonságaim. Különbözőek vagyunk, más adottságokkal. De nagyon remélem, hogy sikerül hasonló sikereket elérnem a Milannal, mint neki.”

A 90-ES MEZSZÁMRÓL
“Ez volt a mezszámom a Club Brugge-ben is. Nekem annyira nem fontosak a számok. Ezt viseltem korábban, ami szerencsét és sikert hozott, szóval úgy voltam vele, hogy miért ne tartanám meg.”

A BECENEVÉRŐL
“Még nincs becenevem, mindenki Charles-nek hív. Teljesen mindegy, hogy mondják a nevem, csak focizni akarok és akkor boldog vagyok.”

A BEILLESZKEDÉSRŐL
“Még folyamatban van a beilleszkedésem, csak 2-3 teljes edzésem volt a csapattal, szóval meg kell ismernem a játékosokat, a csapat működését és a dinamikát. Jól érzem magam, mindenkitől jó fogadtatást kaptam. A csapattársak sokat segítenek a pályán is és az edző elmondja, hogy mit vár el tőlem. Remélem, hogy a lehető leghamarabb készen fogok állni és sikerül integrálódnom.”

A VÁLOGATOTTRÓL
“Beszéltem a szövetségi kapitánnyal, de nem próbálta befolyásolni a döntéseimet. Hallgatott rám és bízott a megérzéseimben. Elmondtam neki, hogy a Milanhoz akarok menni és meg vagyok győződve arról, hogy a csapatból be tudok kerülni a válogatott keretbe. Biztos vagyok benne, hogy a Milannál meg fogom kapni a játéklehetőséget és meg tudom mutatni magam. Rajtam múlik, hogy bizonyítsak, aztán a kapitány dönt. Egyszerűen nem szalaszthattam el a lehetőséget, hogy a Milan játékosa legyek.”

PAOLO MALDINIRŐL
“Fontos részét képezi a Milan történelmének és a jelenének is. Itt dolgozik és sok mindenre hatással van, ezért nagyon hálás vagyok neki, hogy elhozott a klubhoz. Nagyon tisztelem őt és a karrierjét. Ugyan a projekt számomra fontosabb volt, de tényleg fantasztikus érzés volt, hogy felhívott.”

A POSZTJÁRÓL
“Úgy gondolom, hogy jó technikai képességekkel rendelkező játékos vagyok. Támadásban gólokkal és gólpasszokkal tudom segíteni a csapatot. Dinamikus játékos vagyok, aki szeret felfutni és üres területeket nyitni. Ami a posztomat illeti: számos poszton játszottam a pályafutásom során. Fiatalabb koromban mindig is igazi támadó-középpályás voltam, majd egyre inkább támadó lettem. Játszottam kilencesként, hamis kilencesként és támadó-középpályásként is. Jelenleg olyan szerepkörben szeretek játszani, amelyben van körülöttem egy csatár, így fel tudok futni és szükség esetén vissza tudok zárni a középpályára is. Ez a kedvenc posztom.”

A KLUB MÚLTJÁRÓL
“A jövőbe tekintek és szerintem az edző illetve a vezetőség is ezt teszi. A Mlannak hatalmas története van, de úgy gondolom, hogy a klubon belül most mindenki arra összpontosít, hogy a csapat továbbra is fejlődjön és újra a világ legjobbjaival versenyezzen. Csak remélni tudom, hogy segíteni tudok ebben és meglátjuk, hogyan fog sikerülni. Nem gondolok a legendákkal való összehasonlításokra. Csak fejlődni akarok, segíteni a csapatot és a lehető legjobb játékossá válni.”

A SERIE A-RÓL
“Sok nagy sztár van a Serie A-ban, tehát mondhatjuk azt, hogy alig várom, hogy szembenézzek velük, de nem igazán gondolok más játékosokra vagy csapatokra. Csak arra összpontosítok, hogyan lehetek a legjobb és hogyan tudok fejlődni a csapattal együtt. Az biztos, hogy sok nagy név futballozik Olaszországban és nagyszerű kihívás előtt áll a csapat.”

A BAJNOKOK LIGÁJÁRÓL
“Szerintem a csapat és a klub célja, hogy továbbjusson a csoportkörből, ami elérhető a csapatban rejlő kvalitással. A Milan nemrég nyerte meg a bajnokságot, szóval mindent bele kell adnunk, hogy továbbjussunk. A kieséses szakaszban bármi megtörténhet, ez az elmúlt években is bebizonyosodott.”

A PÉLDAKÉPÉRŐL
“Fiatalkoromban valójában Cristiano Ronaldo volt a példaképem, amikor a Manchester Unitedben játszott, majd a Real Madridhoz igazolt. Nagy rajongója voltam. Lehetetlen megmondani, hogy azon a szinten vagyok-e, amin ő volt ennyi idősen. Biztos vagyok benne, hogy minden tőlem telhetőt meg fogok tenni azért, hogy fejlődjek és a lehető legjobb legyek.”

IBRAHIMOVICRÓL
“Úgy vélem, hogy sokat tanulhatok tőle, mert csak elég megnézni azt, hogy hány éve játszik az európai labdarúgásban. Az én koromban mindenkitől tanulni tudok, aki nálam idősebb és tapasztaltabb. Nagyon várom, hogy együtt edzhessek vele Milanellóban.”

A MAGÁNÉLETÉRŐL
“A pályán kívül egy olyan srác vagyok, aki szeret a családjával lenni és teljesen átlagos dolgokat csinálni az életben. Hatalmas sportrajongó vagyok és a futball mellett számos sportágat figyelemmel kísérek.”

A DEBÜTÁLÁSRÓL
“Alig várom a szombati Vicenza elleni felkészülési mérkőzést. Az edző azt mondta, hogy játszani fogok néhány percet.”

A TENISZRŐL
“Igaz, hogy 12 éves koromig nagyon sokat teniszeztem. Akkoriban mellette fociztam is a Club Brugge-ben. Abban a pillanatban könnyű volt meghozni a döntést, hogy melyik sportágat válasszam, mert egyszerűen csak szerettem a barátaimmal focizni, míg a tenisz túl profinak tűnt. Fiatalkoromban nagyon sokat tett hozzá a tenisz a mentalitásom fejlődéséhez és a koordinációm fejlesztéséhez.”

EZEKET OLVASTAD MÁR?

KOMMENT SZEKCIÓ

5 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

 1. A támadó posztok közül, ahol eddig szerepelt, gyakorlatilag mindent felsorolt – a szélső kivételével… Márpedig arra látok leginkább esélyt, hogy ott fog játszani. Érdekes azért, hogy a pályafutásának nagy részében szélsőként játszó Ronaldót említette kedvenceként.

 2. Érdekes hogy Pioli a szélen akarja, fogja játszatni.

  Remélem beválik ez a húzása.

  Szerintem Ronaldot nem a posztja miatt említette, hanem a kitartása, eredményesség, technikája miatt.

  Egy ikon, példakép a számára, mint sok más játékosnak.

  • Kicsit félreérthető volt, amit írtam, ez igaz. Ha én X poszton szeretek a legjobban játszani, szerintem egy X poszton szereplő játékost választanék példaképnek. Pl. Ibra, ha jól tudom, poszttársát, a brazil Ronaldót tartja a legtöbbre. Persze, semmi gond CR7 megnevezésével, van egy rakás olyan tulajdonsága, ami követendő lehet.

 3. Ennek a srácnak piros-fekete szíve van, még a mentalitása is hasonló mint az öreg Ricardonak. Remélem sok örömet fog nekünk okozni. Forza Milan! ❤️🖤❤️🖤

SZÓLJ HOZZÁ!

Please enter your comment!
Add meg a nevedet

LEGFRISSEBB HÍREINK

SZAVAZÁS